Dit zijn de hints van aflevering 7 van Wie is de Mol 2021!

Wat een aflevering! De zevende aflevering van Wie is de Mol? 2021 zit er op. De afleveringtitel is ‘Aanwijzing’. Dit zijn de hints & aanwijzingen uit deze aflevering:


1. 1199

Marije geeft in de opdracht in de mijn aan Charlotte door dat een code 1199 is. Aan de portofoon geeft Charlotte vervolgens 1191 door.


2. hoMOLe

Charlotte is in de opdracht in de mijn in een shot te zien onder een bordje waar ‘hoMOLe’ opstaat.


3. 3 strepen

Charlotte heeft na de opdracht in de mijn weer drie vegen/strepen op haar gezicht. In de verfopdracht had ze ook al 3 strepen op haar gezicht geverfd.


4. Mol-kandidaat

Marije en Splinter ontfermen zich in de opdracht met de woorddozen over de laatste zin. Ze maken uiteindelijk ‘Renée lijkt de Mol kandidaat’. Hadden ze de laatste doos vooraan gezet, hadden ze wel een lopende zin, namelijk ‘Kandidaat Renée lijkt de Mol’.


5. Aanwijzen

Charlotte stond tijdens de muziek-opdracht naar zichzelf te wijzen bij het nummer ‘Single Ladies’. De titel van de aflevering was ‘aanwijzen’.


6. In het midden

Rik zegt bij de executie: ‘Met in jullie midden, de Mol’. Renée zit op dat moment in het midden.


Op de hoogte blijven van alle hints & aanwijzingen van Wie is de Mol? Of heb je zelf een hint gespot? Check ons op Facebook of Instagram!

Wil je goed voorbereid zijn op de andere afleveringen? Het Wie is de Mol? Molboekje 2021 is nu te bestellen!

70 gedachten over “Dit zijn de hints van aflevering 7 van Wie is de Mol 2021!”

  1. Haha, kon jij de nummers allemaal raden dan?
   Misschien wilde Rocky niet verder zoeken omdat ze vond dat er al genoeg nummers gevonden waren en door te stoppen kon ze nog haar “steentje” 😉 bijdragen door Splinter te helpen?

 1. Deze aflevering leek wel echt op ”hoe verdacht kunnen we Charlotte maken?”. Echt alle molacties van haar werden in beeld gebracht net als vorig jaar bij Jeroen. Zouden ze dit 2 jaar achter elkaar doen? Lijkt me niet. Voor mij zijn na vandaag Renee en Charlotte zeker weten afgevallen. Splinter en Rocky blijven een groot vraagteken voor mij. Zijn echt goeie kandidaten of doen ze net alsof? Ik heb het de afgelopen 5 jaar elk jaar nog goed gehad, soms na AFL1 al en soms net 1 AFL voor de Finale maar dit jaar heb ik werkelijk geen idee. Ligt dit aan mij?

  1. Ik heb het de afgelopen 5 jaar 1x fout gehad, maar meestal wist ik het al heel vroeg. Dit seizoen vind ik het ook heel lastig met 3 verdachten ;P

  2. Uhh.. JA!
   Charlotte is de mol!
   Maar je zegt het eigenlijk zelf al.. “Echt alle molacties van haar werden in beeld gebracht”, hoezo nog twijfelen?

  3. Ja dat is persoonlijk, ze proberen naar mijn mening (en lading anderen) Renee wel heel erg veel naar voren te schuiven met allerlei dingen en teksten… dus dat is wel zo dik het lijkt me sterk dat zij het is… ook wel erg luie Mol dan.

   (ik heb al 10+ jaar de finales goed, daarna tuin ik er 70% als nog in en ga ik net voor de verkeerde, behalve Jan dat was aflevering 1 al zo’n enorme blunder van m in dat Cafe die was te makkelijk. )

 2. Renee haar reactie bij de executie is vreemd. Zij zit op Marije en dan zou ze niet blij moeten zijn als ze ziet dat Splinter doorgaat, want dan zou zij immers de volgende zijn. Mocht Renee de mol zijn, dan vind ik haar geen goede mol, zij heeft vanaf aflevering 1 veel te veel geld in de pot gebracht. Ik hoop dat Splinter de mol is, hij heeft wel echte gemold en mocht hij het zijn, fantastisch geacteerd.

 3. Splinter bergt de sleutel van zijn geldkistje op en zegt daarbij: veilig opgeborgen voor de mol. Kan dus betekenen dat de mol vindt dat de sleutel veilig is opgeborgen en dat hij dus de mol is.

  1. Soort schizofrenie.. ik denk dat ik je snap. Goed meegedacht. 👍
   Hij (Splinter “Splinter”) bergt het geld op in een geldkistje en doet het kistje op slot en bergt de sleutel van het geldkistje op in een soort boek met code, zodat de mol (Splinter “De Mol”) niet bij de sleutel kan komen omdat de sleutel van het geldkistje in dat soort boek met code zit die hij (Splinter Splinter) bij zich heeft.
   Zoiets? 😅

  2. Precies zo interpreteerde ik m ook.

   hoewel de ‘Oranje Leeuw’ op de auto’s dan wel weer erg Rocky achtig zouden zijn… (bron: Molfansite)

 4. Ik zat op Charlotte of Splinter, en ik vind Charlotte nog steeds het meest mollen, maar nu logisch denkend zou Renee bijna wel de mol moeten zijn. Want: Renee zat op Marije. Marije viel af, die zat op Charlotte. De overige kandidaten zaten allemaal (minimaal deels) op Renee. En ze playbackte wel erg duidelijk gisteren… Maar ik moet wel zeggen dat ik het bijzonder vond dat Charlotte 4/5 zinnen taalkundig incorrect wist te leggen terwijl zij toch echt taalgevoel zou moeten hebben. Zij maakte bij die opdracht wel de dienst uit, hoewel het gebrek aan ingrijpen/commentaar van Splinter verdacht kan zijn.

  1. Charlotte of Splinter..?
   Ik verdenk Charlotte als mol, maar het zou toch kunnen dat de 20 testvragen vragen hadden waarbij zowel Charlotte als Renée het antwoord konden zijn.
   Eigen voorbeeld: Vraag 04: Bleef de Mol in de mijn om stenen te bikken?
   Als het antwoord “Nee” is, dan kan je zowel op Charlotte en Renée zitten.
   Toch? Help even a!s je wilt.. 😅

   Maar toch verdenk je in je laatste zinnen toch weer Charlotte.. 😉

   1. Aan het plafond hingen TWEE sleutels. Splinter gebruikt de eerste en het slot gaat open. Dan gooit hij de ketting en beide sleutels weg. De andere sleutel zou de deur van Marije kunnen zijn!?! Marije kon niet naar buiten, dus geen geld. Een mollenstreek?

  1. .. of Rocky!
   Maar dat wat jij dacht zou je in eerste instantie kunnen denken, maar ik denk niet dat Rick dat zo bedoelde.
   Maar ja.. niets is wat het lijkt. 😉

 5. Als je naar de AvroTros WIDM website gaat heb je op het “startscherm” het digitale cijfer “404” staan met de zin “niets is wat het lijkt” er doorheen, iemand een idee wat dit voor hint/aanwijzing/tip is?

   1. Yep! Jammer dat je hier geen foto’s of screenshots kan toevoegen. Zou zoals nu wel handiger en duidelijker zijn geweest. Tip voor de makers van deze site?!!

     1. Nee, ik bedoel dat je net als in een E-mail of Whatsapp bijv. een afbeelding kan toevoegen als bijlage, niet een link naar een site…

 6. Mijn Mol: Joshua
  Mijn nieuwe mol: Charlotte

  Ja.. nu is het toch ook wel voor mij duidelijk hoor.. Charlotte is de mol.
  1199 wordt 1191..
  Het bordje “HoMOLe”..
  Waarom komt Charlotte zo vaak in beeld?
  Marije die geloof ik zegt dat er niet veel woorden opgehaald moeten worden, wat zegt vervolgens Charlotte.. Ja, ga mar halen.. lekker chaos creëren, drukte en dat terwijl ze goed met taal is.
  Ja, het is goed met je..
  Jij bent het! ☺

  Mol = Charlotte
  Verliezer = Splinter
  Winnaar = Rocky

  Maar wat zei Rick nou voor de executie..? Dit is de laatste keer dat jullie in deze opstelling bij elkaar zijn ofzo?
  Gaat de groep uit elkaar?

 7. Als Charlotte het woordje mol in laad roept ze door de walketalkie dat ze vol zit. De opdracht het zinvol. Door het woordje mol zit ze vol. Ze is vol van de mol!

  1. We zijn hier om elkaar te helpen dus begrijp me niet verkeerd, maar.. volgens mij laad Marije het woord mol in en zegt ze dat ze vol zit.. 😅

 8. Ik zit met alles op Charlotte. Tijdens de bekendmaking van de kandidaten zei ze: “Ben ik de mol?… Ja… Ben ik de mol?” De mollenstreken waren in het begin niet duidelijk in beeld gebracht, maar nu kunnen we er niet meer om heen. Wat ik ook als hint zie was dat ze tijdens haar biecht na de mijn opdracht zei: “op iedere plek kon het hier mis gaan”. Charlotte was op iedere plek te vinden. En wat ik ook frappant vind is dat ze op elke groepsfoto soortgelijk poseert, telkens met een voet scheef naar voren. Misschien heb ik een hele grote tunnelvisie… maar dit kan toch geen toeval zijn?

  1. Wat kan geen toeval zijn, dat Charlotte telkens met een voet scheef naar voren staat?
   Nee, je bedoelt je opsomminge. Ja, ik verdenk Charlotte ook.

 9. Zit ook voornamelijk op Charlotte.
  Maar zat net op AvroTros WIDM site een extra video te kijken over dat ze aan de ontbijttafel zaten en dat Splinter toen over zijn droom van afgelopen nacht vertelt.
  Was iets met in een ruimtevaartschip naar planeet met mensen met wapens en een grote roze lieve kat.
  In de leader zien we dat ze nog met een zweefvliegtuig een opdracht hebben en het kistje van de pot is roze….Hmmm voorkennis op de komende opdracht? (Ruimteschip=zweefvliegtuig,roze kat=roze kist,mensen met wapens=overige kandidaten)

   1. Dus, Splinter zou de mol kunnen zijn bedoel je?

    Ik droom ook weleens.. dat ik met meer mensen ergens in een ver land ben en dat we het leuk hebben samen, dat het er warm en soms koud is.. het er gezellig is.. maar toch ook weer niet.. rustige nachten.. slapeloze nachten.. heerlijk eten.. veel lachen.. maar ook veel stress..
    *zucht* Heerlijk om de mol te zijn 😊

    1. Nouja zoals ik al zei verdenk ik Charlotte het meest maar vond dit wel op z’n minst opmerkelijk 🤔
     En een stukje terug antwoordde je op mijn bericht met een linkje erin, heb alleen geen idee hoe ik dat zou moeten doen met een screenshot van het startscherm/openingsscherm van de AvroTros WIDM website.

     1. Ben jij dat ook dan.. had ik echt niet door.. (wel dus 😋)

      Maar zit je nou ook een beetje op Splinter of dat niet?

      Als je weet hoe je een screenshot moet maken en je hebt die screenshot, dan ga je naar imgbb.com en dan gaat de rest vanzelf..

  1. Gelukt! ☺
   Waarom zie ik dat dan niet?
   Heeft het dan wel iets te betekenen?
   Heb je het u nog steeds?
   Mijn eerste reactie zou zijn dat het laden van de aflevering wat langer duurt en daarom krijg je die melding (zodat je niet meteen kan zien wie is afgevallen), of kan je gelijk de aflevering afspelen?

   Lezen andere dit ook? Wat denken jullie?

   1. Heb het iedere keer als ik naar de site ga. Pas als ik in het menu klik op home krijg ik die paginavullrnde afberlding van de laatste aflevering…

    1. Uhm..

     Als ik naar wieisdemol.avrotros.nl ga krijg ik eerst een scherm te zien met de aflevering die geweest is, daaronder kan ik klikken op “ga naar de site”, dat is om te voorkomen dat ik al kan zien wie er uit de aflevering is, mocht ik de aflevering nog niet gezien hebben.

     Jij hebt dat dus niet? Als jij dat niet hebt dan denk ik dat er ergens iets mis gaat en dat je daardoor die melding “404 Niets is wat het lijkt” krijgt, pop-up blokkering?
     Ik denk dus dat het niks betekent, ook omdat jij dat wel ziet en ik niet.

     Maar nu we hier toch onze gedachten aan het delen zijn, heb ik ook nog een vraag waar (nog) niemand op geantwoord heeft, zie mijn reactie hier ergens op deze site..

     Maar wat zei Rick nou voor de executie..? Dit is de laatste keer dat jullie in deze opstelling bij elkaar zijn ofzo?
     Gaat de groep uit elkaar?

 10. Tijdens de executie is er een stukje waardoor ik nu zeker denk te weten dat Charlotte de mol is en Splinter de winnaar. Ik zat al tegen de tv te schreeuwen: oooo, als nu Marije afvalt dan weet ik het! En ja hoor. Kijk nog maar eens wat Rik zegt icm het camerawerk.

 11. Ik zat de hele tijd niet op Splinter, maar in de opdracht met de zinnen leggen heeft hij het kistje “Mol” – en dát kistje heeft een rode streep. Er waren ook andere met “Mol” erop, maar daar zat geen rode streep bij.

   1. @ Dennis R
    Ja, precies zoals op de foto =)
    Ik weet iig zeker dat ik nog 1 ander kistje heb gezien met “MOL” er op, en daar zat zeker geen rode streep op. Ik had er nl specifiek op gelet, voor het geval dat alle mol-kistjes dat hebben, maar dat was dus niet zo.

    1. Wat fijn dat je snel reageert ☺
     Ik heb het net teruggekeken en ik zie inderdaad meer kistjes met “mol” erop.
     Maar het mol kistje met de rode streep, die brengt Marije naar binnen en heeft dus als eerste het kistje in handen.. dus is Marije de Mol.. maar Marije is naar huis, dus dat kan niet.

     Maar jij denkt dus dat Splinter de mol is omdat hij een kistje in handen heeft waar “mol” opstaat met een rode streep erop?

     En dan nog iets.. je ziet eerst het bordje “Zin 5” in beeld, daarna de kistjes met de woorden “lijkt” en “kandidaat”..
     Wie is met zin 5 bezig.. Splinter en verder niemand. Zou Splinter dan inderdaad de mol zijn?
     Maar ja.. Zin 5 lijkt kandidaat..?

 12. @ Dennis R. Dat linkje wat ik hier boven ergens geplaatst heb is dus wat ik bedoelde met dat startscherm.
  En wat Splinter betreft, ik heb hem tot dusver niet verdacht, maar vond die droom wel érg naar de volgende aflevering verwijzen als zijnde een teken van voorkennis, dus dat “vertrouw” ik niet helemaal en dus hou ik hem wel in de gaten iig. Heeft óók niet al te veel geld opgebracht volgens mij…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *