Dit zijn de hints van aflevering 2 van Wie is de Mol 2021!

Wat een aflevering! De tweede aflevering van Wie is de Mol? 2021 zit er op. De afleveringtitel is ‘Voorbeeld’. Dit zijn de hints & aanwijzingen uit deze aflevering:


1. ‘Voorbeeld’

De afleveringstitel is ‘Voorbeeld’. Renée staat in de intro ‘voor een beeld’.


2. Duimpjes

Lakshmi bedacht tijdens de opdracht in het kasteel dat de kandidaten opdrachten moesten afsluiten met een duimpje voor de camera. Daarmee liet ze Renée, misschien bewust, denken dat het een opdracht was om geld te verdienen. Geen actie voor een Mol.


3. Links en rechts

Joshua vindt in de laseropdracht op de muur de hint ‘Wat is links en wat is rechts?’. Dat is wel erg toevallig, aangezien hij in de opdracht ervóór de linker en rechter portofoon door elkaar haalde.


4. Het bondje

Joshua geeft tegen Splinter aan dat Splinter de groep moet vertellen dat hij vol op Joshua zit. Als Joshua de Mol is, neemt hij een enorm risico dat de groep ook denkt dat hij de Mol is als Splinter telkens door gaat, ongeacht of Splinter goed zit.


Op de hoogte blijven van alle hints & aanwijzingen van Wie is de Mol? Of heb je zelf een hint gespot? Check ons op Facebook of Instagram!

Wil je goed voorbereid zijn op de andere afleveringen? Het Wie is de Mol? Molboekje 2021 is nu te bestellen!

41 gedachten over “Dit zijn de hints van aflevering 2 van Wie is de Mol 2021!”

 1. Terugkerend thema in beide afleveringen: Batman!
  Afl. 1: the joker (jokers in de 1e opdracht), afl. 2: de geblindeerde ballerina’s en in de preview van afl 3 hoor je iemand zeggen: Ik voel me net Batman, wanneer ze abseilen van het gebouw….

  1. Op zich wel leuk opgemerkt, maar wat is nu dan de hint? Heeft een van de kandidaten iets met Batman dan ofzo? Ik snap de club niet…

    1. Precies mijn gedachte. Wat mij betreft een van de meest gewaagde mol-acties. In aflevering 1 opkomen als Harley Quinn (kapsel), en uitdelen van joker kaarten?! Top actie. Gelijk birds of prey gekeken! Ik zeg, goed gezien!

   1. Lakshmi lijkt onwijs op Harley Quinn uit de Batman animatieserie! Zoek maar eens ene foto op van haar. Je ziet de gelijkenis. Misschien vergezocht, maar ja hrt is Widm

   1. Ik weet vrijwel ZEKER dat het Josuah is…… Hij is heel erg aan het mollen..
    Toen ze die 2000$ kregen keek iedereen blij en was tevreden, maar als je naar ZIJN gezicht keek…. Het leek wel alsof hij niet blij was. Een ECHTE molstreek. Ik vind het wel verdacht hoor!!

 2. De vrachtwagen opdracht heet “symbolisch bedrag”. De kandidaten winner 700 euro. Dit doet al gauw aan 007 denken. Is dit een hint naar Renee die als “James Bond” zou wegduiken?

 3. Er komt de hele tijd in beeld maak geluid/ luister goed. Ik vind de stem van Joshua heel erg op de stem van Rob (2 seizoenen geleden) lijken… Kan dit een aanwijzing zijn of is dit te ver gezocht?

 4. De opdracht: “Symbolisch Bedrag” had ook een hint kunnen zijn. Het bedrag dat in totaal te halen was bij die opdracht was 2100 euro. Ik persoonlijk vind dit een best specifiek bedrag voor een opdracht. Normaal is het een wat ronder gedrag (1000, 1250, 1500, 1750, 2000 etc.). Het kan zijn dat het bedrag van de opdracht symbolisch was. 2100, de 21ste letter van het alphabet is de letter ‘U’. Er is maar 1 kandidaat die in het spel in hun voor aam de letter U heeft. JoshUa Nolet. Verder hebben Remco VeldhUis en Lakshmi Swami PersaUd de letter U in hun achternaam, waarvan Remco er al uitligt. Ben nu vol in de overtuiging dat Joshua de mol is.

  1. Maar waarom zou Joshua dan een bondje beginnen met Splinter. Het zou dom zijn als mol om te zeggen dat iedereen hem verdacht moeten vinden, en op hem gaan stemmen. En hij had nog wel meer domme acties die je als mol nooit moet doen zo vol op tv en met iedereen die erbij is… Ik verdenk Florantijn (of hoe je het schrijft), omdat hij had gelogen dat hij de geheime opdrachten niet wist, en hij koos voor geld. dat is een goede afleidingsmanouvre…

 5. Voordat het seizoen begint valt er voor mij altijd al iemand af en dat is dit jaar Renée. Dus er zijn voor mij maar 9 kandidaten.
  Maar als ik dan toch een waarom moet zeggen… ze is oprecht, ze beleeft het spel als een klein kind in een snoepwinkel. Dus nee, Renée is het voor mij niet.

  Rocky is het voor mij ook niet, omdat ze in aflevering 1 bij het zoeken naar die €250 zoiets zei als… “waarom zo moeilijk doen”, die uitspraak en haar gezichtsuitdrukking… nee, ook oprecht.

  Charlotte is het voor mij ook niet omdat ze ook bij die €250 voor een joker in aflevering 1 oprecht schrok van dat kloppen op de deur en ze was ook oprecht toen de Mol de enveloppe met de joker kaart erin onder de deur schoof… “hé”.

  Florentijn is de Mol ook niet.

  Marije had dan wel een overall aan met de kleuren van de “Wie is de Mol? vingerafdruk logo, maar dat is alleen maar om iedereen om te tuin te leiden, dus het betekent niks.

  Lakshmi zou de Mol kunnen zijn omdat de rok die ze in aflevering 1 aan had zwart/wit was en de joker kaart in aflevering 1 zwart was op de achterkant, is een normale joker kaart altijd zwart?
  Ze was ook de laatste van de groep verkenners die overbleef. Zou ze jokers hebben weggehaald?

  Splinter is het ook niet, te zenuwachtig.

  En dan hebben we nog de mol… Joshua!
  In de intro als de kandidaten worden voorgesteld (in aflevering 1) hoor je het nummer “Amigo” van z’n band Chef’Special, lees de songtekst maar eens… jaja, Amigo!? 😉
  We gaan voor de pot… “unit”! Tuurlijk! Amigo 😉
  Wat stom die portofoons verwisseld en Florentijn heeft mij wel of niet gehoord… De spanning zeker… ahu..
  Joker pakken bij de opdracht van die ballerina’s. “Ik heb er één”, ow maar ik ben afgeschoten… jaja… beetje de kandidaat uithangen (beetje de onschuldige uithangen net als Ajouad in seizoen 15 met z’n twee vrijstellingen…)

  Dus voor mij is Joshua de mol!

  1. Florentijn is niet de mol zeg je, waarom dan niet? Ik kan je met Joshua helemaal volgen hoor, maar voor mij is Florentijn net zo verdacht als Joshua. Eén van de twee is volgens mij de mol, maar ik weet nog niet zeker welke.

   Even een paar aanwijzingen die naar Florentijn leiden.
   Hij heeft DE sleutelpositie in de 3-de opdracht van de 2-de aflevering.
   In de 1-ste opdracht van de 2-de aflevering heeft hij ook een sleutelpositie, hij bepaald of er geld in de pot komt voor zijn groepje. Joshua heeft echter de rol al op zich genomen om geen geld voor die groep in de pot te doen dus komt Florentijn er heel makkelijk mee weg om te zeggen dat hij niet voor de vrijstelling gaat maar voor het geld. Als ik mij verplaats in Florentijn, zou ik voor de vrijstelling gaan als ik kandidaad was. Opdracht 2 aflevering 2 gaat Florentijn weer wel voor de joker in plaats van het geld.
   Opdracht 3 aflevering 1 heeft Florentijn weer een sleutelpositie als laatste duo. en geeft hij ook het enige verkeerde antwoord.

  2. Dennis, ik zit ook in de Joshua tunnel 😅. Al vanaf de bekendmaking. Bij hem wordt het nummer Amigo gespeeld, maar hij zingt “you don’t know me, I don’t know who you are”. Niemand weet wie de Mol is en hij kent de groep nog niet.

  3. Wel nee, Joshua ligt er net Jan zo dik er bovenop!
   JAN had iedereen al zo eruit gepikt als Mol bij de eerste aflevering n.t.b.! met zn doorzichte ‘fout’

   Ik kan niet geloven dat Joshua nu weer zo’n kandidaat/Mol zou zijn…

   de Mol is een vrouw, Marije totaal niet maar wie wel.

 6. Ik had niet echt verwacht dat ik daar een antwoord op had moeten geven maar Florentijn is niet de mol… omdat ik dat denk.
  Opdracht 3 (aflevering 2) zou Florentijn een sleutelpositie hebben ja… toch… ja!
  Hij kan de gemaakte foto’s wel of niet doorgeven aan Marije en Splinter. Maar Joshua kan “bepalen” of hij de gemaakte foto (die goed of fout is) wel of niet doorstuurt (ik heb het vermoeden dat ik het nog eens terug moet kijken).
  Maar je zou gelijk kunnen hebben.

  ** Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet heel goed heb opgelet dit keer omdat ik het nog terug zou gaan kijken en door mijn enthousiasme over Joshua wilde ik mijn gedachten graag even delen **

  Opdracht 1 (aflevering 2) ging het of om geld voor de groep of een joker (en geen vrijstelling) voor Florentijn zelf. Maar goed, Mol of niet, een Mol gaat toch niet voor geld?
  Joshua brengt sowieso geen geld in de pot omdat hij in de “controleroom” staat.

  En voor opdracht 2 geef je zelf al het antwoordt.

  Maar goed, niets is wat het lijkt en blijkt dat Art ineens voor die deuren stond in aflevering 1 met die joker kaart. Ik mis Art wel hoor! Misschien dat Art terugkomt in seizoen 25 (25 jaar Wie is de Mol?). *Zucht*

 7. Lakshmi is de mol! Bij de laatste opdracht was de titel van de opdracht: Symbolisch bedrag en het bedrag was 2100 euro. Lakshmi is geboren op 17 april. 17+4=21. Ik zit in een Lakshmi tunnel. Laat even weten wat je van deze hint vind.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *