Dit zijn de hints van aflevering 1 van Wie is de Mol 2021!

Wat een begin! De eerste aflevering van Wie is de Mol? 2021 zit er op. De afleveringtitel is ‘gelijk’. Dit zijn de hints & aanwijzingen uit deze aflevering:


1. De kandidaten

Rocky zegt in de eerste opdracht dat op tafel de foto’s en beschrijvingen van de kandidaten lagen. Vergeet ze dat er een Mol tussen zit, of is ze het zelf?


2. Misschien

Splinter zegt, nadat hij de 250 euro heeft gevonden, dat het geld ‘misschien’ voor de pot was. Wist hij al wat er aan zou komen?


3. De lachende joker

In de eerste opdracht werden de kandidaten voor de gek gehouden en kregen ze een joker-kaart in plaats van een Wie is de Mol?-joker. In de introleader is een shot van een lachende Joker te zien, vlak voor Erik. Heeft hij ze voor de gek gehouden?


4. Deal

Na de eerste opdracht bleek dat Renée, Rocky en Marije geen deal met de Mol hebben gemaakt en dus geen nepjoker hebben gekregen. Is dat omdat één van hen zelf de Mol is, en ze dus geen deal hadden kunnen maken?


5. Gelijk

Remco gaf aan dat hij dacht dat hij door Rocky was neergeschoten in de laseropdracht. De titel van het aflevering is ‘Gelijk’. Had hij gelijk? Later werd bekend dat hij af viel.


6. Wie is wie

Op verschillende bordjes was te zien welke kandidaat in eerste instantie wel en niet de Mol wilden zijn. De formulering bij Lakshmi was net andersom.


Op de hoogte blijven van alle hints & aanwijzingen van Wie is de Mol? Of heb je zelf een hint gespot? Check ons op Facebook of Instagram!

Wil je goed voorbereid zijn op de andere afleveringen? Het Wie is de Mol? Molboekje 2021 is nu te bestellen!

39 gedachten over “Dit zijn de hints van aflevering 1 van Wie is de Mol 2021!”

 1. Erik schrijft in zijn voorstel-brief: “ik denk dat ik wel een leuk toneelstukje kan spelen”. En vandaag in de aflevering zei hij het net ff anders: “de mol kan wel een leuk toneelstukje opvoeren maar ik heb dat zo door” (misschien niet 1op1 ge-quote, maar daar kwam het op neer…)

 2. Charlotte zei “Daar zit er 1 (links) en daar zit er 1 (rechts), ik zit hier in dekking. Gedekt door de vijand?

  Moltainbiken , zij fietsten samen gemakkelijk door en ze zei gelijk, oh dit zijn de vragen die wij beantwoorden moesten.

  Ze is makkelijk met praten als journaliste..

 3. Joshua gaf nadat hij in het lasergame spel €100,- aan Marije tenmiste dat vertelde hij. Waarom heeft Marije aan het einde van het spel dan maar €75,-? Joshua had niets heeft hij die €100,- weggemoffeld en dus niet aan Marije gegeven?

 4. Renée deed extreem onhandig bij het lasergamen. Gaf verkeerde nummers door, maakte toen geïrriteerd zelf alle bakjes maar open en is uiteindelijk wel afgeschoten. Zo voorkwam ze dat anderen het geld konden pakken.

  Tijdens het fietsen zat ze ook op een goede positie. Antwoorden waren onderweg gegroepeerd naar categorie maar Renée en Rocky gaven het heel erg versnipperd door. Eerste twee setjes hadden structuur aangebracht en ergens bij Renee, Rocky, Lakshmi, Splinter is dat weer een troepje geworden.

  Rocky liep met rook rond bij lasergamen. Om zo ongezien dingen te kunnen doen? (Geld wegmoffelen, iemand afschieten).

  Marije begint wie is de mol met knalrood haar. Why? Als je dan stiekem iets wil doen val je onwijs op met je haar. Als iemand een glimp opvangt van iemand dan zie je gelijk dat zij het is. Ik zou daar zelf echt nooit voor kiezen om met zo’n signaalkleur door het spel te gaan.

 5. Splinter in de eerste opdracht gaat direct alle meubels van het tapijt halen om daaronder het geld te vinden. De anderen kijken eerst onder de stoelen en tafels, hij direct het tapijt, wist hij dat het daar lag?

  De mol weet wat er na een opdracht komt, dus waarom niet het geld houden? Zo laat je zien dat je wel geld binnenhaalt, maar weet je zelf al dat dat toch de pot niet ingaat!

  1. Hij zei ook nog dat hij al een derde ofzo weg had gehaald en toen bedacht het ligt er niet. Dat bedacht hij omdat gezegd was dat het daar zou liggen?

 6. 3d opdracht Mol-tain-biken
  Verwijzing dat de Mol in de Enter-Tain-Ment zit?
  Wie zijn dat?
  Remco Veldhuis, die ligt eruit
  Joshua Nollet, muziek
  Laskmi Swami Persuad, muziek / theater
  Renèe Fokker, Theater
  Florentijn Hofman misschien als kunstenaar.

  In de fiets opdracht is Florentijn als laatst. En geeft verkeerd antwoord door dat Renèe niet de Mol wilde zijn. Terwijl het antwoord wel was. En ze sloegen hem in begin over met invullen.

  Laksmi heeft ook mee gedaan aan de Slimste mens. Ze krijgt de vraag op bordje Wie hebben ooot meegedaan aan de Slimste mens en daar staan de namen van Remco en Charlotte. Ook het eerdere bordje De Mol wilde Laksmi in eerste instantie zijn is vreemd, was tijdens rit van Marije en Charlotte. Tijdens fietsen vraagt Splinter wie wel de Mol wil zijn. Laksmi zegt: Ik, Remco en Erik. Vreemd.

  Het meest vreemde is. Alle bordjes tonen geen vragen over Joshua. Ook wordt er niets gezegd over Joshu, door de andere bij de overdracht. Aan het eind was het overzichtbord wie wel of niet de Mol wilde zijn. Er werd meerdere keren ingezoomd / shot genomen met de bovenste 5 namen. Charlotte, Erik, Florentijn, Joshua en Laksmi. Terwijl Rik er naast stond en zei: Hier nog een Weetje. (W-tje). Verwijst Rik dat we moeten zoeken naar een W-tje van wel. En Joshua wordt of komt in de antwoorden als op de bordjes niet voor. Alle andere wel. Zijn de andere kandidaten en hij de Mol. Hij fietste ook express een bordje voorbij hield in om te kijken wat Erik zou doen. Toen Erik stop zei, riep hij goed zo Erik.

  Joshua en Lakshmi staan bij mij hoog op de radar. Dan Marije na reactie bij opdracht 1, bij geld ruilen voor Joker met Rik.

 7. De kandidaten waarbij je ziet dat ze een joker(kaart) onder de deur door krijgen kunnen dus niet de mol zijn, tenzij iemand van de productie dat namens de mol doet. Maar dat zou niet eerlijk zijn.

  1. Vaak doen ze dat wel net zoals vorig jaar bij jeroen met de opdracht achter je rug toen hield ook iemand van de redactie die vrijstelling eruit

    1. Hij kon toch moeilijk bij zichzelf de vrijstelling eruithalen…. bij de kandidaten deed jeroen dit inderdaad zelf en dat heeft nikki gezien. Maar toen hij zelf vooraan bij de oud-mol stond is de vrijstelling door iemand van de productie uit de bak gevist. Logisch toch 😉
     Dus dat zou nu zeker ook weer het geval zijn

 8. Splinter Chabot is volgens mij de mol. Bij de foto’s van de deelnemers was hij de enige met geen muur of stukje muur op de achtergrond. De rest had dat wel.
  Op de groepsfoto staat Splinter tussen deelnemers M en L.
  Mol is Tom in het tsjechisch. En Mot in het Frans is woord. Splinter = een schrijver.

 9. In het eerste spel, loopt de mol tussen de kamers om het geld op te halen en de jokers uit te delen. In de opgenomen beelden zie je een schaduw, daar zie ik een vrouw met een los rokje aan. Zou het Charlotte zijn, zij was de enige dame die een losse rok aan had.

 10. Charlotte zegt na de lasergame: “450 euro ipv 1500 euro, dat is toch mooi”.
  Mooi omdat het bedrag minimaal is?

  Charlotte heeft tevens der hand in de vorm van een M op de foto welke hier ook als header is gebruikt.

 11. Bij het laser game spel is er een code 1971, ik heb research gedaan en heb gevonden dat Renee Fokker in een serie heeft gespeeld genaamd Karakter die in 1971 is opgenomen… beetje verdacht of niet?

 12. Joshua draagt een t shirt waar heel groot 1988 opstaat. In 1988 was er in Tsjechië de fluwelen revolutie met aan het roer Havel.
  De vacht van een mol voelt en ziet er ook uit als fluweel.

 13. Marije leest voor ik ben de mol en op de foto in haar hand staat de zwart.
  Erik zegt hij is getroffen maar zijn pak gaat niet uit, blijft aan als hij wegloopt, later wordt florentijn van achter beschoten.

 14. Ik weet niet wie de mol is, maar wel wie niet de mol is. In de eerste opdracht zie je bij de meeste kandidaten dat een envelop onder de deur door wordt geschoven. Je ziet de bewegende envelop. Zij kunnen dus sowieso niet de mol zijn.

  Verder weten we dat een aantal kandidaten eruit is.

  Van de overgebleven kandidaten zagen we alleen bij Splinter, Renée en Rocky geen bewegende envelop. Dus een van hen moet de mol zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *