Dit zijn de hints & aanwijzingen van aflevering 7 van Wie is de Mol!

It’s a wrap! Aflevering 7 van Wie is de Mol? zit erop. En dit zijn alle hints & aanwijzingen die in de aflevering voorbij kwamen. De afleveringstitel is ‘inhalen’.


1. Uiteinden

Rick Paul en Sinan staan bij de kist-opdracht aan de uiteinden. Niet de beste positie voor een Mol, die zich minder goed kan mengen in de opdracht.


2. #watkanSarahwel

Sarah gaf bij de opdracht met de kisten aan dat ze niet goed kon hoofdrekenen en niet met kokosnoten kon gooien. Eerder gaf ze aan al dyslectisch te zijn. Toch staat ze steeds op sleutelposities. Probeert ze steeds smoesjes te bedenken?


3. Vogels

Wederom zijn er weer verschillende shots van vogels te zien. Een verwijzing naar Merel?


4. Groen

Merel stond bij de opdracht met de bananen bij de groene plek. Groen is ook de kleur van de Mol.


5. Inhalen

De titel van de aflevering is ‘inhalen’. Merel pakt de envelop waarin de twee rode schermen zitten, waardoor het aantal afvallers in de aflevering weer ‘ingehaald’ wordt.


Op de hoogte blijven van alle hints & aanwijzingen van Wie is de Mol? Of heb je zelf een hint gespot? Check ons op Facebook of Instagram!

Heb je alle hints & aanwijzingen van de zesde aflevering ook gezien? Zelf Wie is de Mol spelen? Met het Wie is de Mol? Bordspel speel jij Wie is de Mol? met je familie of vrienden!

90 gedachten over “Dit zijn de hints & aanwijzingen van aflevering 7 van Wie is de Mol!”

 1. Opmerkelijk: Sinan eindigt de aflevering met ‘het leven gaat door en de mol ook’. Laat Can nu net ‘leven’ te betekenen… ik zit al afleveringen te wachten totdat hij eindelijk eens wat met ‘leven’ zou zeggen!

  Vol op Sinan!

  1. Juist! inderdaad vanaf aflevering 1 m op t spoor, net als Jan maar die was dan ook wel erg makkelijk na 2x super obvious in de fout te gaan voor m zelf,

   Ik vind dat Sinan t top doet, lijkt me een leuke vent/Mol lekker rustig aan een compleet nieuwe mol strategie.

  2. ikga ook opsinan want aan het eindzieje eenopdracht van volgende week en iedereen reageert blij en anthousiast behalve sinan…die staat er een beetje bij van ik ben toch de mol dus ik ga soiso door!

 2. Afronding bananenopdracht: Alleen merel heeft haar helm nog op. Wat staat daar op? Het lijkt op een 6, maar ook op het molteken uit de muziek!!!

   1. Ik weet t, maar toch werd dit vaak toegepast in voorbije jaren. 6 staat voor Mol, net als Rood, net als..etc.
    ’t is net zo maf als een groep Flamingo’s is een Merel?

   2. Ik weet t, maar toch werd dit vaak toegepast in voorbije jaren. 6 staat voor Mol, net als Rood, net als..etc.
    ’t is net zo maf als een groep Flamingo’s is een Merel?

    1. Ik weet t, maar toch werd dit vaak toegepast in voorbije jaren. 6 staat voor Mol, net als Rood, net als..etc.
     ‘t is net zo maf als een groep Flamingo’s is een Merel?

 3. Sinds wanneer is groen opeens de kleur van de Mol, al sinds mensheugenis is dat altijd Rood geweest, in verleden hadden ze daarom nog wel eens rode petjes,shirtjes,schoenen,etc… aan.

 4. ik heb nog geen Merel voorbij zien komen, dat zou wel erg flauwe hint zijn, dit seizoen erg veel vogels maar een vogel is nog geen Merel Het is daar ook het meest vogelrijke gebied van de planeet, leuk om te laten zien.
  Niets is wat het lijkt.

 5. Tijdens de bananenopdracht hebben Jamie en Niels een rij bananen met veel gele zakken en 2 oranje zakken. Sarah zegt direct ‘ga eerst maar naar geel’. Jamie en Niels laten de oranje zakken bij Merel en Sarah liggen die zij naar het oranje punt moeten tillen. Sarah zegt tegen Merel dat ze eerst even naar groen moeten gaan en ze laten de oranje zakken liggen. De mol zou weten dat juist in de oranje zakken geld te halen valt en deze inderdaad willen laten liggen.

  1. Ook heel toevallig dat Sarah op het oranje station staat en eerst de trossen gaat nazoeken naar een zwarte vrijstelling, terwijl in die oranje trossen ook die kokers met geld zitten. Molaktie??? Dat ze de 3e koker heeft verduisterd/weggegooid ofzo?

 6. Terwijl Sara de test invult verandert haar linker oorbel. Eerst is een goude hanger zichtbaar en daarna een groen steentje. De mol gaat nooit naar huis…

  1. Tweede shot is spiegelbeeld (of het eerste). Kijk maar naar de rest van haar gezicht (ze heeft een bultje/moedervlek in de vouw tussen haar neus en mondhoek en die zit eerst links in beeld en daarna rechts.

 7. Dyslexie en niet kunnen hoofdrekenen kan goed bij elkaar horen wanneer er sprake is van niet kunnen automatiseren… een bekende combi… dus misschien is dat gewoon zo bij Sara

  1. Als iemand dyslectisch is dan is ie meestal wel goed in rekenen,en als iemand niet goed in rekenen is(discalculie) dan is ie meestal wel goed in taal,maar blijkbaar is Sarah naar eigen zeggen niet goed in beide,wat dan dus wel heel vreemd is eigenlijk.

 8. Jaaaa, ZÈG 😭 2 van mijn 3 potentiële mollen eruit !!!
  Moet ik dan vol op laatst overgebleven optie gaan? 🤔
  Of tóch op anderen want nu weet ik het gewoon écht niet meer…hierboven ook een paar opmerkingen/ aanwijzingen/ hints die me laten twijfelen!!!
  Oooh, ZUCHT 😟😞😣

  1. Zelf ook. Maar hoofdverdachte Sinan er nog wel in. Helaas had ik wel de andere helft van de punten op Jamie en RP ingezet omdat ik wilde spreiden voor de zekerheid en Jamie echt mn grote tweede was… maar goed alle alarmbellen gaan al een paar weken af op Sinan. Dus ik weet wat ik ga doen.

 9. Ik heb een theorie, welke ik bij jullie wil toetsen.
  Sara is de mol, en nu komt mij theorie.
  Er moesten twee mensen t spel verlaten, anders kwamen ze niet uit met de finale op 9 maart.

  In het Russisch roulette ging Sara als laatste, dit omdat productie er zeker van moest zijn is dat de envelop met 2 schermen getrokken diende te worden. Productie weet welke enveloppen er uit zijn. Als Merel, die envelop niet had gepakt dan konden ze Sara de instructies geven om de juiste envelop te pakken, om 2 schermen te laten zien. Nu was dat niet nodig en pakte ze -1000eu.

  1. Hmmm, zou een mogelijkheid kúnnen zijn…
   Mijn enige overgebleven mol is Niels en zat eigenlijk helemáál NIET op Sarah en een heeeeeel klein beetje op merel, maar NU??? Tja..

  2. Lijkt me sterk, probleem is dat presentator Rick dan op de hoogte moet zijn wie de mol is.
   Denk eerder dat er gewoon voor iedere kandidaat dezelfde enveloppen staan in de zelfde volgorde. De mol is op de hoogte van de volgorde en er zal ook een afspraak zijn in welke volgorde ze in de bakjes worden gezet.
   Dus dan maakt het niet uit wanneer de mol aan de beurt is.

   1. Dat blijft leuk, ik trap er niet in…niets is wat t lijkt, en dat Rick van niets wist is erg twijfelachtig maar wellicht gedaan in de pers zodat ze t stuk waar Rick iemand recht aankijkt (Sinan in t uitzicht,dansen) erin konden laten zitten, misschien viel t niet eenvoudig te editten? of een van de kandidaten heeft iets gezien? Nee Rick niks weten? no way elke presentator wist t, en 1x Pieter Jan niet

  3. Ze kunnen de volgorde van kandidaten achteraf altijd veranderen. Dus wellicht willen de programma makers ons richting Sarah sturen ipv de “echte” mol.

 10. Zou dit jaar de mol een compleet nieuwe tacktiek hanteren? Zo weinig mogelijk doen, de anderen maken er vanzelf een potje van, waardoor er weinig geld in de pot komt. Rustig toekijken en heel af en toe, heel subtiel, mollen. Heel uniek en volledig nieuw! Sarah is eigenlijk mijn hoofdverdachte, maar dit brengt mij aan het twijfelen. Moet mijn keuze voor deze week nog maken. Wordt het Sarah of toch Sinan?

 11. Zei Merel niet zoiets als “het ena laatste mandje en de laatste envelop”. Hoe wist zij dat in het laatste bakje geen envelop meer zat?

  1. Ze weet hoe veel enveloppen er zijn, daar heeft ze zelf voor gekozen. Ze is al 7 bakjes voorbij gelopen en weet dus hoe veel enveloppen ze voorbij gelopen is. Als je dan de laatste tegenkomt weet je dat er in de rest geen envelop zit…

 12. Waarom staat er op het geld in de bakjes het gezicht van Pieter Jan Hagens afgedrukt? HIj is een oud Mol-presentator en een journalist….. Verwijzing naar Merel of Sinan? Zij zijn ook journalisten.

 13. Merel is obvious de mol. Een paar hints…

  Standbeeld wijst naar haar.
  Veelvuldige vogels die in beeld zijn
  Vogel op sleeptouw in eerst aflevering
  Zij gaat als tweede de lasergame in, stuurt daar op aan, en doet iig iets met het bordje van niels. Die ligt na haar beurt scheef.
  In de links rechts opdracht pakt zij als eerste de bedragenenveloppen heel gericht. Ws heeft ze 800euro weggegooid want het totaal te winnen bedrag was 1900euro.
  Bij de balkonopdracht gaat ze gelijk bij kamer 13 staan en zegt hier hoor ik. Dit is mijn plek. 13= eerste letter van mol. Vervolgens verdwijnt ze en verschijnt ze op kamer 13… als een mol uit de molshoop.
  Bij de optelopdracht met lengte en lepeltje lepeltje zorgt ze voor verwarring door hard weg te rennen van een relatief makkelijke opdracht naar een hele moeilijke.
  De L in het meer: Meer EL
  De opdracht in steenfabriek wordt haar opdracht fout gedaan… waarschijnlijk de wielen…. toevallig zit daar 250euro gegokt bij. Als sinan samen met rick paul wil controleren gaat ze weer heel hard weglopen naar een nieuwe opdracht.
  Ach wil je nog meer aanwijzingen 😊

 14. Ohh nog eentje
  De vlaggenopdracht hoefde ze niet te mollen… ze was wel even weg uit zicht ws om te horen of hetmeer dan 5 of minder dan 5 was. Toen ze zag fat het goed ging komen hoefde ze niet te mollen. Heeft bij de executie ook een gele trui aan met holiday erop. De mol was die aflevering met vakantie

 15. Sinan draagt gele laarzen in de banaenplantage. In België is een plaatsje genaamd Mol, dat touristen verwelkomd met een paar enorme knalgele laarzen…… Toeval?

 16. In de opdracht met de bakjes zie je in een bakje een biljet van 250 liggen, maar het is van een vorig seizoen, met het gezicht van pieter jan hagens erop. Iemand een idee waar dit op slaat..?

  1. Op elk biljet staat een presentator. Op de andere biljetten staan Angela Groothuizen, Art Rooijakkers, Karel de Graaf en Rik van de Westelaken.

 17. Ik heb denk ik de hint van aflevering 7 ontrafeld.

  Het russisch roulette begint met een montage waarin ‘De Mol’, ‘een ‘?’’ in beeld komt waarna Nielson zijn naam klinkt en hij in beeld komt. Daarnaast is bij de zij-aanzicht shots de camera iets naar rechts geplaatst, zodat je Nielson samen met het mol logo in beeld ziet.

  Je ziet eigenlijk ook enkel alleen Nielson volledig in beeld met het mol logo bij het begin.
  – Stefcke

 18. Ik heb even alle verdenkingen op een rijtje gezet:
  Sinan verdacht vooral vrouwen in het begin, toen zat hij op Evelien, Nikkie en Sarah, en ook een keertje op RP.
  Daarna op Niels en RP (afl 6) en Jamie en Niels. Als hij zelf niet de mol is moet Niels de mol zijn.
  Zat ook even op Merel.
  Iedereen die Sinan meenam in de test als potentiele mol, heeft die aflevering overleefd.
  Hij is de mol omdat:
  a) hij zei zelf “Dit is een hele goede mol”
  b) bij de executie in aflevering 4 steekt hij zijn vuist in het groene licht van de schijnwerper, verwijzing naar mollogo???
  c) hij heeft een tattoo: “Ten fânidir can ölmez”, Turks voor “Je kunt niet doodgaan”

  Nielson
  Hij zit al erg lang op Jamie, Merel en Sinan, maar de laatste aflevering zit hij ineens alleen op Jamie. Zet wel 2 jokers in. Wordt door andere kandidaten niet tot nauwelijks verdacht.

  Merel heeft een beetje op Sinan en Sarah gezeten, maar de rest van iedereen op wie zij zat is eruit. In de laatste 2 afleveringen zat ze alleen maar op RP en Jamie, heel verdacht dit, maar zij mag blijven. Net geluk gehad misschien.
  En iedereen die op Merel zaten, is er al uit.

  Sarah
  Sarah zit al heel erg lang op RP en gaat nu ineens spreiden. RP is het niet, dus hoe houdt zij het zo lang vol?

 19. Ik heb eens even echt geanalyseerd. Ja, ik zit al vanaf aflevering 1 in een mega Sarahtunnel. Als je kijkt dat ze op Evi, Evelien en RP zat en de rest twijfel, twijfel, twijfel is het heel opvallend dat ze door is elke keer. Ze was in een keer in de biecht heel intelligent. Is dat haar normale gedrag of ingefluisterd?
  Bij het gooien van de kokosnoten gooien Merel en Sarah het meest verkeerd. Sinan heeft uiteindelijk maar 1 kokosnoot gegooid, ja stel je voor hij zou zich inspannen.
  En dan Follow the money: Sarah staat ineens helemaal onderaan met maar 316 euro, Sinan met 373, Niels met 1133 en Merel met 1990.
  Wat mij dan nog opvalt is dat Sarah af en toe tijdens de biecht met een enorme bril te zien is. Mollen kunnen slecht zien?

   1. Maar ook maar vanaf deze aflevering, niemand zat op haar. RP was enorm verdacht en ook Jaimy en Niels. Maar nu ineens Sarah. En ze willen ons naar mijn gevoel ook sterk naar Sinan hebben. Dan zou het dus Merel moeten zijn hihihi

    1. Ik vind juist dat de hints naar sinan klein en bescheiden zijn.Daar hou ik van.
     Je moet je best doen om ze te vinden.Ik zou teleurgesteld zijn als het Sarah.Zoveel hints.Zou dan nog liever hebben dat het Niels of Merel is.

 20. MOLHINT bij de opdracht ROULETTE voor MEREL? Nadat ik de uitzending nog eens goed bekeek kwam ik iets tegen wat misschien wel een hele goeie verstopte hint van de regie is over Merel!
  Nadat Jamie zijn envelop heeft gepakt, gaat het beeld even naar zwart (op 26.37 min) en krijgen we ineens een vogel te zien en speelt er een rustig stuk pianomuziek. Dat was geen “zomaar” achtergrond muziekstukje, maar na het opgezocht te hebben met Shazam, kwam ik uit op het nr “Fantastic Beasts Theme (Solo piano)” van James Newton Howard… en wie komt daarna in beeld? Juist, Merel! Laat de vogel nou op Merel slaan en het beasts theme op wellicht… een beest.. de MOL?! Die Merel fantastisch uitvoert ook! 🙂

 21. Tijdens de test in de aflevering krijgt Sarah de vraag met wie de Mol communiceerde tijdens de kistenopdracht op het strand. Zij stond op een sleutelpositie en moest communiceren met RP en Merel. Die namen klikte ze ook aan.
  Verder is Sarah in alles ‘niet zo goed’

  Maar aan de andere kant: Sinan is zeeeeeeer verdacht, maar voor hetzelfde geldt is het Niels of Merel.
  Lastig, lastig, lastig…

 22. De vogels kunnen dieper gaan. Sarah gaf in het begin aan van natuur te houden. Vogels -> natuur? Hint naar Sarah??
  Overigens zie je nog wel wat meer natuur shots.

  Zit vol in de Sarah tunnel maar ja😉

  1. Ik weet niet of het zinvol is Rik zei namelijk tijdens afl. 6 “geldt het weer volgens het oude principe follow-the-money”, Waarom zou hij dat zeggen?

   Ik zou zeggen let niet op het geld, dus ik verdenk merel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *