Dit zijn de hints & aanwijzingen van aflevering 6 van Wie is de Mol!

Wat een aflevering! Aflevering 6 van Wie is de Mol? zit erop. En dit zijn alle hints & aanwijzingen die in de aflevering voorbij kwamen. De afleveringstitel is ‘Voor Geen Meter’.


1. De derde telefoon

De locatie van de derde telefoon wordt verkeerd doorgegeven van Nathan aan Buddy. Hij smokkelt er een meter bij, waardoor het tweede getal (wat later gecorrigeerd wordt) en het derde getal verkeerd zijn.


2. 70

Miljuschka komt met de suggestie dat het tweede getal wel eens ’70’ kan zijn in plaats van de genoemde ’69’ vanwege de opbouw van mobieletelefoonnummers in China. Later blijkt dit correct te zijn. Dit zou een Mol niet zo snel doen.


3. Als eerste

In de opdracht bij het doolhof kan de Mol vrijwel alleen saboteren (zoals enveloppen verwisselen) als deze als een van de eersten naar binnen gaat. Rob, Buddy en Leonie gingen als eerste naar binnen. De geschiedenis leert dat de Mol ook daadwerkelijk vaak als een van de eersten naar binnen gaat in dit soort opdrachten.


4. Verwarring

Leonie probeert, terwijl Claes het dorp naar binnen gaat, verwarring te zaaien door naar de betekenis van de namen op de enveloppen te gissen. Later blijkt dat dit helemaal niet relevant was, aangezien deze kennis geen geld oplevert. De namen op de enveloppen zijn trouwens accountnamen van Molloten op WieisdeMol.com.


Op de hoogte blijven van alle hints & aanwijzingen van Wie is de Mol? Of heb je zelf een hint gespot? Check ons op Facebook of Instagram!

Zelf Wie is de Mol? spelen? Probeer dan ook Wie is de Mol? Pocket Edition.

68 gedachten over “Dit zijn de hints & aanwijzingen van aflevering 6 van Wie is de Mol!”

 1. Wie zat er te mollen met de portofoon in de opdracht van het doolhof? Een gedeelte werd even slecht/niet verstaanbaar.Buddy of Leonie??
  En Nathan zag toch duidelijk dat de enveloppe op ooghoogte op de paal hing i.p.v op bysepshoogte op de deur?? En Rob zei toen Claes eruit ging: “dan maakt dat ook even niks meer uit”,bedoelde hij dan dat het even niks meer uit maakte dat hij misschien de mol is?? En zo zijn er nog veel meer hints/theorieën…..ook in vorige afleveringen. Pfffffff dit seizoen weet ik het even helemaal niet meer hoor.

  1. Mil geef eigenlijk opdracht aan buddy dat hij de boeman is, schuift zij zo de verdenking van haar af en naar buddy toe
   Ik zit in en mil tunnel😊

 2. Het kan ook zijn dat Rob een metertje extra lint heeft in zijn hand of bungelend in het graan. Hij houdt zijn handen laag en kan dus makkelijk dat metertje lint daar hebben. Op die manier komt er een meter te veel.

  1. Ook mijn idee. Hij krijgt het meetlint van Buddy, trekt een meter extra, brengt het handvat snel naar zijn oor en houdt vervolgens steeds zijn rechterarm gestrekt en dan 1 metertje naar zijn linkerhand van waar m.i. gemeten wordt.

 3. In moltolk noemen ze Rik die 5 en 1 laat zien met zn handen.
  In een biecht van Nathan (tevreden man) zie je later een handgebaar met 4 vingers omhoog en zn duim die hij iets naar beneden houdt.. (een raar handgebaar vond ik.. of doet hij dit vaker?)
  5 min 1 is 4

  1. Ik heb zelf niet heel veel met de zogenaamde aanwijzingen in het programma, zeker niet als het gaat om getallen of kleuren! Elk seizoen heeft ieder getal of kleur wel een link naar meerdere kandidaten! Sommigen zijn super knap gevonden maar dan blijkt het aan het einde toch niet te kloppen! Je moet maar net de juiste link leggen, som maken of vertaling erop los laten! Nadien vallen de werkelijke aanwijzingen mij eerlijk gezegd ook vaak iets tegen…

   Toch dit seizoen op deze pagina toch wel heel veel reacties over allerlei aanwijzingen; dus gooi ik er ook maar eentje in die aansluit op mijn tunnelvisie:
   Het getal 6 (dat Rik lijkt te gebaren) zou kunnen wijzen op Rob die als zesde kandidaat bekend werd als deelnemer van WIDM! Nogmaals ik pin mij niet vast op dit soort aanwijzingen, voor mij wijzen de vele strategische plekken die hij inneemt hem aan als mol, zo’n getal kan dan zelfs nog toeval zijn ook!

   Doe ermee wat je wil…☺️

  1. Tja…lekker tunneltje denk ik 😉
   Dat gaat teveel potentieel geld /tijd om te zoeken opleveren… Dat is niet de bedoeling van het spelletje als Mol.

 4. Eigenlijk hoort de volgende hint in het rijtje thuis van algemene hints:

  Is het iemand opgevallen dat wanneer je zoekt bij de kandidaten op de widm/avrotros-site, dat alle kleine foto’s overeenkomen met de uitgezoomde foto daaronder, behalve bij Mil. Best verdacht🧐, al zit ik toch nog in de Rob-tunnel (en een beetje Nathan)🤣

  1. Huh nee! Maar ga ik wel ff checken.
   Net als dat ik op die site het ook vind opvallen dat als je in menu tabje afleveringen aanklikt de meeste plaatjes overwegend rood zijn behalve bij afl 4+6…betekent dit iets misschien?

 5. Ik heb een foto gezien waarop duidelijk is te zien dat Rob op een net iets andere plaats is gaan staan. Bovendien vind hij geen enkele telefoon.

 6. Als mol verplaats je in opdr. 3 natuurlijk de enveloppen en neem je veel zand mee, want dan is er veel tijd om foute enveloppen de raden. Miljuschka is hierdoor verdacht, maar Rat en Heinz waren vóór Miljuschka al gevonden. Gaan ze uit van de oorspronkelijke of de uiteindelijke plek? Als het gaat om de oorspronkelijke is Rob verdacht, die “wel als eerste wil”. Ook had hij weinig plaatsen bezocht. Dit omdat hij voor de rest van de 5 minuten zat te mollen?
  Ikzelf verdenk Rob niet. Maar he, je weet nooit

  1. Zie ik dat nou verkeerd of hangt er pas bij leonie in een shot (en dus na buddy) een envelop op de deur achter/tussen de twee palen die daar bij Rob en Buddy in hun ronde nog niet lijkt te hangen??
   Zou buddy of Leonie die dan verplaatst hebben? Ik zit totaal niet op hen maar wel apart dan toch?

  2. Ik zou zelf als mol als één van de eersten gaan om enveloppen te herplaatsen en weinig zand meenemen! Daarna kunnen alle kandidaten een juiste envelop nog zo goed hebben onthouden en omschreven maar dan toch een verkeerde pakken omdat die in het begin is verplaatst door de mol!

   Mijn mol Rob, gaat als eerste en kan zo niet door de mand vallen, pakt geen zand en zit in het begin lekker te mollen door de gangetjes te omschrijven; links, rechts en weer terug etc., wat er eigenlijk helemaal niet toe doet! Maar ja ook aan Leonie heb je dan niets in dit spel maar die gaat in mijn optiek te laat als ze de mol zou zijn…

  1. Hij was als laatste over en de rode was al voor claes dus heeft hij automatisch groen want in principe gaat er maar één per keer uit! Ja of hij is mol maar ik denk van niet…

   1. Ja dat is hij hoor 😁
    Zeker na gister paar keer stapjes voor of achter uit, bukken etc..dan kom je al gauw aan een metertje te kort, als eerste t ‘dool- hof’ in perfect om overal wat geld uit te halen kokertjes zand leeg te strooien etc… Ja met voorgaande afleveringen ga ik nu vol op m, hij is iig beter dan Jan (misschien niet als entertainment) maar wel als Mol ik deed er nu toch 4 afleveringen over, 3 meer dan bij b.v. Jan 😉

 7. Is het niemand opgevallen dat op het begin in dr trailer na Miljuschka haar naam de letter m,o,l in beeld komt vrij snel achter elkaar? Hint over mil?

 8. Van wie is die stem aan het begin:” toen de Mol 20 jaar geleden begon…” Deze stem komt in iedere aflevering bij het begin. Wanneer je de vorige aflevering terug kijkt is deze stem weg.Je

 9. Rick stak eerst 5 vingers en 1 vinger en zei 5 kandidaten en 1 mol de 5de kandidaat kreeg rood en rob kreeg zijn scherm niet die was groen zou ook een hind kunnen zijn naar rob maar zit zelf in de nathan tunnel 😎

 10. waarom kwam er tussendoor even een shot in beeld van Miljuschka die een envelop pakt tijdens de doolhof opdracht net voor Nathan het doorlhof in ging?

 11. Kijk ook eens naar Rob waar hij staat tijdens het spel met de groepjes mensen. Op de laatste plaats! In eerste instantie zegt hij; dit moet ik onthouden. Daar moet ik straks weer komen te staan.
  Bij het laatste stukje debatteren Nathan en Rob over de laatste plaats! Nathan staat dan op de laatste plaats, maar Rob zegt dan niet: ik moet daar staan! Toch verdacht!

  1. Hij geeft een aanloop met discussie tot wissel op t laatste met nog maar 1,50 te gaan daar happen de andere gretig en doen de rest vd chaos.

 12. Ik vind de kleding van Mil wel erg goed matchen met de opdrachten. Vorige week een wit-zwart-rood jurkje bij de opdracht met de tai-chi-dames in het wit met rode waaiers met zwarte letters, nu een topje met aren na de opdracht in het graanveld. Alleen de mol weet van te voren welke opdracht er komt toch?

  1. Groen tuniek-jurkje bij groene theeservies opdracht volgens mij…hmmm, nu je het zegt…mij nog niet echt opgevallen maar wel toevallig idd

 13. Rik zijn telefoonnummer in het spel was 017090376518. Door het draaien en spiegelen van de cijfers is het mogelijk een anagram te maken.
  0=o; 1=i; 7=R/L; 9=d; 3=E; 6=b; 5=S; 8=M (Joker letter). Je kan dan uit komen op de volgende combinatie van letters: ‘oirodoelbsim’ waaruit het anagram te halen is: ROB IS DE MOL

  1. Haha ik had niet jou stukje gelezen maar ook door het puzzelen met telefoon nummer kwam ik er ook op uit maar dan door het cijfer 1 bij alle nummer op te tellen, en dan de letters ervan te nemen, niet het gehele nummer nodig maar hij zit er wel in na plaatsing zag ik jou bericht.

 14. Oke ik zit zowiezo in een rob tunnel maar als je de letters van het telefoon nummer neemt staat in het eerste deel (wel een deel onder het zelfde cijfer) de mol, als je bij het telefoon nummer overal 1 opteld (na aanleiding van 5 en 1 van rik) komt er de naam Rob uit. De mol is Rob

 15. Rick zegt dat de mol tevreden is, Rob heeft een tattoo met de tekst “tevreden” op zijn arm en heeft een lied geschreven met de titel “tevreden”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *