Dit zijn alle hints, aanwijzingen en acties van de Mol 2022!

Het zit er op! De Mol is bekend. Wat heeft de Mol allemaal uitgespookt? En welke hints & aanwijzingen waren er te ontdekken? Je vindt het in onderstaand overzicht.


1. Groene vrijstelling

Kreeg in de pleidooi-opdracht de vrijstelling van Glen, en speelde daarmee 5000 euro uit de pot.


2. Lopende band

Veranderde in de lopende band-opdracht de dobbelstenen naar andere getallen, gebruikte zijn handen om de groene knikkers uit de bak te halen, en wilde de pingpongballen met de hoogste waardes als eerste gooien, zodat er geen grote bedragen meer te verdienen waren.


3. Lasergame

Kon alle kistjes van de kandidaten in de lasergame-opdracht openmaken, om er geld uit te halen en te verstoppen. Hij heeft daarmee 525 euro uit de pot gespeeld.


4. Vakbondje

Wilde in de Vakbondje-opdracht zelf voor de drie jokers kiezen, maar reageerde hevig & emotioneel toen Thomas hem voor was, en daarmee geld uit de pot speelde. Hiermee probeerde hij vertrouwen te winnen.


5. Voorbereiding

Had in Nederland al het suppen en boogschieten voorbereid. Liet in de opdracht met het boogschieten ook sleutels verdwijnen. Speelde daarmee 1.050 euro uit de pot.


6. Achter je rug

Voer in de fotografie-opdracht achter alle kandidaten langs, en werd niet gezien.


7. De kroeg in

Ging voor de opdracht met de tapijten de kroeg in met de locals, om de taal te leren, en de locals te vertellen dat ze rustig aan moeten doen. Verschoof onderweg ook nog wat tapijten.


8. Containers

Wist in de opdracht in de haven in welke container het geld zat, verwisselde die en werkte die container dus het spel uit.


9. Zelf graven

Begroef in de opdracht op het strand zelf de steppen, en wist dus precies waar er niet gegraven moest worden. Liet Kim-Lian op allerlei plekken graven waar geen onderdelen van de step lagen.


10. Mingeld

Stond op alle portretten achter het masker op het mingeld. De rest van de kandidaten stonden allemaal op de positieve bedragen.


11. 250 euro

Stapte als penningmeester direct op Kim-Lian af om de verstopte 250 euro terug te krijgen, en probeerde daarmee vertrouwen te winnen. Het was in totaal 270 euro. Hij stopte dat bedrag vervolgens in de pot, maar dat bleek de wc-pot te zijn.


12. Portofoon

Saboteerde in de opdracht in het Zwanenmeer de portofoon, waardoor de communicatie moeilijk verliep.


13. Verdwenen foto

Liet de juiste foto verdwijnen in de spion-opdracht, waardoor de oplossing niet gevonden kon worden.


Verborgen aanwijzingen

– Op een aantal biljetten die te verzamelen waren, stond “Troeven 22 De Mol”. Van Troeven kan je ‘Everon’ maken. Er blijft alleen een T over.
– Everon kreeg als enige niet te horen dat hij in team ‘Troeven’ zat
– In die opdracht droeg hij ook een shirt met de tekst Bird en het getal 33. Het is het 22e seizoen met 11 kandidaten, 22+11 = 33. De Bird verwees naar de Albanese vlag, die een vogel bezit met twee hoofden. Net als een Mol, die heeft ook twee gezichten.
– Bij de eerste opdracht in het hele seizoen moesten ze de som 3-0=5 oplossen. 30-5 is de geboortedatum van Everon.
– Aflevering 2 heet Zwijgen: Bij de opdracht met de ballonnen wil Everon pas als laatste de Jeep op, om zo min mogelijk gouden ballonnen leeg te prikken. Het spreekwoord is ‘spreken is zilver, zwijgen is goud’.
– Aflevering 3 heet Nietszeggend: Everon raakte met de voetbal wel het goede doel, maar dat werd uiteindelijk nietszeggend omdat Arno een fout doel raakte.
– Aflevering 5 heet Kettingreactie: Everon komt niet los van de ketting, waardoor hij én Hila niet verder komen.
– Aflevering 8 heet Mollenvanger: Van dat woord kan je het woord ‘Everon’ maken
– Rik gaf bij de opdracht met de jetski’s de aanwijzing dat “De Mol in jullie midden” was. Everon stond in die opdracht in het midden met de portofoon. Ook is hij de middelste in de volgorde van leeftijd, hij is 39 jaar oud.
– De initialen EH (Everen Hooi) zijn te zien in het tapijt waar Rik op staat tijdens de uitleg van de tapijtopdracht.
– Een paar opdrachttitels hadden tegenstellingen: ‘Net of net niet’, ‘Binnen en buiten bereik’, ‘(Af)troeven’. Dit is een hint naar de soap waar Everon in te zien is: ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’. Daarnaast was de uitzendtijd van die soap te zien op een klok die voorbij kwam in aflevering 7: van 8 uur tot net iets na half 9.

Op de hoogte blijven van alle hints & aanwijzingen van Wie is de Mol? Of heb je zelf een hint gespot? Check ons op Facebook of Instagram!

Zelf Wie is de Mol? spelen? Check dan Wie is de Mol? De Code opdracht-bordspel!

8 gedachten over “Dit zijn alle hints, aanwijzingen en acties van de Mol 2022!”

    1. Ja, dat vind ik ook altijd het geval eigenlijk !!! Wat je nu te zien krijgt hebben we eerder niet gezien en ze laten van iedere kandidaat altijd wel een molactie zien wat je op het verkeerde been kan zetten…

  1. De regie heeft toch bij de laatste opdraht: (het huis van de vrouwelijke spion) niet kunnen wegknippen dat Everon de enveloppe met min geld met heel veel leedvermaak liet open maken door Kim Lian. Zijn mimiek sprak boekdelen. Op dat moment zag ik eindelijk dat hij de mol was. Knap gedaan trouwens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *