Dit zijn de hints & aanwijzingen van aflevering 9 van Wie is de Mol!

Wat een finale! Aflevering 9 van Wie is de Mol? zit erop. En dit zijn alle hints & aanwijzingen die in de aflevering voorbij kwamen. De afleveringstitel is ‘drijfveer’.


1. Vogels

Ook in de finale zijn er wederom veel shots te zien van vogels. Een verwijzing naar Merel?


2. Smoesjes

Sarah geeft tijdens de opdracht met de schijven aan ook nog eens kleurenblind te zijn. Eerder gaf ze al aan niet goed te kunnen rekenen en dyslectie te hebben. Probeert ze zich te verschuilen achter smoesjes?


3. Stamhoofd

Niels plaatst de laatste schijf op de toren, en daarmee dus het ‘stamhoofd’, wat ook de titel van deze opdracht was.


4. Compliment

In een biecht vertelt Sarah over de lage pot en over hoe goed de Mol dit seizoen was. Geeft ze haarzelf een compliment?


5. Voorkennis

Niels zegt dat hij het hele seizoen al toe keek naar de opdracht met het Russisch Roulette. Hoe wist hij dat deze opdracht zou komen?


6. Coming out

Sarah is tijdens de DJ-opdracht zichtbaar aan het losgaan op ‘I’m coming out’ van Diana Ross. Is ze aan het vieren dat ze binnenkort mag verklappen dat ze de Mol is?


Op de hoogte blijven van alle hints & aanwijzingen van Wie is de Mol? Of heb je zelf een hint gespot? Check ons op Facebook of Instagram!

Heb je alle hints & aanwijzingen van de achtste aflevering ook gezien? Zelf Wie is de Mol spelen? Met het Wie is de Mol? Bordspel speel jij Wie is de Mol? met je familie of vrienden!

50 gedachten over “Dit zijn de hints & aanwijzingen van aflevering 9 van Wie is de Mol!”

     1. Nee, ook dan niet. Er is altijd een winnaar, een verliezend finalist en een mol.

 1. wat mij vandaag echt opviel was die dj opdracht dat Sarah zei dat het haar nummer was.. ze zei Mariah carey met vision of love.. Maar het is diana Ross was met I’m coming out’ 🤔 en dan zeg je dat het je guilty pleasure is???

 2. In dit seizoen wordt vaak de muziek van de ‘Imitation Game’ gespeeld. Deze film gaat over Alan Turing en het breken van de Enigma machine. Veel puzzelen en Morse dus.
  Bijvoorbeeld in aflevering 9 aan het eind net voor Rik de finalisten te woord stond.
  Heeft iemand enig idee wat dit zou kunnen betekenen?

 3. Tekst uit Hips don’t lie: ‘reading the signs of my body’
  Daarna, Rik tegen de finalisten naast elkaar: maar natuurlijk wist een van jullie al van te voren dat ie hier vandaag op dit moment hier zou zijn. Op dat moment knikt Sarah zachtjes.

  1. De kandidaten (en de mol) krijgen vaak een kledingvoorschrift voor de opdracht, zoals je ook zag bij de opdracht in de rivier. Het feit dat Merel een glitter rokje aan heeft zegt dus vrij weinig.

 4. Het gezicht op de drijvende stukken is een kunstwerk van ‘Chota’. Je kunt het zien op zijn Instagram chota_13
  Hierop staat 16-10-2002, volgens mij betekent dit dus alleen dat de mol een vrouw is, omdat het kunstwerk al bestond.

 5. Voor de eindtest zingt Niels: ‘His name is Frank’ Dit is een artiest die onder andere de nummers ‘lonely beach’ en ‘sadness’ heeft geschreven. Wie zat er tijdens de voorbereiding in zn eentje op het strand? NIELS! Wie was er sad omdat ie nu lonely op een kamer zat? NIELS! Waar vond het laatste shot met RIK plaats? Op het strand. Wie was er dus alleen op het strand Niels de MOL!

 6. Sara zegt na de dj opdracht overduidelijk : “hier, nu lieg ik niet”. Oftuwel heeft ze ’t verdere seizoen dan wel gelogen als zijnde de mol???

 7. Kijk ook eens maar de lyrics van Sarah’s guilty pleasure “Vision of love”:

  Prayed through the nights
  Felt so alone
  Suffered through alienation
  Carried the weight on my own
  Had to be strong
  So I believed
  And now I know I’ve succeeded
  In finding the place I conceived

  Lijkt me perfecte omschrijving van wat de mol meemaakt.

 8. Niels is de mol, zijn lievelingscijfer is 4, heeft hij zelf in een eerdere uitzending gezegd, omdat hij de vierde uit zijn gezin is. Mol is vier….

 9. In de oefening met de schijven ziet Merel allerlei schijven langsdrijven in het water. Sarah was de enige die stroomopwaards stond, Niels stond verder stroomafwaards –> Sarah is de enige die die schijven in het water heeft kunnen gooien –> Sarah is de MOL

 10. Gaat het gebeuren!!!!!? voor het allereerst sinds ik kijk (eh…. sinds de eerste aflevering met A. Groothuizen ;))

  mijn mol zit er nog in vanaf dag 1, Sarah.
  maar stel dat …. Niels het is??? neemt de Mol dan de pot mee???

  dat is nog nooit besproken, geen regels voor en zou waanzinnig zijn! of naar een goed doel nog mooier zoals ze in de eerste dagen altijd deden want deelnemers aan de huidige widm hebben money zat as we all know.

  in ieder geval niet zo’n slappe was Mol als vorig jaar, Jan verspreekt zich al 2x in de eerste aflevering… lekker Jan wat een pseudo kijk jaar toen, maar deze Mol is dus de beste tot nog toe, de laagste pot ooit!
  Spannend!

 11. De Mol heeft de kleur ROOD dat is voorgaande jaren vaak toegepast met petjes, truitjes, laarzen, allerlei hints… is dat een rood of meer oranje jurkje!? tja maakt niet uit de Mol is toch kleurenblind.

  1. dat leek zo, maar als je goed kijkt staat er Holland…
   maar inderdaad sommige mollen hebben weleens Geel gebruikt ipv Rood.

 12. Op de graffiti van Chota staan dobbelstenen. Op een kant van de dobbelstenen staat COM of CDM. In het laatste geval zou het Chronis de mol kunnen zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *