Dit zijn de hints van aflevering 7 van Wie is de Mol 2023!

Wat een aflevering! De zevende aflevering van Wie is de Mol? 2023 zit er op. De afleveringstitel is ‘inzichtelijk’. Dit zijn de hints & aanwijzingen uit deze aflevering.

1. De weg van het meeste geld

Daniël en Anke stellen tijdens de paraglide-opdracht in de lucht beide een tactiek voor waarbij het meeste geld in de pot zou kunnen komen.


2. Voorkennis

Ranomi probeert in de opdracht op het strand, nadat ze tweederde van het touw losheeft al te sprinten naar de kist. De Mol zal in de briefing vooraf waarschijnlijk al hebben meegekregen dat hij of zij echt het hele touw los zal moeten krijgen om bij de kist te komen.


3. Inzichtelijk

Tijdens de afspraak van Jurre met de Mol was een shot te zien vanuit de coulissen van het theater. De titel van de aflevering was ‘inzichtelijk’. Had de Mol Jurre in zicht, en is Jurre zelf dus niet de Mol?


4. Kleuren

De kleuren van de stiften die de kandidaten kunnen kiezen in de doolhofopdracht, zijn de kleuren van de Olympische Ringen (van de Olympische Spelen). In de eerste aflevering kwamen deze kleuren ook al terug, op de kisten waar de kandidaten in verstopt zaten. Een verwijzing naar zwemster Ranomi?


Op de hoogte blijven van alle hints & aanwijzingen van Wie is de Mol? Of heb je zelf een hint gespot? Check ons op Facebook of Instagram!

Wil je goed voorbereid zijn op de andere afleveringen? Het Wie is de Mol? Molboekje 2023 is nu te bestellen!

78 gedachten over “Dit zijn de hints van aflevering 7 van Wie is de Mol 2023!”

 1. De hint naar de Olympische ringen vind ik wel een goeie. Net als in de eerste opdracht. Die heette ‘verbinden’. Daar staan de Olympische ringen voor. De stippen op de boxen in die opdracht hadden ook die kleuren. En als je al die kisten verbond met een lijn, kwam je uit bij de box waar Ranomi inzat (die stond in het midden)

   1. Als je alle gewonnen medailles v ranomi ooit gewonnen optelt en dat aftrekt v dit jaar 2023 kom he op 1935 het geldbedrag
    Dus ranomi voor ons

   1. Het telefoonnummer begint met 081
    Dit is de landcode van Japan
    Jurre zegt duidelijk heel bewust dat zijn kleur ‘poep’ bruin is!
    De “lachende drol emoyi” betekent in Japan: GELUK!
    Jurre = de Mol!

 2. Valt het jullie ook niet op dat er veel shots van klokkentorens tussendoor te zien zijn? Dat kan verwijzen naar de Big Ben in Londen, daar waar Ranomi tijdens de Olympische Spelen veel medailles won.. Net als alle badeendjes die voorbij komen.. Dat kan verwijzen naar de Olympische Spelen in Peking (eend).. Ook daar won Ranomi een medaille.

  1. Ranomi gaf Daniel een joker buiten bij een hek. Op dat hek hing een bordje met daarop duidelijk te zien 050 en dat is het kengetal van Groningen, de provincie waar Naomi is geboren.

 3. Opmerking van mijn dochter (gezien op TikTok): Bij elke eliminatie is het steeds de vierde kandidaat die een rood scherm krijgt. (Zojuist alle afleveringen gecontroleerd, dit klopt!)
  Wie komt er bij de leader steeds als vierde in beeld?

  DANIEL!!!!

  Ik had hem al mijn lijstje, maar nu…

  1. Was mij ook al opgevallen bij de eerste 3 afleveringen. Als het wat is dan kan die 4 zoveel zijn. Ik heb dan wat hints richting Ranomi. Als ik me niet vergis mocht zij als 4e de telefoon opnemen van Everon en daarbij heeft ze 4 Olympische medailles behaald. Wel vond ik het met die stippen in aflevering 1 eigenlijk te voor de hand liggend.

   1. De vierde die het scherm te zien krijgt valt altijd af. Als je de vierde letter van achter van alle afleveringen neemt krijg je onder andere het woord stoer (op volgorde) Ranomi had bij die opdracht met de karaktereigenschappen de foute eigenschap (klein), kan stoer haar eigenschap zijn? En is dit dus een hint naar de mol? Alle eigenschappen van de kiezers beginnen namelijk met de s (slim, slinks, sluw) dus past mooi in het rijtje

 4. Jurre die door de deur van het theater heen loopt voor zo’n afspraak met de mol. Op die deur kwamen heel prominent twee gezichten in beeld (lachend en huilend). Jurre heeft twee gezichten als de mol en dus een afspraak met zichzelf?

 5. Badeend kan ook naar Rubber Ducky verwijzen, een hacktool dat hackers nog wel eens willen gebruiken. Kom je bij Daniël uit. Bespaar je trouwens de moeite om dat telefoonnummer op het strand te bellen, je krijgt naast een gepeperde rekening ook de voicemail.

  1. soy, kijk naar de nemen van de afleveringen, verlossing? slaat op the passion
   afbeelding op deelname perfecte plaatje en soy betekent in het Spaans IK BEN. duidelijk lijkt me.

 6. Het telefoonnummer is 081 850 8883

  081 is het netnummer van Namen (belgie)
  850 is de postcode van Sudurland (Zuidland in Ijsland)
  8883 is de postcode van Kaard (terschelling)

  Dus namen in het zuidland op de kaart.

  in aflevering 1 zit Soy op de plattegrond in de zuidpunt van het kruis. en in het Zuidland België is er een plaatsje Soy.

  1. Dàt vind ik mooi gevonden/beredeneerd. Als dat toch eens klopt…want hierboven beweren molloten diverse dingen over de nummers. Zit vanaf het begin al op Soy en Ranomi en vind het nog lastig om de knoop door te hakken en te kantelen naar één van hun.

 7. Toen Ranomi Daniel een joker gaf, stond er een bord in het veld met 050 erop. 050 is Groningen en Ranomi komt uit de provincie Groningen.
  En…” er gaat niets boven Groningen” 😏

 8. over de 2e hint, voorkennis.
  Iedereen weet inmiddels dat de mol op de hoogte is van de opdrachten. Die actie van Ranomi met dat touw is dan wellicht juist een sluwe zet om juist niet verdacht te lijken. just saying

  1. Ja, maar ik denk toch dat Soy het niet is omdat bij die roadtrip Soy schoot met de pijl en boog op het ei met geld en de mol weet waar het geld in zit, want die krijgt alles van te voren te weten!
   En 2x is er iets met de Olympische kleuren…… Ranomi???

 9. op het moment dat Ranomi in het theater loopt hangt er een poster van Moulin Rouge, maak hiervan ‘Mol in rood’… daarna wordt er nog een keer op Ranomi haar rode nagellak langer ingezoomd en pakt ze bij het doolhof de rode stift.

  1. Om van moulin rouge nou mol in rood te maken terwijl het vertaald gewoon Rode molen is vind 8k iets te vee gezocht,maar hè, het zou ook zomaar kunnen

 10. Bij de 2e opdracht is het geld bedrag 1935, een erg specifiek getal.. meerdere mogelijkheden waar dit naar verwijst. 1tje is dat als we de oude theorie naar boven halen van de tijd in de aflevering, pauzeren we op 19.35minuten. Precies op dat moment springt Daniel in beeld.

 11. Ik zit te denken…. Als de mol de zwarte stift heeft gepakt. Dan kan hij/zij de antwoorden van anderen overkruisen. Dus dat blauw niet meer te zien is bijv. En dan heb je de vraag ineens niet ingevuld.

  Waarom zou je dat doen?
  – als mol: als iemand je te dicht op de hielen zit.
  – als kandidaat: om verder te komen. Mede kandidaat uitschakelen.

 12. Jurre was de enige die met zn handen aan het graven was op het strand. (doet een mol ook)

  In het theater pakt hij de telefoon op en de “mol” spreekt hem aan met Jur.
  Een paar shots later zit hij zijn boekje te lezen en staat er groot op de zijkant: “Jur”.

  Ik zat heel lang in de Daniel tunnel, maar geloof dat er halverwegen een afslag was….

  1. de mol zegt aan de telefoon: hé Jur. bij terugkomst in het hotel zegt Soy: hé Jur heeft het geld gekost? (of zoiets, in ieder geval zegt hij ook Jur) Soy spreekt Jurre hetzelfde aan als de mol.

 13. Als Daniël twee vragen mist en zegt niet meer te spreiden (zit op Jurre), Anke daarentegen alle vragen vond en op Daniël maar vooral Ranomi ging en eruit moest, zegt dat dan toch niet iets? Normaal ben ik zo juist niet aan het wegstrepen maar nu zo tegen het einde…, zou het dan toch naar Jurre wijzen?

  1. Anke voelde zich verraden door Daniël. ze hadden samen een bondje .die blik in haar ogen toen ze er uit ging ,hoe ze naar Daniël keek bij het afscheid zegt genoeg.

 14. Ik zoek het toch in wat subtielere acties. De echte Mol eindigt in zulke hindernisbanen zoals in deze aflevering nooit achterin maar wint ook nooit. Dat zien we eigenlijk elk seizoen. Er valt ook geen geld te winnen of te verspillen omdat er toch altijd geld voor info ingewisseld wordt. Dat weet de mol ook.
  Ranomi is mijn mol. Waarom? Eerst halverwege het touw al gaan lopen trekker (ijverig doen), terwijl ze toen al niet het verst van de spelers was met het touw en al kon zien hoeveel touw je nodig had. Daarna “visualiseert” ze de cijfers, wat bijna onmogelijk is met 6, 7 of 8 stappen. Leek erg op voorkennis om nog bij de laatste 3 te kunnen eindigen. Je zag er ook niks van in beeld verder.
  Verder de olympische kleuren en simpelweg centen tellen. Tot slot weet je eigenlijk nooit wat ze invult bij de test. Behalve dan die ene vraag waar ze zichzelf als mol verraadde. Ze is de fitste van het stel en doet daar ook eigenlijk barweinig mee.

  1. Soy komt wederom in beeld aan de telefoon, met daaronder “De Mol” en hij zegt tijdens de doolhofopdracht: mijn kleur is groen, wat staat voor de mol toch?
   Ik zit wel al 6 afleveringen in een tunnel 😉

  2. Er was een paar afl geleden een vraag of de Mol een Joker kreeg. Ranomi was zelf de enige zonder joker in die opdracht en vulde zelf “nee” in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *