WieisdeMolHints.nl stopt!

Wat 11 jaar geleden begon, komt dit jaar tot een einde. WieisdeMolHints.nl stopt.

Dat is met pijn in het hart: Jarenlang stonden de eerste elf weekenden van het jaar in het teken van het jagen naar de Mol. Dat deed ik met jullie, een community vol Molloten. Dat leverde heel wat leuke momenten op.

Het begon ooit met wat filmpjes uploaden op YouTube, maar werd door het succes al gauw weekenden aan uitzoekwerk. Soms werden locaties op TripAdvisor foto voor foto gecheckt: “Het kon toch niet zo zijn dat ergens bewust een schilderij was neergehangen?” Ook werden jullie tips en inzendingen gecheckt. De moeilijkste cijfercombinaties en onverstaanbare geluidsfragmenten waar iedereen wat anders in hoorde kwamen voorbij. Zelfs in bergen, bomen en lampen werden gezichten van de mogelijke Mol gezien.

Toch werd het gevoel de laatste jaren minder. De insteek van de verborgen aanwijzingen veranderde, omdat deze in eerdere seizoenen soms te veel hebben weggegeven. Ook verandert het social media-landschap, waar toch het meeste bereik vandaan komt. De ambitie om alles in hapklare TikToks te editten ontbreekt.

Daarbij: Facebook (Meta) heeft een aantal maanden onze pagina met 133.000 likes verwijderd vanwege ‘imitatie’. We hebben een akkoord van de redactie van Wie is de Mol? om de pagina te voeren, maar het support-team van Facebook verwijst door naar een “intern” team dat niet reageert, gewoonweg tickets sluit en vandaag de dag is de support-afdeling van überhaupt niet meer bereikbaar. Ik wil het nog even benadrukken: Meta is een kutbedrijf.

Desalniettemin: Bedankt dat je in al die jaren de hints & aanwijzingen hier hebt gevolgd. Of je nou iets deelde of alleen kwam om te lezen; je bent onderdeel van een sterke community met heel veel gedreven mensen.

Wil je hierna toch op de hoogte blijven, kan ik je de podcast van Trust Nobody aanraden.

Nogmaals: Bedankt. En succes bij het vinden van de Mol dit jaar!

Tom.

6 gedachten over “WieisdeMolHints.nl stopt!”

 1. Lekker Tom, goeie tekst.
  Helaas, maar desalniettemin super dank voor de moeite van de afgelopen 11 jaar. We hebben ons thuis soms bescheurd om sommige opmerkingen en anderzijds enorm geholpen met goeie tips (om in een tunnel te raken). Succes verder!

 2. shit man, daar baal ik ècht van !!! ik struinde altijd na iedere aflevering deze site af op bruikbare opmerkingen en handige hints en tips of verborgen aanwijzingen, maar nu moet ik dus ergens anders proberen mijn brein te voeden met complotten en speltwists en kandidaten weetjes… zucht…helaas!!! het was me een waar genoegen om deze site zo trouw en consequent te bezoeken in afwachting op bruikbare handvatten.

  1. ik heb ook een fragment gezien dat Rian, bij handen schudden de hand aanbied aan Anna, Rian staat dan in zwart witte outfit met haar rug naar de camera..ze is een tel aN de zijkant te zien.

 3. Kijk that’s the spirit Carien, gewoon doorgaan met hints onder het bericht dat de site is gestopt. Ik zou zeggen tegen iedereen: kom maar op met alle verdenkingen!

 4. “Facebook (Meta) heeft een aantal maanden onze pagina met 133.000 likes verwijderd vanwege ‘imitatie’. We hebben een akkoord van de redactie van Wie is de Mol? om de pagina te voeren, maar het support-team van Facebook verwijst door naar een “intern” team dat niet reageert, gewoonweg tickets sluit en vandaag de dag is de support-afdeling van überhaupt niet meer bereikbaar.”

  Wat een schofterig bedrijf! Het grote nadeel van globalisatie: grote bedrijven komen ermee weg hun klanten niet te kennen en – erger nog – niet te helpen. Weg met dat Fakebook 👎🏼

 5. Ik krijg altijd wel een reactie van de mogelijke Mol, die ik als Mol zie, dan zou ik ook op het goede spoor moeten zitten voor mij is het Rosario. Vrijwel onbekend speelt zijn rol slechts 12% landelijk word hij verdacht. Kees had misschien de Mol willen zijn en speelt daarom ook de Mol denk maar in het vliegtuig heel veel slachtoffertjes. Is voor Rosario prima hij wijst (Rosario met zijn rechterhand naar zijn linkerpols menig ander mens draagt daar zijn horloge hij heeft daar een grote M van ik ben de Mol en hij zegt het ook mensen die kunnen liplezen weten dit al).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *