Dit zijn de hints & aanwijzingen van aflevering 4 van Wie is de Mol!

Wat een aflevering! Aflevering 4 van Wie is de Mol? zit erop. En dit zijn alle hints & aanwijzingen die in de aflevering voorbij kwamen. De afleveringstitel is ‘Misleid’.


1. Misleid

Claes vertelt de groep dat de stok met de hoogste waarde 450 euro is. De hoogste waarde is echter 750 euro. Hiermee ‘misleidt’ hij de groep, wat de afleveringstitel is.


2. De kleding van Rob

Rob heeft in de opdracht met de porseleinen vazen de meest onhandige outfit aan, met een tuinbroek én hoed. Waarom doet hij deze hoed niet af?


3. Stieren

In de opdracht met de porseleinen vazen staan naast een hoop vazen, ook meerdere porseleinen stieren. Miljuschka is geboren in 1985, het Chinese jaar van de stier/os.


4. Konijnen

In diezelfde opdracht staan ook porseleinen konijnen/hazen. Rob is geboren in 198, het Chinese jaar van het konijn.


5. Misleiders

In de parkeeropdracht zijn Rob en Johan de verkeersleiders. De afleveringstitel is ‘misleid’, was een van de verkeersleiders een misleider?


6. De aanwijzing van Rob

Rob heeft in zijn hand een kaartje met de route-aanwijzing van de auto van Buddy (ADK550). Hij legt de route echter verkeerd uit, hij zegt: “HongKong/Filipijnen – Kees Tol Weg – Noord-Ierland/Jordanië – Susan Visser Straat.”


7. De tattoo van Nathan

De laatste auto die Claes moet ophalen is A-X-1-L-73. De tattoo van Nathan is ‘Achilles’. Erg toevallig dat net dat nummerbord achter een paal gefilmd wordt.


8. De verplaatste vaas

Nadat Nathan en Rob langs de blauwe vaas zijn gelopen, staat deze ineens op een veel gevaarlijkere plek. Heeft één van hen de vaas verplaatst?


Op de hoogte blijven van alle hints & aanwijzingen van Wie is de Mol? Of heb je zelf een hint gespot? Check ons op Facebook of Instagram!

Zelf Wie is de Mol? spelen? Probeer dan ook Wie is de Mol? Pocket Edition.

42 gedachten over “Dit zijn de hints & aanwijzingen van aflevering 4 van Wie is de Mol!”

  1. Nee dat klopt niet..Rob is begin januari geboren en het Chinees nieuwjaar is eind januari. Hij is dus nog net in het jaar van de tijger geboren.

 1. Johan tunnel? Hij zit vaak op sleutelposities. Bij de geldfoto’s staat hij op een controleplaats en doet hij niets. In de controlroom met de landkaartstukken zoeken houdt hij info achter en let niet op. Bij het Chinees porceleinservies zaait hij twijfel en rekt tojd van heel wat kandidaten. Bij de parkeerplaats zaait hij vandaag veel onrust en weer een sleutelpositie! En in de vazenfabriek laat hij een vaas vallen terwijl hij staat te kijken??? En in een gesprekje zegt hij dat anderen vast bang zijn om als volgende naar huis te gaan, hij is er dan wel erg zeker van dat hij niet naar huis gaat? Moeilijk om uit de tunnel te komen. Pffffff

 2. Een stier als beeld: geen enkele deelnemer is een stier volgens de omschrijving in de Westerse astrologie. De os, Chinese astrologie (een os is geen stier) is een heel ander teken. Mil is wel een os maar geen stier (nl. een kreeft) … en we zijn tenslotte in China. Blijft het konijn (Rob) over… Tenzij het geen stierenbeeldjes waren maar ossen 😉

 3. Tussen WIDM en het nieuws in zat een vreemde reclame met een sleutel in een glazen stolp. Wij hebben deze reclame opgenomen en de gesproken tekst in een reverse music player gezet. Hieruit kwam de tekst: “Kennis is een schat, maar oefening is de sleutel. Vind de sleutel en word beloond, maar wees voorzichtig wat je ontgrendelt. Veel geluk en wijsheid.”
  Bij de reclame stonden ook de initialen L&K.

  ‘Kennis is een schat, maar oefening is de sleutel’ is tevens een quote van Lao Tzu, de Chinese filosoof waar de spelers in aflevering 1 quotes van krijgen. Buddy krijgt de quote ‘Met verdraaide woorden kun je van alles bereiken, maar door juist te handelen kun je de anderen overvleugelen.’
  Buddy was ook degene die in aflevering 1 de sleutel uit de truck moest halen. Verdacht 🤓.

  1. WAAAAATTT😱😱😱 dat stukje vond ik ook wazig maar heb hem niet onderzocht verder, maar dit is wel heel apart idd!!! L&K: Leonie &K….?

  2. Als je de omgedraaide tekst koppelt aan de eerste 20 letters van de spreuken krijg je: WIDM NO NINE. Mil zit als 9e in leader, maar Rob komt als 9e in eerste afl. Maar laatste titel: misleid kun je omzetten in: Mil is de.

 4. Het blijkt een nieuwe Netflix serie te zijn. L-ock and K-ey …. Daar slaat ook de LK op …
  Had wel echt super gaaf geweest als het een aanwijzing was…

  Zag wel dat iemand de cijfers van de mobiele telefoon (die van de leader…) had gegoogled…
  En daar komt wel iets spannends uit…. ;0)

  Woensdag 29 mei 18.10 ….

  1. Na die reclame voor dat Lock&Key waren echter wel dezelfde kleuren te zien als die bij de container opdracht ook snel tussendoor in beeld kwam…

  1. De mol van Alfred J. Kwak, die is goed zeg…,
   Ik ben na deze aflevering uit mijn Johan-tunnel gerukt en zit plots heel diep in de Rob-tunnel! Beide heren zitten veel op strategische plekken. Maar bij de porseleinen potten, kon Rob nadat de moeilijk geplaatste potten al gevallen zijn, als één van de laatsten nog een paar gevaarlijk plaatsen zodat er nog meer vallen. Super strategisch dunkt mij waar ik in eerste instantie zou denken dat de mol als eerste wil gaan!
   Maar de ‘molle’ actie van Rob (kaartje verkeerd voorlezen) viel wel heel erg op! Die was iig niet bedoeld om de groep te misleiden dus mogelijk een echte actie in beeld gebracht…? Een vergissing kan je daar iig uitsluiten lijkt mij!

   Ik hoop oprecht dat het niet waar wordt dat evt een echte mol actie (hier) in beeld is gebracht (net als toen bij Klaas v Kruistum die een tafel verschoof wat de groep compleet ontging maar voor de kijkers te zien was, dat vond ik oprecht niet tof voor hem)
   Acties die de groep niet mee krijgen, moeten ook niet voor de kijkers in beeld komen is mijn mening…, maar ja, dat moet hier nog maar blijken natuurlijk…🤭 zoals ik al zei, ik zit meteen diep in de Rob tunnel 🥴

   Viel jullie ook op dat het leek alsof Leonie verschillende tafeltjes oversloeg en niet ik alle kistjes keek…? Of was dat gezichtsbedrog?

 5. Bij de porselein opdracht is het voor de mol natuurlijk het slimst om iets van een lager geld bedrag te pakken en niks om te gooien, de ideale kandidaat spelen, maar hierdoor moeten anderen de grotere bedragen pakken en ontstaat er dus een grotere kans om vazen om te gooien.

  Leonie neemt een lager geld bedrag als dat ze in eerste instantie aan de groep vertelde.

 6. Ik denk dat de mol bij de vazen-opdracht als een van de eersten is gegaan en als molactie een aantal vazen verder naar het randje heeft gezet om het voor de mensen daarna lastiger te maken.

 7. En weer was er iemand stiekem op de achtergond te zien. Deze keer bij de parkeeropdracht, op het moment dat het bord “wie is de 20e mol?” In beeld komt, zie je boven rechts in beeld weer iemand in een beige shirt met de rug naar de camera toe zitten. Die hoort daar niet…en ik blijf het vermoeden houden dat daar telkens de echte mol te zien is..

 8. Os/stier hoeft niet op Miljuschka je slaan

  je gaat kijken op wieisdemol.nl bij kandidaat info vind je bij cleas als eerste staande dat hij in 1997 naar Nederland is geëmigreerd laat dat toevallig ook het jaar van de os zijn.

 9. Uit gelekte beelden blijkt dat de kandidaten een kledingadvies hebben gekregen. Geen wijde, wapperende kleding. Rob doet een tuinbroek aan met allerlei uitstekende inderdelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *