Dit zijn de hints van aflevering 6 van Wie is de Mol 2021!

Wat een aflevering! De zesde aflevering van Wie is de Mol? 2021 zit er op. De afleveringtitel is ‘Wegstoppen’. Dit zijn de hints & aanwijzingen uit deze aflevering:


1. Eerlijk zijn

Renée en Splinter kiezen er voor om eerlijk te vertellen wat er op de bushaltebordjes stond. De Mol weet dat later in de opdracht er meegedeeld wordt wat er op de bordjes staat, dus eerlijk vertellen wat er op staat, zou de Mol minder verdacht maken.


2. Verkiezingsposters

Bij de busopdracht staat bij de laatste halte een bord met verkiezingsposters. Charlotte is politiek journaliste.


3. Rocky’s bevrijding

Rocky komt bij de opdracht in de gevangenis als eerste van de duo’s uit haar cel, en bevrijdt daarmee ook direct Renée. De Mol zou waarschijnlijk wachten totdat zij bevrijd werd.


4. Splinters scherpte

Splinter bedenkt direct dat hij de geturfde getallen bij elkaar moet optellen, en ziet ook snel dat de sleutel aan het plafond hangt. Daarmee bevrijdt hij snel zichzelf én Charlotte, wat een Mol niet zo snel zou doen.


5. Glas-in-lood-rood

In een glas-in-lood-raam in het museum van de executie is een vrouw met rood haar te zien. Een verwijzing naar Marije?


6. Betrapt?

Renée kiest Marije en Charlotte voor de vrijstellingen. Charlotte vertelt vervolgens in een biecht dat ze er erg blij mee is, maar dat ze waarschijnlijk wel denkt dat ze ‘daarmee op het lijstje van Renée staat’ als potentiële Mol. Dat is voor een kandidaat alleen maar gunstig, maar de biecht klinkt alsof ze zich betrapt voelt.


Op de hoogte blijven van alle hints & aanwijzingen van Wie is de Mol? Of heb je zelf een hint gespot? Check ons op Facebook of Instagram!

Wil je goed voorbereid zijn op de andere afleveringen? Het Wie is de Mol? Molboekje 2021 is nu te bestellen!

79 gedachten over “Dit zijn de hints van aflevering 6 van Wie is de Mol 2021!”

     1. Rene staat bij mij onderaan aan het lijstje maar puur door aflevering 2 met die portofoons waar zij makkelijk het juiste antwoord had kunnen geven voor geld UIT de pot + een joker. Ze gaf wel antwoord maar dit was niet het juiste, dus geen joker maar WEL geld in de pot. Dikke vette kandidaten actie dus, absoluut iets wat een mol nooit zou doen, als mol had ze zo makkelijk een juist antwoord kunnen geven zonder echt op te vallen.

     2. @Dennis R.: Zou niet al te veel op mijn gevoel vertrouwen, hahaha, als je samen met mij wilt ontmaskeren raak je héél veel punten kwijt in de mol-app !!!
      Maar ik denk dat ze gewoon te oud/incompetent is om de mol te zijn, het feit dat ze er nu nogsteeds inzit is volgens mij pure mazzel!
      Met de spelletjes zit het haar door puur geluk gewoon mee…

 1. Mijn mol: Joshua
  Mijn nieuwe mol: Charlotte

  Bij Moltalk zit Rob Dekay op Renée maar ik weiger om voor Renée te gaan.
  Als ik aan vorige afleveringen denk, bijvoorbeeld aflevering 3 “Kameraad”, daar was Renée eerlijk.
  Waarom zou je als je in aflevering 5 kunt bieden op vertrouwelijke informatie voor de volgende opdracht, maar €1000 bieden als je de mol bent?

  Marije speelt wel echt een goeie kandidaat, of lijkt dat maar zo?
  Waarom zou je, als je een overzicht hebt bemachtigd, dat delen met de groep?

  Joshua.. ow nee, die is eruit..

  Rocky zat bij de executie niet echt op haar gemak, zou ze dan een kandidaat zijn?
  Als eerste eruit bij de de opdracht “Brieven-bus”. Misschien kan je beter even wachten met de bus uit gaan en kijken wat de andere doen.
  Bij bijvoorbeeld aflevering 2 opdracht “De Dans Ontspringen”, brengt ze wel gaat in de pot.
  Maar Rocky en lasers gaan niet echt samen. Misschien schoot ze inderdaad Remco af in aflevering 2 opdracht “Vriend of Vijand”..
  Hé.. vriend of vijand en de titel heet “Gelijk”. Gelijk als in Remco heeft gelijk. Hij zegt dat hij denkt afgeschoten te zijn door.. Rocky.
  Dus geen kandidaat maar wel de mol?

  En dan nog Charlotte.. 🤓
  Sleutel niet kunnen vinden die aan het plafond hangt.. nou snap ik dat ook wel met je 130 cm lengte..
  Met een kaars touw doorbranden.. kost tijd?
  Aflevering 1 opdracht “Door een deur” en dat de enveloppe op de grond ligt onder de tafel die er eerst niet lag..
  Maar waarom schrikt ze dan a!s er op de deur wordt geklopt door de mol terwijl ze zelf de mol is..?
  Maar wat heeft ze in deze aflevering dan !aten zien..?
  Maar ja.. als Charlotte de mol is, waarom mag Marije dan naar halte 6 terwijl Charlotte daar het overzicht kan krijgen?

  Help.. ik weet het even niet meer..!

  1. Zit met precies dezelfde struggles!!!
   Zat ook vol op joshua, maar spreid nu op Charlotte en Marije. Ik heb er vorige seizoenen nog nóóit ZO faliekant naast gezeten als nu, hahaha we zullen zien…

     1. Wat vindt jij er dan van dat Renée maar €1000 bied op vertrouwelijke informatie voor de volgende opdracht in aflevering 5 als je de mol bent?

      Dus Rocky schoot Remco af in aflevering 2 opdracht “Vriend of Vijand?

 2. Ik blijf denken aan de spel/joker kaarten die is het spel waren.
  In een biecht zegt charlotte iets van dat zij de ‘kaarten weer opnieuw moet verdelen’

  1. Die joker is wel iets van en soort thema inderdaad.. dat lachen en die joker in beeld tijdens het “intro”.. Kijk, als Hans Kazàn nou mee deed dan was het wel wat makkelijker om achter de mol te komen.. maar ja, wie is het nu?

   1. Ja het blijft een vaag thema, met her en der hint. Komt toch ook steeds terug. En nu met die opmerking van kaarten verdelen ging bij mij een alarm bel af.
    Charlotte dan?

    1. Marije en Charlotte hadden het over het vertrek van Joshua en toen zei Charlotte dat ze niet echt op Joshua zat en Marije vond door het vertrek van Joshua dat het spel nu wel in een ander perspectief kwam en toen zei Charlotte: “Och, nu moet ik die kaarten weer opnieuw gaan leggen”.
     Beetje vaag voor mij maar zoiets was het.
     Kijk het anders terug op de site en dan beginnen bij 00:04:00 minuten, dat van Charlotte komt om 00:04:24.

     Ik denk dat Charlotte bedoeld dat haar zoektocht naar de mol nu met het vertrek van Joshua een klein beetje moet aanpassen..
     of
     Dat door het vertrek van Joshua nu ineens Charlotte ook als mol gezien kan gaan worden door de groep, iets dat door Joshua werd “weggestopt”??? en zo haar molacties zichtbaarder kunnen gaan worden voor de groep..

     Wat denk jij?

 3. De vraag die Splinter krijgt voor de eliminatie is bij welke bushaltes de mol allemaal is uitgestapt. Bij letterlijk elk mogelijk antwoord staat bushalte 1 genoemd. Wie stapte er bij halte 1 uit? Rocky. There’s your mol volgens mij.

  1. Bijna goed, maar niet helemaal!
   Bij halte 1 stappen ze allemaal uit, bij halte 2 stapt Rocky uit.
   Dus als je halte 1 als “0” beschouwd, dan klopt het wel wat je zegt.

    1. Tja.. of het heeft “gewoon” met montage te maken. Er wordt natuurlijk veel opgenomen en om dat allemaal uit te zenden ben je meer dan een uur kwijt.
     Dus ik denk dat het “gewoon” iets is wat niet meegenomen werd in de beslissing van het montage team van Wie is de Mol?, om het uit te zenden op tv hoe Renée aan die stift kwam.
     Toch?

 4. Ik denkt dat het Marije is. Vanaf aflevering 1 verdiend zijn niet zo veel 💸 en wat moet de Mol doen. De pot zo laag houden…en wie heeft deze aflevering in de bus gestapt en gelijk -350 voor de pot? Dit zeg zij niet dat er min geld in komt. En op de lijst met de juiste “brieven” stond ook alleen tot de bushalte 5….zijn zou ook kunnen 250 verdienen voor de pot als ze blijft op de halte staan, maar ja beter min geld en onrust maken in de groep…. een ja de gevangenis opdracht, geld in de pot pas als iedereen buiten is…maar ja beter Charlotte “helpen” om de touw door te branden dan zelf proberen te ontsnappen…met de tekst ” niemand komt mij helpen”?? Is toch goed voor mij als Mol…en als je goed oplet zie je haar als het alarm afgaat van plaats proberen te bevrijden lachte zij 4:56 en ja waarom niemand dacht dat de knop van Marije was bij haar…. iedereen was toch knop aan zoeken. Alleen de Mol niet…. Maar niets is wat het lijkt ben ik inmiddels geleerd want…ja wat doet het tas bij Marije en waarom bij Splinter en Charlotte waren 2 sleutels? Dat zij tenminste Splinter…maar hebben ze niks mee gedaan….als Rick zeg dat ze moeten met ze 5 naar buiten knikte Marije vervolgens zegt zij tegen de rest ik dacht dat de geld moet naar buiten….derde opdracht ja, je kan niet zo veel Molen alleen geld niet te pakken…

   1. Eh Charlotte, waarom als enige ga jij naar binnen? En hoe zo 0 stations gewonden ale bij de eerste heb je jou zelfs uit gedaan??
    Splinter….ik spaar je doe wat je wilt doen en vervolgens Charlotte uitschakelen??…niets is wat het lijkt…Mol was al uit de spel….

 5. Sommige van de nu nog verdachten zijn in aflevering 1 al uit te sluiten, omdat sommigen toen wel zichtbaar een envelop (met jokerkaart) van de mol onder de deur kregen doorgeschoven, en sommigen niet. Wie toen zichtbaar iets ontving onder de deur door, kan de mol niet zijn.

  1. Charlotte = Kloppen op de deur + enveloppe onder de deur door.
   Marije = Kloppen op de deur.
   Splinter= Enveloppe onder de deur door (althans dat lijkt zo.. montage?).
   Rocky =
   Renée =

   Toch?

   1. !!! CORRECTIE !!!

    Charlotte: Kloppen op de deur + enveloppe onder de deur door.
    Marije: Kloppen op de deur (4X kloppen i.p.v. 3x) + enveloppe onder de deur door.
    Renée: Niet te zien.
    Rocky: Niet te zien.
    Splinter: Niet te zien.

   1. Jaja.. dus jij bent de mol en dan heb je iemand van de productie als “handlanger”?
    Ja, zo kan ik het ook.
    Waarom zou dat dan zo zijn als dat zo is?

    1. Zodat alle 10 kandidaten een enveloppe krijgen incl.de mol zélf onder de deur door. Maar als mol dat zélf moet doen krijgt 1 persoon géén enveloppe, dus dat…anders weet je gelijk wie het is!!! Die géén aanbod kreeg, snappie?

     1. Jaja, ik snap het helemaal, maar ik vind het jammer dat het zo moet als Charlotte de mol is.
      Ik snap dat het óók een spel is (niets is wat het lijkt), maar als een productiemedewerker de mol moet helpen omdat het niet anders kan..

      Net als die balkon foto in het seizoen van Merel Westrik, wat was dat?

      Maar goed, bij Splinter lag de enveloppe op de grond waarvan we niet weten of die onder de deur door is geschoven..?

   2. JA, zo werkt dat altijd, zeker als iets in beeld moet komen wat essentieel is voor de aflevering.

    deze werd ook met een hele andere snelheid geworpen waardoor ik dus al (weer) de Mol had in aflevering 1
    jammer.

     1. Onderaan de pagina heeft “Speur Sinds Begin” ook een bericht/hint met ons gedeeld.
      Maar kan je niet wachten op het antwoord.. “Charlotte” 😉

 6. Waarschijnlijk was het touw, wat Marije gebruikte als lasso, ergens anders voor. Aan die deur zat een slot, waarom ging zij niet beter op zoek naar een sleutel voor die slot? Ik vond dat zij verdacht steeds voor die slot ging staan.

 7. Ik vind rocky verdacht zij was meteen niet eerlijk bij de brievenbus.Bij het ontsnappen was ze als eerste ontsnapt kan alleen met voorkennis zo snel alles.Bij spel de handels krijg ik het idee dat ze samen speelt met renee.Bij de eleminatie zet ze joker in en nadat ze het gehaald heeft kijkt ze renee aan en zegt yes.

  Splinter omdat hij al twee keer een groen scherm heeft.

  Charlotte haalde geen handel over die kon niets vinden.Met ontsnappen liet ze alles over aan splinter.

  Marije die saboteert elk spel en doet met alles zielig,van ik weet het niet,ik kan het niet,laat mij maar achter enz.5000€ uit de pot geboden.

  1. Als Rocky de mol is, waarom zou ze dan ontsnappen uit de gevangenis?
   Blijf er lekker in zou ik zeggen, lukt het ook niet om met z’n vijven naar buiten te komen.

    1. Charlotte was bezig met het doorbranden van een touwtje waaraan een sleutel zat en die viel naar beneden en Rocky haalt die sleutel op omdat die niet voor Marije was. Zo wist Rocky dat ze een sleutel bij Marije moest halen.

 8. Rocky zei dat haar haar spul op was ( in de kamer bij splinter) ze had dus niet verwacht dat ze er zo lang in zou zitten …. ze is dus niet de mol

  1. Is dat zo? Was toch iets met spul voor in het haar? Een vrouw kan dat weten want vrouwen gebruiken meer crèmes voor in het haar dan mannen. 😅
   Maar of je daardoor niet de mol bent..? Misschien te weinig meegenomen/vergeten)?

 9. Marije wilde haar vragenlijst met die van Charlotte doornemen/delen.
  Charlotte wist niet meer precies wat ze geantwoord had. Ze had de lijst ” weggestopt” .dat was ook de titel van de aflevering

 10. OPDRACHT 3 rugnummers:
  Splinter: 4 5171
  Charlotte: 521 19
  Rene: 806 82
  Rocky: 0 7951
  Marije: 879 28

  Sommige cijfers staan los van elkaar, als je deze allemaal bij elkaar neemt krijg je;
  4-19-82-28-0

  oftewel:
  2-28-1984
  2-28-1984 (age 36 years) – Rocky

  Ik ben er denk ik wel uit.

  1. Er zal ongetwijfeld wel iets met die nummers te maken zijn, maar wat dat zal zijn horen we wel in aflevering 10.
   Begrijp me niet verkeerd, maar jij denkt door met die losse cijfers te husselen dat je er een geboortedatum uit kunt halen en toevallig is dat Rocky.
   Het kan hè, goed mee gedacht.. maar dan heb je 4-19-82-28-0 en dan is dat 28-02-1984.
   Dan laat je die 28, die 0 en die 2 haal je van die 82 af, die 19 laat je zo en die 8 van 82 is dan nog over + die 4 = 84.
   Maar je laat wat cijfers staan, haalt er een cijfer af.. was/is 28-04-1982 dan niet “gewoon” makkelijker..?
   Hoef je ook niet te knippen en plakken met die cijfers..?
   Maar dat is weer niemand..

   Ik neem hem mee!
   Dan is bij deze de zoektocht naar de mol klaar..

   Dus, goed mee gedacht!
   Welkom op wieisdemolhints.nl! ☺

   1. Hmm, ik snap niet helemaal wat je bedoeld. Ik had na de aflevering gelijk die losse cijfers apart genomen om te kijken wat ik er inderdaad van kon maken. Ik dacht als snel aan een geboortedatum want ja, het zijn 8 cijfers (DD-MM-YYYY). Toen ik dus naar de geboortedatums ging kijken zag ik al gelijk dat alle cijfers precies in het geboortedatum van Rocky pastte. Als ze niet de Mol is dan heb ik toch wel zelden zo’n soort toeval gezien haha. Dat ook specifiek die losse cijfers een geboortedatum van een kandidaat kunnen maken. Ik had er overigens 2-28-1984 van gemaakt maar vergat even dat je het eigenlijk als 28-02-1984 moet zien, klinkt wat logischer in het Nederlands. Het is inderdaad knippen en plakken zoals je zegt maar ik zelf vind deze hint zeker wel sterk want in WIDM word dit soort dingen toch wel vaker gedaan met geboortedatums!

    En bedankt haha. Veel succes met de zoektocht. Hopelijk kunnen we haar (of misschien toch hem?) snel vinden!

    Groetjes.

    1. Laat ik het anders zeggen..

     4 19 82 28 0

     De 8 van 82 “knip je los” en plak je aan de 4 vast, dan krijg je 84.
     Je zet de 19 ervoor en je hebt 1984.

     2 28 0

     Dan zet je de 0 voor de 2 en daarvoor 28, dan krijg je 28021984 en dat wordt 28-02-1984.

     Daar heb je 5 minuten over gedaan?

     Ik zag zonder te hoeven knippen (in die 82) dat je ervan kon maken 28-04-1982.
     Ik deed er 2 minuten over en dat zonder te knippen en plakken.

     Mijn vraag: denk jij te moeilijk omdat in Wie is de Mol? niets is wat het lijkt of denk ik te simpel waardoor ik erover heen kijk en maakte ik het voor mezelf makkelijker wat dus niet in mij voordeel is als ik de Mol wil ontmaskeren, dus ik moet juist wél “moeilijker” denken?

     Snap je? 😅

     1. Ik denk dat je inderdaad te makkelijk denkt. In WIDM heb je vaak verborgen hints wie juist moeilijk te vinden zijn zoals die van mij. De hints zijn allemaal niet zo makkelijk als je denkt. Tenminste, ik denk niet dat ze weer die fout maken (kijk het seizoen met Klaas).

     2. @Rockyisdemol

      Snap je!

      Maar als er bijvoorbeeld in een seizoen een 7 in beeld komt die te zien is in een spiegel, dan zal jij zeker zeggen dat dat de L zou kunnen zijn van een kandidaat die mee doet als mol, waarvan zijn/haar naam met een L begint?
      Moet je zo denken?

 11. Er zal ongetwijfeld wel iets met die nummers te maken zijn, maar wat dat zal zijn horen we wel in aflevering 10.
  Begrijp me niet verkeerd, maar jij denkt door met die losse cijfers te husselen dat je er een geboortedatum uit kunt halen en toevallig is dat Rocky.
  Het kan hè, goed mee gedacht.. maar dan heb je 4-19-82-28-0 en dan is dat 28-02-1984.
  Dan laat je die 28, die 0 en die 2 haal je van die 82 af, die 19 laat je zo en die 8 van 82 is dan nog over + die 4 = 84.
  Maar je laat wat cijfers staan, haalt er een cijfer af.. was/is 28-04-1982 dan niet “gewoon” makkelijker..?
  Hoef je ook niet te knippen en plakken met die cijfers..?
  Maar dat is weer niemand..

  Ik neem hem mee!
  Dan is bij deze de zoektocht naar de mol klaar..

  Dus, goed mee gedacht!
  Welkom op wieisdemolhints.nl! ☺

 12. Op 50:25 in aflevering 6 zegt Renée: “kapot”. Ga dit één keer bij jezelf na. Dit zeg je waarschijnlijk alleen in een zinsvorm als: “Ik ben kapot”. Maar wat nou als de regie net die zin heeft weggehaald en Renée dus zei: “De mol is kapot”? Misschien een hint…

 13. Trust me…

  Uiteraard is Charlotte het vanaf aflevering 1, Het valt op dat de envelope sneller (met een andere snelheid) onder de deur doorgaat dan bij de rest, dit komt waarschijnlijk omdat iemand van de crew het met zijn eigen gevoel er onderdoor schuift (gooit) en bij de rest min of meer dezelfde snelheid, want dat doet de Mol.

  de rest van de afleveringen spreken voor zich, wat opviel is dat bij het bord met de foto’s ze erg nog probeerde het in een andere richting te sturen maar Marije bleef voet bij stuk houden om er geld te verdienen.

  En uiteraard de (top vergissing in aflevering 4) het fout zien gaan en er zelf nog achter aan duiken om te proberen de rest op het zijspoor te krijgen een tervergeefse actie, maar voor een kijker van buitenaf Het moment om te zien dat alleen Charlotte het kan zijn, knap, hier krijgt Marije door dat Charlotte het is..

  En serieus op zo’n afstand met zo’n groot bord, mega klein schilderen met dikke verf..
  knap hoor, maar te opvallend hierdoor zullen meerdere kandidaten nu Charlotte beter in de gaten houden.

  En last but not least in de treinopdracht zal de Mol altijd maar dan ook altijd kiezen om het eerst bij de klok te zijn, en het liefst met meerdere daar zie je dat vooral Charlotte mega overdreven blij doet waardoor de tijd die lekker doorloopt niet gezien word…totdat ze zelf n.t.b. de groep op de klok wijst ;D

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *