Dit zijn alle Molacties, hints & aanwijzingen naar de Mol van 2023!

Het zit er op! De Mol van seizoen 2023 is bekend. Hoe je de Mol had kunnen ontmaskeren? Dat lees je hieronder, waar we alle Molacties, hints & aanwijzingen voor je uitlichten.

De Mol van 2023 is… Jurre!

Molacties

– In de opdracht waar de kandidaten opgesloten zaten in de kisten, vertrok hij direct naar Rik, waardoor de rest van de kandidaten geen antwoorden over hem meer konden opvragen via de telefoon.
– In de opdracht met het koor belandde hij op het podium, en repeteerde thuis op welke hij manier hij goed uit de toon kon vallen.
– In de opdracht met de muurschildering stonden de letters MOL in het atelier. Bij het maken van de foto’s sjoemelde hij met de kaders van de foto’s
– In de opdracht met de definities van de woorden had hij vooraf al een lijst voorbereid. Echter waren de woorden van zijn partner Annick vaak nog beter.
– In de opdracht op de boot wist hij van de twist op het einde. Daarom belandde hij in het groepje dat hier voor jokers of geld mocht kiezen.
– In de opdracht in het doolhof verzamelt hij de bonnen die Nabil klaarlegt bij de ingang, en laat zich aftikken met die enveloppen.
– In de opdracht met de badeend veroorzaakt hij op het eind wat chaos, waardoor hij de envelop openmaakt en het geld niet in de pot belandt.
– In de opdracht in het spookhotel belandde hij in de buitengroep, rommelde wat met de morse-codes, waardoor het woord van Ranomi uiteindelijk verkeerd doorgegeven werd.
– In de opdracht bij de foto-safari won hij met zijn concept, waardoor hij een sleutelpositie had en wist welke envelop hij moest pakken om geen geld te verdienen.
– In de opdracht met het abseilen liet hij zich leiden door een bluffende Daniël, waardoor de groep niet het maximale bedrag verdient.
– In de opdracht met de kleding op de boot zat hij achterin, waardoor hij ongezien kleding kon laten verdwijnen.

Hints & Aanwijzingen

– In de opdracht opdracht met de kisten zat Jurre in de groene kist. Groen is de kleur van de Mol.
– In het atelier waren de letters M O L te zien, wat aangeeft dat de Mol aanwezig was in het atelier.
– Jurre vult ‘model’ in als definitie voor Glansgans, met deze letters kan je ‘de Mol’ maken.
– Jurre is als eerste te zien na het woord ‘Molafspraak’, en biecht erover.
– In het doolhof staat op de pakbonnen het woord ‘Molfruit’. In de test bij deze aflevering noemt Jurre zichzelf een ‘Oenemeloen’. Met deze woorden kan je de zin ‘O nee een Mol’ maken.
– Omschreef eenmalig zijn eigen kleding in de opdracht met de kerkgangers.
– Aan het begin van de opdracht in het spookhuis legt de bewoner uit dat wanneer iemand drie keer de naam Katie noemt, Katie zou verschijnen. Rik noemt de naam van Jurre drie keer in deze opdracht. Alle karaktereigenschappen van de kandidaten beginnen met ‘S’ of ‘E’, een verwijzing naar Spuiten En Slikken.
– De achternaam van Jurre is ‘Geluk’. Hij zegt in de opdracht met de stoelkoffers ‘Luck kost geld’. Rik zegt tijdens de opdracht met het koor ‘I wish you all the luck’.
– Het woord Pokerface komt een aantal keer terug in de afleveringen. Een verwijzing naar een kansspel, waar ‘Geluk’ voor nodig is.
– Dan de badeend: een verwijzing naar Guus Geluk. Geel is daarnaast de kleur van geluk. Ook draagt hij een shirt met een eendje er op.

Wil je zelf Wie is de Mol spelen? Bekijk dan Wie is de Mol? De Code Opdracht.

14 gedachten over “Dit zijn alle Molacties, hints & aanwijzingen naar de Mol van 2023!”

  1. ahahhahahahhahahhhahahhahahhahahahahahhahhahahhahahhhahahaahhaahhahahaahhhahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhHHЮţVÉÉJVÉÁÅV䮤å©åbvxfévváþñjñµbgv®fäð©xñhbv³þ®éújüh¤þg®éåœí¼júhügþéf®éð圾½j€¤hþg³¤åé®äå½jú¼ühþg®éðåúj¼hü€gþ¤®fðéßœí¾j½úhü¼gþ®féðíúühgþ®fíúñhübgvjhbv©
   h½új€¼ühþ¤v½€j¼®h€bvfí¾€j¼®üþðñ®gb
   퀼jh®fœ¾í€j½ú¼hüégþ®fçjúü®hgþf½
   jü®ñühégþféjú€¼¤hü€g³ø½ø¾œ¼j®hü€éµ®þñhébg®vf

 1. Omschreef eenmalig zijn eigen kleding in de opdracht met de kerkgangers.

  Teruggekeken, dit deed hij helemaal niet , tenminste niet in de uitzending! Dus een fluthint!

 2. Ja, tekst selecteren van de originele WIDM website en daarna Ctrl+C en dan op je eigen website Ctrl+V doen is best moeilijk hoor!

  De “aanwijzingen” zijn trouwens weer lekker vergezocht. Zo kan ik het ook wel: ‘Jurre gebruikte in zijn zinnen veel de letters M en O en L waarbij hij met zijn ogen knipperde, dus hij was de mol.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *