Dit zijn de hints van aflevering 4 van het Wie is de Mol Jubileumseizoen!

Wat een aflevering! De vierde aflevering van het Wie is de Mol? Jubileumseizoen zit er op. De afleveringtitel is ‘Meesterlijk’. Dit zijn de hints & aanwijzingen uit deze aflevering:


1. De joker

Nikkie heeft de joker die ze in aflevering 1 heeft gepakt, nog steeds niet ingezet. Waarom wacht ze zo lang met het inzetten van die joker?


2. De groepsfoto

Tygo houdt zijn vingers in een wel heel bijzondere positie tijdens de groepsfoto. Beeldt hij de ‘M’ uit? In de vorige aflevering beeldde hij al twee keer het getal ‘2’ of ‘V’ uit.


3. De Mollenfamilie

Het schilderij dat Nikkie schilderde heette ‘De heilige familie’. Behoort Nikkie tot de heilige familie van Mollen?


4. De reactie

Ron lijkt niet erg blij als het kistje opengaat bij de schilderijen. Vond hij het niet zo leuk dat er geld werd verdiend?


5. De ansichtkaart

Wanneer Nikkie net wegloopt, probeert Ron de ansichtkaart met de meeste waarde, namelijk 250 euro, terug te hangen, maar hij valt (bewust of onbewust) op de grond. Hij pakt hem daarna niet meer op.


Op de hoogte blijven van alle hints & aanwijzingen van Wie is de Mol? Of heb je zelf een hint gespot? Check ons op Facebook of Instagram!

Je kan het Wie is de Mol? Molboekje 2020 Jubileumeditie weer bestellen! Met handige invulschema’s, allerlei informatie en leuke weetjes over het nieuwe seizoen!

40 gedachten over “Dit zijn de hints van aflevering 4 van het Wie is de Mol Jubileumseizoen!”

 1. De ansichtkaart wordt vervolgens door Ron wel opgepakt, in een later shot. Hij bukt nog om hem op te pakken van de grond. Maar de foto van die ansichtkaart blijkt al in de groepsapp te staan als ze ernaar onderweg zijn.

  1. En een verwijzing naar de spiegels in de eerste aflevering het het terugkijken? (Zij was bij die kistjes de enige die achterom keek, misschien omdat ze wist dat er alleen bij haar niemand was?)

 2. Ron stond een paar minuten voor tijd bij één van de goeie schilderijen, dat dacht hij ook zeker te weten maar zegt niets tegen Ellie en Patrick die doorlopen, zou dat een molactie zijn, zo van da’s dan minder geld in de pot, prima! En met de foto-opdracht waren er in mijn optiek meerdere aan het tijd rekken…🤔😒

 3. Na opdracht 2 als de kandidaten gaan discussieren over welke oud mollen over het plein liepen zegt Nikkie: Rob. Hoe kan Nikkie dat weten? Deze opnames waren immers voordat het seizoen van Rob begon?

  1. Tina zat in het seizoen van Rob, zij zou het gedeeld kunnen hebben….? Of hebben de makers het bewust gedeeld met de kandidaten omdat dit seizoen na dat seizoen zou worden om het realistischer te laten lijken? Maar vreemd is het inderdaad wel!

  2. Lijkt me niet dat de naam van Rob als mol bekend is gemaakt aan deze groep voordat die 19e mol-serie uitgezonden is. Het wordt altijd zó goed geheim gehouden

  3. 60 keer afgeluisterd maar volgens mij zegt ze echt gewoon ‘roep! roep!’. om Peggy aan te sporen degene die ze dacht te hebben gezien te roepen (en Nikkie die daarna trouwens zonder twijfel meteen eruit flapt dat ze Jon van Eerd ook gezien zou hebben)

  4. Dit vond ik ook verdacht! Ik dacht misschien ook dat ze “Roep” zei, dus ik keek het terug met ondertiteling maar dat stukje dat Nikkie dat zegt wordt niet ondertiteld.

 4. Een aantal mensen gaan bij die laatste opdracht voor veel ansichtkaarten van €50 waardoor een ander groepje er geen groter bedrag meer mee kan verdienen. Tygo, Patrick en Jeroen nemen hier regelmatig de leiding in.

 5. Als nikkie tijd had willen rekken had ze die opdracht voor €250 af kunnen maken, vervolgens had de foto dan niet geteld. Nu heeft ze het meteen door dat hij is gemaakt en gaan ze terug. Dat zou een mol niet doen denk ik.

 6. In aflevering 4 van het Jubileum seizoen, staat Rik van de Westelaken bij minuut 39:14 van de aflevering voor een schilderij. Dit schilderij heet: “De geboorte van Venus”.
  Dit schilderij beeldt de Godin Venus uit, die oprijst als een “volgroeide vrouw”. Ook werd een schelp (er is ook een schelp op het schilderij te zien) in de klassieke oudheid vergeleken met een vagina.
  Nu is Nikkie de Jager recent uit de kast gekomen door te onthullen dat ze transgender is. Dit schilderij past dus heel goed bij haar verhaal, omdat zij een “volgroeide vrouw” is geworden.
  Ook zegt Rik op min 39:40: “En voor onze kandidaten zijn sommige “highlights” van de stad van grote waarde.” Hierin kan hightlights weer verwijzen naar Nikkie, omdat het een make-up product is (hightlighter). En hij legt meerdere keren de nadruk op “de stad van kunstenaars”. Nikki is een make-up artist, en dus ook een kunstenaar. Mijn mol in Nikkie de Jager.

  1. Nikkies coming out was pas op 13 januari, dus pas ná de opnames van dit seizoen WIDM. Lijkt me niet dat zij de redactie van te voren alvast heeft ingelicht…

 7. Na de opdracht fellow the money krijgen we te zien dat Ron zijn verjaardag viert. Een mooiere verjaardag krijgt hij niet zegt hij zelf, net nadat er geen 2250 euro in d woont is gekomen.
  Bij de groetjes uit Florence opdracht lijkt Ron juist de 250 euro opdracht te willen doen en hij zegt in het studieshot dat een ander die misschien ook wel pakt met een ander bedrag en eerder post.
  Kortom, al ligt het er dik bovenop (al hebben andere mensen dit niet gezien) wat mij betreft is Ron de mol.

 8. Ik mis de hint van de Geboorte van Venus. Rick stond 3x voor dit schilderij, dit is de geboorte van Afrodite, de Godin van de Vrouwelijke Schoonheid. Iets waar Nikki dagelijks mee bezig is. 1 van de theorieën van deze mythe is dat Kronos zijn vader Uranus castreerde en uit dat bloed Afrodite is ontstaan, dus uit mannelijk bloed ontstaat vrouwelijke schoonheid..?! Nikki is een prachtige transgender die haar levenswerk op vrouwelijke schoonheid heeft gericht?!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *