Dit zijn de hints & aanwijzingen van aflevering 8 van Wie is de Mol!

It’s a wrap! Aflevering 8 van Wie is de Mol? zit erop. En dit zijn alle hints & aanwijzingen die in de aflevering voorbij kwamen. De afleveringstitel is ‘met zand strooien’.


1. Vogels

De aflevering begint wederom met een aantal shots van vogels. Een verwijzing naar Merel?


2. Met zand strooien

Sinan vertelt in een biecht hoe hij van plan is verwarring te veroorzaken door ‘zand in de machine te gooien’. Een verwijzing van de afleveringstitel ‘met zand strooien’?


3. Checken van Sinan

Sarah zegt dat ze niet controleert welke bedragen ze bij de vuurproef van Sinan kreeg. In een later shot is te zien hoe ze toch de bedragen checkt die ze krijgt. Probeert ze zich in te dekken zodat ze dit kan gebruiken wanneer ze een fout heeft gemaakt?


4. Buiten de vuurton

Sarah gooit een bedrag in de vuurton, maar deze valt er buiten.


5. In het vizier

De tweede opdracht heet ‘In het vizier’. Sinan bestuurt de drone met de camera en heeft dus iedereen in het vizier.


6. Vogels, vogels, vogels

In deze aflevering zitten de shots van vogels er wel heel overdreven duidelijk in. Het is soms net alsof je naar een aflevering van Planet Earth aan het kijken bent.


7. Met zand strooien II

Niels zegt tegen Sarah dat hij de Mol is. Is hij Sarah zand in de ogen aan het strooien (haar iets aan het wijsmaken)? Een verwijzing naar de afleveringstitel?


8. Met zand strooien III

Merel maakt een hele opzichtige fout bij de opdracht met de joker. Is ze opzettelijk met zand aan het strooien, een verwijzing naar de afleveringstitel?


9. Ten val brengen

De opdracht met de joker heet ‘Ten val brengen’. Niels was degene die de joker ten val brengt in de pot, waardoor hij de joker verdient.


Op de hoogte blijven van alle hints & aanwijzingen van Wie is de Mol? Of heb je zelf een hint gespot? Check ons op Facebook of Instagram!

Heb je alle hints & aanwijzingen van de zevende aflevering ook gezien? Zelf Wie is de Mol spelen? Met het Wie is de Mol? Bordspel speel jij Wie is de Mol? met je familie of vrienden!

90 gedachten over “Dit zijn de hints & aanwijzingen van aflevering 8 van Wie is de Mol!”

  1. Ik weet het zeker Niels is de mol
   Kijk maar naar die foto van de groepsfoto, op de achtergrond is een stambeeld die naar Niels en merel wijst, dus Sarah is het niet.
   Als je kijkt naar Niels z’n kwaliteiten zie je dat de eerste letters ‘mol’ vormt

   STEM OP NIELS

  2. Niels is een fantastische mol, met het verkeerde liedje voorlezen, de oranje bananen eraf, de gele ton waar niks lag, de staaf weggooien en ga zo maar door. Gedurfd, moedig en knap gedaan!

 1. 2 hints voor sinan? Volgens mij ligt hij er uit dus waarom? Hint van de ton met sarah. De opdracht is toch dat je de overgebleven bedragen moet tellen? Of hij nu in de ton ligt of er naast. Meetellen zullen ze m niet

 2. Vlak na de uitleg van de drone-opdracht dat ze nog niet weten hoe de kapers zich zullen manifesteren zegt Sarah al meteen zoiets van: “dan komen ze zo zeker met iets van quads ofzo”🤔
  Bovendien weet ze na die opdracht in een fractie het binnengehaalde geldbedrag uit te rekenen…….waar ze zo slecht in is…..jaja🤔
  .

  1. Hij is een fantastische mol, die oranje bananen eraf, de staaf weggegooid, het liedje verkeerd voorgelezen, ga maar door. Knap En moedig!!+

 3. Merel wil de finale winnen dus ontneemt ze Niels informatie via zijn scherm. Sarah is de mol, Mererl wint de finale en Niels…. heeft altijd zijn jokers nog.

 4. Niels vraagt aan Merel; ”Ben jij de Mol”
  Merel antwoord dat er misschien 2 Mollen zijn. Vanaf het moment dat Merel en Sarah het gesprek hadden van dat er nog maar 2 dames in het spel zaten en dat Sarah zei ”Dit kan niet” is mij opgevallen dat beide dames op elkaar begonnen te stemmen. Sarah zet alles vol in op Merel en Merel zet alles vol in op Sarah. Dit zou dus kunnen betekenen dat een van deze dames de Mol is en dat ze het ook van elkaar weten na dat gesprek van toen. Misschien weten we dus al dat de winnaar een dame word en de Mol ook een dame is.

  Ik weet dat dit ver gezocht is en waarschijnlijk niet waar is maar mag de Mol tegen een kandidaat vertellen dat hij of zij de Mol is en ervoor te zorgen dat deze persoon Wie is de Mol wint? Ik vind namelijk dat Merel erg fanatiek ineens is om geld in de pot te krijgen ten opzichte van op het begin van het programma.

 5. Sarah noemt wel een verkeerd bedrag bij de tonnen. Dat viel mij erg op. Ik ga nu weer heel hard twijfelen. Veel verdacht gedrag van Merel. Maar blijf bij Sarah als mol.

 6. Merel heeft als kandidaat er alle belang bij dat Niels mee gaat naar de finale. Als Niels vraagt of ze de mol is, dan twijfelt hij dus nog. Wil je het spel winnen, dan is het heel handig om in de finale te staan met iemand die twijfelt. Hierdoor heb je als finalist al een voorsprong op de ander.

  1. Ik denk toch dat Merel dan liever zelf de zekerheid wilde hebben om naar de finale te gaan. Er waren nog best veel stokjes over, dus aan die gedachte zou ze dan later pas denken (denk ik). Daarnaast weet ze dat Niels inderdaad nu aan het twijfelen is. Daarom is het handig als mol om hem door te laten gaan naar de finale, omdat hij niet zeker is van zijn zaak en hij nu zijn scherm niet krijgt te zien.

   1. Ik denkt dat merel niels de joker heeft gegeven omdat ze weet dat hij de mol is. Aangezien hij toch doorgaat , beter om het hem te geven. Niels aller eerste reactie spreekt bookdelen. ..

  2. Hoezo: hij twijfelt; hij heeft ze alledrie gevraagd en wil kijken of hij kan zien wie er liegt of zich ongemakkelijk voelt. Het antwoord van Merel was echt vaag…..

 7. Klopt die foto bij Niels wel waar hij de pin uit het bord trekt want daar kan de joker nooit van boven naar beneden want bovenin zitten nog pinnen die er niet meer zaten toen hij de laatste pin eruit trok of is dit tijdens het oefenen 🤔

 8. Sarah had een jurk aan bij de opdracht met de stokjes..wist ze dat dit geen opdracht zou worden waarbij geklommen of hardgelopen moest worden oid?

 9. Even resume: Sarah zit op Merel. Merel zit op Sarah. Sinan zat op Niels. Klopt toch? Aangezien Sinan eruit is, is Niels dus niet de mol. Dus een van de twee dames is de mol.

  1. Waarom vergeten mensen dat je ook door kan gaan als je niet op de mol zit met je vragen? Jochem van Gelder zat nooit op de mol, maar doordat bij sommige antwoorden er meerdere personen bedoeld worden is hij doorgekomen tot aan de finale. Dus het zegt niet zoveel als een kandidaat zegt op wie die zit in dit geval

  1. Zie reactie hierboven: Ik denk toch dat Merel dan liever zelf de zekerheid wilde hebben om naar de finale te gaan. Er waren nog best veel stokjes over, dus aan die gedachte zou ze dan later pas denken (denk ik). Daarnaast weet ze dat Niels inderdaad nu aan het twijfelen is. Daarom is het handig als mol om hem door te laten gaan naar de finale, omdat hij niet zeker is van zijn zaak en hij nu zijn scherm niet krijgt te zien.

   1. Waarom is dat handig? Er gaan toch sowieso 2 kandidaten naar de finale waarvan er 1 wint
    Maakt dan toch niet uit wie. Of dat nu Niels is of niet.

    1. Je kan het ook anders bekijken, maar dan moet je er vanuit gaan dat Merel kandidaat is:
     Merel rekende uit dat hij niet bij haar kwam. En Merel weet 100% zeker dat Niels kandidaat is. Ze zegt het letterlijk tegen hem: ‘je bent een goede kandidaat’.
     Doordat zij de pin wegtrekt gaat Niels naar de finale (100% kandidaat). Dus in de executie is alleen nog plek voor 1 kandidaat en 1 mol. Dus als zij door is weet ze dat de ander de mol is. Omdat ze al vrij zeker is was dit een mooie strategie om te checken…

     Tuurlijk wilde Merel liever zelf de joker, maar misschien zat dat er gewoon niet in? (Volgens haar berekeningen).
     Vraagje: zou de mol weten welke positie in de volgorde moest hebben om de joker te krijgen?

     1. Mooie theorie! En Merel is er zeker intelligent genoeg voor!

      Ik denk trouwens zeker wel dat de mol weet welke positie die zou moeten hebben, maar dan moet iedereen zich natuurlijk wel houden aan de logica van het uittrekken van de stokjes. Dus Merel heeft dat in dit geval gesaboteerd. Heeft iemand al uitgerekend wie de joker had gekregen als het uittrekken van de stokjes “normaal” was verlopen?

     2. Niels zegt aan begin van opdracht met stokjes, blijven we zo staan, beginnen we met deze volgorde?

  1. Inderdaad!!! Merel heeft blijkbaar natuur fotografie als hobby. In de laatste aflevering waren er tijdens de beelden van vogels een aantal witte flitsen te zien. Duidelijk een hint naar de flitscamera.

 10. Er is in de opdracht met de tonnen nooit gezegd dat de motorrijders de kandidaten achterna zouden zitten om geld van hun af te pakken. Enkel dat er kapers op de kust zijn. De motorrijders zie je wel in beeld geld weg pakken bij de tonnen. Het was dus zaak om zo snel mogelijk de tonnen af te gaan. Dit doe je door iedereen het veld in te brengen en afzonderlijk op zoek te gaan met aanwijzingen via porto.
  Ik vind dat niels wel duidelijk aanstuurt op een vertraagde manier, we lopen samen naar een ton en dan weten ze niet wie het geld heeft en we gaan met 2 tegelijk. Motorrijders vrij spel om de tonnen af te gaan om het geld weg te pakken.

 11. Merel geeft de vrijstelling aan wie zij denkt dat de mol is, Niels. Meer kans voor haar om de finale te halen. Zie de vreemde blik tussen die 2 als het gebeurd is.

 12. Was die joker niet sws naar Niels gegaan. Ik heb nageteld en ik geloof dat als ze wel steeds de goeie pinnen hadden gepakt, dat Niels toch de laatste trok? Maar ik weet het niet helemaal zeker. Heeft nog iemand hierop gelet??

  1. Als ze allemaal een pin zouden pakkken tot het niet langer kon, dan had Sarah de Joker gekregen. Niet Merel, noch Niels. Dus ging Merel een alternatief verzinnen om alsnog iets aan dit spel te hebben.

 13. Chris,

  Bij het spel met de pinnen ging Merel tijdens de keuze van de joker voorovergebogen staan en later bij de
  “verkeerde pin” ging ze weer voorover staan. Een mol zit onder grond!

 14. Interview met Sinan in de Gelderlander:

  Grote vraag is. Nu jij niet de mol bent, wie is het dan?
  ,,Ik weet het zelf ook niet. Ik vind dat ook erg lastig. Ik heb bijvoorbeeld nooit op Niels gezeten maar misschien is hij het wel. Ik weet het gewoon niet.’’

 15. Merel heeft als mol niets aan een vrijstelling en omdat zij vermoedt dat Niels niet op haar zit en Sarah en Sinan wel, gunde zij Niels de mogelijke vrijstelling.

 16. Sarah is de mol aangezien ze kan acteren en heel opvallend doet denk ik dat zij de mol is. maar ook weer niet want Niels is ook heel op vallend ik laat merel zoizo vallen zij is de mol 100% niet.

 17. Lees iemand deze hint nog, zo ver onderaan?! Mui IMPORTANTE!!
  In de intro is steeds meer vloten op het water te zien. Als je de beelden stil zet zie je duidelijk dat ze een puzzel samenleggen en dat het een blonde vrouw met grote volle lippen is: Sarah.
  Iets te onvoorzichtig van de redactie als je het mij vraagt.

 18. Dames en heren (of reizigers) ik snap helemaal niks meer van die hints van tegenwoordig.
  Als je die hints volgt is in theorie iedereen mol

 19. Bij de opdracht met de stokjes en de joker merel trekt het stokje eruit zodat niels de joker krijgt. Misschien omdat ze denkt dat niels de mol is. als niels dan de mol is was er dus meer kans dat ze door naar de finale ging

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *