Dit zijn de hints van aflevering 3 van het Wie is de Mol Jubileumseizoen!

Wat een aflevering! De derde aflevering van het Wie is de Mol? Jubileumseizoen zit er op. De afleveringtitel is ‘Besluit’. Dit zijn de hints & aanwijzingen uit deze aflevering:


1. Het shirt van Tygo

Tygo heeft in aflevering 1 en 2 een shirt aan waarop dingen in spiegelbeeld te zien zijn. De eerste opdracht van de eerste aflevering heette ‘Spiegelbeeld’. Hij heeft nu wederom een shirt aan waarop een symmetrische afbeelding staat, waar links dus het spiegelbeeld is van rechts.


2. De sleutels van Peggy

Peggy heeft aan het begin van de opdracht in het bos al vier sleutels in haar hand. Heeft ze van de regie meegekregen welke sleutels werken?


3. De bezem van Patrick

Terwijl Peggy in de opdracht met de luiken een huis naar binnen loopt, bedenkt Patrick dat hij het luik ook met een bezem al kan openen. Hij bespaart hiermee veel tijd, niet echt een actie voor een Mol.


4. De Mollenpoten van Peggy

Peggy zegt dat ze het in de opdracht met de luiken ongemakkelijk vindt om, door de regen, aan te bellen bij mensen, en binnen te komen met ‘je modderpoten’. Of… zegt ze ‘Mollenpoten’?


5. 2020

Tygo maakt twee keer in deze aflevering twee ‘peace’ of ’twee’-gebaren met zijn hand. Dit seizoen is in 2020 opgenomen. Is hij de Mol in 2020?


6. Het hangslot van Nikkie

Nikkie heeft wederom een ketting om met een hangslot. Heeft ze deze omgedaan omdat ze wist dat er in de eerste opdracht hangsloten zouden zijn?


Op de hoogte blijven van alle hints & aanwijzingen van Wie is de Mol? Of heb je zelf een hint gespot? Check ons op Facebook of Instagram!

Alvast voorbereiden op het nieuwe seizoen in 2021? Je kan het Wie is de Mol? Molboekje 2021 alvast pre-orderen! Met handige invulschema’s, allerlei informatie en leuke weetjes over het nieuwe seizoen!

31 gedachten over “Dit zijn de hints van aflevering 3 van het Wie is de Mol Jubileumseizoen!”

 1. Vond de executie maar apart verlopen, op zich had het wel wat maar ik had ff zo’n “huh,heb ik nou iets gemist”-momentje toen de kandidaten wisten dat het Horace was, maar wij nog géén rood scherm gezien hadden.
  En volgens mij krijgen we weer een traktatie volgende week!!! 3 zwarte geblindeerde busjes ieder een andere kant op…een opdracht op afstand net als toen in Kiev enzo met Jan als mol

 2. Nog meer mensen die het opvallend vonden dat Tygo zijn hand al op Nikkies been heeft liggen voor haar naar wordt genoemd? Of er is heel slim ge-edit of een van de 2 wist dat Nikkie als volgende genoemd zou worden.

 3. Wat mij ook opviel: als je als mol een ladder moet bouwen begin je natuurlijk bij de bovenste trede, je weet namelijk dat die niet gebruikt gaat worden. Ellie en Patrick begonnen bovenaan (waarbij Ellie er het langst over deed).

 4. In de derde opdracht staat fortuin? Bij het te winnen geld bedrag… En op laatst staat er villa fortuna ( fortuna/ fortuin) … Jeroen heeft getuigd in de rechrzaak omtrent pim Fortuyn… bij spiegelbeeld denk ik aan Jeroen KIJK in de vegte… kijken doe je in een spiegel… bij de aflevering staat strijdlust… Jeroen kijk in de VEGTE wel is waar anders geschreven maar strijdlust en vechten is in mij oogpunt wel het hetzelfde … dus zou zomaar kunnen….

  1. Wat een tunnelvisie! Die naam had hij al bij zijn geboorte hoor! Toen bestond De Mol nog niet! En Nicky is zeker een kandidaat dan omdat ze De Jager heet? En Ellie omdat ze Politieagent was?

 5. De titel besluit, doet natuurlijk denken aan een beslissing, in dat geval zou het hinten naar Ellie. Ik vond dat te opvallend mede omdat Ellie veel te veel kandidaten acties toont. Besluit schijnt van oorsprong echter ook de betekenis in zich te dragen van opgesloten of dichtsluiten. In dat geval was Ron de enige die nog opgesloten zat aan zijn ketting en was een luik bij Peggy en Patrick dat terug dichtviel en dus gesloten was (bij Nikki viel er ook een luik dicht, maar zij lijkt hem terug open te doen).

  Dat gezegd hebbende was Peggy by far de meest verdachte in deze aflevering. Allereerst heeft zij idd. vier sleutels in haar hand en is zij als eerste vrij bij de sloten, wat veel tijd en ruimte geeft om even lekker te mollen. Vervolgens viel mij op dat zij bij de opdracht met de luiken eerst alleen tegen Patrick zegt dat de rode luiken niet open zouden moeten worden gedaan, daar ook heel lang mee zit te mollen (tot ergernis van Ron) en dus veel tijd mee verspeelt. Dan zegt ze dat er een luik is dat zich aan de zijkant bevindt en welke diegene met een verrekijker in hun hand niet kunnen zien (terwijl dat juist de mensen zijn die de groepjes naar de luiken toe moeten leiden en dus alle luiken moeten kunnen zien!), als ze dat luik opendoet blijkt die ook nog eens veel groene reflectie te tonen wat erop zou duiden dat het geen rood luik was en dus geen geld opbracht. Dan doet zij een luik open terwijl Patrick heel druk naar Jokers zoekt, en dan roept ze ertoe op snel verder te gaan en zien we het luik dichtvallen, dus dat luik telt ook niet (bij Nikki viel er ook een luik dicht, maar zij lijkt hem terug open te doen en zo kom je ook op de vijf luiken uit die wel telde). Dan bij het boogschieten wil Peggy als eerste naar de opdracht met de fakkels, het enige onderdeel waar je even kon mollen voor het boogschieten, om daar vervolgens heel fanatiek alles mis te gooien en bij het schieten ook geen een keer raak te schieten.

  Peggy was by far de meest verdachte, maar dit werd wel heel erg in beeld getoond, is dit om ons op een verkeerd spoor te brengen, of zwakken de makers dit later af en blijkt Peggy heel erg gemold te hebben? Vergeet niet dat zij in de andere aflevering ook zat in het groepje zat dat stenen met geld kwijtraakte… hou haar in de gaten!

  Meest verdachte zijn wat mij betreft Peggy, Nikki en Tygo, maar mijn guilty pleasure zou absoluut Ron zijn, die overigens fan is van Milouska Meulens, de oud mol, die zich ook telkens van de domme hield en telkens de schlemiel van de groep bleek.

 6. Tygo geeft de hint let op het serienummer van het geld. In de app bij de video molgeld bekijken zie je het serienummer: 280320048588
  28-03-2004 lijkt op een datum. In 2004 was er geen seizoen wie is de mol. Waarschijnlijk een datum met betrekking tot het leven van de mol. 8-5-88 zou ook een datum kunnen zijn.

 7. Hint naar Ellie als mol:

  Als Nikkie en Jeroen in dat appartement zijn waar die vrouw hun de sleutels van de kamers geeft noemt zij 7,4&5. Bij elkaar opgeteld maakt dit 16 en wie zat er in het 16e seizoen?

  Ellie!

 8. Misschien te ver gezocht, maar zojuist een aflevering van Zappelin op npo3 gezien waar Ron op bezoek was. Direct daarna kwam buurman en buurman over de mol!

 9. Heb niemand er over gehoord dus gooi het hier nog maar even;
  Tycho zegt dat de luiken van binnenuit open moeten. Misschien dat hij dat verzonnen heeft maar er wordt vaker deel van een uitleg weggelaten.
  Zou het kunnen zijn dat productie dat wel gezegd heeft? Dan zou één luik dichtgewaaid kunnen zijn en dat andere luik niet tellen omdat Patrick die van buiten open heeft gemaakt. Zo lijkt hij heel actief mee te doen, maar is hij juist aan het saboteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *