WIDM 2015: Alle aanwijzingen Margriet

We hebben alle hints en aanwijzingen voor Margriet op een rijtje gezet. Ken je deze hints al? Wij zijn er in ieder geval uit: Margriet is de Mol! Kijk snel verder voor alle hints en aanwijzingen!

1. De bloemen bij de brieven

bloemenBij de Molbrieven die gericht zijn aan de kandidaten liggen een hoop bloemen. Margriet is ook de naam van een bloem.

2. De afleveringstitel ‘Lezen en Schrijven’

De titel van de eerste aflevering is ‘Lezen en Schrijven’. In deze aflevering leest Margriet een brief van de Mol. Als ze de mol is, heeft ze deze zelf geschreven, én gelezen!

3. De afleveringstitel ‘Scheepsrecht’

scheepsrecht

De titel van de tweede aflevering is ‘Scheepsrecht’. Margriet is de derde deelnemer die in deze aflevering een brief van de Mol krijgt. Is de derde maal scheepsrecht?

4. De afleveringstitel ‘M acht’

m-acht

De titel van de vierde aflevering is ‘M acht’, met een spatie tussen de M en de acht. Margriet had de zwarte vrijstelling, en had dus veel macht. Ook maakte Margriet de als achtste de test.

5. Margriet stemt op zichzelf

In aflevering 3 was te zien dat de zwarte vrijstelling in bakje 11 zit. In aflevering 4 pakt Margriet de zwarte vrijstelling en zet deze in. Vervolgens is in aflevering 5 te zien dat Margriet in de test zegt dat de Mol uit bakje 11 pakte. Ze stemt dus op zichzelf als Mol.

6. ONSCHULDIG

Bij de opdracht op het strand moeten kokers met getallen uit het zand worden gehaald. De kokers die Art niet oplas, vormen volgens A=1, 2=B, etc. een anagram van ONSCHULDIG. De betekenis van de bloem Margriet is ONSCHULD.

7. De afleveringstitel ‘Kantelen’

E1974

Margriet kwam op het idee om de E te gebruiken om aan te geven dat het om 1974 euro ging. Als je de E kantelt, krijg je een M. De M van Mol?

8. Niet zeggen dat ze de Mol is

margriet

Bij de opdracht in het dorpje in Sri Lanka waar iedereen stemmen moet verzamelen zegt Margriet niet dat ze de Mol is, in tegenstelling tot alle andere kandidaten. Ook laat ze bewoners van het dorp goed haar gezicht zien, had ze voorkennis dat haar foto op de stembiljetten stond?

9. De pink van Margriet

pink

Margriet staat op veel foto’s met haar hand in een hele bijzondere positie. Wil ze ons iets vertellen?

10. De afleveringstitel ‘Onderaan’

De titel van de achtste aflevering is ‘Onderaan’. In deze aflevering is een shot te zien waar Margriet eenzaam onderaan de berg geld aan het zoeken is.

11. De wijsheid

De kandidaten krijgen meerdere brieven waarin de Mol ze veel wijsheid in het spel wenst. Margriet wenst de kijker in de nieuwjaarsboodschap van Wie is de Mol ook veel wijsheid.

Alle Wie is de Mol 2015 Hints & Aanwijzingen

3.965 gedachten over “WIDM 2015: Alle aanwijzingen Margriet”

 1. Bij de pink: In de gebarentaal voor de letter M zijn de drie middelste vingers aan elkaar. Bij Magriet zitten deze drie vingers aan elkaar on haar broekzak verstopt. De mol zit ook onder de grond verstopt. ????

 2. Bij de aflevering ‘schaalvergroting’ antwoordde Margriet dat de mol iets uit bakje 12 pakte, maar in de test beantwoordde ze dezelfde vraag met 11 (het bakje waar e zelf uit pakte)!

 3. Is er iemand geweest die de cijfers van Art die hij wel opnoemde eens ontcijferd? Misschien krijg je daar ook nog wat uit? Meer dan onschuldig alleen?

 4. Logische verklaring! Alleen bij de stem opdracht is er van tevoren gezegd dat de mensen moesten stemmen dmv foto’s dus dat vind ik een redelijk slap argument.

 5. Chris is de Mol, kijk de laatste aflevering er maar even op terug. De opdracht met de logos laat een regenbooglogo zien op de kaart met alle andere logos die de kandidaten moeten vinden. Dwars door dit regenbooglogo staat het stempel van “de mol”. Chris draagt een polsbandje van regenboogkleuren. Verder was toch echt Chris degene die onderaan de heuvel bleef (om te tellen) tijdens het verzamelen van de geldkaartjes en niet Martine.

 6. Chris keek aan het begin van de logoopdracht ook op het bord waar de naam op stond die ze later in de opdracht moesten zoeken (R.V. nogwat), maar zei niets. Kwestie van vergeten of bewust niets zeggen?

 7. Eerste aflevering is de titel inderdaad: Lezen en schrijven.

  Ik denk dat dit ook wijst naar Margriet, maar dan vanwege het feit dat ze bij het voorstellen zegt: Ik ben Margriet van der Linden, journalist. Ik was hoofdredacteur van Opzij (“lezen”). Die baan heb ik opgegeven in 2013 om me volledig te richten op schrijven en binnenkort komt m’n eerste roman uit (“schrijven”).

 8. Kijk naar de muziekplaylist van aflevering 9, daar komt heel vaak” the woman in black ” voor, toevallig dat Margriet telkens tijdens de interviews in het zwart was.

 9. in het briefje wat Margriet kreeg van de mol tijdens de laatste opdracht,, stond ik heb met jou een stilzwijgend verbond. Als ze zelf de mol is is dat heel logisch. Want hoe kan je nou een stilzwijgend verbond met Rik of Marlijn hebben?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *