Factcheck: Meerdere theorieën die rondgaan op social media

De afgelopen weken gingen er een aantal theorieën viral op social media over mogelijke Mol-hints. Toch lijken niet alle theorieën te kloppen. We checken hieronder een aantal van die theorieën.

Rob die tussen de Chinezen staat

In een shot bij de allereerste opdracht is een persoon te zien tussen de Chinezen die een hand voor zijn hoofd houdt. Omdat hij dezelfde schoenen als Rob droeg, dachten veel mensen dat Rob hier wel eens tussen zou kunnen staan.

Echter is in een ander shot de persoon met precies dezelfde lichaamsbouw en schoenen te zien zónder hand voor zijn hoofd. En daar lijkt het geen deelnemer te zijn.


De reclame vóór aflevering 4

Vóórdat aflevering 4 begon, was in het reclameblok een reclame te zien die op veel Molloten verdacht over kwam. Als het geluid hierin omgedraaid werd, werd er gezegd: “Kennis is een schat, maar oefening is de sleutel. Vind de sleutel en word beloond. Maar wees voorzichtig wat je ontgrendelt. Veel geluk en wijsheid”.

Dit lijkt een reclame te zijn voor een nieuwe serie op Netflix, namelijk Locke & Key, wat ook de ‘sleutel’ verklaart.


Rob die in beeld loopt

Rob zou bij een uitleg van Rik achter in de menigte te zien zijn. Buiten kijf staat dat het inderdaad om Rob gaat, kijkend naar de kleding in de opdracht:

Naast hem lopen ook twee Westers-lijkende personen. Er werd gesuggereerd dat dit andere kandidaten waren:

Maar niemand matcht met de kleding:

De enige optie die nog openstaat, is dat het leden van de productie zijn die naast Rob lopen.


Bonus: De waarde van het servies

Aan het begin van de opdracht met de theeset stond dat er in totaal €2.700,- te verdienen was met de opdracht.

De waarde van het servies in de set die verzameld kon worden, was in totaal €1.500,-. Daarna kregen de kandidaten de keus: €1.500,- of de echte waarde van de serviesset. Omdat in de opdracht maximaal €2.700,- te verdienen was, lijkt dat de waarde van de serviesset.

Maar WIDMolloot vond de exacte theeset op de website van de fabrikant, en daar was deze te koop voor 44.700 Yuan, teruggerekend ongeveer €5.800,-.


Alle hints & aanwijzingen van aflevering 4 zien? Die vind je hier.

Op de hoogte blijven van alle hints & aanwijzingen van Wie is de Mol? Of heb je zelf een hint gespot? Check ons op Facebook of Instagram!

Zelf Wie is de Mol? spelen? Probeer dan ook Wie is de Mol? Pocket Edition.

4 gedachten over “Factcheck: Meerdere theorieën die rondgaan op social media”

  1. Dat hebben ze er helaas uitgeknipt. Het geen wat ik gezien heb is dat zij die de kandidaten zijn met zijn allen tegen de Mol mochten lasergamen. Nathan roept “heerlijk eindelijk actie, want ik ben de Mol” Dan verspreek je, je geweldig. Kan ook door de hitte van de hal komen. Nathan zelf vocht in de lasergame tegen de infiltrant of Rik van der Westerlaken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *