Dit zijn de hints van aflevering 4 van Wie is de Mol 2023!

Wat een aflevering! De vierde aflevering van Wie is de Mol? 2023 zit er op. De afleveringstitel is ‘weglopen’. Dit zijn de hints & aanwijzingen uit deze aflevering.

1. Badeendjes

Badeendjes? Badeendjes. Badeendjes lijken een terugkerend thema te worden dit seizoen. Bij de bekendmaking zat er een badeendje als sleutelhanger aan de sleutels, er was een badeendje te zien op de plank wanneer Nabil probeert te vingerdrummen en in het atelier zit ook een badeendje verstopt. En je kan er niet om heen deze aflevering: daarin is zelfs een gigantische badeend te zien. Badeendjes dus? Correct, badeendjes.


2. Het goed doen

Soy zegt, nadat Ranomi 300 euro in het doolhof pakt, dat ze beter naar het einde van het doolhof kan gaan: “Anders moet ik het goed doen!” Dat wil een Mol natuurlijk niet doen.


3. Griekse Mythologie

In deze aflevering lijken er een aantal verwijzingen naar de Griekse Mythologie te zitten. Het labyrint van Knossos als doolhof, het paard van Troje als gigantische badeend (nooit gedacht dat ik dit zou schrijven) en de doos van Pandora als kist met geld. Een verwijzing naar de Olympische Spelen, die de oorsprong hebben in Griekenland, en dus naar Ranomi?


4. Een laag bedrag voor de Mol

De Mol zal in de opdracht met de geldkoffers proberen om geen hoog bedrag te krijgen. Anke deelt uiteindelijk een laag bedrag uit aan Annick, die naar huis gaat. Hierdoor gaat er een laag bedrag uit de pot.


Op de hoogte blijven van alle hints & aanwijzingen van Wie is de Mol? Of heb je zelf een hint gespot? Check ons op Facebook of Instagram!

Wil je goed voorbereid zijn op de andere afleveringen? Het Wie is de Mol? Molboekje 2023 is nu te bestellen!

45 gedachten over “Dit zijn de hints van aflevering 4 van Wie is de Mol 2023!”

 1. Bij het individueel bekijken van de schermen, zag je iedereen zijn/haar naam invullen op het scherm. Behalve bij Anke. Bij haar zag je alleen haar reactie. Waarom is dit in de montage gedaan?

 2. hint 3 verwijst inderdaad naar Griekenland, maar niet direct naar de Spelen. Griekenland kan vast ook aan andere deelnemers worden gelinkt

    1. De lucht loopt ook weg uit de band van megabadeend en kijk eens goed, je ziet een kabel breken die duidelijk door de voet van Nabil losgetrokken wordt.

    2. maar er was toch ook in de eerste aflevering zo’n vraag bij die kist: wie is er in zijn jeugd weggelopen?
     de aflevering heet weglopen

  1. Je maakt je als mol totaal niet verdacht door naar een hoog geldbedrag te grijpen zoals Nabil deed. Zo wekt hij de indruk dat hij een rood scherm had. Wie weet moeten volgende week dat geld ergens op in zetten.

 3. Ranomie zegt nadat ze 300 euro uit het doolhof heeft verdiend: ik ben blij dat eindelijk ik, in mijn eent(d)tje wat geld heb opgehaald voor de pot! Ik zie daar wel een redelijke aanwijzing in…..

 4. Tijdens het beantwoorden van de vraag in de eliminatie “Als hoeveelste betreedt de mol het doolhof?” kiest Annick 5 (dacht ik..), waarom geen optie “niet”? Annick en Daniël zijn daar helemaal niet geweest… ergo: Annick en Daniël zijn niet de mol..! Van Annick weten we het inmiddels zeker.

  1. Het vliegtuigje maakte behoorlijk geluid, dus daarom zocht Nabil de lucht af. Als Mol wil je dat men niet of zo laat mogelijk erachter komt dat men dat nummer moet bellen, zodat ze te horen krijgen dat ze het vraagteken niet open moeten maken.

   1. Is niet helemaal zo. Rond minuut 33 nog wat begint Nabil onrustig naar de lucht te kijken. Er is dan nog geen vliegtuig en al was dat zo, dan zou een gewone kandidaat niet opkijken. We gaan het zien.

  2. Het viel me op dat Nabil ook zoveel mogelijk lawaai probeerde te maken, zodra dat vliegtuig in zicht was.
   zodat het vliegtuig in eerste instantie niet gehoord werd

  3. Ik denk het ook. Kijk net na de 29ste minuut en zie hoe hij een kabel onder de fiets lostrekt met zijn voet, en daardoor die band lekt raakt.

   1. Nabil trekt geen kabel los hoor. De kabel die je ziet is de ketting die aan de voorkant van de badeend zit. Die gaat van links naar rechts op het moment dat de band klapt.

   2. als mol zijnde wil je toch juist graag dat die eend snel boven is zodat die enveloppe geopend kan worden?
    wat heeft het voor toegevoegde waarde om express die band leeg te laten lopen?
    ik vind het juist verdacht dat Daniel dat vliegtuigje niet wat langer boven hun liet vliegen.. hij vloog heel snel over zodat het nummer niet duidelijk te lezen was.

  4. Maar Daniel wou perse niet meegaan met de badeend naar boven tillen. wist hij dat het zo’n zware opdracht was? en hij zei dat dat vliegen het beste moment van zijn leven was. dus wist hij ook dat ze gingen vliegen? daniel is de mol

   Jurre kan het ook zijn omdat hij heel snel de envelop met vraagteken openmaakte wist hij dat dan al het geld weg was?????????????????????????????????

   1. eerst verdacht ik soy maar omdat toen annick naar huis moest hij zoo geschrokken reageerde dacht ik dat hij het rode scherm had

    dus is soy niet de mol

  1. ik zie in t doolhof een S en en Y..als je van boven kijkt..
   Daniel heeft een t shirt aan met daarop iemand die sprekend lijkt op de piloot…voorkennis?

 5. Ranomi is de enige die zich opoffert door een lage koffer te nemen. Nobel of is de kans daarmee als mol groter dat de afvaller een hoge koffer krijgt?

 6. Als je goed kijkt zie je een weerspiegeling op het shirt van Soy. Die weerspiegeling heeft een Rode gloed.
  Soy heeft het Rode scherm gekregen en wilde ook daarom al te graag een hoog bedrag hebben. Daarbij pakte Nabil ook een hoog bedrag en als mol wil je daarmee laten lijken dat je een rood scherm had. Hmm

 7. Is het iemand opgevallen dat de opname met Jurre in de tuin veel vroeger is gedaan dan met al de andere kandidaten, het was toen nog behoorlijk mistig en bij de rest niet… just saying 😉

 8. Aan het einde geeft Soy een kus op de wang van Annick. Dat doen ze natuurlijk wel vaker, maar ik vond het opvallend goed in beeld gebracht. Judas gaf Jezus ook zo’n kus om hem te verraden. En laat Soy nou net Jezus hebben gespeeld in de laatst Passion in Doetinchem.

 9. Heb net een aantal screenshots gemaakt van de koffertjes met het MOL-geld en meende op de briefjes van €250,- iets van gouden plakken te zien !!! 🤔🧐
  Hmmm, verwijzing naar Ranomi onze zwemster???

 10. Tijdens deze aflevering kwamen de koffers met geld tevoorschijn. Er was maar 1 close-up op het briefje van 1000.

  De volgende tekst is daarop te lezen: yagiba iphi nwo mvukuzane ukhuphiswano twee foto?

  via translate op verschillende manieren lijkt dit te verwijzen naar een fotowedstrijd en de Mol.

  Soy en Froukje hebben meegedaan aan het perfecte plaatje. Froukje is er al uit…….

 11. Er mist blijkbaar wat cruciale informatie bij het verdelen van de koffers, net als Nabil en Anke een koffer hebben gegrepen trekken Jurre en Soy beide aan de 2000 euro koffer. Daniel en Annick zitten nu nog met lege handen. In het volgende shot heeft Daniel tot aan de verdeling van Anke de 2000 euro koffer in handen (Anke zegt ook “Hou jij die maar”), en Jurre met de 750 en Soy met niks. Ik mis dus ergens hoe die 2000 euro van Jurre (en Soy) bij Daniel is terecht gekomen.

  https://www.facebook.com/wieisdemol/posts/6073503616026360

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *