Alle hints & aanwijzingen verzameld: Rob is de Mol

Het twintigste seizoen van Wie is de Mol? is inmiddels afgelopen. In de finale bleek: ROB IS DE MOL. Dit zijn alle hints & aanwijzingen in een overzicht:


1. De terugkomende tattoos

In het hele seizoen lijken er afbeeldingen over verwijzingen te zijn naar tattoo’s die Rob op zijn lichaam heeft. Molloot Molingo zette ze in een overzicht:


(Klik hier voor een grotere versie)


(Klik hier voor een grotere versie)


2. De introleader

Rob is te zien na een vrijstelling met het woord ‘de Mol’ er op. Ook kijkt hij van onder naar boven, alsof hij uit de grond komt zetten.


3. De verplaatste vazen

Nadat Nathan en Rob door het doolhof met de porseleinen vazen zijn gelopen, is er één vaas op een veel gevaarlijkere plek neergezet. Een van hen heeft dus een vaas verplaatst.


4. De verkeerde route

Rob geeft in de parkeeropdracht bewust de verkeerde route door. Rob heeft in zijn hand een kaartje met de route-aanwijzing van de auto van Buddy (ADK550). Hij legt de route echter verkeerd uit, hij zegt: “HongKong/Filipijnen – Kees Tol Weg – Noord-Ierland/Jordanië – Susan Visser Straat.”


5. Waaier met de naam

Dit was best wat speurwerk, maar Molloot Rat denkt de naam van Rob te hebben gevonden op een ‘is de Mol waaier. In ieder geval het tweede deel van Rob’s Chinese naam lijkt goed zichtbaar. Deze lettergreep hebben geen van de andere (oud)deelnemers.


(Klik hier voor een grotere versie)


6. Hier is een Mol

In diezelfde opdracht met de waaiers is ook een shot te zien met een waaier waar op staat: ‘Hier is een Mol’ in beeld met Rob.


7. Het ’20’-biljet

Rob vraagt in de eerste aflevering aan een voorbijganger op de markt of ze hem willen fotograferen bij het biljet van ’20’ euro. Het is het 20ste seizoen van Wie is de Mol?


8. Het gemiste puzzelstuk

Rob en Buddy rijden in de opdracht met de verstopte puzzelstukken, vlak langs een puzzelstuk. Toch merken ze die niet op.


9. Als eerste in het doolhof

In de opdracht bij het zoeken van enveloppen in het doolhof kan de Mol vrijwel alleen saboteren (zoals enveloppen verwisselen) als deze als een van de eersten naar binnen gaat. Rob stelde voor om als eerste naar binnen te gaan, en dit gebeurde ook. Later bleek dat er enveloppen waren verwisseld.


10. Dialoog

In de allerlaatste opdracht gaan alle kandidaten, behalve Rob, in dialoog met de Mol aan de telefoon. De Mol geeft ook antwoord op hun vragen, maar bij Rob was dit niet te zien. Is dat omdat hij niet met zichzelf in gesprek kan?


11. De vervormde stem

Nog even over die laatste opdracht. Molloot Arie Storm vervormde de stem térug en dan lijkt het wel erg op de stem van Rob.


12. De reactie

Rob geeft bijna een identieke reactie als Jan (de Mol in het 18e seizoen) wanneer Rik de kandidaten vertelt dat ze een opdracht gaan doen met de Mol.


13. De negende

Als je de twintigste letter uitlicht (want: het twintigste seizoen) uit de spreuken van Lao Tse in de eerste aflevering, krijg je de woorden: WIDM NO NINE (oftewel, WIDM Number Nine). Rob kwam als negende aan bij Rik.


13. De afleveringstitels

Er zijn ook genoeg hints uit de afleveringstitels te vinden die naar Rob wijzen:
Aflevering 2 – Tegendraads: Rob loopt in de opdracht met de kabels en de dam de verkeerde kant op met de kabels.
Aflevering 4 – Misleid: Rob geeft bewust een verkeerde route door aan de auto van Buddy.
Aflevering 5 – Aangeraakt: Rob raakt in de zoekopdracht naar de Wie is de Mol?-letters op de markt, zichtbaar de letters M O en L aan.
Aflevering 7 – Tegenstander: Rob roept in de laseropdracht de namen van al zijn tegenstanders, dit kan hij ook doen als Mol. Dan waren het allemaal zijn tegenstander.
Aflevering 8 – Doorgeven: Rob geeft tijdens de opdracht met de fietsen de juiste locaties door.


14. Molacties

– Verwijderde in de zoektocht op de markt de afbeelding van het biljet van 250,- op de tablet.
– Stelde voor om in de vrachtwagen een stoel in elkaar te timmeren, terwijl dat nooit de oplossing had kunnen zijn.
– Pakte bewust verkeerde enveloppen bij de beeldenopdracht, zodat ook het andere team verkeerde enveloppen pakte.
– Drukte onnodig de knop van de portofoon in tijdens de parkeeropdracht en gaf verkeerde routes en parkeervakken door.
– Wist welke letters er gevonden moesten worden in de zoektocht naar de letters op de markt, waardoor hij daarna de bedragen deed alsof hij de bedragen niet kon vinden.
– Smokkelde een meter erbij op de locatie van de telefoon in de opdracht op het tarweveld.
– Verwisselde enveloppen in het verlaten dorpje, zodat er verkeerde enveloppen gepakt werden.
– Probeerde in de laseropdracht zoveel mogelijk doelen te raken zodat er veel geld uit de pot gespeeld werd.
– Maakte verkeerde foto’s in de foto-opdracht en stond verkeerd bij foto’s van anderen.
– Gaf een verkeerd bedrag door in de kungfu-opdracht met de kinderen.

Zelf Wie is de Mol? spelen? Probeer dan ook Wie is de Mol? Pocket Edition voor maar €14,95!

9 gedachten over “Alle hints & aanwijzingen verzameld: Rob is de Mol”

 1. Bij het uitmeten om een telefoonnummer te krijgen kon weleens een meter aan het meetlint hebben getrokken. 91 ipv 92.
  En de titel heette toen ik vertrouw je voor geen meter.

 2. Bij de tattoo’s staat niet die van de draak, dit was vlgs mij toch de aanwijzing van 24 februari, had ik opgezocht dat dan in china het jaar van de blauwe draak begint.

 3. Een kei goeie mol als je het mij vraagt…!! Super mooi seizoen en mooie finale!!
  Ik zat op Rob nadat de redactie zijn mol actie (route verkeerd voorlezen, wat een kandidaat op die manier nooit zou doen) in beeld bracht! Ik blijf dat toch jammer vinden!! Deze actie ontgaat de groep compleet wat ook Robs bedoeling is en lukt (hij wordt iig niet gecontroleerd waar ik me wel eens over verbaas hoe weinig dat voorkomt) Dan wil ik zo’n actie als kijker ook niet zien!! Het zou het zelfde zijn als in beeld was gebracht dat Rob geld uit een envelop steelt of enveloppen omwisselt! Een vriendelijk verzoek aan de redactie dat gewoon weer zo te doen!! Ook bij Klaas v Kruistum ontdekte ik nl. op vergelijkbare manier voor mijn definitief dat hij de mol was, ondanks alle evt andere aanwijzingen! Die bleven voor mij toch niet helemaal zonder twijfels…
  Een aanwijzing op de waaier/tattoo o.i.d. ontdekken is van een heel ander kaliber en veel leuker als je het mij vraagt!!!

   1. Voor de goede orde, en zo begin ik ook mijn reactie; ik ben ik juist erg positief over Rob als Mol en over dit hele afgelopen seizoen waarvoor juist mijn complimenten! Ik heb oprecht genoten!
    Mijn intentie was een opbouwend puntje van kritiek dat in mijn optiek om de nodige uitleg vroeg. Frappant dat je dan meteen zo afgebekt moet worden met een nog veel treurigere opmerking!

 4. Ik vind dit seizoen best wel tegenvallen: er waren weinig spectaculaire opdrachten, weinig jokers en vrijstellingen in het spel etc. Voor een jubileum verwacht je meer of een enorme verrassing bij de ontknoping of negende aflevering. Rob was een duidelijke mol gezien de hint in de allereerste ‘opdracht’.
  De verrassing is dan toch dat er na de zomer nog een seizoen komt, waarin hopelijk meer spanning en verrassing zit.
  Niettemin blijft WIDM natuurlijk het leukste programma op tv.

 5. saaie opdrachten weinig spektakel de mol TE duidelijk in beeld dat je er bijna niet omheen kan en wil dat een andere de mol is voor het wtf moment

  dit seizoen vond ik 1 van de mindere

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *