Dit zijn de hints & aanwijzingen van aflevering 2 van Wie is de Mol!

Wat een te gekke aflevering! Aflevering 2 van Wie is de Mol? zit erop. En dit zijn alle hints & aanwijzingen die in de aflevering voorbij kwamen. De afleveringstitel is ‘Tegendraads’.


1. Chinese tekens op de dam

De Chinese tekens op de dam worden een aantal keer uitgelicht, maar deze stonden er al een aantal jaar op. Ze zijn dus niet door de productie er op gezet, en lijken derhalve niets te betekenen.


2. Begin en einde

Rob en Claes lopen op het einde van de opdracht met zowel het begin als einde van het snoer richting Jaike en Buddy. Op die manier kan het snoer nooit meer op tijd neergelegd worden.


3. Team Groen

Bij de opdracht van de Dam zitten Miljuschka, Leonie en Nathan in team groen, de kleur van de Mol. Dat is ook de enige kleur die niet gelukt is.


4. Tegendraads

De titel van de aflevering was ‘Tegendraads’. Als je dat uitlegt als ’tegen iets in gaan’: De groep van Miljuschka, Leonie en Nathan was als enige niet succesvol in de opdracht met de dam, en Tina was als enige niet succesvol in de opdracht met de taxi.


5. Het gemiste puzzelstuk

Buddy en Rob rijden langs het puzzelstuk op de parkeerplaats, maar merken deze niet op.


Op de hoogte blijven van alle hints & aanwijzingen van Wie is de Mol? Of heb je zelf een hint gespot? Check ons op Facebook of Instagram!

Zelf Wie is de Mol? spelen? Probeer dan het Wie is de Mol? ‘De code-opdracht’-bordspel of het Wie is de Rat?-groepsuitje!

29 gedachten over “Dit zijn de hints & aanwijzingen van aflevering 2 van Wie is de Mol!”

 1. Wat hebben de groene en zwarte landen te betekenen per werelddeel? Heeft iemand dit al uitgezocht?

  Iets met de letters van elk land 🧐

 2. De eerste vuurwerkkleur is rood. Meteen daarna schakelt de camera naar de groep, waar Jaike een rood shirt draagt. Dit gebeurt later nog een keer, geloof ik. Ze gedraagt zich ook wat ’tegendraads’, deze aflevering, met haar licht ontvlambare reacties…

 3. Op een gegeven moment word er de nadruk gelegd op zwanen ongeveer in het midden van het programma. Johan had een show die de zwaan heet. Misschien wel een hint.🤷

 4. Ongeveer 23 procent zit op leonie als mol. Leonie is naar mijn idee veel te veel als verdacht neergezet door de productie. De mol wordt nooit zo in de schijnwerpers gezet omdat de productie niet wil dat teveel mensen op de mol zitten. Hierdoor weet ik dat leonie niet de mol is.

  1. Helaas is het een spel vd redactie geworden ipv een spel van de spelers. Misschien worden er ook daarom weinig hints gedeeld hier. Er valt weinig te zien. Maar vanuit een redactie oogpunt, zullen ze vast ook iets doen met ’20’ en de mol. Heeft iemand al logica gezien in het 20e camerabeeld / shot in de trailer of tijdens de executie?

  2. Maar voor mijn gevoel vindt ik niemand te erg op de achtergrond staan, over iedereen zijn er wel een paar goede sterke hints te vinden. Denk toch dat teveel mensen zo denken dat de productie het dit jaar misschien wel andersom doet. Bijvoorbeeld iemand aan het begin best opvallend laten zijn en dan steeds anderen mensen verdachter neer zetten.

 5. Wanneer duidelijk is dat Tina niet meer komt bij de tweede opdracht en Rik noemt dat €100 uit de pot gaat, zegt Rob ‘Dit is eigenlijk wel een overwinning’. Het kan erop doelen dat het positief is dat de rest er is, maar het kan ook zo bedoeld zijn dat het positief is dat er geld uit de pot gaat

 6. Leonie bekend aan Johan dat ze de zwarte joker heeft ingezet, maar dat kan niet want Jaike had Almeerders verteld dat ze dat had gedaan, ze vond gelijke monniken gelijke kappen.

 7. Leonie is volgens mij de enige die in 2 afleveringen geen geld in de pot heeft gebracht? Maar als ze de mol dan doet ze het niet goed, want ze molt alles😀. Meestal is de mol minder zichtbaar aan het mollen🤔

 8. Viel het niemand op dat in de intro van de aflevering, waar werd teruggeblikt naar de eerste aflevering, Johan bij de eerste opdracht, pal voor de muur met Chinese tekens staat, de camera inkijkt en zegt: Nou, dit is hem dan!

  Heeft hij het nou over de muur of geeft hij hier toe dat hij de mol is?

 9. Wat mij opviel bij de taxi opdracht bij een shot van bovenaf dat er een taxi tegen de richting rijdt. Je ziet een pijl op de weg die naar beneden wijst en de taxi rijdt in tegengestelde richting over die pijl. Aangezien de aflevering tegendraads heet vond ik het verdacht.

  1. Goed gezien… maar ja wie zit er in die bewuste taxi? 🤔

   Ik zit totaal niet op Nathan maar ik dacht dat onze altijd lachende vriend in deze aflevering misschien ‘tegendraads’ is als hij eerst tegen de taxichauffeur zegt: ‘even niet lachen man…’ en later als hij uitstapt zegt: ‘altijd blijven lachen’. 🤷🏼‍♀️

   1. Wat ik een beetje opmerkelijk vond is dat nathan met de executie toen hij zijn scherm kreeg echt totaal geen emoties toonde !!! Echt zo’n pokerface waar niets aan af te lezen is geen blijdschap geen opluchting geen verwondering…

 10. Op de plattegrond van het park die johan vasthoud in de controle kamer zjtten vingerafdrukken. Zijn dit plaatsen waar de schilderijen liggen? Zijn het plaatsen waar de mol langs komt? Of zijn het de vingerafdrukken van de mol? In dit geval johan of leonie?

 11. Ik denk dat vedder de mol is, hij doet vaak heel zenuwachtig……kijk maar als hij in beeld gebracht wordt en een opdracht moet uitvoeren. ……en volgens mij bewust niet kijken nasr het zwanenmeer

 12. Aflevering 1- Afgeschermd: anita is de afvaller
  Aflevering 2- Tegendraads: Tina is de afvaller
  Betekent dit dat je door de titel van de aflevering al kan weten wie er af gaat vallen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *