Dit zijn de hints van aflevering 1 van het Wie is de Mol Jubileumseizoen!

We zijn weer begonnen! Het jubileumseizoen van Wie is de Mol is van start. De afleveringtitel is ‘Renaissance’. Dit zijn de hints & aanwijzingen uit deze aflevering:


1. Spiegelbeeld

De eerste opdracht heet ‘Spiegelbeeld’ en hier moeten de kandidaten hun eigen spiegel zoeken. Nadja is vóór de opdracht al te zien in de achteruitkijkspiegel van haar auto. Hebben we haar spiegel al gezien?


2. Geheimtaal

Nadja geeft in haar biecht aan dat op het bord achter haar auto een ‘soort geheimtaal’ staat. Toch zie je haar in de auto al de eerste twee woorden voorlezen: “Op het…”. Daarmee zou je dus verwachten dat ze doorheeft dat het achterstevoren is opgeschreven.


3. Moeilijk te zien

Tygo zegt in de opdracht met de spiegels dat de spiegels ‘moeilijk te zien’ zijn. Een Mol is blind.


4. Voor de spiegel

In de opdracht voor de spiegel moesten de kandidaten voor hun eigen quote staan. Jeroen, Nikkie, Patrick en Ellie staan verkeerd. Dat hoeft niet direct te betekenen dat zij verdacht zijn. Als de Mol ziet dat anderen fout staan, kan hij of zij zelf goed staan, om minder op te vallen.


5. De lijst van Nikkie

Nikkie gaat in de opdracht met de Italiaanse voornaam op haar dooie gemak door de lijst met voornamen. Dat kost erg veel tijd. Ze had ook de lijst aan de man kunnen laten zien.


6. De R in spiegelbeeld

Tygo heeft een shirt aan waar de R in spiegelbeeld is. De eerste opdracht van het seizoen heet ‘Spiegelbeeld’.


7. De keuze van Horace

Horace kiest in de opdracht met de bakjes voor het geldbedrag, en loopt daarna direct door naar de uitgang. Hij controleert niet wat er daarna nog in de bakjes zit. Controleert hij dit niet omdat hij al weet dat het laatste bakje leeg is?


8. De schaduw

Wanneer Nikkie achterover kijkt in de opdracht met de oud-Mollen, zie je op de muur nog net een schaduw wegduiken. Heeft Nikkie een glimp opgevangen van de Mol?


Op de hoogte blijven van alle hints & aanwijzingen van Wie is de Mol? Of heb je zelf een hint gespot? Check ons op Facebook of Instagram!

Bekijk hier het Jubileum Molboekje 2020, met handige invulschema’s, allerlei informatie en leuke weetjes over het nieuwe seizoen!

112 gedachten over “Dit zijn de hints van aflevering 1 van het Wie is de Mol Jubileumseizoen!”

  1. In de intro zie je gelijk na tine de letter M O L van een scrabble bord en gelijk daarna kwam ron in beeld. Ik denk dat dit keer ron de mol is ook door zijn. Tekst ik ga mijn record verbreken

    1. Vond dat eerder een kandidaten actie, kijk mij eens verdacht zijn. Als je als mol in die groep zit (wat ik denk) dan wil je gewoon zoveel mogelijk namen hebben, zodat de kans dat je ze allemaal vindt minder groot is en de mensen in het restaurant ook meer moeite moeten doen om het geld te verdelen en op de goede namen in te zetten. Jeroen verraad zich hier als kandidaat door haar te corrigeren? Ron verraad zich doordat hij het al vroeg genoeg namen vond?

      1. Niet per se mee eens.
        Het is een stuk moeilijker om een heel stel mannen met die voornamen aan tafel te krijgen, dan gemengd. Als je ook vrouwennamen hebt, wordt de kans dat je de goeie tegenkomt groter. Nu nemen die mannen ook hun vrouwen en kinderen mee, dat zijn toch weer stoelen die sowieso niet gevuld zijn met namen die geld opleveren.

        Als ze het deed om zichzelf verdacht te maken, is het mij in ieder geval niet opgevallen dat veel kandidaten daar in zijn getrapt…

    1. Waarom zou je dat zeggen? Patrick is ook bezig te kijken wie er allemaal aan her saborteren is. Ik zou dat ook niet zeggen. Gewoon observeren. Deed hij heel goed.

      1. Vond hem in deze opdracht ook verdacht, alles wat hij zei of deed was tegengesteld aan wat hij daarna zei of deed 😉 over spiegelbeeld gesproken = tegengestelde doen 🙂

      1. Volg haar totáál niet, dus dat soort “aanwijzingen” valken mij sowieso niet op, maar als ze die namen écht voor bepaalde make-up kleuren heeft gebruikt is dat wel een goeie denk ik… of geeft ze daarmee alléén een hint dat ze meedoet aan WIDM?!

    1. Wat mij opviel was dat zij met die opdracht -250 euro verloren, hij pakt uiteindelijk 250 euro bij de opdracht met de bakjes; daardoor lijkt hij kandidaat maar speelt hij feitelijk geen geld in de pot. Hij zegt er echter niet blij mee te zijn… Mister Trust Nobody, maakt zich hierdoor lichtelijk verdacht. Al blijkt uit zijn verdere biecht wel dat hij niet met de kandidaten wil delen dat hij dat geld gepakt heeft; Als mol wil je jezelf echter niet direct verdacht maken, dus wellicht wil hij dit vanuit kandidaten oogpunt niet benoemen, maar het kan ook nog zo zijn dat hij zich wilt spiegelen aan de anderen en even zijn opties nagaat in de biecht.

      1. O en Horace, bracht die 250 uiteindelijk niet in de pot! Er was geld gepakt (zo laat Rick ook weten), maar op de website staat dat er 0 euro is verdiend… als dit zo is houdt hij de kijker voor kandidaat te zijn, maar is het gewoon een dikke molactie.

    2. Die specifieke actie vind ik niet heel mols. Ik denk dat een mol er niet op zou komen, om valse namen door te geven. Je werkt zou nauw samen met de crew, je weet zo goed wat er gaat gebeuren en hoe de opdrachten werken, dat je weet dat valsspelen geen optie is. Dat is voor een mol zo vanzelfsprekend, dat hij of zij er waarschijnlijk niet aan denkt, totdat een kandidaat dat gaat proberen.
      En dán werkt een mol natuurlijk vrolijk mee, wetende dat dat toch niet mag.

      1. Ron die wilde nog met patrick wisselen, als ron goed stond wilde hij toch nog fout gaan staan zodat de opdracht sowieso niet goed zou gaan. Dat zou betekenen dat Ron en patrick nog fout zouden staan bij de anderen op.

        1. Ron doet als kandidaat erg zijn best om als mol over te komen, zijn acties worden ook veel te nadrukkelijk in beeld gebracht. Bovendien liet hij ook al wat anti-mol acties zien, zoals dat hij vond dat het lijstje met namen veel te groot werd.

    1. Ja dat soort hints zagen we 10 jaar geleden. Inmiddels zijn we iets verder en weten de makers ook dat dat soort hints te gemakkelijk zijn en al te vaak gebruikt zijn…..En doorrr

    2. De kleur rood hoort niet per definitie bij de mol.
      In 2008, in Mexico, droeg mol Dennis regelmatig rode kleding. Dat was een hint naar zijn molschap, omdat ze in Mexico waren. Dit stamt nog uit de tijd, dat hints te maken hadden met het land waar ze op bezoek waren. Rood is namelijk de kleur van de achtste maand van de Maya-kalender, daarom was het getal 8 in dat seizoen ook regelmatig te zien. En het dier dat bij de achtste, rode maand van de Maya-kalender hoort is uiteraard… een mol.

      Prachtige hint, destijds. Later, in 2010, droeg Hind ook vaak rode kleding, waardoor kijkers gingen denken dat zij de mol was. Alleen had de rode kleur op dat moment totaal geen relevantie meer: ze waren in Japan.

      Dus: voor alle duidelijkheid, once and for all: rood duidt niet per definitie op de mol!

      1. Volgens mij weet heel nederland dat horace die tekst had. Dat horen we namelijk al jaren in de uitzendingen terug en het staat ook gewoon op beeld. Hoezo hoe kon hij dat weten? Dat weten we allemaal.

      2. Duh, als echte fan weet iedereen dat Horace degene is die ervoor heeft gezegd dat wij telkens jaar in jaar uit deze lijn in de leader te horen krijgen. Ron is superfan dus die weet dat gewoon.

    1. Leuk gevonden,

      Ron reed ook in de tegengestelde richting (namelijk achteruit), voor iedereen die het Ron zo gunt, zou dat ook een spiegelbeeld momentje kunnen zijn.

  2. Tygo had op het laatst een shirt aan met ATAN. In ‘spiegelbeeld’ is dat NATA. Nata is Italiaans voor geboren. Ze zijn op de plek van de wedergeboorte, het Classicisme. Wordt duidelijk genoemd in de aflevering. Is dit de (weder)geboorte van een mol?
    In combinatie met het eerste spiegelschrift en de handen op de rug, terwijl Tygo zijn handen op de rug houdt bij die uitspraak (misschien een vrijstellingin zijn handen), zijn dat wel heel veel mogelijke aanwijzingen. Gelukkig zijn er voor anderen ook mooie aanwijzingen. 😉

    1. Wedergeboorte = renaissance, niet classicisme.

      Ik vind veel hints die hier worden gegeven heel erg vergezocht. Posities van armen en handen achter je rug op een foto… als mol heb je al genoeg dingen om op te letten, voor dit soort details heb je helemaal geen tijd.
      Vorig jaar verdacht iedereen Miljuschka omdat ze op de foto’s steeds vooraan stond met haar armen in een M (van Mol) positie. Blijkt dat ze gewoon vaak zo staat…

      1. Ja, daar hebben veel mensen het over, maar wat is er zo mols aan de letter R?
        Of het moet naar Ron verwijzen? Maar waarom staat het dan bij Tygo?

  3. Hint naar de afleveringstitel:

    Jeroen staat nagenoeg in spiegelbeeld tegenover Rik bij de opdracht: achter je rug (zie de positie van zijn armen/handen). Daarnaast heeft hij ook vrijwel identieke kleding aan bij die opdracht als Rik heeft…

  4. Bij de laatste opdracht loopt iedereen LINKS van de bakjes weer terug behalve Ellie, zij loopt RECHTS van de bakjes weer terug. Ze loopt in spiegelbeeld terug van alle kandidaten.

  5. een paar dingen;
    Tijdens de opdracht ‘spiegelbeeld’ weet Nadja als enige niet hoe ze de borden moet ontcijferen. Mollen zijn blind en kunnen dus ook niet lezen.
    Tijdens de tweede opdracht zei Ron “hè?!” toen er werd verteld over de leugens van de namen. Terwijl hij hier zelf ook aan mee deed.
    tijdens de opdracht ‘achter de rug’ is Nikkie de ENIGE die echt achterom kijkt. Horace kiest voor het geld, maar houdt dit verborgen voor iedereen.
    Tijdens de eliminatie zaten Nikkie, Tygo, Patrick, Ellie en Jeroen achter de ruggen.
    Achter de rug van Tina (die nu weg is) zat Jeroen achter de rug.

    1. Je ziet haar eerst duidelijk de eerste woorden achterstevoren lezen en vervolgens hoor je haar iets over geheimtaal zeggen. Ze was daarvoor dus gewoon goed aan het lezen. Ze wist heel goed hoe ze het moest ontcijferen.

      Dat hele mollen zijn blind gezeur moeten mensen ook eens mee kappen. Dat soort hints hebben we al jaren niet meer.

        1. Viel mij ook op, inderdaad. Maar ik kan me bij Nadja ook heel goed voorstellen dat ze dat gewoon oprecht niet meer weet, en dat het voor de editors wel goed uitkwam om zo’n verdacht momentje erin te monteren.

  6. Ik zag in de aflevering op een T-shirt Popeye staan en volgens mij was de naam van de kerk ook Popeye
    Wie is de Nederlandse stem van een Popeye in de jubileum dvd in 2004 …..Tygo Gernandt

  7. Daarnaast vind ik het erg toevallig dat Patrick de naam Michelangelo niet kan uitspreken. Laat dat nu net de volledige naam van zijn zoop personage Mike zijn.

  8. Foutje op de site? Horace had in de 3de opdracht €250,- uit een bakje gepakt, maar op de officiele WidM site staat dat er €0,- is opgebracht.
    Daarbij zagen we hem een nummer bellen, maar dit liep in het begin fout. Weet iemand dat nummer, het stond op het bord?

  9. Patrick zegt: “Dit zijn allemaal stukjes van de brieven die we aan de mol hebben geschreven!” (ongeveer) terwijl hij tegen het glas aan tikt. Misschien wees hij niet naar de spiegel, maar naar zijn ‘spiegelbeeld’?

  10. neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

  11. Bij de bakjes wordt gesuggereerd dat de mol achter de rug van de kandidaten de groene vrijstelling heeft weggehaald. Er is er maar 1 waarbij je niet ziet/of die niet zegt dat het laatste bakje leeg is; Horace. Omdat hij als mol niet bij zichzelf dit laatste bakje leeg kon halen?

  12. Nikkie ziet als ze zich omdraait een schaduw (je zou dit dus ook anders kunnen interpreteren en dan is dit haar spiegelbeeld.
    Dan zou Nikkie dus de mol zijn

  13. Jeroen loopt het laatste bakje al bijna voorbij zonder aanstalten te maken de vrijstelling te pakken, alsof hij al weet dat er niets in zit. De meeste anderen hebben hun hand al uitgestoken als ze bij het laatste bakje aankomen.

  14. Je kan eigenlijk voor iedereen wel heel veel dingen bedenken. Je kan beter kijken naar wie het NIET is.

    Ik weet het nog niet echt wie het is!

    Reageer ff wie jullie verdenken

  15. Beste mensen,
    Hebben jullie een verklaring voor het shot in de eerste aflevering waarin de auto van Ron naast het bord staat als hij achteruit is gereden, zonder Ron achter het stuur?
    Er zit niemand in de auto!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *