Dit zijn de hints & aanwijzingen van aflevering 6 van Wie is de Mol!

Wat een aflevering! Aflevering 6 van Wie is de Mol? zit erop. En dit zijn alle hints & aanwijzingen die in de aflevering voorbij kwamen. De afleveringstitel is ‘uithalen’.


1. Uithalen

De titel van de aflevering is ‘Uithalen’. Deze titel zou kunnen slaan op Niels, omdat hij een zanger is.


2. Een steentje bijdragen

De titel van de opdrachten bij de stenen was ‘Een steentje bijdragen’. Sinan en Sarah lieten hun opdracht slagen, en droegen dus een steentje bij aan de pot.


3. Een steentje bijdragen II

Sinan, Rick Paul en Merel gingen aan de slag met het namaken van het patroon. Te zien was hoe ze met stenen aan het sjouwen waren, deze droegen ze dus bij zich. ‘Een steentje bijdragen’ was de naam van deze opdracht.


4. De M van Mol

Rick Paul ging tijdens de namaakopdracht met de stenen aan de slag met de letter M van Mol. Een actie die in het seizoen van Thomas als ‘hint’ werd gezien, die de M van Mol wilde maken bij het grasmaaien.


5. Indekken

Rick Paul ging met Sinan nog een keer door de ‘zoek de verschillen’-opdracht. Wilde hij zich indekken voor het maken van een fout, door Sinan te laten bevestigen dat alles goed stond? De opdracht bleek later niet goed te zijn.


6. Uithalen II

Niels kwam bij de opdracht met de rode draad op het idee om de rode draad los te knopen. Hiermee haalde hij het draad uit de stenen. De titel van de aflevering was ‘uithalen’.


7. Vogels

Voordat Merel van de zipline gaat, is er weer een shot van vogels te zien. Deze komen het hele seizoen al vaak in beeld. Een verwijzing naar de naam van Merel, een vogel?


Op de hoogte blijven van alle hints & aanwijzingen van Wie is de Mol? Of heb je zelf een hint gespot? Check ons op Facebook of Instagram!

Heb je alle hints & aanwijzingen van de vijfde aflevering ook gezien? Zelf Wie is de Mol spelen? Met het Wie is de Mol? Bordspel speel jij Wie is de Mol? met je familie of vrienden!

115 gedachten over “Dit zijn de hints & aanwijzingen van aflevering 6 van Wie is de Mol!”

 1. Waarom is de laatste opdracht goed? De eerste Bordjes waren groen rood groen groen maar hingen ze verkeerd op. Maar het programma laat iedereen door???

 2. Er was één opdracht gelukt met de stenen. Dat was de opdracht met de wals die Sinan en Sarah deden. Dat was ook de enige opdracht waar geen geld was ingezet. Hoezo geen geld ingezet?

 3. Is het mogelijk dat Sinan bij de “zoek de verschillen” nog snel even een bordje heeft verplaatst terwijl Rick Paul en Merel alvast verder waren gegaan??? (Slimme gedachte van mijn 16 jarige dochter)

  1. Nou ik denk dat Sarah dat mogelijk heeft gedaan (buiten beeld). Sinan lijkt me onwaarschijnlijk omdat RP erbij stond. Sarah was echter alleen op weg naar Jamie en Niels, maar hie lang heeft ze daar over gedaan? 🤔

  2. Toen ze bij die opdracht aankwamen, was er een shot te zien waar een joker tussen 1 van die 2 constructies zou zitten. Aangezien die joker niet is gepakt, is er dus een verschil die niet is aangegeven en is de opdracht mislukt.

  3. Zeker goed op weg, mijn ventje v nu 8.. vanaf z’n vijfde heeft ie van af aflevering1 2 of 3 al goed 😲 vorig jaar Jan, na eerste 2 fouten OA.. te duidelijke ‘waar in Kiev’… ‘zo zou je dat normaal nooit zeggen toch, je denkt toch dat iedereen er al is, dus zeg je waar zitten jullie? Pap’…eh ja..dank! t is net begonnen..uiteraard verdrietig Ron eruit.. Dit jaar lastig maar houd toch Sinan en Sarah vanaf 1e keer aan. We’ll Sinan 👍

 4. Nielson haalde een paar minuten voor het einde pas de rode draad los van de paal. Had hij dit enkele minuten eerder gehaald, hadden ze deze opdracht wellicht ook gehaald. De mol wist natuurlijk dat het loshalen een mogelijkheid was.

 5. Uithalen kan wellicht ook verwijzen naar de joker die Rick-Paul uit de letter M haalde bij de stenen opdracht.
  Of dat er iemand wat molstreken uithaalde door opdrachten te verstieren en daarmee geld uit de pot haalde. Je kunt het dus op meerdere manieren interpreteren.

  1. Uithalen, in de bus zit rick naast een bordje met een noodhamer (hamer uithalen om ruit er uit te halen. Bij de tuk tuk opdracht haalt hij als eerste de envelop uit de stapel met daarin 250. En tijdens decziplijn haalt hij een vlaggetje uit de lijn.

 6. De bordjes in de laatste opdracht zijn in verband te brengen met de leader. Dit kan als volgt:
  In de leader is aangegeven welke kandidaten zijn afgevallen, middels de rode vingerafdruk van de mol. Wanneer je dit in volgorde zet krijg je:
  GRRGGRGRGG
  Als je deze omkeert (dus Groen wordt Rood, en Rood wordt Groen, als in Negatieve Foto’s):
  RGGRRGRGRR

  De bordjes van de laatste opdracht geven van links naar rechts aan:
  RRGRGGRGGR
  Wanneer je echter leest van Rechts naar Links, dan krijg je:
  RGGRGGRGRR

  Zetten we de beide ‘negatieven’ onder elkaar, dan zie je EEN afwijking:
  RGGRRGRGRR
  RGGRGGRGRR

  De afwijking betreft de 5e kandidaat in de Leader: Rick Paul.

  Als extraatje: de titel van de uitzending is ‘Uithalen’

  Vraag: kun je hiermee De Mol eruit halen; of zou Rick Paul de test als slechtst (of als ‘Negatief’ gezien, als Beste) hebben gemaakt?

  1. Wow dit vind ik nou een hint waar we wat mee kunnen, goed uitgezocht Eelco!
   Dat is tenminste een aanwijzing waarvan ik redactie en productie beticht om te gebruiken.

  2. Ik vind dit een hele mooie theorie. Goed te doen tijdens het editen achteraf. Ze moeten Rick Paul in het midden plaatsen en verder kan er vanalles gebeuren zonder ’toeval’.

   De volgorde hing vast niet ‘zomaar’ zo.

  3. Deze theorie speelde ook door mijn gedachten, maar heb hem niet uitgewerkt zoals jij dat hebt gedaan, chapeau! En dat Rick Paul er uitkomt verbaast mij niets. Ik heb heel lang op Niels gezeten, begon de vorige aflevering al te twijfelen, en nu weet ik zeker dat Rick Paul de mol is. Hij blijkt ook degene te zijn, zag ik gisteren in mol-talk, die gewoon helemaal nog niets in de pot heeft gebracht, maar zelfs een min-bedrag heeft van €50,- (follow the money).

  4. WIE IS DE MOL
   de rode letters zijn wiiel. Dan houd je over
   ESDMO. deze letters kunnen samen het woord modes vormen, dat voor muziek staat.
   Is Niels de mol?

   1. En in de biecht zegt Niels dat Merel heel gevaarlijk is. Strategisch, wel eens in de knoop kan raken met eigen theorieën, maar wel in de gaten houden.
    Gevaarlijk voor de mol, niels?
    Bytheway, voor de rode-groene borden opdracht zat ik nog vol op Sarah…

 7. Sinan en Niels durfden niet over het ravijn. Ze zitten dus liever in de grond dan in de lucht. Zou 1 van hen de mol kunnen zijn?

 8. Wat mij opviel was dat Sarah hier wel even 300 euro uit de pot heeft gespeeld. Het meeste van iedereen. En haar tuktuk ging natuurlijk stuk. Niels en Rick Paul haalden ook geld uit de pot, maar allebei 100 euro. Jaimy en Merel reden tegen graafwerkzaamheden op, is dat een hint naar de mol? Ik zag verder heel duidelijk een paar keer klokken in beeld, hint naar Sarah?
  Die van die rode draad vond ik ook heel opvallend, maar zelf met zijn drietjes kwamen ze pas heel laat op het briljante plan om de draad los te maken. Heeft een van de twee dames misschien als tweede naam Ariadne? Want het leek op de rode draad door het labyrint.
  Het verschil dat niet werd gevonden was dat er in een van de twee opstellingen een joker lag. Dus was het niet gelijk. Als de joker was gevonden dan was de opdracht gelukt. Opvallend dat juist de opdracht waarbij geen geld werd ingezet de enige was die is gelukt. Ook is de leader weer veranderd. Op de grote letters staat echt duidelijk een deel van een grote afbeelding. Wat moet dat worden, dat moet bijna wel een hint zijn.

    1. Anoniem, in de opdracht toen met de bootjes kon je van de codes in het grieks; je ziet het maken! Ook zie je op twitter en fb voordat dit seizoen begint een wekker met 2 oogjes. ( de mol begint bijna zeggen ze dan)

  1. Niet alleen Sarah heeft veel geld verloren bij de tuktuk opdracht. Rick Paul had een envelop met 250 euro in de tweede ronde waarbij hij te laat binnen kwam. Ik vond hem ook wel verdacht snel met het pakken van die envelop toen ze er één mochten kiezen. Pffff Rick Paul tunnel…. haha

 9. Rik (presentator) zegt bij zijn praatje aan het begin dat de mol ze het liefst één voor één aan “hem” ten prooi ziet vallen, mol is dit jaar dus (weer) een man?!!??!

 10. Nog een theorie mbt de 10 schermen aan de zipline;
  Er zit een bepaald “ritme” in de groene en rode bordjes (zoals ook Rick Paul die in eerste instantie had opgehangen): het is steeds 1xRood, 2xGroen enz.
  Echter, 1 bordje wijkt af van het ritme. Namelijk de tweede, dat was een rood bordje i.p.v. groen. Merel verbeterde dat bordje correct in de volgorde die R.P. aanvankelijk had gemaakt…
  De “tweede” kandidaat, volgens de oorspronkelijke groepsfoto met 10 kandidaten, is Niels. Wijkt Niels af van de groep?

 11. Lieve molloten,
  Vorige edities kwamen er ook veel vogels in beeld, als je naar de podcast luistert dan hoor je Rick de regisseur zeggen dat ze iedere afleveringen minstens 70 natuur shots erin willen, en vogels is het makkelijkste natuurlijk, vooral bij zo’n zipline waar vogelvlucht, Birds eye view
  enzo wel van pas komen.

  Probeer ook een beetje te genieten van het programma, mensen
  😘😘😘

 12. De vogels hoeven niet naar Merel te verwijzen maar kunnen ook verwijzen naar Niels. Niels heeft de stem ingesproken van de hoofdfiguur in de tekenfilm Zambezia. De tekenfilm gaat over vogels!

 13. Sarah heeft natuurlijk tot nu het meeste geld in de pot gebracht. Maar vandaag toch ineens -400 euro. Ben benieuwd hoe ze het verder gaat doen nu. Ze is natuurlijk penningmeester dus je weet nooit.

  Merel was vanaf aflevering 1 mijn 100% Mol maar na vandaag ben ik hier toch volledig van afgestapt. Merel is een prettige kandidaat en helemaal geen Mol. Na deze aflevering ga ik toch Sarah en Jamie wat meer in de gaten houden want die liepen onopgemerkt flink te mollen, alle ogen waren op RickPaul gericht maar ondertussen ..

 14. Als je de omgekeerde volgorde van de kandidaten neemt in de leader en de bijbehorende kleur vd vingerafdruk en dit vergelijkt met de volgorde van de bordjes van de zipline van Rick Paul en Merel, dan heeft alleen Rick Paul 2x groen -> blijft erin is dus DE MOL!

  Sarah groen -> rood
  Sinan groen -> rood
  Evelien rood -> groen
  Niels groen -> rood
  Evi rood -> groen
  Rick Paul groen -> groen DE MOL!!!!
  Merel groen -> rood
  Robèrt rood -> groen
  Nikki rood -> groen
  Jami groen -> rood

 15. Als je de deelnemers van oud naar jong zet en daar de zipline borden aan linkt.. Klopt het precies wie er tot nu toe uit is gegaan en zou Sarah er bij de test uit zijn gegaan:

  Rood – Robert (1961)
  Rood – Evelien (1974)
  Groen – Sinan (1977)
  Rood – Evie (1978)
  Groen – Merel (1979)
  Groen – Rick Paul (1981)
  Rood – Sarah (1986)
  Groen – Niels (1989)
  Groen – Jamie (1990)
  Rood – Nikki (1994)

  1. Dan zou vooraf te voorspellen zijn wie de volgende is die eruit gaat. Lijkt me onwaarschijnlijk omdat natuurlijk hun eigen antwoorden van de tests daarin bepalend zijn…

  2. Maar wat schieten we ermee op als we weten dat Sarah eruit moet? Naar mijn idee dus helemaal niks. En wat gebeurt er de volgende aflevering? Het gaat om wie de Mol is, niet om de afvaller en ik denk juist dat dit een anti hint is. Iedereen gaat hier nu vol op speculeren. Het brengt ze geen stap verder en omdat er niks gebeurt is het dus non-informatie.

 16. In de tuk-tuk opdracht was er 1.900 te verdienen en er is in totaal 1.200 terug gebracht (550 plus en 650 min).
  Ik mis dus 700!

  Binnen is gebracht:
  6 x 50
  4 x 100
  2 x 250

  Ik denk dat de mol (Sinan) 2 keer 400 heeft gewisseld voor 50 (2 x 350 = 700).

  Kan de mol geld wisselen?
  Ik zit wel in de Sinan tunnel dus ik kan wat over het hoofd zien!

  1. Mijn gedachte is exact hetzelfde. Bovendien is de tuk tuk van Sinan ook in de “waslijn” opdracht zichtbaar geweest. Tevens lagen de enveloppen precies goed voor Sinan. Nr.2 stond hij dichtbij, hij pakte snel de bovenste. Voor envelop Nr.1 was het wachten tot iedereen een envelop had gepakt, wat lijkt te werken, en kon hij de onderste pakken (voorkennis?) Als Sarah in beeld komt liggen alleen de onderste 2 er nog. Het feit dat er briefjes van 50 uitgaan (Mol zou hogere bedragen willen minnen), doet vermoeden dat aan de plus kant briefjes van 50 zijn ingebracht. Dan zegt Sinan zijn kaart verloren te zijn, deze actie werkt niet, dus dan maar met geld klooien. Ik zie bij de Mol acties Sinan al briefgeld wisselen #tunnelvisie 😀

  2. Gewoon wat geld uit de envelop halen, moet te doen zijn volgens mij. Door iets geld in te brengen is hij voor de anderen minder verdacht geworden.
   Wat betreft de walsopdracht was hij ook raar bezig. Zo traag dat hij daardoor Sarah langer uit het spel hield (ze hadden al minuten eerder allebei kunnen helpen bij het mollogo, die opdracht was dan misschien gelukt). En dat er geen extra geld is ingezet voor die redelijk makkelijke opdracht is ook gek.

 17. De rode tuktuk stond in een andere aflevering ook. Eerder dacht iedereen dat dit voor Nikki stond maar deze aflevering hebben Sinan en Jamie allebei in een rode tuktuk gereden.Betekend dit dat misschien Sinan of Jamie de mol is?

  1. Jamie had een pijl naar links, Sinan een pijl naar rechts. De richtingen die ze op moesten, maar met pijl rechts is duidelijk zichtbaar geweest in waslijnen aflevering.

 18. Aan het begin van de aflevering zei Rik: “Van de mol hoeven de kandidaten geen sympathiek gebaar te verwachten. Die ziet het liefst de kandidaten 1 voor 1 aan HEM te prooi vallen.” Bevestigd Rik hier dat de mol een man is?!

 19. De rood groen bordjes in de laatste opdracht kunnen ook als Morse code gelezen worden.

  00 1011 011 0 of 11 0100 100 1 staat voor IYWE en MLDT

  Valt hier iets van te maken?

  1. Ik dacht ook aan morse en kom dan op WIDM en EYTL na wat husselen. Kan alleen geen link leggen tussen de laatste 4 en een kandidaat. Rick Paul is de enige met 4 start letter in zijn naam maar kan ook dat niet linken

 20. misschien nog een leuke:

  Tijdens de test van Merel vertelt ze dat ze Jamie verdenkt; terwijl ze dit zegt moet ze de vraag beantwoorden: ”Welk spel deed de mol aan het einde van de opdracht” van opdracht 1 (dus de opdracht met de 5 aparte puzzels)
  Hierop antwoordt ze dat de mol het mollogo spel aan het doen was, terwijl Jamie met het Rode Touw bezig was in de laatste paar seconden van de opdracht. Stemt Merel nu hier op zichzelf als mol??

 21. Voor zover ik het heb begrepen/gehoord, weet Rik ook niet wie de mol is. Dus als hij over de mol spreekt als “hem”, dan is dat waarschijnlijk gewoon heel algemeen bedoeld.

 22. @Yvonne: Ijzersterke opmerking over geld uit de envelope halen! De kandidaten die voor min geld zorgden, kunnen we dan wegstrepen als mol. Anders had diegene er geen geld uitgehaald. Wie brachten er wel geld in de pot en valt vervolgens op? Weet iemand dit, anders ga ik de aflevering toch nog even terug kijken?

 23. Mijn (tunnel)visie op Sarah,

  Bij de opdracht in de stenenfabriek vond ik dat Sarah verdacht lang uit beeld was nadat ze klaar was met de wals. Ze lijkt hier tijd te hebben gehad om bij de verschillenopdracht te mollen en iets te veranderen? Ook lijkt het parkoers wat gereden moest worden met de wals op de letters Sarah… Misschien niet heel duidelijk maar zou een goede hint kunnen zijn. Bij het kiezen van de enveloppen vond ik Sarah minstens zo verdacht als Rick Paul. Was er een envelop met veel meer dan 250 euro?

  Bij de tuktuk opdracht kon Sarah natuurlijk als penningmeester prima wat geld uit de envelop halen (slaat op titel) of wisselen met een biljet uit de pot. Mogelijk wilde ze wel met die 50 euro op tijd komen maar was ze uiteindelijk een paar seconden te laat. In beide gevallen zeer verdacht.

  Bij de zipline opdracht kan de mol bewust de test het slechts hebben gemaakt zodat er in de reeks een roodscherm bij de mol komt (dwaalspoor). De mol maakt de test slecht maar weet de juiste reeks.

  In beeld verdient ze aardig voor de pot maar veel verborgen hints lijken te leiden naar Sarah.

 24. Merel brengt 250 in de pot, Jamie 100, Rick-Paul 100 en Sinan 2 x 50 euro. Het lijkt er op dat 250 het hoogste bedrag is. Sinan zou zijn biljetten (van 250?) gewisseld kunnen hebben voor 50 (= molachtig), maar komen we toch nog 200 euro tekort! Het is gewoon een mysterie. Ik blijf sowieso Sarah verdenken, maar verspreid mijn inzet deze week toch over twee kandidaten, dus Sinan = ook verdachte!

 25. Nikkie was de mol maar moest naar huis ivm persoonlijke omstandigheden.
  Dit seizoen komen er 3 mogelijke winnaars en geen Mol aan het eind. Daarom is er ook geen eentje naar huis gegaan afgelopen zaterdag. Want 2 tegelijk eruit kan niet.

 26. Bij de opdracht ‘steentje bijdragen’ rijdt Sinan in de wals Dat apparaat heeft een gigantische steen aan de voorkant hangen. Dus draagt Sinan een ‘steentje bij’.

 27. als je de “morse code” moet geloven kan je dus ook — .- .. -..- maken dan staat er MAIX , MAIX is een website van beautyproducten zo ook de eerste hit van Niels, Beauty and the Brains, Niels begon zijn carriere toen hij 19 was, dit is seizoen 19 van WIDM!! Niels tunnel?

 28. Widm yetl kan betekenen: wie is de mol en yetl, yetl is een Turks woord en betekent te Laage vaste. Omdat het Turks is, is het misschien een aanwijzing naar Sinan

 29. Ik heb een redelijk logische verklaring voor de ontbrekende 700 euro. Alleen de penningmeester kan bij al het geld en zo hogere biljetten hebben omgewisseld voor lagere, of gewoon laten verdwijnen. Er zat in elke envelop maar een biljet. Dus dat zou dan naar Sarah wijzen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *