Dit zijn de hints van aflevering 1 van Wie is de Mol 2023!

We zijn begonnen! De eerste aflevering van Wie is de Mol? 2023 zit er op. De afleveringstitel is ‘verbinding’. Dit zijn de hints & aanwijzingen uit deze aflevering.

1. Hand voor de mond

Sarah houdt, nadat ze hoort of ze een Mol of kandidaat is, haar hand voor haar mond. In lichaamstaal betekent dit vaak dat je iets niet wil gaan zeggen.


2. De groene box

Jurre en Sarah zitten in de eerste opdracht in de ‘groene’ box. Groen wordt doorgaans gezien als de kleur van de Mol, omdat deze altijd een groen scherm krijgt.


3. VOC Vegetable Garden

Sarah vertelt in haar biecht dat ze naar ‘iets met Garden en VOC’ moesten. Ze noemt niet de correcte volledige naam. Dit doet Sander wel. Een Mol zal de correcte oplossing goed onthouden. Was Sander goed voorbereid?


4. Niet bij het koor

Anke vertelt dat ze ‘helemaal in de verkeerde groep zit’ als ze hoort dat ze zich voor moet doen als een koorlid. Is dat omdat ze als Mol graag niet herkend wordt als een bedrieger?


5. Fanatieke Daniël

Daniël is bij de muziekopdracht erg fanatiek en zorgt er voor dat er weinig andere kandidaten mee kunnen doen met de opdracht. Hij heeft (misschien wel daardoor) veel antwoorden goed. Dat is niet echt een actie voor een Mol.


6. Olympische Ringen

Op de kisten in de eerste opdracht zitten cirkels in vijf verschillende kleuren. Deze cirkels hebben toevallig dezelfde kleuren als de Olympische Ringen. Is dit een verwijzing naar Ranomi?


7. Not that innocent

Daniël zingt in de muziekopdracht: “I’m not that innocent”. Hebben de makers dit er bewust in gelaten, en is Daniël niet zo onschuldig als hij doet lijken?


Op de hoogte blijven van alle hints & aanwijzingen van Wie is de Mol? Of heb je zelf een hint gespot? Check ons op Facebook of Instagram!

Wil je goed voorbereid zijn op de andere afleveringen? Het Wie is de Mol? Molboekje 2023 is nu te bestellen!

57 gedachten over “Dit zijn de hints van aflevering 1 van Wie is de Mol 2023!”

 1. Mijn eerste ingeving voor potentiële mollen was Soy, Daniel en Annick. Bovengenoemde hint/aanwijzing van Olympische ringkleuren vind ik een mooie, maar verdenk haar nog niet perse. Annicks toneelspel bij de telefoon vond ik ook opvallend maar van froukje eveneens….hmmm

   1. jurre.. sarah en annick zaten op stoel nr. 13. de m van mol? jurre en sarah toen ze met zijn 10en zaten, annick met zijn 5en. wie er op 15..de o..en 12 zaten weet ik niet meer…maar dan heb je mol

 2. Rood wordt soms ook als de kleur van de mol gezien omdat dit de kleur is voor de kandidaten die de mol het spel uit werkt.
  Ook kan het goed zijn dat de kandidaten bij de kist van de mol moesten verzamelen…

  1. Tja daar speel ik dus ook een beetje mee in mijn hoofd…Nabil en Ranomi hadden wat roods aan en de achtergrond van Nabils profielfoto is rood en hij was wel “erg verbaasd” dat hij geen rood scherm kreeg.

   1. toen in de eerste opdracht zei nabil van ik zie een man met een geel shirt en daarom zijn wij geel. maar daarvoor waren er al mensjes die zeiden wij zijn de gele kist.

   2. Als je dat stukje terugkijkt is het erg verdacht. Hij gaat met z’n handen voor z’n gezicht zitten, dat doe je toch als je een beetje je gezichtsuitdrukking wilt verhullen… En zijn reactie op het groene scherm is zo snel… Er zit echt geen verwerkingstijd tussen..

  2. Bij de mollicitatie van Soy zegt hij aan het einde: “Ik zal mijn pokerface opzetten”….is dat heel toevallig en er te dik bovenop? Vond het wel opvallend dat de term pokerface zo vaak terug kwam al in de eerste aflevering. Maar als ze allemaal echt pas wisten wat ze zouden zijn, na het telefoongesprek met Everon, dan kan het eigenlijk niet. Of ze moeten bij de mollicitatie tegen hem hebben gezegd dat hij zoiets moest zeggen.

   1. annick zegt : ik ben kandidaat WIDM. Soy zegt dat zijn pokerface aan staat..
    Bij mollicitatie richt de punt vd pen duidelijk 3x bij Nabil richting logo de mol. eerst onderstreept, daarna met punt nr logo.

   2. En de songtekst ‘bluffing with my muffin’ verwijst naar het liedje poker face van lady gaga (nabil noemde een ander nummer; molactie?)

  3. De kandidaten kwamen om en om binnen (deuren)
   Alleen kwam na Ranomi,
   Sarah binnen door dezelfde linkerdeur.
   Sander had na Ranomi moeten volgen.

  4. ik heb de de aflevering 5x gezien en daar viel mij al gelijk het een en ander op let goed op Ranoni hangt en lacht er bij maar doet niets zet het beeld stil en vind de Olympische aanwijzingen kan niet anders dat zij de MOL is!

 3. Toen iedereen van Everon had gehoord wat zijn of haar rol was, sprak hij nog 1x tegen iedereen. Hij begon zijn zin met: Soyuist hebben jullie….. (zojuist hebben jullie)

  1. Nabil was (in het regieshot) de laatste bij de telefoon die het hoorde. Vlak daarna deed Everon die mededeling. Zou hij erop doelen dat hij het aan HEM had medegedeeld dat hij de mol is???

 4. Een mol is zwart, dat zou dus ook de kleur kunnen zijn van de box waar de mol in zit. Nabil zat in deze box samen met Ranomi. Bij de testresultaten doet Nabil zijn zwarte vest dicht, om te verstoppen?

 5. Bij 5: hij deed het alleen maar is er bevestiging dat zijn opdrachten allemaal goed uitgevoerd waren? Kan ook een manier zijn om iedereen bij hem weg te houden.

 6. Anke was in het zwart gekleed tijdens de telefoonronde. Mol is toch ook zwart?
  En de nagels van Sarah zijn ook allemaal gekleurd. In de eerste opdracht had zij veel coördinatie punten, terwijl er maar 2 stellen uit de kisten waren. Ze is er nu (even) uit…..maar de Mol gaat nooit naar huis. 😉

 7. Anke was de enige die aan het eind van het telefoongesprek Everon bedankte. Wenste hij haar succes als zijn opvolger?

  Tijdens het raden van het ontbrekende woord in de liedjes kwam het nummer Tell me lies van Fleetwood Mac langs uit 1987. Het geboorte jaar van Anke.

 8. jurre is De mol en alle andere kandidaten vielen op deze volgorde af
  Sarah
  froukje
  sander
  annick
  nabil
  anke
  soy
  ranomi
  daniel is de winnaar

  ik kom uit de toekomst

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *