Dit zijn de hints & aanwijzingen van aflevering 7 van Wie is de Mol!

Wat een aflevering! Aflevering 7 van Wie is de Mol? zit erop. En dit zijn alle hints & aanwijzingen die in de aflevering voorbij kwamen. De afleveringstitel is ‘Tegenstander’.


1. 10:41

In het promotiefilmpje van de Wie is de Mol? app staat de tijd op 10:41. Leonie is in alle afleveringen van dit seizoen al op het tijdstip 10 minuut en 41 seconden te zien. Dat is deze aflevering weer het geval.


2. Eindelijk

Buddy geeft aan blij te zijn met het lasergamen: “Finally, lasergamen!”. Wist hij al dat het zou gaan gebeuren en keek hij hier al langer naar uit? Een Mol weet welke opdrachten er gaan komen om zich goed voor te kunnen bereiden.


3. Tegenstander

De titel van de aflevering is ‘Tegenstander’. Nathan en Rob zijn de enige die de tegenstander, de Mol, uitschakelen tijdens de laseropdracht.


4. Hier ben ik

Miljuschka vertelt na de laser-opdracht dat ze op het eind met haar armen wijd ging staan en riep:”Hier ben ik”. Openbaart ze zichzelf hierbij ook richting de groep?


5. Selfie

Bij de foto-opdracht is te zien dat Rob een selfie heeft gemaakt. Het lijkt er op dat dit een selfie is zonder bijbehorende opdracht. Waarom doet hij dit?


Op de hoogte blijven van alle hints & aanwijzingen van Wie is de Mol? Of heb je zelf een hint gespot? Check ons op Facebook of Instagram!

Zelf Wie is de Mol? spelen? Probeer dan ook Wie is de Mol?: De Code Opdracht.

100 gedachten over “Dit zijn de hints & aanwijzingen van aflevering 7 van Wie is de Mol!”

  1. Mil ….is in alle afleveringen te zien in een soort van jurkje of een kort broekje, behalve tijdens de opdracht lasergamen. dan is ze te zien in een donkere hemd met lange mouwen en een donkere lange broek …opvallend niet waar?… misschien is zij wel de mol……en werd ze geholpen door iemand die wel raak kon schieten ……. en dat Mil…. wel de rode lichtjes op had…… en de schutter ….die haar hielp helemaal in het zwart gekleed was

    1. Ik zie dat een hoop mensen dit zeggen, maar dat klopt helaas niet. Een mol is namelijk alles behalve nachtblind. Ze zijn blind in de zin dat ze niet kunnen zien, maar je ziet sowieso al weinig in het donker. Er zijn weinig dieren die zo veel “zien” als een mol in het donker.

     1. Deze hint is wel vaak gebruikt door Mollen in het verleden dus men gaat niet zo verdiept in op het eigenlijke icht van een mol, je denkt toch snel een mol ziet niet veel…en dus een ‘Mol’uit het spel gebruikt dit ook .

   1. Mil draagt altijd kleding met een hint naar de opdracht vind ik. De vraag over de rode auto’s, mill had een rood jurkje aan. In het begin waar ze groene en zwarte vrijstellingen konden krijgen had ze het jurkje met groene en zwarte strepen aan. In de opdracht lezen & schrijven, waar ze in het park de naam van de mol zouden hebben kunnen ontdekken. Was ze gekleed in een wit/zwart/rood jurkje…. deze kleuren hadden de dansende mensen met de waaiers ook aan. Zal er een hint daarin zitten??

  2. In de PodCast wordt verteld dat de Mol na de laatste ronde eerst even rustig kon bijkomen zodat hij niet extra bezweet/hijgend/uitgeput bij de andere kandidaten kwam te staan. Ook werd aangegeven dat de temperatuur in de fabriek zo’n 40 graden was dus niet zo heel gek dat er gezweet wordt 🙂

 1. Buddy omschrijft, naast continu een zonnebril te dragen, dat hij in een tunnelvisie ziet en oogkleppen opheeft, zoals een mol ook niets kan zien boven de grond.

 2. Bij Rob wordt er tijdens de test gevraagd wie de mol een dag wil zijn. Hij kiest Bruno Mars toch typisch dat de rest van de namen niet iets met muziek hebben. En hij zelf wel. Toch wel een mooie hint.

 3. Leonie zei in haar biecht nadat ze afgeschoten was bij de lasergame dat ze wel over het hek wilde klimmen om het vest en de helm (of wat het ook was) van de mol uit wilde trekken….🤔🤨
  Helm=wellicht hoed, dus Rob??!!

   1. Er zijn toch geen 2 mollen? Dus ook Leonie is door Rob afgeschoten en Buddy ook of door Nathan? Kan niet beide want alleen de mol was de tegenstander (behalve als de mol zelf als “kandidaat” aan de beurt was, dan was het vast iemand van de regie.

 4. Rob zegt nadat de laseropdracht is uitgelegd;’ je gaat lasergame tegen de mol” waarna hij een open/wijd gebaar maakt met zijn handen wat wilt zeggen (dus met mij ;-)).(kijk vanaf 18:31)….. Bovendien zie je hem net na de bekendmaking ook een stap opzij doen en zijn medekandidaten aankijken om hun reactie te zien….

 5. Als rob een rode of groene kaart moet kiezen blijft Rik naar de groene kaart kijken. Is dit een aanwijzing voor De Mol/Rob dat die die (groene) kaart moet nemen om daarna Leonie vrij te stellen zodat zij haar (rood) scherm niet krijgt en er door dat te doen niemand naar huis moet (zoals de productie waarschijnlijk wou).

  1. De rode kaart had aan de “L” van Mol aan de bovenkant, de groene kaart had “De” aan de bovenkant. De productie wilde ongetwijfeld het niet uitvallen van iemand aansturen.
   De enige zekere mogelijkheid is om de eerste persoon (Nathan) groen te laten trekken en het rode scherm vrij te stellen.

   Nathan kon dus aan de achterzijde van de kaart al zien welke groen was. Mil hoefde haar (rode) scherm daardoor niet te zien.

 6. Lasergame: Mil was in beeld tijdens lasergame met knotje in het haar, de mol die in beeld kwam had zelfde knotje in het haar dus de mol was in beeld zowel als tegenstander als speler….

  1. Hebben we al uitgevist 😉 bleek een donkere Rood te zijn, lukt je te bekijken als je in een teken programma de groene kleur ophaalt of naar beneden zet. dus Groen en (donker) Rood.

  1. Volgens mij is nog net te horen dat Leonie iets tegen Rik zegt en zo wel echt zelf voor die kaart koos hoor mensen….! We moeten niet te achterdochtig worden met elkaar als het gaat om wat voor geregisseerd zou zijn…, wij zien als kijker natuurlijk altijd de geknipte en geplakte beelden vandaar!

 7. Rik zegt bij lasergamen “…jullie gaan spelen tegen de mol, succes.” Waarna Buddy triomfantelijk zegt: “Succes!”. (18.30) Wenst hij de rest van de groep succes met tegen de mol/tegen hem spelen, alsof hij dat zelf niet hoeft en zelf de mol is?

  Na het lasergamen zegt Mil (29.50) dat ze een soort van nachtblind is… net als een mol?

 8. In zijn beginpraatje noem Rik alle deelnemers op. Hij zegt vervolgens iets in de trant van “Maar de mol houdt zich schuilt” Hij heeft 1 naam ‘vergeten’ te noemen

  1. Heb het nog eens terug gekeken, maar alle kandidaten worden volgens mij wel genoemd…. Jammer! Zou echt een sublieme mol hint zijn geweest…

  1. De vraag stellen is hem beantwoorden: hij is de Mol. Daarom wordt hij ook als eerste naar voren geroepen om een (uiteraard groene) kaart te trekken. Zo kan hij zorgen dat het rode scherm niet getoond hoeft te worden en iedereen doorgaat. Niemand van de kandidaten verdenkt hem, dus de uitslag van de test wordt bepaald door een stukje kansrekening en de tijd die de kandidaat voor de test nodig heeft.

 9. In het shot in moltalk van de “gemaskerde mol” tijdens de lasergame zie je dat deze een groot horloge onder de handschoen draagt. Die blijkt nathan ook om te hebben.

 10. Aan het begin van de aflevering zegt Rik dat De Mol zowel letterlijk als figuurlijk zijn werk zal doen. Daarna komt de scene dat Rob en Buddy op gitaar en ukele aan het spelen zijn. Nu ben ik geen muziekdeskundige maar Wikipedia zegt “In de muziek is een mol of molteken, genoteerd als ♭, een teken dat op de notenbalk geplaatst wordt vóór een noot die men chromatisch een halve toon wil verlagen.” Is dit wat er in het muziekstuk ook gebeurd? Lijkt me dan een letterlijk uitwerking van het begrip ‘Mol’. Buddy of Rob dus?

  1. nou niet ‘voor’ een noot het ‘is’ de noot die dan een halve noot lager gespeeld moet worden, ik vind m leuk en ga t even checken 😉 in schrijfstijl is ie achter de letter/noot geplaatst..v.b. Eb is een verlaagde E.

 11. Mil kiest op de vraag in de test is de mol een man of een vrouw voor het antwoord vrouw..
  Dit is toch apart?…Buiten haar is er nog maar èèn vrouw in het spel en drie mannen. Dan moet je toch altijd kiezen voor het antwoord een man????…Is de kans groter dat dat antwoord goed is…Of zij is de mol en dan maakt het geen reet uit…

  1. Of ze denkt dat het Leo is… Net als dat buddy dit zegt te doen. Aangezien zij samen spelen…

   Vond de nachtblind van haar wel opvallen… Maar daarentegen ook Rob met de foto’s…. Totaal niet duidelijk wat hij moet doen…. Buddy en Leo die de portofoons tijdens een opdracht uitdoen…. Mil die 2 portofoons mee neemt…. Grrrr ik weet het echt niet…

  2. Rob deed in de vorige aflevering (geloof ik) het zelfde; hij zat nog op twee vrouwen en één man als potentiële mollen en kiest vervolgens op diezelfde vraag voor het antwoord ‘man’! Statistisch zou ik dan als kandidaat in de spreiding voor het antwoord ‘vrouw’ gekozen hebben…,
   Het kan natuurlijk wel zo zijn dat zijn vermoedens richting buddy, in zijn geval, simpelweg al zwaarder wogen dan zijn vermoedens richting de dames…, dat zou het kunnen verklaren, zo ook voor Mill in deze aflevering!!

   Ik heb het persoonlijk de vorige keer vanuit mijn Rob-tunnel zo opgevat als het antwoord dat hij als mol, en dus op zichzelf, heeft ingevuld!!

 12. tijdens het lasergamen had iedereen een 4 op de rug, behalve nathan, hij had een 3 op zijn rug. in china is 3 een geluksgetal, en 4 een ongeluksgetal. is nathan een potentiële mol?

 13. in de leader schieten ook de letters “m-o-l-?” en de zin “wie is de mol?” langs, en daarna krijg je nathan te zien in de intro. ook een hint?

 14. Bij het lasergamen legt Rob z’n hoed neer met het doel dat het dan lijkt alsof hij daar zou zitten maar gaat vervolgens namen roepen…, 🙈 🙊 …zet die hoed dan maar weer op Rob… 😆🕵🏻‍♂️

 15. Als eerste had Nathan wel degelijk een rode kaart erbij zitten. Ik vermoed dat er niemand naar huis mocht en dat daarom Leonie de groene kaart moest pakken. Puur regie. Ook het wegkijken van Buddy is geregisseerd want het was een beeld dat precies zo terugkwam toen Rik weg liep. We worden dus weer ongelofelijk belazerd door de regie. Voor mij is Buddy dus niet de mol, juist omdat hier zo de nadruk op wordt gelegd.

  Weet iemand hier trouwens al wat er vandaag op Schiphol is gebeurt?

 16. Als Leonie bezig is met lasergamen hoor je bij 18:35 ongeveer keihard een mannenstem “fuck!” roepen. Dus de mol is waarschijnlijk een man.

  1. Ja, ik hoorde ook zoiets maar later hoor je ook ‘try again’ of zo en is naar mijn idee afkomstig van het ‘pak’ wat ze aan hebben om het zo maar te zeggen!

 17. Heeft iemand anders ook de vrijstelling op de ton zien liggen tijdens het lasergamen? Miljuschka vraagt na afloop of terloops of iemand toevallig nog een vrijstelling of joker heeft gevonden. Waarom zou ze dat vragen bij deze opdracht terwijl ze zelf niets heeft gevonden? Tenzij ze het wist natuurlijk…

  1. Ook bij leonie, buddy en Rob was was de vrijstelling te zien en op de ton van Mil zag je ook de joker. En bij buddy lijkt het erop of hij de vrijstelling probeert te pakken. Alleen bij Nathan was de vrijstelling niet te zien. Masr als mol heb je die ook niet nodig.

 18. Heb een screenshot weten te pakken van het zijaanzicht van de mol (heeft een pet op lijkt wel of een capuchon wat een beetje uitsteekt). Kijk maar terug op de WIDM/avrotros site bij afl 7 op ongeveer 25:18/25:19!

  Tip: als je bijna zover bent, dus op 25:17 moet je heel snel op play en stop drukken( weet geen andere manier om te vertragen). Je ziet een zijaanzicht van een gezicht en naar mijn mening van Nathan!

 19. Is iemand opgevallen dat tijdens de lasergame opdracht de lampjes van het vest gaan knipperen wanneer een deelnemers geraakt is, behalve bij Miljuschka.

  Haar vest gaat uit. Is ze dan wel geraakt of doet ze alsof?

 20. Heb op FB nog een hele mooie hint voorbij zien komen:
  Als je de titels van de opdrachten in morse omzet waarbij titels met 1 woord een streepje is en titels met meerdere woorden een stipje en dat dan vertaald in letters en ze van plek verwisselt lijkt er Nathan Rutjes te vormen !!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *