Dit zijn de hints van aflevering 5 van Wie is de Mol 2023!

Wat een aflevering! De vijfde aflevering van Wie is de Mol? 2023 zit er op. De afleveringstitel is ‘portretten’. Dit zijn de hints & aanwijzingen uit deze aflevering.

1. Positie van de Mol

De Mol zal in de eerste opdracht niet in de groep van Soy en Nabil willen zitten. Ten eerste missen ze de opdracht in de kerk, en ten tweede kan de Mol beter de envelop ‘kiezen’ in plaats van ‘verdelen’, de Mol zal immers weten in welke envelop de Joker zit en voor deze willen kiezen.


2. Veel info, maar niet de juiste

Jurre en Anke geven in de opdracht in de kerk veel info door over de bezoekers, maar veel niet relevante info. De Mol zal precies weten welke informatie niet relevant is, en dit doorgeven.


3. Soy Soy

In een van de eerste shots in het hotel is een schilderij te zien met het portret van Soy. De titel van de aflevering is ‘portretten’. Daaronder staat ‘Ik ben…’, ook wel vertaald in het Spaans: Soy.


Op de hoogte blijven van alle hints & aanwijzingen van Wie is de Mol? Of heb je zelf een hint gespot? Check ons op Facebook of Instagram!

Wil je goed voorbereid zijn op de andere afleveringen? Het Wie is de Mol? Molboekje 2023 is nu te bestellen!

56 gedachten over “Dit zijn de hints van aflevering 5 van Wie is de Mol 2023!”

 1. Jurre, mag kiezen en kiest de joker. Precies wat de mol zou doen. Daarna probeert hij ook Anke te beïnvloeden de joker te kiezen. Knap gedaan. Wel echt de mol. 100%!

  1. Daniël was afgebeeld als de pastoor. Waar werd het geld tijdens de opdracht verdeeld? In de kerk. Is Daniël de mol ondanks dat hij €2500 in de pot heeft gebracht?

   1. Jurre had een gele eend op zijn shirt tijdens de laatste opdracht, de eend die elke aflevering terugkomt. Daarnaast begon hij al met acteren dat hin bang is zodat hij zeker bij de opdracht buiten kon zijn. Handelen met voorkennis, hij is de mol.

  2. Jurre doet wel erg onhandig met het opschrijven vd morsecodes: k en l ipv o en —. En dat Ranomi’s eigenschap ‘klein’ fout was, is denk ik ook aan hem te danken. Mogelijkheid tot geld weggespeeld, hijzelf een joker en Anke overtuigd joker te kiezen…

 2. Soy draagt een ketting met zilveren sleutel als hanger. Heeft hij bij het spookhotel een “sleutelrol”? Of wist hij misschien al dat er sleutels van kamers gezocht moesten worden voor clues? ÒF zien we ergens in dit spel de sleutel op de vraag: wie is de mol? Ik ben…

  1. Soy is een vervoeging van zijn in de 1e persoon. De 2e persoon krijgt een hele ander vervoeging (eres). Soy betekent dus automatisch de ik-vorm, ik ben.

  2. Klopt niet helemaal. In spanje gebruiken ze bijna nooit ‘ik (yo), jij (tú) hij (él) etc’, dit zit namelijk al in de vervoeging van het werkwoord. Je kunt niet zeggen; tu soy, want soy kan alleen gebruikt worden in de ik-vorm. Als je je voorstelt zeggen ze in spanje nooit: ‘yo soy etc.’ ze zeggen; soy (zonder yo ervoor). Dus Soy betekent wel degelijk ik ben.

  1. Slim – slinks – sluw… Ranomi’s woord zou ook met een s moeten beginnen. Wanneer je “klein” uitschrijft in morse, maar de spaties net op een andere plek tussen de tekens zet, krijg je het laatste stuk van het woord “sportief”. Ik denk dat dit haar woord moest zijn.

   1. Ik verwacht eerder een woord met SL omdat de anderen dat ook hebben. SLICK misschien? Maar hoe dan ook: of Daniël kent morsecode uit zijn hoofd en geeft verkeerde letters door (maar dat zou de toekijkende Ranomi wel door hebben), of Jurre schrijft ze verkeerd op…

   2. ik vind ook gek dat bij jurre de karakter slim was. bij ander aflevering was ook al het gymnasium bij die boot. misschien is dat een hint naar jurre

 3. De eend op zijn shirt, zijn positie buiten het spookhuis waardoor hij invloed had om een fout woord door te geven (en dus echt veel geld wegspeelde) en hoe hij deze positie krijgt (aangedikt bang), hoe hij zelf voor de joker gaat maar ook Anke probeert te overtuigen om voor de joker te gaan (een kandidaat wil liever niemand anders met nog een joker) en tot slot zijn toch wel duidelijke acteerwerk aan het slot wanneer de groep te horen krijgt een test te moeten maken, zegt mij inmiddels ook voor 100% dat Jurre de Mol is.

  Hij staat ook heel vaak op posities dat hij hele goede werken kan laten zien als dit er totaal niet toe doet, zoals de eend omhoog in een vorige aflevering; ‘snel, snel naar boven’ blijkt achteraf helemaal niet gunstig…

 4. Als je kijkt naar de andere morse codes zou het karakter van Ranomi ook beginnen met een SL. de K en S lijken op elkaar dus dat klopt. de i en n lijken in morse op de G. dan krijg je SLEG, wat zuid afrikaans is voor SLECHT…

 5. bij de opdracht waar je de mensen moet plaatsen in de kerk zie je op de plattegrond allemaal afbeeldingen van verschillende stoelen daarmee zou je de stoelen die de mensen dragen kunnen vergelijken en de mensen op de correcte plaats te plaatsen

 6. Het lijkt aannemelijk dat Daniel morsecode uit zijn hoofd heeft geleerd. Echter, Daniel wilde binnen blijven maar werd door de “groep” naar buiten gezet. Daarom is het niet aannemelijk dat Daniël de mol is en dan blijft er eigenlijk maar 1 iemand over…

  1. Binnen had hij misschien beter kunnen mollen door te mollen met de lichtschakelaars. Maar nu kon dat net en toch een woord verkeerd. Als je ergens anders wordt geplaatst ga je toch proberen te mollen natuurlijk.

 7. Jurre is de mol, bij de kerkgangers heeft hij nauwelijks mensen gevraagd. Als de Mol uiteindelijk bekende wordt, zie je Jurre vrolijk rondlopen met de walkitalkie: oh wat leuk al die mensen, hè dat is een restauranthouder, terwijl hij supermarkt hoorde, ha ha, je zult het zien@

 8. Shirt Nabil staan portretten op. Later draagt hij shirt met de tekst “One In A Million”, letters “I Am Mol” zit er in.
  Hij draagt altijd zwarte kleding. Mol is zwart.

 9. In het hotel ( bij 41.58 uur) staan Soy, Anke en Nabil bij de spiegel. Nabil staat achter Soy en Anke.
  Nabil steekt stiekem zijn duim omhoog van zijn linkerhand. Hij geeft een seintje.
  Op dat moment gaat de tekst lopen op de spiegel.
  Nabil is de mol.

  1. De groep moet naar de roze kerk en de sleutel zit achter het schilderij van Katie. Zodra ze dat weten loopt nabil weg en zegt ‘pak dat sleutelTJE’. Bij een kerk verwacht je een normale sleutel, maar deze lijkt klein. Hoe wist Nabil dat?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *