Dit zijn de hints & aanwijzingen van aflevering 5 van Wie is de Mol!

Wat een aflevering! Aflevering 5 van Wie is de Mol? zit erop. En dit zijn alle hints & aanwijzingen die in de aflevering voorbij kwamen. De afleveringstitel is ‘Aangeraakt’.


1. Aangeraakt

De titel van de aflevering was ‘Aangeraakt’. Johan en Nathan hebben tijdens de opdracht in het theater een laser aangeraakt, en mogen dus niet meer meedoen aan het spel.


2. I AM

De letters bij de tweede opdracht waren, ook door de kleurstelling (rood-wit) een afgeleide van de inmiddels verdwenen ‘IAMSTERDAM’-letters. Sterker nog, de rode kleur geeft antwoord op de vraag ‘Wie is de Mol?’, namelijk: ‘I AM’. Miljuschka is geboren in Amsterdam.3. Mijn naam

Miljuschka zei tijdens de opdracht met de waaiers ineens: “Hey, dat is mijn naam”. Kwam ze haar eigen naam tegen, of de naam van de Mol die ze verdacht?


4. Aangeraakt II

Aan het begin van zijn ronde bij de waaiers raakt Johan de eerste waaier aan, in de hoop dat de vrouw deze openmaakt. Wanneer de waaier open gaat, kijkt hij nog wel in die richting, maar is niet te zien dat hij de waaier leest. Heeft hij toevallig net de waaier met de naam van de Mol ‘aangeraakt’, wat tevens de afleveringstitel was?


5. De Mol is een…

Op een aantal waaiers staan aanwijzingen die erg verwarrend kunnen zijn. Er staat namelijk op een waaier: “Is de Mol een vrouw”. Maar later staat er op een waaier: “Is de Mol een man”. De opdracht was om de naam van de Mol te vinden, niet meer aanwijzingen te vinden.


Op de hoogte blijven van alle hints & aanwijzingen van Wie is de Mol? Of heb je zelf een hint gespot? Check ons op Facebook of Instagram!

Zelf Wie is de Mol? spelen? Probeer dan ook Wie is de Mol? Pocket Edition.

37 gedachten over “Dit zijn de hints & aanwijzingen van aflevering 5 van Wie is de Mol!”

 1. Rob had vandaag niet zijn tuinbroek aan maar wél een rond zonnebrilletje exact zoals ‘henk de mol’ uit Alfred J Kwak altijd opheeft.
  Bij het beginpraatje van Rik liep wel een Chinese vrouw met tuinbroek langs.
  Het valt me op dat Rob iedere aflevering geel draagt (niet bij iedere opdracht). Zou dat iets betekenen?

 2. ‘Aangeraakt’ kan ook slaan op Rob, die de letters M, O en L aanraakte. Ik vond het ook interessant dat hij de zwarte vrijstelling (zwart, met daarop ‘De Mol’) inzette op het moment dat hij zwart aan had: de mol in het zwart?

 3. Op de waaiers stonden allemaal oud mollen. Zo zag ik Dennis, Patrick en Annemarie (ja ik heb flink zitten puzzelen). In seizoen 6 was Milouska Meulens de mol. Dus waarschijnlijk heeft zei die naam op een waaier zien staan, die natuurlijk heel erg lijkt op haar eigen naam.

 4. Nathan laat op geen enkele groepsfoto zijn handen zien, en mollen staan bekend om hun grote handen. Daarnaast zie je in de vooruitblik van volgende week een stukje uit de executie, waar je de naam Nathan op het scherm ziet. Gewoon toeval of een hint?🤔

 5. We kunnen natuurlijk alle waaiers die in beeld kwamen gaan vertalen maar…..Het productieteam laat echt niet de juiste waaier in beeld komen hoor!!!!!
  \

 6. 3 vrouwen zijn al naar huis ..nu komen 3 mannen aan de beurt .Johan was de 1e …..
  Leonie vind nagellak mooi , en die heeft ze al keer op het eind laten zien , met de tekst : DE MOL

 7. Claes is de mol. Zoveel dingen die naar hem verwijzen. Het begint al met de terugblik van vorige week, weer het kenteken met DK (Denemarken).
  Opdracht beeld en geluid is exact uitgebeeld van wat hij ooit omschreef in een artikel in de volkskrant.(echt de moeite om te googelen)
  Ook zie je bij de beeldschermen oude gtst beelden voorbij komen. Dat zou kunnen leiden naar Buddy maar je ziet met name Victoria Koblenko, 1 van Cleas zijn muses…
  Het ondergrondse super Mario deuntje.
  De lettergreep opdracht: hij pakt veel letters, waarvan 2 zelfs in zijn eentje. Zo kan de rest nooit de enveloppen terugvinden.
  De letters zijn wit, het vraagteken rood. Net als de chai chi groep. Dames wit, waaiers rood. De kleuren van de Deense vlag.

  En wat de vorige afleveringen betreft.. het konijn wat steeds in beeld kwam, Claes heeft een ontwerp voor Nijntje gedaan .. Het vele paars in de aflevering slaat wellicht op de paarse jurk die hij voor Maxima ontwierp.

  Bij welvarend is er een shot dat hij zijn molboek leest vanuit een beeld. Een beeld van een Chinese munt in een bootje. Welvarend dus.
  En zo heb ik nog wel wat theorieën haha. Enorme tunnelvisie dus maar het kan haast niet missen

  1. Helemaal eens…ik zit ook helemaal in de Claes tunnel. Ze proberen hem ook zo onverdacht mogelijk in beeld te brengen. En dat lukt ook fantastisch, hij stast het laagst van iedereen in de verdachten. Lekker blij met dat vraagteken aan komen rennen. ..hij wist allang dat dat helemaal geen zin had!

  2. Bij de Chinese tekens opdracht leest de leraar voor wat er op het bord staat: ‘is de mol’. Claes zit met zijn hand aan zijn kin, zijn vinger gaat wat omhoog en hij herhaalt ‘is de mol’. Zegt hij hiermee ‘IK is de mol’? Vervolgens draait hij zich om naar Leonie, trekt zijn wenkbrauwen omhoog en lacht.

 8. Inderdaad. En wat dacht je van het steeds terugkeren in een spel (al 3 x) dat er stroomdraadjes verbonden moeten worden.
  Bij de eerste keer gaf Cleas al aan dat dat zijn ding is vanwege zijn vader die electricien is.
  Ook zag je bij de porseleinen kamer stoppenkasten in beeld, gevolgd door Claes. Hij heeft daar ook iets mee gedaan, namelijk bij zijn eerste expositie……

 9. Rik geeft in het begin aan dat de naam van de mol in handbereik komt/ligt. Wanneer je op de landkaart van China kijkt zie je een plaats in de buurt van waar zij zijn, namelijk Wutouzhen. Verwijzing naar de achternaam van Miljuschka Withauzen???

 10. Ik vraag me af of in de volgende aflevering =voor de uitzending= nog wordt geknipt en geplakt naar aanleiding van alle hints uit vorige afleveringen. Zo kunnen ze onze ideeën weer in de war schoppen. Wel begrijpelijk maar wel ongelijke strijd…..

 11. Windmolen, bij de beeld geluid opdracht kreeg je bij het stopgezette eerste beeld een windmolen te zien oftewel alle letters widm en de vertaling hiervan is windmill wat duidt op Miljuschka natuurlijk

  1. Rob zag als eerste de windmolen.
   Hij zei vrij hard de plaatjes die hij invoerden
   Windmolen, melkmeisje, roos.
   Alle eerste letters kunnen leiden tot wie, mol, Rob.

 12. Bij de opdracht met het zoeken van de letters blijft er IE IS DE MOL? over. Links van deze letters staat een beeld. Ik kan het niet heel goed zien, maar het lijkt een beeld van een leeuw te zijn. Met een kleine Franse kwinkslag zou je hier Leon van kunnen maken. Er staat dan letterlijk LEON IE IS DE MOL.

 13. Ik ben gisteren gaan stoeien met de Chinese karakters op de waaiers. Op het laatst komt Miljuschka een waaier tegen met 2 karakters. Ze zegt dan dat ze denkt de naam van haar maatje Buddy te zien. Deze twee karakters betekenen niet Buddy maar er staat “de mol” dus denk ik dat Miljuschka de mol is

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *