Dit zijn alle hints, aanwijzingen en acties van de Mol 2021!

Het zit er op! De Mol is bekend. Wat heeft de Mol allemaal uitgespookt? En welke hints & aanwijzingen waren er te ontdekken? Je vindt het in onderstaand overzicht.


1. De bekendmaking

Bij de bekendmaking zei ze op het scherm al: “Ik ben de Mol”, maar werd vooral overstemd door stemmen van de andere kandidaten.


2. De envelop

Op de envelop die onder de deur werd doorgeschoven, stond, wanneer je de envelop bij een kaars hield “Aflevering 8, derde lied”. Wat sloeg op “Lady in Red” bij de opdracht “Wie is het?”. Renée droeg veel rood.


3. De laseropdracht

Schoot in de laseropdracht Erik af, gaf verkeerde codes door, verstond de codes niet, probeerde Splinter af te schieten, en liet zich afschieten met 250 euro op zak.


4. De ballerina’s

Veranderde in de opdracht met de blinde ballerina’s informatie waardoor de verzamelaars verkeerde instructies kregen, en liet zich afschieten met geld op zak.


5. De verkeerde borden

Liet Joshua twee verkeerde symbolen doorsturen in de opdracht met de vrachtwagens, waardoor er twee verkeerde borden werden omgereden.


6. De trivia

Gaf weinig antwoorden op de vragen in de opdracht in de lift en was daarmee de kandidaat die het minste geld had verdiend.


7. De schilderijen

Wilde bij de opdracht bij de schilderijen bij ‘Wie, wat’ staan, had de werkwoorden geleerd die niet in de bakjes zaten, en kon daardoor foute antwoorden doorgeven.


8. De biedingen

Wist al dat er 5.000 euro geboden was, en zette daardoor bewust een laag bedrag in om te bieden op voorkennis in de trein.


9. De lockers

Wisselde in de opdracht in de fabriek kledingstukken in de lockers om, waardoor er verkeerde kledingstukken werden omhoog gehesen. Daarnaast haalde ze juiste kledingstukken juist naar beneden.


10. De karaoke

Wist in de opdracht bij de karaoke de lijst met nummers, maar raadde geen nummers zelf. Playbackte wanneer ze zelf aan de beurt was, waardoor er minimaal 600 euro uit de pot ging.


11. De puzzel

Tijdens de opdracht met de zweefvliegtuigen wisselde ze wat stukken om, zodat de puzzel niet goed afgemaakt kon worden. Hierdoor kwam er 1.500 euro niet in de pot.


12. De keuze

Wist dat Rocky in de opdracht met het rad eerlijk was, dus wanneer ze voor 2.000 euro kon kiezen, liet ze het rad nog een keer draaien.


13. De verborgen aanwijzingen

– De eerste afleveringstitel is ‘Gelijk’. De Mol is gelijk de eerste die geïntroduceerd wordt. Daarnaast is de tekst op de bordjes bij de fietsopdracht als enige gelijk aan de tekst die op het overzichtsbord staat.
– In aflevering 2 is bij de opdracht met de ballerina’s op de plattegrond een vleugel te zien met vrouwennamen, een verwijzing naar de serie ‘Vrouwenvleugel’, waar Renée in speelt.
– In aflevering 3 zegt Renée “Maakt niet uit, is wel goed” als Charlotte zegt dat ze Renée had ingevuld bij de vraag wie de Mol is.
– In de opdracht in de grot vertellen alle kandidaten over ‘vertrouwen’, behalve Renée.
– In aflevering 6 klopt Renée drie keer hard op de deur in haar cel, een verwijzing naar het drie keer kloppen op de deur door de Mol in aflevering 1.
– In aflevering 7 komt een shot met ‘Renée klopt’ voorbij komen, een verwijzing naar wederom het kloppen van de Mol.
– In aflevering 7 zegt Rick tijdens de executie dat de Mol ‘in het midden zit’, terwijl Renée op dat moment in het midden van de groep zit.


14. Extra aanwijzingen

– De jokerkaart is een kaart die erg lijkt op een gewone jokerkaart. Zet je de ‘i’, die afwijkt op de zelfde manier als de originele kaart, dan staat er een minteken. Dan staat er: W – E, oftewel de 23e letter min de 5e letter = 18. De 18e letter van het alfabet is R. Er staat dan dus: ‘R is de Mol’.

– Renée is de enige die op beeld de envelop van de Mol onder de deur doorschuift.
– De titel van de tweede aflevering is ‘Voorbeeld’. Renée zorgde in de opdracht in de tuinen voor de camera, oftewel, ‘Voor de beelden’.
– De titel van de vierde aflevering was ‘Voor het zeggen’, wat betekent dat je de touwtjes in handen hebt. In de opdracht met het vlot het Renée letterlijk touwen in de handen.
– In aflevering 5 draagt Renée een broek met verfspetters, waarmee ze aangeeft dat ze voorkennis had van de opdracht met de schilderijen in diezelfde aflevering.
– ‘Wegstoppen’ was de titel van de zesde aflevering. Renée stopt in deze aflevering een joker weg. Ook zie je haar geld in haar broekzak wegstoppen.
– Rik vraagt aan Renée of ze altijd zonder zenuwen bij een executie zit, nadat ze een vrijstelling had ingezet. Hierop knikt ze instemmend.
– De titel van de laatste aflevering was ‘Kaarsrecht’, omdat Renée als enige een kaars recht onder de envelop van de Mol houdt.


Op de hoogte blijven van alle hints & aanwijzingen van Wie is de Mol? Of heb je zelf een hint gespot? Check ons op Facebook of Instagram!

Zelf Wie is de Mol? spelen? Het Wie is de Mol? De Code opdracht-bordspel is in prijs verlaagd!

9 gedachten over “Dit zijn alle hints, aanwijzingen en acties van de Mol 2021!”

 1. Gadver! Wat een kansloze mol. Echt. Geen enkele actie. Doen alsof je doof en oud bent, bah! Zullen we voortaan iets meer laten zien vd mol acties in de afleveringen.

  De mol had net zo goed mijn schoonmoeder kunnen zijn, die deed ook niet iets verkeerd in de afleveringen. Bah! Hopelijk volgend jaar beter. Renee je was de slechtste mol sinds tijden en dan ga je er ook nog eens, dankzij charlotte, met de prijs vandoor dat je de laagste pot ooit hebt behaald! Schaam je!

 2. Het zit er op..
  Vond het leuk om hier te zijn, maar mij zie je volgend jaar niet meer terug.
  Maar weinig mensen die echt met je over de mol gaan praten wat erg jammer is, wel een gedachten/reactie plaatsen maar niet reageren vervolgens, jammer!

  Doei!

  1. Vind dat je je wel echt heel hard aanstelt hoor. Mensen posten gewoon wat ze gezien hebben in de aflevering en vervolgens gaan ze door met hun leven en kijken ze de volgende aflevering. Moet iedereen dan 24/7 op dit forum kijken wat iemand heeft gereageerd? Niet zo aanstellen joh. Als je echt over de mol wilt praten, ga dan naar een ander forum. Houdoe!

   1. Ik ben het flink met je eens, ga gwn naar een forum toe. Hier deel je gewoon je hints en andere lezen het.
    De groeten Bart jan

 3. Mijn favoriete molhint ontbreekt op deze pagina! De fietsopdracht in de aflevering “gelijk”, waar Renée’s bord gelijk is aan de tekst die aan het einde van de rit ingevuld moet worden. Dit vond ik een hele leuke hint die mensen beloont die dieper in de hints duiken.

  Overigens vind ik “laagste pot ooit” geen goede maatstaaf voor hoe goed een mol was. Renée krijgt die titel voornamelijk door één opdracht waar zelfs als de dames niet 5000 hadden geboden, Renée dit alsnog wel zelf zou hebben gedaan. Daarmee stoot ze Merel van de troon, maar ook bij Merel was deze titel onterecht aangezien zo veel opdrachten alles-of-niets waren dat slechts een klein foutje al het einde van de hele winst betekende. Maar dat betekent niet dat Renée het slecht gedaan heeft ofzo, ik vond het weer een erg seizoen en heb nu al zin in volgend jaar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *