Dit zijn de hints & aanwijzingen van aflevering 9 van Wie is de Mol!

Wat een aflevering! Aflevering 9 van Wie is de Mol? zit erop. En dit zijn alle hints & aanwijzingen die in de aflevering voorbij kwamen. De afleveringstitel is ‘Sturen’.


1. De grond

Nathan kijkt bij de groepsfoto in het begin naar de grond, kijkt hij naar de favoriete plek van de Mol, namelijk in de grond?


2. Mollandsche Pot

Wederom komt het onderwerp ‘eten’ voor, nu zelfs als opdracht. Miljuschka presenteert een kookprogramma.


3. Een tevreden Mol

Rob geeft aan dat hij blij wordt van de laatste opdracht, omdat hij geld kan inzetten. Hiermee kan hij ook geld úit de pot spelen, wat voor de Mol ideaal is. Heeft hij hier naar uitgekeken?


4. Dialoog

Alle kandidaten, behalve Rob, gaan in de laatste opdracht in dialoog met de Mol aan de telefoon. De Mol geeft ook antwoord op hun vragen, maar bij Rob was dit niet te zien. Is dat omdat hij niet met zichzelf in gesprek kan?


Op de hoogte blijven van alle hints & aanwijzingen van Wie is de Mol? Of heb je zelf een hint gespot? Check ons op Facebook of Instagram!

Zelf Wie is de Mol? spelen? Probeer dan ook Wie is de Mol?: De Code Opdracht.

85 gedachten over “Dit zijn de hints & aanwijzingen van aflevering 9 van Wie is de Mol!”

 1. Aan het begin van de laatste opdracht waar ze spelen tegen de mol wenst Rick alle kandidaten veel geluk en wijsheid. We zien alleen dit niet bij Miljuska. Is dat omdat ze de MOL is en geen geluk en wijsheid nodig heeft?

   1. Maar op de vraag is de mol een man of vrouw heeft iedereen vrouw ingevuld. Leonie moest vertrekken wat kan betekenen dat Miljuska de mol is. Whhhhaaaa ik weet het ook niet meer.😅

    1. De vraag of de mol man/vrouw is, is maar 1 van de 20 vragen. Je kan je beter afvragen met wie Leonie veel opdrachten heeft samen gedaan, zodat je als kandidaat kiest voor Leonie, maar onbewust de goede mol meeneemt in de test

     1. Als je goed kijkt bij de intro ze alle namen van de deelenemers als mil is geweest zie je mol staan dus ik denk dat mil de mol is

     2. Ja dat denk ik dus al die tijd al, al moet ik wel zeggen, in het begin dacht ik dat Leonie de MOL was, niet dus. En Mil had best veel pannekoeken gebakken maar niet verkocht ze bleef in haar food car en ze heeft vaak een sleutelpositie vind ik, kans om te mollen. M.I.L is mij M.O.L. !

 2. De dood of de gladiolen: ik zet al mijn (resterende) punten in op Nathan als de mol! En als hij het niet blijkt te zijn dan denk ik dat het Miljuschka is…Buddy en Rob deden een leuke poging maar ik verdenk géén van beide!

 3. Bij de executie iedereen stemt op Rob behalve hem zelf, hij stemt op Buddy. Rick zegt: Er is een winnaar,twee kandidaten en Mol. Toeval??🤔

  1. Er is altijd 1 winnaar. De winnaar is diegene die de meeste goede antwoorden heeft gegeven en anders (bij gelijke stand) wie de test het snelste heeft gemaakt.

  1. Je kon niet meer verdienen dan het in gezette bedrag (wat dan verdubbeld zou worden). 500 in het geval van Nathan. Hij hoefde dus niet meer door te spelen.

   1. Het ingezette bedrag kon worden verdubbeld. Bij Nathan zien we maar 1x dat hij 250,- pakt. Als hij dan stopt, heeft hij alleen maar die 500,- inzet terug, terwijl hij er met nog eens (2x) 250,- dus totaal 1.000- van kan maken.

  2. Heb ik ook aan gedacht maar volgens mij pakt hij een briefje van 500 en hij heeft wel 500 ingezet…het zou fijn zijn als hij zou de Mol zijn. Fantastische kerel is het!

  3. Dat klopt… dat had ook geen zin. Zijn inzet was €500. Toen hij die in kistje 1 al vond hoefde hij niet meer naar de rest van de kistjes…..

 4. Al twee keer is Rob in beeld geweest toen Rick het over ” de Mol” had.
  Beide keren zat Rob aan de test tafel.
  Niemand opgevallen?

 5. op 9.03 of daarom trend hoor je Miljuschka hardop afvragen “Mol geef eens een tip?”
  antwoord gelijk “Miljus kaah” oftewel, tip wie is de Mol? antwoord: Miljuschka.. waarop ze ook nog eens lachend bevestigend Jaa! zegt….mmmmm ‘food’ for thought.

  önder de pannen”Mil was zeker in haar element met staan in de keuken, en bijna letterlijk een wegbanen met al die pannetjes overal.

 6. Mil ,Buddy en Nathan kiezen voor Rob en Rob kiest voor Buddy. Dus dan kun je denken dat Buddy de mol is en Rob de winnaar en dan zijn Mil en Nathan helaas de verliezers. Maar ik hoop nog steeds op Nathan🙈

  1. Rob kan niet op zichzelf stemmen dus kiest hij Buddy als Mol. Degene die de test het best of snelst heeft gemaakt is dan de winnaar toch? De rest valt af. Rob lijkt sprekend op het molletje in Alfred J. Kwak met zijn hoedje en tuinpak.

 7. Maar als het 500,1kistje is,en 1000,2kistjes en 1500 3 kistjes.. En ze mogen kiezen tussen 1/2 3/4 en 4/6…Waarom gaat rob dan toch alle kistjes af🤔 en vindt toch niet al zijn geld…

  1. Dat is het niet, snap nooit hoe sommigen van jullie bij deze wijsheden komen.
   Er moet telkens gekozen worden tussen twee kistjes. Als een soort gokken. Dus, zit er geld in 1 of 2, 3 of 4, 5 of 6. Zelfs 500 kon verdeeld worden over drie kistjes. Een keuze voor 1500 betekent niet dat deze verspreid ligt over 3 kistjes, dit konden er ook 1 of 2 zijn. Kijk anders even terug.

 8. Mol = Mil
  Wijsheid= Witzenhausen
  De wijze kent zich zelf maar toont zich zelf niet.
  Ik ben nacht blind…etc.

  Nathan winaar het is verstandiger een kaars te branden dan te klagen over de duisternis.

  Mol jat het geld… maar hij neemt steeds toch een beetje.. hele hoop beetjes is toch ruim 11.000 euro je hoort hem niet klagen straks.

 9. Bij de opdracht waar ze praten met de mol voor geld. De mol zegt bij Mil dat hij te vertrouwen is. Bij Nathan zegt Nathan dat hij de mol vertrouwt en heeft vervolgens al t geld. Vertrouwd hij zichzelf dus hij is de mol

 10. Ik denk dat het rob is.
  Toen ik mijn punten in wou zetten deed de app heel raar ik wou al mijn punten op rob zetten maar toen ik later keek zag ik dat ik ook 100 punten op mil heb gezet. Ik twijfel nog heel erg met allemaal verschillende hints maar ga toch voor Rob denk ik…………
  #Wieisdemol #rob

 11. Maar stel dat Nathan de mol is. Niemand heeft hem ingevuld op de laatste vraag van de test. Dit zou dus betekenen dat niemand de mol ontmaskerd heeft. Wie gaat er dan winnen? Zou het ergens niet eerlijk vinden als degene met de meeste antwoorden dan alsnog zou winnen. Die winnaar heeft dan puur op toevalligheid gewonnen. Wat denken jullie hierover?

  1. Dan wint degene die de test het beste heeft gemaakt en als 2 mensen hem even goed hebben gemaakt dan degene die hem het snelste heeft gemaakt met de meeste vragen goed

 12. Als Nathan in de eerste opdracht (cijferkunst) had gegokt dat het andere team het NIET zou weten, en het andere team had vervolgens een heel fout getal genoemd (bijvoorbeeld € 93.138) hadden ze dan wel € 1750 gewonnen?

   1. Juist niet! Slimme molactie.
    Hij wist waarschijnlijk dat ze het mis hadden maar zei dat hij dacht dat ze het wel wisten. Op die manier dus 1750 uit de pot weten te houden!

 13. In vrijwel ieder seizoen zitten spreuken die een hint bevatten. De allereerste opdracht blijft de belangrijkste hint: (alle spreuken, de 20ste letter) WIDM NO NINE. Rob is als negende aan de beurt in deze opdracht, Miljuschka staat negende van links op de teamfoto. Alleen Mil en Rob kunnen de mol zijn.
  Johan is eruit gegaan terwijl hij volledig op Mil zat, Leonie is eruit omdat ze zowel op MIl als Buddy zat. Blijft dus alleen Rob over als mol; hij heeft ook in totaal het minste geld verdient.
  Rob is de mol, easy.

  1. Rob ging met mol aan de telefoon ook niet in discussie. Hij ging de conversatie niet aan. Praatte hij tegen een bandje van zijn eigen vervormde stem??? 🤔
   Toch ga ik voor Nathan. 😏😉

 14. Rob is mijn mol, redelijk onzichtbaar, onverstoord. En alrijd een hoed op. Te “simpel”? Laatste gesprek met Nathan op de kamer, hij vraagt of Nathan de mol is maar legt zijn hand boven op zijn “bruine” hoed. Bruin, aardkleur, de “mol” blijft “ondergronds

 15. Bij de test kwam er een vraag over welke waarde de stok had van de mol in de porseleinkast. De antwoorden waaruit gekozen konden worden waren 350, 450 en 750 euro. Nathan had een stok van 250 euro. Dus Nathan is dus niet de mol.

 16. Bij de intro komt Natham als laatst maar voor dat hij in beeld komt komt de opdracht dat ze de “wie is de mol?” letters moesten vinden in dat dorp en dan zie je “Wie is de mol?” staan en dan komt alleen Nathan nog. Is dit omdat hij de mol is?…

  1. Ik heb een eigen theorie. Na de laatste opdracht zegt Rik dat de opbrengst van de opdracht bekend wordt gemaakt in de finale, waarom zou Rik dat doen. Dat zou Rik alleen doen als er gemold is met t geld. Rik zei dat de mol zelf het geld mocht verdelen. Nathan is penningmeester,hij heeft geld uit de pot in de kisten gedaan. Daarom vertelt Rik niet hoeveel er is verdiend. Reageer ff of jullie t hier mee eens zijn!!!

   1. Het geld dat de mol verspeelt of wint bij de kamers, telt niet mee voor de eindstand. De mol weet precies waar het geld ligt, want de mol speelt tegen zichzelf, net zoals bij de laseropdracht. Daar telt de opbrengst van de mol ook niet mee.

 17. Rik zegt bij de laatste opdracht tegen Rob “zoals je weet, wil de mol zo min mogelijk geld in de pot hebben” weet Rob dit inderdaad omdat hij de mol is?

 18. Leonie is dus niet de mol, maar veel kandidaten die op haar zaten zijn nu door en staan in de finale. We zouden dus de mol moeten kunnen ontdekken als we uitvinden wie er veel met Leonie samen was of welke vragen je zowel voor Leonie als de mol kunt beantwoorden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *