Dit zijn de hints van aflevering 5 van Wie is de Mol 2021!

We zijn op de helft! De vijfde aflevering van Wie is de Mol? 2021 zit er op. De afleveringtitel is ’tot drie tellen’. Dit zijn de hints & aanwijzingen uit deze aflevering:


1. Mollende Joshua

Tijdens de schilderopdracht wordt Joshua veel in beeld gebracht als de persoon die de opdracht heeft doen laten mislukken. De Mol zal hierdoor niet zo opvallen, omdat deze toch al foute oplossingen verder doorgeeft.


2. Wie, wat… waar

De eerste opdracht heet Wie, wat… waar. Bij het maken van een reportage is het gebruik van de 7 W’s en 1H een bekend journalistiek principe. Charlotte is journaliste.


3. Het hoogste bod

De deelnemers kunnen bieden op voorkennis. Omdat er drie deelnemers al 5.000 euro hebben geboden, hoeft de Mol het bedrag niet al verder op te drijven. Splinter, Joshua en Renée boden alle drie minder.


4. Laag bieden

De geschiedenis leert dat de Mol in dergelijke bied-opdrachten doorgaans niet te hoog inzet. Joshua, Splinter en Renée boden respectievelijk 500, 600 en 1.000 euro.


5. Tot drie tellen

De afleveringstitel is ’tot drie tellen’. Drie kandidaten boden alledrie precies hetzelfde bedrag. Moest Rik overwacht de voorkennis aan drie deelnemers uitdelen, en zit de Mol dus in de groep van Marije, Charlotte en Rocky?


6. De winnende groep vertragen

De Mol zit idealiter in de groep met de persoon die de voorkennis heeft. Omdat de groep met de voorkennis waarschijnlijker de opdracht gaat winnen, kan deze de boel daar vertragen en later aan proberen te komen bij het eind. Hoe later de winnende groep aankomt, hoe minder geld er werd verdiend. Door hetzelfde bedrag te bieden als de twee andere kandidaten, belandde de Mol automatisch in deze groep.


Op de hoogte blijven van alle hints & aanwijzingen van Wie is de Mol? Of heb je zelf een hint gespot? Check ons op Facebook of Instagram!

Wil je goed voorbereid zijn op de andere afleveringen? Het Wie is de Mol? Molboekje 2021 is nu te bestellen!

30 gedachten over “Dit zijn de hints van aflevering 5 van Wie is de Mol 2021!”

 1. Wat een trieste aflevering. Na zoveel jaren van slechte onzin leek het er dit jaar eindelijk weer op dat er leuke opdrachten zijn waarin de mol moeite moet doen om geld uit de pot te houden. ( Hetgeen dit seizoen niet lukt )
  Waar de mol de afgelopen seizoenen nooit veel hoefde te doen door 5 andere mollen leek alleen joshua die rol op zich te nemen. Maar wacht we gooien er een bod in om een vrijstelling te kopen. ( raar dat je geld kan uitgeven wat de penningmeester beheerd).
  Ga toch weer terug naar de oude wie is de mol of kijk naar onze zuiderburen hoe zij het doen. Stop met onzin jokers onzin penningmeester en onzin zwarte en groene vrijstellingen en een echte mol en kandidaten die de pot zonhoog mogelijk willen maken en niet de finale kopen.
  Triest triest triest.

  1. Man, man, man, wat ben jij een zeurpiet zeg. De Nederlandse versie van Wie Is De Mol? is een versie op zichzelf. Waarom moet het per se op het origineel blijven lijken? Al die troeven geven er juist een extra twist aan. Het vergroot het spelplezier. En zeg nou zelf: de kijkcijfers liegen er niet om. Tevens beheert de penningmeester alleen het geld. Het geld is nog steeds van de groep in het geheel, want het is namelijk nog niet van de penningmeester. Dus ‘het geld van de penningmeester’ klopt helemaal niet. Terug naar de oude Wie Is De Mol? Waarom? Zou je als je zelf meedoet ook niet de finale willen halen? Als je de pot zo hoog mogelijk wilt houden ben je niet gefocust op de vraag waar het hele spel om draait. Als je een ronde verder kan komen door wat geld uit te geven is dat zo. Je wilt er immers toch de finale halen? Ik zeg het liever niet, maar wie is hier nou triest? Hé wacht, een leuk nieuw programma voor mensen die niet van vooruitgang houden en van het type ‘vroeger was alles beter’ zijn. Wie Is De Mol? van 20 jaar terug onder de naam Wie Is Hier Triest? Hier laat ik het verder bij, goedenavond.

  2. Het klopt ook niet wat je zegt, ook in de oudere afleveringen van WIDM werd de pot leeg gespeeld en afgelopen seizoen in België begon zelfs met een pot van – 10.000 euro omdat een kandidaat een vrijstelling had gekocht.

  3. Helemaal mee eens… Wie is de mol belgie is een stuk beter, en het argument dat er 10000 uitging bij widm belgie slaat nergens op. Als je de aflevering ook maar gezien had zou je weten dat dit gebeurde voordat het spel begon het was niet dat de mol niet presteerde en dat er dan maar zon opdracht bedacht wordt. Wie is de mol nederland weet gewoon elk jaar weer vol de plank mis te slaan. Met onbekende bners die alleen maar gaan voor de ervaring en niet voor de pot, en mollen die liever niet verdacht willen worden dus maar niks doen. Dit was inderdaad mijn laatste seizoen dan wacht ik liever een jaartje voor die van belgie….

 2. Mijn Mol: Joshua

  Nee, nee, nee.. ik ga niet op Renée (punt).
  NEEEEEEEEEE.. Joshua!
  Zit ik dan met mijn fatsoen.. en nu? Wie is het dan?
  Pfoe.. dan is het Rocky of Splinter.

  Bied Splinter €600 voor die informatie omdat hij wist dat er toch meer geboden zou gaan worden door de andere?
  Bied Rocky €5000 om de pot laag te houden?
  Keek de mol door de verrekijker?
  Vergeet Marije expres op het scherm te drukken om zo nog wat geld uit de pot te halen?
  Waar is Charlotte in dit verhaal?

  Jammer Joshua, je was een leuke kandidaat! Dankjewel!

  1. Dat heb ik precies zo !!! Ik ben dit seizoen zooo hopeloos met ontmaskeren, heb bijna geen punten meer… de mol doe ik het meest verdenk ligt er iedere keer uit.

     1. Maar.. er kan er maar één de mol zijn, maar voorlopig dan nog maar voor veilig gaan dus?

     1. Jij denkt dat Rick tegen iedereen gezegd heeft wat er geboden is?
      Ik denk dat Rick dat niet heeft gedaan, dus daarom zeg ik dat het niet uitmaakt of je als eerste of laatste naar binnen gaat.

 3. Historisch gaan reageren na het behalen van de vrijstelling waardoor de klok doorloopt en je er na een tijdje achter komt dat die klok nog niet uit is gezet.. erg verdacht.

    1. Misschien dat ze daar in Tsjechië uit het raam hangen en met de bel gaan rinkelen als ze bij het eerstvolgende station eruit willen.. Hohoho 🔔🎅

 4. Toevoeging bij punt twee: Marije is ook journalist, niet alleen Charlotte. Niet dat ik denk dat dit een aanwijzing naar de mol is trouwens, maar toch..

 5. Hmmm… spannende aflevering weer! Charlotte wordt langzaam steeds verdachter… een teken dat ze er snel uit ligt of dat ze tóch die mol is?

 6. ik zag een vlag met de kleuren rood boven wit onder en een blauwe driehoek links
  en charlotte had de kleuren op precies dezelfde plek op haar gezicht en bij het bieden voor voorkennis
  zag je een beeldje dat te maken heeft geloof aan de voorkant van de museum
  en als laatste zag ik bij de trein een joden ster en charlotte heeft een gelovige achtergrond ik heb
  al mijn punten op haar ingezet

  1. Ik weet het niet goed meer, maar ik zag inderdaad een vlag in opdracht 1 tussen de rotsen. Maar voor de kleuren op Charlotte haar gezicht moet ik nog een keer terugkijken.

  2. Nee sorry, ik heb het terug gekeken en de kleuren op het gezicht van Charlotte komen niet overeen met (inderdaad) de vlag van Tsjechië.

  1. Goed gedacht, maar denk jij dat Rick straks in aflevering 10 zegt: “jullie als kijkers thuis hadden ook d.m.v. verborgen hints de mol kunnen ontmaskeren. Zo had Charlotte in aflevering 5 drie strepen op haar gezicht..”

   Goed mee gedacht, maar ik denk het niet. 😅

 7. Tot drie tellen was de titel van deze aflevering.
  Op het lijstje van Splinter en Renée was er een telling opgeschreven van 1 t/m 6 voor de zinnen in de tekenopdracht. De zinnen met de cijfers 1 t/m 3 waren niet gevuld maar dit waren wel de meest waardevolle zinnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *