Dit zijn de hints van aflevering 5 van het Wie is de Mol Jubileumseizoen!

Wat een aflevering! De vijfde aflevering van het Wie is de Mol? Jubileumseizoen zit er op. De afleveringtitel is ‘Wegwerken’. Dit zijn de hints & aanwijzingen uit deze aflevering:


1. Graven

Nikkie zegt voor de opdracht op het strand dat de groep moet gaan graven, niet in het zand, maar in hun geheugen. Een Mol zal ook graag gaan graven wanneer deze zand ziet.


2. Ik ben de Mol

Patrick schreeuwt erg fanatiek “Ik ben de Mol” wanneer hij bij de opdracht op het strand de spiegelopdracht wegdraagt.


3. n

De oplossing van de opdracht op het strand vormt de letter N. Is dit de eerste letter van Mol Nikkie?


4. De enveloppen

Nikkie legt na de enveloppen uit dat de Mol weet welke envelop hij moet pakken. De enveloppen op de tafel worden meteen weggepakt door Jeroen, Patrick en… Nikkie zelf.


5. Spiegel

Spiegels en spiegelen zijn een terugkerend thema in dit seizoen. Nikkie is nu ook te zien terwijl ze haarzelf in een spiegel opmaakt.


6. Links en rechts

Patrick en Peggy moeten aan het begin bij de T-splitsing links, maar rijden naar rechts. Ze beginnen dus al meteen verkeerd aan de route, wat vrijwel onmogelijk te corrigeren is.


7. Speaker

Nikkie is de enige die tijdens de route-opdracht de telefoon niet op speaker heeft staan. Daarom kan Tygo niet controleren of ze daadwerkelijk de juiste route doorkrijgt. De andere kandidaten hebben de telefoon wel op speaker staan.


8. Spiegel II

Wederom wordt er weer een spiegel gebruikt. Bij de zoektocht naar Nikkie en Tygo hangt de aanwijzing naar hun locatie aan de achteruitkijkspiegel.


Op de hoogte blijven van alle hints & aanwijzingen van Wie is de Mol? Of heb je zelf een hint gespot? Check ons op Facebook of Instagram!

Je kan het Wie is de Mol? Molboekje 2020 Jubileumeditie weer bestellen! Met handige invulschema’s, allerlei informatie en leuke weetjes over het nieuwe seizoen!

46 gedachten over “Dit zijn de hints van aflevering 5 van het Wie is de Mol Jubileumseizoen!”

 1. Hint 6: patrick en peggy moesten toch eerst bij de doorgaande weg naar rechts en pas daarna bij de t-splitsing links? Dan zouden ze volgens mij juist wel goed zijn gereden – en dat blijkt ook uit feit dat zij als enigen bij de toren van pisa aankwamen.

  1. Maar heeft dat persé met topografie te maken? Het lijkt mij eerder een associatie met een stukje geschiedenis waardoor Elba boven komt drijven…

 2. In het busje op weg naar Elba zijn ze opzoek naar een telefoon. Niemand kan de telefoon vinden en Patrick zoekt fanatiek op de voorbank. Vervolgens steekt Patrick de telefoon in zijn binnenzak. Wie o wie heeft dit ook gezien?

  1. Hij weegt ook dat hij geen appje of sms heeft ontvangen! Dus ook al stopt hij hem weg heeft hij hem wel gecontroleerd! Montage is soms lastig!

 3. Ron wil wel heel graag, zo snel mogelijk, naar Nikkie en Tygo. Niet op zoek naar geld of andere aanwijzingen, maar zo snel mogelijk naar de executie! De mol heeft daar niets te vrezen. Toch?

 4. De aflevering heet Wegwerken en Jeroen is degene die Tygo en Nikkie de aanwijzingen naar de helikopter geeft en hiermee wegwerkt. Hij pakte tussen Nikkie en Patrick door snel de envelop met de grijze auto erop en wist hiermee dat hij niet in de heli zou zitten

  1. In de enveloppen stond alleen de auto en een adres. Dit zou net zo goed de parkeerplaats van die auto kunnen zijn.

   Ik denk dat de verdeling van deze 3 duos compleet irrelevant is op dat moment. De redactie kan op basis van de duos de juiste routes in de juiste autos leggen, zodat de Mol in de groep van 4 blijft. Op deze manier is er ook geen risico dat de mol niet als eerste bij de enveloppen is en daarmee de controle verliest (want, mol wil in de groep van 4 zitten)

   Jeroen stuurt T/N op tijd naar helikopter, en is zelf te laat… Klinkt als een ideale uitkomst voor een saboteur?

 5. Jeroen moest nikkie en tigo wel de goede kant op sturen, anders waren ze nooit bij de helikopter uitgekomen… en kan de volgende aflevering en de volgende opdracht (vind nikkie en tigo voor 24 uur anders gaan er van de 4 spelers er 2 uit en zijn nikkie en tigo veilig… jeroen is dus duidelijk de mol anders kon nooit de volgende opdracht plaatsvinden

  1. Maar het kan ook zijn dat nikkie bewust de rode auto heeft uitgezocht OF dat tycho er bewust voor gekozen heeft om in de rode auto te rijden omdat hij wist dat die naar de heli zou leiden.. in elk geval maakt t jeroen, nikkie en tycho wel meer verdacht. Omdat zij een sleutelpositie hebben in deze opdracht.

  2. Ik denk dat het andersom is. Ik denk dat Nikkie en Tygo sowieso wel mee zouden gaan in de helikopter en dat het niet zoveel uit zou maken of ze precies goed zouden staan.

 6. Nikkie houdt als enige de telefoon aan haar oor, zo kan tygo niet horen welke route Jeroen zegt…Ze MOETEN bij de heli komen anders komt de volgende aflevering/opdracht in het gedrang… dus Nikkie zorgt dat Tygo de goede route rijdt.

 7. Bij de plattegrond kun je letter N zien. Maar er was ook plattegrond bij lasergame met letter R en daarna plattegrond bij de bomen met sloten waar je letter O kunt zien. Bij elkaar dus RON

 8. Jeroen heeft een extra envelop gekregen van de redactie, met aanwijzing om een team naar de helicopter te sturen.
  De 3 enveloppen op tafel gingen alle 3 naar Pisa.
  Kortom: It is Jeroen

  1. De routebeschrijvingen liggen in de auto, de enveloppe bepalen alleen maar op welke locatie je instapt. Of dat nou als kaarteigenaar of als tweede van het duo is.
   De organisatie kan na de verdeling van de enveloppes bepalen welke optie van beschreven route ze in de auto leggen…
   Belangrijk is dat de mol naar de toren van Pisa gaat zodat hij daarna in het team naar de zoektocht naar Elba zit. Op dié route is het geld te verdienen. Het maakt de mol niet uit of de twee op het eiland nu wel of niet op tijd worden gevonden. Er gaan er sowieso twee kandidaten uit.
   In deze opdracht heeft de mol er belang bij te laat te komen, wat Ron en Jeroen voor elkaar kregen.

 9. Mijn onderbuikgevoel zegt dat Nikkie een oortje in heeft onder haar hoofddoek. Lijkt mij het meest logische om de juiste route door te krijgen en te anticiperen wanneer Tygo toch een verkeerde weg in rijd. De hoofddoek dient voor wapperende haren in de wind maar hoe wist ze dat ze cabrio gingen rijden? Plus dat ze de telefoon tegen haar oor houdt.

 10. Om de vlucht te doen slagen voor de productie moet de rode auto de helikopter halen. Dus Tygo of Nikkie. Aangezien Nikkie de envelop als eerste pakte is zij de Mol. Ook zonder aanwijzingen was zijn naar de Helikopter gereden.

 11. Volgens mij is het niet zo belangrijk wie welke envelop pakt. De route kregen ze toch pas de volgende dag? Die konden ze geven aan wie ze wilden. Ik denk dat de Mol in het busje wilde. Nikkie en Tygo kunnen 24 uur niet aan het spel meedoen.

 12. Wat heeft de mol er aan als hij 24 uur niet met het spel mee kan doen? Als ze de routes pas de volgende dag kregen was het kiezen van de enveloppe niet heel belangrijk… De mol heeft nu toch 2 mensen via de helikopter weggewerkt… Nu kan hij in het busje lopen mollen om geen geld en geen Nikki en Tygo te vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *