Dit zijn de hints van aflevering 3 van Wie is de Mol 2023!

Wat een aflevering! De derde aflevering van Wie is de Mol? 2023 zit er op. De afleveringstitel is ‘spelbreker’. Dit zijn de hints & aanwijzingen uit deze aflevering.

1. De volle mep

Voor het eerst sinds jaren wordt er bij een opdracht ‘de volle mep’ verdiend. Dat mag óók wel eens benoemd worden.


2. Dicht bij de waarheid

Tijdens de opdracht met de definities doet de Mol er goed aan telkens voor de verkeerde definitie te kiezen. De Mol weet immers wat de juiste definitie is. Jurre en Annick leken de meeste goede antwoorden te geven, en zijn dus niet erg verdacht.


3. Spelbreker

De titel van de aflevering is ‘Spelbreker’. In de opdracht op de ijsbreker zijn Soy, Nabil, Ranomi te zien met een pikhouweel in de hand, waarmee ze het ijs breken. Verwijst de afleveringstitel naar een van hen, omdat zij in het spel ijs ‘breken’?


4. Schip

Jurre noemt, wanneer ze het woord proberen te ontcijferen, als eerste het woord ‘Schip’. Dat zou de Mol niet zo snel doen.


5. De pot kapen

Nabil en Sander vinden de envelop waarop staat hoe de pot gespeeld kan worden door te kiezen voor jokers. Door het de groep te vertellen, kiezen vervolgens Soy, Jurre en Daniël voor de jokers. Zijn dit bliksemafleiders geweest voor Nabil of Sander?


6. Pokerface

Rik vertelt aan het begin van de aflevering dat de Mol een goede pokerface heeft. Aan het eind van de aflevering kiezen Soy, Jurre en Daniël om de groep voor te liegen, en dus een pokerface op te zetten.


7. MODEL

Anke en Nabil kiezen voor het woord ‘Model’, het woord van Jurre & Annick. Met deze letters kan je ‘de Mol’ maken.


Op de hoogte blijven van alle hints & aanwijzingen van Wie is de Mol? Of heb je zelf een hint gespot? Check ons op Facebook of Instagram!

Wil je goed voorbereid zijn op de andere afleveringen? Het Wie is de Mol? Molboekje 2023 is nu te bestellen!

23 gedachten over “Dit zijn de hints van aflevering 3 van Wie is de Mol 2023!”

 1. Ik kreeg opeens een ingeving:
  Omdat er nogsteeds geen tastbare molgeld biljetten noch een penningmeesterschap uitgeroepen is. Toen Sarah eruit lag en kans kreeg 9m terug te komen werd er toch gezegd dat ze nu misschien wel meer weet dan de overige kandidaten??!!! Zou de pot misschien door de afvallers beheerd worden en dat er op het geld aanwijzingen staan waarmee ze alsnog een beetje op mollenjacht kunnen??? Dit zou wel een ludieke wending geven aan het spel. En dat de afvallers dan misschien ergens nog voor een plottwist in de zoektocht kunnen zorgen??!!! Nou, zo zat ik dus ff te malen/brainstormen, hahaha…

 2. Ik heb een teorie. Dat is: de titel van de derde aflevering 3 is spelbreker. Daniël zij volgensmij: ‘zullen we toch voor de jokers gaan?’ Soy en Jurre zeggen wel ja, maar Daniël is hierbij de grootste spelbreker.

   1. Gisteren voor de aflevering werd de vernieuwde Wie is de mol app onder de aandacht van de kijkers gebracht.
    Op een gegeven moment zegt Rik: “Voorspel en win.”
    Daarbij zien we het rad met alle kandidaten. Precies na “voorspel” zien we de foto van Jurre. Waarna meteen “win” volgt.
    Zou dit kunnen betekenen dat Jurre de mol is?

 3. In Moltalk was er ook iemand die zei: in dat spel met die Afrikaanse woorden typte iemand “model”, als je die letters husselt staat er “de mol”, zou dat een hint naar die persoon zijn??? (die het typte dus) Hmmm

 4. Bij de actie op de boot zie je Nabil heel duidelijk naar het kistje kijken in de stuurhut, maar hij loopt er zo voorbij..dit met daarbij de bovengenoemde hints maakt hem voor mij wel erg verdacht.

 5. Bij de kandidaat die het rode scherm krijgt zie je op de achtergrond telkens maar 1 gezicht. Dat was nu bij Sander het geval, vorige week bij Froukje en ook bij Sarah. en wie zien we telkens heel verbaasd als enige in beeld? SOY.
  Toch maar even kijken of dat volgende week weer het geval is ….

 6. Heb ook “therMOLmeter” op Insta zitten kijken en die hebben nu een “badeend-theorie” die mogelijk zou verwijzen naar Ranomi, maar (in mindere mate) ook naar Daniel en Soy!!! 2 van die 3 kandidaten waren al mijn potentiëlmollen al vóór ik dit had gezien, maar dit versterkt het alleen maar.

 7. Na de opdracht met de Afrikaanse woorden groet Rick van der Westerlaken alleen Jurre! waarom in het bijzonder hem? Is Jurre wellicht dan toch de Mol????

 8. Mollekijker.
  Het is mij opgevallen dat slaapgenoot van Ranomi haar overdag na het middageten verteld wat Ranomi allemaal in haar slaap verteld, ze gaat bij test en executie voluit op Ranomi en geen spreiding meer. Erg onhandig voor een Mol die zijn geheimen in haar slaap prijs geeft.

 9. Derde aflevering. Bij de aankomst van de executieronde (rode/groene schermen) komt iedereen met een rugzak of tas. Omdat de kans bestaat dat je naar huis moet. Maar Annick heeft helemaal niets bij zich, hoe dan? De Mol hoeft natuurlijk nooit naar huis!

 10. Ik verdenk Ranomi
  Ranomi is zwemster en heeft meegedaan aan de Olympische Spelen
  In de eerste opdracht met die doos daar zaten kleuren op.
  Dat waren de kleuren van de Olympische Spelen

  1. Het zijn ook gewoon de kleuren van de Zuid Afrikaanse vlag. Hoeft dus niet specifiek iets met de Olympische Ringen te maken te hebben. Desondanks zit ik ook gewoon op Ranomi. Zij is de mol.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *