Dit zijn de hints & aanwijzingen van aflevering 5 van Wie is de Mol!

We zijn op de helft! Aflevering 5 van Wie is de Mol? zit erop. En dit zijn alle hints & aanwijzingen die in de aflevering voorbij kwamen. De afleveringstitel is ‘verblindend’.


1. Rick Paul over de afvaller

Weer begint de aflevering met Rick Paul die over de afvaller van vorige aflevering praat. Ziet hij als Mol iedereen telkens afvallen?


2. ‘Kapitein’ Jamie

Jamie zegt tijdens de foto-opdracht dat hij de ‘kapitein’ is. Een kapitein verlaat als laatste het schip, verlaat Jamie als laatste het spel als Mol?


3. 081

Rik stapt bij de uitleg van de taxi-uitleg uit taxi 081. Rick Paul is geboren in 1981.


4. Slordig

Sarah geeft tijdens de taxi-opdracht tot twee keer toe de letters naar de verkeerde nummers door, terwijl Merel ze net daarvoor heeft gezegd. Dat heeft niets met dyslectie te maken, dat is ‘slordig’, een van de woorden die gemaakt werd.


5. De sleutel op het dak

Rick Paul reed rond in de taxi met de ‘i’ op het dak. Geeft hij daarmee antwoord op de vraag wie de Mol is? De sleutel lag volgens Jamie op het dak.


Op de hoogte blijven van alle hints & aanwijzingen van Wie is de Mol? Of heb je zelf een hint gespot? Check ons op Facebook of Instagram!

Heb je alle hints & aanwijzingen van de vierde aflevering ook gezien? Zelf Wie is de Mol spelen? Met het Wie is de Mol? Bordspel speel jij Wie is de Mol? met je familie of vrienden!

63 gedachten over “Dit zijn de hints & aanwijzingen van aflevering 5 van Wie is de Mol!”

  1. Echt balen als ik jullie reacties zo lees… heb nooit op RP gezeten en nu ga ik twijfelen haha
   Vooral dat hij als laatste ging abseilen en dus overzicht had… en kon mollen… lastig

   1. Dat heb ik dus ook een beetje. Vind hem eigenlijk niet verdacht maar schuift wel steeds meer op de voorgrond als potentiële mol bij mij…maar hou het toch nog ff op mijn top 3 Jamie Niels sinan

    1. Hij is mijn nr.3. Enerzijds verdacht die houding anderzijds wellicht pure overlevingstactieken.
     Alléén maar observeren om de test goed te maken…

  1. Is 300!
   En samen met de kisten “sucre” zou het kunnen verwijzen naar:
   Dordrecht, 300 jaar suikerstad.
   en Niels komt uit Dordt!!! 🤔😉

 1. Rick Paul gaat als laatste abseilen. Een ideale positie voor de mol. Hij weet precies welke kokoers hij over moet slaan door zogenaamd uit te glijden. Hiermee voorkomt hij dat er geld in de pot komt. Ook neemt hij een foto van iemand anders mee, om te mollen of het andere groepje te laat terug te laten keren en daardoor geen geld in de pot te krijgen. Toevallig kwamen ze elkaar vlak daarna tegen en moest de foto afgeven. Mijn mijn is Rick Paul.

  1. Foto meenemen wad altijd goed. Nu konden foto’s worden geruild waarvan later wordt gezegd dat het “een hoofdpijndossier was, werkelijk niet te vinden”. Misschien hoopte Sarah of Rick-Paul dat de foto inderdaad niet werd gevonden en opdracht dus zou mislukken.

 2. Sinan is weinig in beeld, Sarah daarentegen doet veel, ditkan leiden tot een blinde vlek, verwarring, wat is echt wat niet, willen ze ons misleiden of ergens naartoe leiden, de jokers en vrijstellingen uit het spel, wat betekend dat ze het nu echt op de tast moeten doen, de mol is blind, en zonder jokerden vrijstellingen moet je aftasten, sinan is de enige die nu geen bondje meer heeft,iemand die blind of doof is moet ook aftasten, ze moeten nu meer op elkaar gaan vertrouwen, dit kan hun blik en visie op elkaar verblinden, geen keuzes meer tussen geld en joker, minder afleiding, fors geld in de pot, een aflevering die haaks staat op de vorige vier verblindend, verrassend en hoe verder…

 3. Als Rick-Paul biecht kijkt hij vaak even naar rechtsboven.
  Een beetje mensenkennis en houding lezen leert dat leugenaars en mensen die de waarheid omzeilen vaak wegkijken…heeft hij wat te verbergen???🤔

 4. De aflevering heet verblindend.

  Niels zegt als hij omhoog kijkt bij het abseilen hij niets kan zien omdat hij verblind wordt door het water.

 5. Verblindend. Merel brengt in deze aflevering veel geld in de pot. Kan een verblindende aktie zijn als ze weet dat er nog een ‘geld weg speel opdracht’ komt in een latere aflevering.

 6. Ik denk al vanaf aflevering 1 dat sarah de mol is. Achter evi aan op de fiets, niet nodig. En nog veel meer zoals nu met die nummers voor de auto’s….. Sinan staat op 2. Observeert alleen maar eigenlijk…

  1. Ik zit in dezelfde tunnel. Sarah komt bewust ‘knullig’ over en wordt zo weinig verdacht. Ondertussen speelt ze het spel heel strategisch. 🤔🤔🤔

 7. Rick Paul is het niet hoor. De afvallers geven in de test aan dat ze ook op hem inzetten. Dus dan zouden ze juist in het spel gebleven zijn….

  1. Ja goed bedacht, hij word veel uit beeld gehouden in verhouding met de rest, heb m al vroeg in t spel een ‘rustige’ tactiek vd Lol dit jaar, Jan lag er wel erg bovenop vorig jaar (vanaf aflevering 1, dus hoop een betere Mol en dat ik helemaal fout zit 👍) maar ja een mol blijft liever beneden dan van bovenaf te abseilen.

 8. Mis bij dit overzicht nog de hint naar de leader.
  Elke aflevering begint net iets anders. Rol daarin is een foto die door het water wordt getrokken. Waarschijnlijk een werk van Chota13 uit comuna 13. Veel 13 in deze mol! Deze beelden waren eerst alleen bij Rick Paul te zien, maar inmiddels ook bij Evi, Nikkie, Evelien, Robert en gisteren bij Jamie…Jamie volgende afvaller? En maakt dat dan van Rick Paul de mol of verliezend finalist?

 9. Kijk eens naar de manier van abseilen van Robert en naar die van Niels. Bij Robert zie je aan de hele houding in het afdalen dat hij bang is. Bij Niels zie je niets in zijn houding/techniek dat hij bang is. Is dat niet gek?

 10. Oh ja….en kijk ook eens naar het extra stukje op de website van wie is de mol die gaat over de kamerindeling. Niels zegt hier ook bijzondere dingen

 11. Heletijd in een Merel tunnel gezeten. Hier begin ik nu een beetje uit te komen door Sarah .. doet altijd leuk mee met leuke ideeen en brengt ook redelijk wat geld in de pot. Maar iets vertrouw ik niet .. ze is tenslotte de penningmeester en een actrice.

 12. Rick Paul zegt bij de foto opdracht daar hij geen Spaans spreekt. Maar bij de opdracht met de waslijn mocht hij toch samen met Evelien niet meedoen omdat hij Spaans sprak?……

 13. Wordt bij de test, het antwoord op de vraag ‘wie is de mol’ zwaarder gewogen, dan andere antwoorden?
  Als van de 20 vragen alles even zwaar weegt, maakt het niet uit of je er helemaal naast zit of niet. Toch?

 14. De hint van de taxi met 081 naar Rick Paul is goed gevonden, maar ik denk dat 081 slaat op Sarah. Sarah staat, zoals iedereen weet, op plek negen van de groepsfoto op de muur in Colombia. 0+8+1 is 9. Hint naar Sarah, die als negende op die groepsfoto staat v.l.n.r. gelezen

 15. Zowel Sarah als Sinan spreken zichzelf tegen. Sarah zegt in haar introductievideo angst te hebben voor hoogtes. Maar abseilen vanaf 80 meter hoogte is geen probleem! Sinan komt voor zijn beroep ook op diverse risicovolle locaties. Lef, tactisch te werk gaan, maar ook risico’s durven nemen, horen daarbij. En dan is abseilen met zijn postuur/gewicht ineens een probleem? Beiden vallen, wat mij betreft daarom erg op. Wie van de twee is de mol?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *