Dit zijn de hints & aanwijzingen van aflevering 3 van Wie is de Mol!

Wat een aflevering! Aflevering 3 van Wie is de Mol? zit erop. En dit zijn alle hints & aanwijzingen die in de aflevering voorbij kwamen. De afleveringstitel is ‘Welvarend’.


1. Afvallerstheorie

De afvallerstheorie, waarbij de eerste letter van de afleveringstitel de eerste letter van de voornaam van de afvaller zou zijn, is niet meer van pas. De titel is namelijk ‘Welvarend’.


2. Voorkennis opdracht

Buddy reageert bijna verrast wanneer Rik vertelt dat ze gaan hovercraften. Een Mol met voorkennis van de opdracht zou dat erg goed moeten acteren.


3. Oog voor detail

Rik vraagt bij de opdracht met de beelden wie er oog voor detail heeft. Uiteindelijk worden Claes en Miljuschka gekozen. ‘Zien’ lijkt een rode draad in dit seizoen van de Mol, een Mol heeft zeker geen oog voor detail.


4. Positie van de Mol

De Mol zal bij de opdracht met de beelden het liefst in de groep die de enveloppen pakt willen zitten. De Mol zal weten welke enveloppen het mingeld opleveren, en dus gepakt moeten worden. Claes en Miljuschka zitten als enige niet in een van die teams.


5. Tijdnood

Nathan pakt op het laatst, onder druk van de laatste seconden, met veel twijfel toch de laatste envelop. Dat is niet erg slim, aangezien er meer enveloppen met minbedragen zijn dan plusbedragen. Op de gok een envelop meenemen, zal dus waarschijnlijk een minbedrag opleveren.


6. Het verkeerde been van Rob

“Rob die kan je makkelijk op het verkeerde been zetten. Die trapt overal in.” zegt Leonie in een biecht. Dat lijkt wel een opmerking die de Mol zou kunnen maken.


7. Welvarend

De titel van de aflevering is ‘Welvarend’. Dit zou op Nathan kunnen slaan, omdat hij de penningmeester is en dus welvarend.


8. De waarde van het servies

Aan het begin van de opdracht werd in beeld gebracht dat er in totaal €2.700 euro te verdienen was. Dat zou dus de waarde van de serviesset geweest moeten zijn. Nathans actie, om tegen de groeps keuze toch voor het geld te gaan, is dus erg verdacht.


Op de hoogte blijven van alle hints & aanwijzingen van Wie is de Mol? Of heb je zelf een hint gespot? Check ons op Facebook of Instagram!

Fan van Wie is de Mol? Probeer dan ook Escape Room: The Game, tijdelijk met 50% korting!

33 gedachten over “Dit zijn de hints & aanwijzingen van aflevering 3 van Wie is de Mol!”

 1. Vanaf 55 minuten hoor je als achtergrond geluid een stukje uit gtst, en daarna ook een klein stukje. Dit is een directe verwijzing naar Buddy als mol.

 2. Hint naar Nathan op basis van de afleveringstitels:

  Zoals iedereen weet verwijzen de titels naar de mol. Als van elke titel de 1e letter wordt gepakt, heb je nu A-T-W. Er zijn 10 afleveringen, dus missen er nog 7 letters. Geen een kandidaat heeft een T in zijn voornaam, behalve Nathan, dus kan naar mijn mening niemand minder dan Nathan de mol zijn. Je krijgt dan (maar dat moeten we nog afwachten adhv de komende afleveringen) WIDM NATHAN!🤔

 3. Buddie nam het voortouw met de wissel tussen de boten. Heel handig om de boel in het 100 te laten lopen. De mol vaart hier wel bij. En waarom liep buddie in zijn eentje een rondje om de beelden??? En waarom wilde hij perse dat kopje uit de doos meenemen? Om de boel incompleet te maken? Ik vond hem dit keer érg verdacht.

  1. Ik zit nogsteeds niet op buddy maar hij maakte zich deze aflevering wel een beetje verdacht idd. Maar datzelfde heb ik óók met nathan, zit niet op hem maar deed wel verdacht af en toe.
   Met de hovercraft opdracht vond ik Leonie juist verdacht met haar : “oh wat stom! Ze gaan nu naar de haven! Wij hadden daar in moeten zitten…” opdracht verkloot, geld weg! En de mol vaart daar wel bij😏

 4. Presentator Rik had ook een vaag moment bij het uitdelen van de enveloppen aan het einde van opdracht 2, hij lijkt zich te vergissen, hij geeft een enveloppe, en vervolgens beseft hij dat hij de verkeerde enveloppe geeft en het lijkt net of hij de enveloppe weer terug wil pakken

  1. Zag ik ook, maar mijn theorie, als dat echt op iets zou duiden dan hadden ze het eruit gemonteerd. Kan niet zo zijn dat Rik iets prijsgeeft….

  2. Viel me óók op idd, maar maakt voor de uitkomst toch verder niet uit??? Eindresultaat blijft hetzelfde en volgens mij geen verwijzing naar de mol…🤔😬🙄

 5. Rik zegt op een vroeg moment in de aflevering ” Of komt het doordat er een mol in hun midden is?’
  Zou dit Op Nathan slaan, die voornamelijk middenvelder was tijdens zijn voetbal-loopbaan?

 6. Met claes zet ik na vandaag ook een vraagteken. Ik trek hem een beetje in twijfel nu…hij probeert verwarring te zaaien en loopt lekker met Leonie te hannessen bij de hovercraft. En met dat theeservies hmmm ik weet het gewoon ff niet.

 7. Is het nog niemand opgevallen dat je bij iedere kandidaat in de leader eerst een verschillende reeks aan beelden ziet, voordat je de kandidaat met naam ziet, maar je bij Miljuschka maar 1 beeld ziet? Haar ‘voorstelstukje’ is daarmee als enige veel korter dan de rest!

 8. ik zie hier nog niemand die het is opgevallen dat bij het praatje van Rik vóór de laatste opdracht op 34:27, in de achtergrond Rob lijkt te lopen (hoed, gele top en korte blauwe spijkerbroek)… zou dat een verwijzing zijn naar de mol?

 9. Dennis ik snap wat je bedoelt. Ik zie inderdaad Rob lopen linksachter Rik maar ik zie ook Leonie en Claes lopen. De groep op weg naar de volgende opdracht?

 10. Wat ik óók ff in de gaten blijf houden is de Avrotros website zélf. Als je daar namelijk in het menu op afleveringen klikt krijg je het rijtje met degene die al uitgezonden zijn. Wat me daaraan opvalt is dat de plaatjes allemaal overwegend rood zijn, misschien dat het verband houdt met een hint of aanwijzing naar de mol al zie ik die nog niet…wellicht zit er later eentje tussen met meer groen erin verwerkt en dat DIE aflevering wellicht iets verklapt door een tipje van de sluier te lichten???

 11. Bij de 2de opdracht was 2000 euro te verdienen. Het waren 4 enveloppen, dus 500 per envelop zou je denken. Alleen bij team boys, zit er maar 400 in. Je zou kunnen denken dat het iemand is van dat groepje, Rob, Johan en Buddy. (Rob en Johan hebben de enveloppen vast gehad. Buddy niet). Maar persoonlijk lijkt het me ook goed mogelijk dat Cleas een briefje in de envelop heeft laten zitten. Rik kijkt overigens zeer verbaasd dat het 400 is, vind ik zelf.

 12. kijk bij aflevering 3 bij minuut 1,56. Rik praat en bij zijn rechterschouder zie je en zwarte hoed van een persoon die achter hem staat. goed kijken wat het is heel klein maar wel een zwarte hoed. ROB.

 13. Rik verspreekt zich ook drie keer: 1x bij introductie van kandidaten, 1x bij een executie en 1x bij de hovercraft-opdracht. Dan plakt hij er als het ware per ongeluk letters tussen bij de uitspraak van bepaalde woorden waarbij het lijkt als of hij uiteindelijk MILJOUSHKA zal gaan spellen…🤔🙄😉😯

 14. Weet je wat ik trouwens mis dit jaar?
  – “de mol” twittert niet meer op “@Ik ben de mol”!!! Voorheen tweette de mol nog geheimzinnige clues en raadselachtige zinnen met hints maar nu dus niet meer…jammer hoor…

 15. Zijn er meerdere die problemen hebben met het afspelen van de video’s op de Avrotros widm-site? De advertenties vooraf doen het prima maar de filmpjes zelf weigeren dienst en het beeld blijft zwart en het tellertje loopt niet???…BALEN !!!😪😫😒😬

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *