Dit zijn de hints van aflevering 2 van Wie is de Mol 2023!

Wat een aflevering! De tweede aflevering van Wie is de Mol? 2023 zit er op. De afleveringstitel is ‘Kunstgreep’. Dit zijn de hints & aanwijzingen uit deze aflevering.

1. De kleur groen

In de opdracht met de staalfabriek hebben de deelnemers allemaal verschillende kleuren helmen op. Froukje en Ranomi dragen allebei een groene helm; in de eerste aflevering kwam ook al de kleur groen terug, deze zat toen op de kist van Jurre en Sarah.


2. Geen briefgeld

Saillant detail aan dit seizoen lijkt het feit dat er geen briefgeld gegeven wordt, en er dus ook geen pot beheerd wordt of penningmeester is. Dit is in de afgelopen seizoenen wel altijd het geval geweest.


3. Positie van de Mol

In de opdracht met de Street Art heeft de Mol de beste positie in de groep die de muurschilderingen moet zoeken, omdat je daar kan kiezen of je een schilderij op de foto wil zetten. In die groep zaten Daniël, Froukje, Anke en Soy.


4. Soy Mol

Soy is in de opdracht met de Street Art erg opzichtig aan het Mollen, zo stuurt hij snel een foute foto op voordat Daniël een betere suggestie ontdekt. Doorgaans wordt een Mol niet zó verdacht gemaakt in een opdracht.


5. Groen II

Nog even over die kleur groen; Anke draagt de hele aflevering door een groen petje.


6. M A

Na de opdracht met de Street Art is achter Rik een M te zien. Daarnaast staat een trap die de letter A vormt. M A = Mol A? Anke of Annick?


Op de hoogte blijven van alle hints & aanwijzingen van Wie is de Mol? Of heb je zelf een hint gespot? Check ons op Facebook of Instagram!

Wil je goed voorbereid zijn op de andere afleveringen? Het Wie is de Mol? Molboekje 2023 is nu te bestellen!

46 gedachten over “Dit zijn de hints van aflevering 2 van Wie is de Mol 2023!”

 1. In de foto opdracht, moet een foto gemaakt worden met een witte duif. De witte duif in combinatie met de kleur blauw, kan refereren naar het logo van Unicef. Ranomi Kromowidjojo Is als enige kandidaat, ambassadeur van Unicef.

  1. Witte duif, blauwe vlag: kan wellicht ook verwijzen naar de vredesduif na de zondvloed (blauw=water?) kortom bijbels getint, verwijzend naar Soy in rol van Jezus in the passion???

 2. ik denk dat de mol nier perce in de foto groep gezeten hoeft te hebben of dat dat de beste positie is. jurre bijv heeft alle foto’s op een verkeerde manier gemaakt (zeggen de teams) kan natuurlijk ook wel wat betekenen… en die olifanten van sander op het oranje was ook wel een erg dubieuze prop….

  1. De letters A M. Staan in lijn met de 1 van het npo1 logo. De 1 kan gezien worden als een I. Dan staat er I am oftewel ik ben en in het Spaans geschreven als soy.

   Al vind ik dat deze aflevering erg veel nadruk op Soy wordt gelegd. Daarom verdenk ik hem sinds aflevering 2 een stuk minder.

   1. Aan het begin van de aflevering zien we een vreemd gekaderd shot van het hotel. In beeld zijn delen van een opschrift – de letters RO en daaronder DE – te zien. Annick draagt een rode gewatteerde jas en later een rode BH.

   2. De klok boven de kandidaten staat op 15u, de letter “L”. En er zijn meerdere ronde voorwerpen die als “o” kunnen doorgaan.

    Dat kan met de “m” bij Rik ook “mol” vormen. Nu nog op zoek naar meer hints die hierbij passen.

 3. Zag iemand ook dat tijdens de tests alleen Daniel vanuit de bosjes werd gefilmd? Grassprietjes nog onscherp in beeld als er ingezoomd werd? Bij de rest was dit niet zo.

 4. er is maar 1 met zwarte helm… en die verbergt zich steeds in een buis voor de drone.. holde eerst hopeloos maar in rond, 2 anderen meezuigend,vertraagd met afzakbroek ed,.. mollenacties???

 5. Mij is opgevallen dat de kandidaten verschillende kleuren helmen dragen bij de 1ste opdracht. Dit zijn dezelfde kleuren als op de boxen in aflevering 1.

 6. Bij de bekendmaking wie er weggaat zag je op de achtergrond iemand lopen met een blauwe helm lopen.
  Nabil had als enige een blauwe helm op.

 7. Had niemand opgemerkt dat er bij Soy geen wit balkje aanwezig was .. tijdens de bekendmaking wie er uit ging .. waar rik normaal een naam moet invullen ..

 8. is er iemand die opgemerkt heeft dat er tijdens de muurschilderingenopdracht een shot in beeld werd gebracht van een fontein waar er 3 stralen water uit de muur kwamen? naar mij weten is ranomi DE waterrat en heeft zij in totaal 3 Olympische gouden medailles gewonnen. zou dat geen hint kunnen zij. geweest?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *