Dit zijn de hints & aanwijzingen van aflevering 1 van Wie is de Mol!

We zijn begonnen! De eerste aflevering van Wie is de Mol? zit erop. En dit zijn alle hints & aanwijzingen die in de aflevering voorbij kwamen. De afleveringstitel is ‘afgeschermd’.


1. Het getal 18

In de leader is ook het getal ’18’ te zien. In het 18e seizoen van Wie is de Mol? was Jan Versteegh de Mol, die nu de vertrouwenspersoon van Miljuschka is. Opletten dus of het getal ’18’ vaker terugkomt!


2. 18.10

Datzelfde beeld zou ook iets anders kunnen betekenen, namelijk de getallen ’10’ en ’18’. Op 18 seconden van de leader is Claes te zien, en op 10 seconden het woord ‘Mol’.


3. 2004

Het getal 2004 lag niet tussen de sleutels achter de deur ‘waarheid’. In dat jaar was er geen Wie is de Mol.


4. Niet kunnen lezen

Tina zegt dat ze de Chinese tekens ‘niet kan lezen’. Blind zijn of slecht zicht zou wel eens een thema kunnen zijn in dit seizoen, een Mol is ook blind.


5. ‘Het is ik’

In een biecht lijkt Buddy Vedder te zeggen ‘Het isssss ik’ (hij zegt: ‘het is sick’). In het seizoen dat Dennis Weening de Mol was, gebeurde er iets soortgelijk. Toen zei Dennis dat ‘ego’ de Mol is.


6. Afgeschermd

De titel van de aflevering is ‘afgeschermd’. Tina gaat bij een foto in beeld staan, misschien probeerde ze het biljet af te schermen? Dat is in ieder geval niet gelukt.


7. Het biljet ’20’

Dit is het twintigste seizoen van Wie is de Mol? Zowel Tina als Rob komen verdacht in beeld bij het biljet van 20 euro.


8. Afgeschermd II

De titel van de aflevering is ‘afgeschermd’. Jaike schermt de ogen van Johan en Tina af wanneer ze de penningmeester bepalen.


9. Fanatieke Miljuschka

Miljuschka lost de opdracht met de grijpautomaten zonder hulp van Nathan op en heeft direct door dat er wat op de voorkant van de vrachtwagens staat. Een actie die de Mol niet zo snel zou doen, omdat hun vrachtwagen cruciaal is voor de opdracht. Zonder euro-teken zou er geen geld in de pot komen.


10. Voorkennis Buddy

Buddy roept bij het vrijkomen uit de vrachtwagen ‘Wat staat er op de vrachtwagen?’. Hoe had hij de voorkennis kunnen hebben?


Op de hoogte blijven van alle hints & aanwijzingen van Wie is de Mol? Of heb je zelf een hint gespot? Check ons op Facebook of Instagram!

Zelf Wie is de Mol? spelen? Het Wie is de Mol? ‘De code-opdracht’-bordspel is tijdelijk met 40% korting!

74 gedachten over “Dit zijn de hints & aanwijzingen van aflevering 1 van Wie is de Mol!”

 1. Miljoeska pakt in het spel met de truck een groene knuffel die ook naar beneden valt als prijs, maar vervolgens heeft ze een bruine mol knuffel in haar handen

 2. Rood staat in de Chinese cultuur voor geluk, koos de mol voor geluk?! Had Johan geluk bij het spel steen, papier, schaar?? Mol spreekt je uit in het Chinees als she (Zhi), is de mol een vrouw?!

  1. Een ‘Zh’ spreek je niet als ‘sh’ uit in het Chinees, maar als ’tj’.
   Hoe dank ook lijkt de uitspraak in de verste verte niet op she 🙂

 3. Vechtsport komt opvallend veel in beeld. Jaike doet aan vechtsport en ze staat steeds vooraan. “Wijsheid staat vooraan” één van de boodschappen

    1. Rik leest aan Leonie voor “Hij die op de achtergrond blijft, staat in werkelijkheid vooraan”. Een mol blijft op de achtergrond, maar is in werkelijkheid de belangrijkste in het spel. Dit zou dus behoren tot Leonie, immers zijn de andere voorgelezen spreuken niet echt te koppelen aan een mol.
     Een goed voorbeeld is de spreuk aan Nathan: ‘Brand een kaars als het duister is’. Nathan is een enthousiaste persoonlijkheid en lijkt de persoon in de groep te worden die wel voor een vrolijke noot zorgt. Zo zijn alle spreuken een eigenschap of raad voor de betreffende persoon in het spel.

     1. Wie loog er eigenlijk? Over wat ie had gekozen? Was die iemand die voor wijsheid koos want er is een spreuk namelijk: De Wijsheid kent zichzelf, maar toont zich niet??

  1. als ze geblindoekt instappen kan je misschien wel al merken dat je omhoog moet, en dus zou ik zelf ook denken at dat een vrachwagen is… kan ook gewoon slim nagedacht zijn !

  2. Ik neem aan dat hen de opdracht is uitgelegd dus dat er gezegd is dat ze uit de vrachtwagen moeten ontsnappen en hem dan goed moeten parkeren. Hoe hadden ze anders moeten weten dat ze er niet alleen maar uit hoefde.

  3. Na de opdracht wordt pas het stukje opgenomen dat hij over de opdracht verteld. Dus achteraf wist hij natuurlijk dat hij in een vrachtwagen zat😉

 4. 20 jaar widm, porseleinen jubileum. Johannes de mol is. 5mnd terug werd een wiki pagina aangepast over Johannes de mol, de porselein fabrikant uit nl. Geboren 1726.toeval?

  1. De anonieme gebruiker, die de wikipedia pagina op 02-09 heeft aangepast, heeft ook meerdere keren aanpassingen gedaan aan de officiële “wie is de mol” wiki pagina. Dit kan je zien, door de gebruikersbijdrage van dit account te bekijken. Heel verdacht.

 5. Bij het invullen van de test van Tina loopt ineens iemand door het beeld achterin en blijft onherkenbaar staan. Liep de mol daar langs Tina? Zoals in eerdere seizoenen gebeurde? Lijkt mij geen toeval.

  1. Het postuur is voor mijn gevoel het postuur van een man, en de persoon die daar liep heeft een beetje beige of licht gekleurde blouse/shirt aan. De personen die dat op dat moment hadden waren Johan en Nathan. Door de lichtval zou het kunnen dat de blouse donkerder is maar lichter lijkt, daardoor zou het ook kunnen dat cleas daar stond omdat hij een beige broek aan had. Ik denk persoonlijk dat het niks is maar wie weet

 6. Tina krijgt in de vrachtwagen een rood scherm te zien. Na het zien van een rood scherm ben je af. Tina is letterlijk ‘af’geschermd.

 7. Buddy zag op de vrachtwagen dat er een 0 op stond. Wanneer hij de mol zou zijn zou hij hem wellicht eerder op positie 2 gezet i.p.v. op positie 4. Dan had de opbrengst hooguit een honderdtal kunnen zijn. Op positie 4 had het ook nog een duizendtal kunnen worden.

 8. Vrachtwagens achterkant
  Blauw 0 Buddy en anita MP0084
  Wit ? ? MD06776
  Blauw € Mil en Nathan M70386
  Wit ? ? MMV032
  Grijs 2 Johan en Jaike MP4515

  Codes vrachtwagens allemaal 2 letters MP, MD, MM, MP
  1 vrachtwagen zegt M7 die van Mil en Nathan.
  Op de groepsfoto is van links naar rechts nummer 7 Leonie: de mol

  1. 18:10 staat voor 18 oktober, datum waarop Wie Is De Mol een gouden Televizier ring won. 20e seizoen zit vol symbolen uit eerdere seizoenen.

 9. Leonie krijgt als advies bij de opening van het programma: ‘De wijze houdt zich op de achtergrond, maar staat in werkelijkheid vooraan’. Op dat moment is zij degene die vooraan staat. Na dit advies kiest ze wijsheid om te laten zien dat zijzelf een wijze is. De andere verwijzingen naar ‘de wijze’ omschrijven een mol. Tegen Laike en Miljuschka wordt gezegd: ‘De wijze streeft nooit naar het grote. Op die manier kan hij grote dingen doen’ en ‘De wijze kent zichzelf, maar toont zichzelf niet’. Bij de volgende proef staat Leonie achteraan en is ze overduidelijk aan het mollen

 10. Afl.1: Afgeschermd

  Tijdens de opening staat tussen een aantal vlaggendragers een vlaggendrager die zijn gezicht AFSCHERMT. Is dit de mol, die hiermee refereert aan de titel? Volgens molloten op youtube zouden de schoenen van de vlaggendrager verdacht veel overeenkomen met die van Rob Dekay…. Vreemd of toeval?

 11. Veel verwijzingen in deze aflevering naar 2010;
  – Met de getallen op de vrachtwagens kun je 2010 maken
  – Tina mocht als eerste door de poort en koos voor 2010.
  – Tina zegt: Kennis is Macht; dit zei Kim die de mol in 2010 was ook
  Verder:
  – Tina houdt haar vingers als ze voor de foto met het biljet van 20 poseert op zo’n manier, dat je er ook 2020 in kunt zien: 2 vingers omhoog en dan rest naar beneden (dus 0), weer 2 vingers omhoog en weer de rest naar beneden = 2020.
  – Tina, (10), staat dus bij het biljet van 20; samen ook weer 2010.

  Bijzonder dat juist Tina (met 10 in haar naam) zoveel verwijzingen laat zien naar 2010…

 12. De wijze kent zichzelf, maar toont zichzelf niet.
  Jaike Belfor is bijna niet in beeld geweest en niet gehoord.
  Ze maakte opzichtige Mol acties met o.a het onnodig morsen van water en het verkeerd wegzetten van de auto.

 13. Art sprak aan het begin van de aflevering bij de poort de zin: ‘De wijze kent zichzelf maar toont zichzelf niet’. De mol weet dat hij de mol is maar zal dat niet laten zien. Art zei dit tegen Miljuschka.

 14. We zagen natuurlijk tijdens de opdracht met de vrachtwagen, dat het beeld verkleurde.. In regenboog kleuren. Kan dit staan voor “the rainbow 🌈 kleuren, dat de mol iemand is die homo of bi seksueel is?

 15. Jaike liegt over de inzet van de zwarte vrijstelling, zei twijfelt en ziet niet of ze hem in zet maar tijdens de executie zegt Rik er is een zwarte vrijstelling ingezet dan zie je Leonie !
  Na de executie komt Jaike even aan het woord en zegt ze ik twijfelde of ik hem zou inzetten maar heb hem toch ingezet!!!!

 16. Hint naar Nathan,

  Tijdens de voorstelronde van de kandidaten zegt Nathan van :” ik hoef niet veel informatie, ik laat het op mij afkomen.” Weet hij alles al en hoeft hij daarom juist geen informatie, dus hij is de mol?

  Wat denken jullie?

 17. Wat dacht je van de glitch tijdens de vrachtwagen opdracht?
  Als je de glitch vertaald naar Morse is het: — . — . . . — —
  — . — . . . — —
  C i M

  Dan is het toch duidelijk: Claes is de mol

  1. Interessant. Zou de titel ‘afgeschermd’ daar op slaan? Ik zit sowieso lekker in de Claes-tunnel. Hij liep te mollen door in de vrachtwagen de hele tijd Tina af te leiden.

 18. De glitch, ofwel de gekleurde strepen, noem je gewoon een ‘testbeeld’! De gedachte dat de mol tijdens de ‘test’ van Tina (in dit geval) door het ‘beeld’ liep vind ik daarom niet een gekke gedachte, hoewel ik qua postuur absoluut niemand herken…

 19. Als je elke keer de twintigste letter(seizoen 20) van de citaten neemt uit opdracht 1
  Dan krijg je

  o n i e i w n n d m

  widm nonnie

  Nonnie is een Latijnse naam en betekend negende

  MILJUSCHKA ? Negende in de leader

  1. Super goed gevonden :0) . Denk alleen niet dat je het in het getal moet zoeken. Maar eerder dat “Nonnie” een meisjes naam is… Dus dat zou kunnen betekenen dat de Mol dit jaar een “meisje” vrouw is ;0) …
   Echt super goed gevonden Patrick!!!!

  2. Mooi gevonden. maar de negende in de presentatie van kandidaten was Leonie. Rob en Mil worden steeds genoemd op de officiele websites, maar Leonie wordt vergeten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *