Dit zijn de hints & aanwijzingen van aflevering 3 van Wie is de Mol!

Het zit erop! De derde aflevering van Wie is de Mol? 2019 is uitgezonden. En dit zijn alle hints & aanwijzingen die in de aflevering voorbij kwamen. De afleveringstitel is ‘Niet gered’.


1. Vlag uithangen

De opdracht heet ‘Vlag uithangen’. Merel is in een shot te zien samen met de hangende vlag van Colombia.


2. Was-lijnen

Jamie had tijdens de opdracht met de waslijnen een shirt aan, met: lijnen! Had hij voorkennis van de opdracht?


3. Niet gered

De titel van de aflevering was ‘Niet gered’. Sinan, Nikkie, Jamie en Merel verloren bij Jenga, en hebben het dus niet gered.


4. Stapelgek

De Jenga-opdracht heet ‘Stapelgek’. Jamie, Robèrt, Sarah en Evelien vinden de drie juiste blokjes, en stapelen deze om een joker te krijgen. Evelien krijgt er zelfs drie. Sarah verliest uiteindelijk haar joker, omdat ze de toren omgooit.


5. Stapelgek II

De Jenga-opdracht heet ‘Stapelgek’. Merel en Sinan gooien bewust de Jenga-toren om, en zijn dus stapelgek.


6. Fanatisme van Jamie

Jamie haalt bij de verhuisopdracht als eerste een paal uit de houder en begint anderen uit te leggen hoe de puzzel werkt. Geen actie voor de Mol, die de groep liever ziet stuntelen.


7. Verhuiskunsten van Sarah

Sarah is schrijft met een steentje op de blokken in de verhuisopdracht. Wederom geen actie voor de Mol, omdat dit de opdracht flink zal helpen.


8. Op Treden

De puzzelopdracht heet ‘Op Treden’. Sarah stond als enige van de groep op de treden.


Op de hoogte blijven van alle hints & aanwijzingen van Wie is de Mol? Of heb je zelf een hint gespot? Check ons op Facebook of Instagram!

Heb je alle hints & aanwijzingen van de tweede aflevering ook gezien? Het Molboekje 2019 is nu verkrijgbaar. Hierin staat achtergrondinformatie over Colombia, interviews met deelnemers en handige tips.

127 gedachten over “Dit zijn de hints & aanwijzingen van aflevering 3 van Wie is de Mol!”

   1. Vorig jaar was er ook een aanwijzing van zon scheikunde iemand maar die was niet de mol dus wie is de mol doet nep hints en ze zijn veel te goedkoop

 1. In de eindshot van de waslijnen stond Nikkie met een armbandje met een cirkel aan een geel bandje.
  Op het begin van de stemronde is een shot van boven te zien met een rotonde en een verzameling van wegen die er precies hetzelfde uit zien.

  1. Ook gezien, in al de rest van de aflevering was in iedere opname de kleur geel heel veel aanwezig….. Alleen Merel had steeds een geel shirt aan!

  1. Nee, je ziet Niels met een paal weglopen, en je ziet een paal in het gras vallen. Maar je ziet niet dat dit de laal van Niels is cq dat Niels dit doet.

   1. Je ziet in de derde opdracht dat er een paal in het gras ligt snel hoor je niels zeggen ik ga ze wel verplaatsen maar als je goed oplet is een stukje later te zien dat iedereen druk bezig is maar er mist een persoon waar is robert gebleven dus kort samen gevat niels heeft de drie palen naar de overkant gebrachten en daarna heeft robert een van de palen in het gras gelecht

   1. Veel titels bestaan uit 2 woorden zou dit betrekking hebben op de voornaam van een van de deelnemers? Ook zijn een aantal van deze titels op hem van toepassing.

  1. Het zou ook als betekenis kunnen hebben dat er opgetreden wordt zoals agenten tegen relschoppers of ouders tegen kinderen bijv.
   Dus dat er iemand terecht gewezen wordt .

 2. Heeft iemand ook gezien dat er een shot was met een flatgebouw waar de verlichte ramen een 35 vormden? Net voor de finale. Enig idee wat dit kan betekenen? Niemand is 35

 3. Als Niels de mol is, dan slaat ‘Niet gered’ erop dat hij van de groep een joker kreeg, maar daarmee niet gered is. (Want hij is de mol en kan dus niet gered worden).

 4. Toen Sarah de penningmeester werd en hierover praatte toen ze alleen werd gefilmd, zei ze dat de groep haar kon vertrouwen maar schudde tegelijkertijd nee met haar hoofd. Verdacht?

 5. In de bus knipperde een licht erg opvallend. Als cameraman en regisseur zou je daar toch een tas oid voor laten zetten want het leidde erg af, terwijl ze bij widm juist trots zijn op hun goede camerawerk. Zou dat knipperende licht er bewust in gestopt zijn?

  1. Dat rode licht zag ik ook dus we krijgen nog een hele rare ontknoping in de trailer van volgende week was het dat bij iemand de joker die ingezet was niet meegeteld kon worden Merel had hem opengemaakt, zat een vrijstelling in, bij Niels niet. Merel gooide de stapel om, zou daarmee de vrijstelling ook komen te vervallen?

    1. Wouter, ik denk dat de jokers niets meer waard zijn omdat nikkie naar huis moet vanwege haar broertje. Iemand anders had naar huis gemoeten. Dus vandaar ook de verdubbeling van de punten van iedereen.

 6. Nikkie is er uit! Kijk maar naar de reactie van Niels in de preview van volgende week. Hij zou zo niet reageren als het niet zijn “kamergenoot is waarmee het zo goed klikt”

  1. klopt, als Nikkie de test aan het in vullen is, is er enkele seconden een shot van de omgeving. Daarop is aan de rechterkant een gebouw te zien met een duidelijke zwarte streep. Dat is het Cafe del Torre, een gebouw met aan de ene kant één dunne zwarte streen en heel veel strepen beton (moeilijk uit te leggen) (de kant die je ziet) aangezien aan de andere kant drie brede zwarte strepen lopen. Dit shot kan alleen gemaakt worden vanuit het gebouw Plaza de La Libertad, waar het rode licht vandaan komt. Het andere gebouw waar een wit licht te zien blijft, is Senaferrocarril. Het shot dat je ziet bij Nikkie is niet te maken vanaf het dat van dit gebouw, dus moet Robert daar zitten en krijgt Nikkie een rood scherm (of alleen rood licht).

 7. Niels had bij de executie hetzelfde shirt aan maar in één shot zat het hart aan de rechterkant. Even later zat het weer links. Heeft hij het hart op de verkeerde plek zitten?

 8. Aan het begin van iedere uitzending is een shot te zien met een of meerdere vogels ( merel). Bij iedere opdracht is licht op de achtergrond vogelgeluiden te horen. ( merel)
  Bij de televisieopdracht met de uitspraken over de joker hield merel haar joker naast zich met daarop het woord Mol. Bij het jengaspel hield ze een blokje met Mol erop op haar voorhoofd. Verder had ze de toren omgegooid..de titel van de opdracht was uitgespeeld. Dus merel komt aardig in de richting

   1. Toen was de titel ‘uitgerekend’ .
    Uitgerekend de mol haalt geld binnen… ze wist dat het bij de volgende opdracht makkelijk weer zou verdwijnen…

 9. Mijn vermoeden: denk dat ze beiden er nog in zitten.
  Negen glazen op tafel. Maar denk dat Robert rood had, maar dat komen we nu niet te weten.
  Denk dat we volgende aflevering te maken krijgen met het stiefbroertje van Nikkie. Zo is het opgelost, ze krijgt de keuze om te blijven of weg te gaan.
  Dat is mijn vermoeden.

  1. Ik denk dat Nikkie rood had, als Nikkie de test aan het in vullen is, is er enkele seconden een shot van de omgeving. Daarop is aan de rechterkant een gebouw te zien met een duidelijke zwarte streep. Dat is het Cafe del Torre, een gebouw met aan de ene kant één dunne zwarte streep en heel veel strepen beton (moeilijk uit te leggen) (de kant die je ziet) aangezien aan de andere kant drie brede zwarte strepen lopen. Dit shot kan alleen gemaakt worden vanuit het gebouw Plaza de La Libertad, waar het rode licht vandaan komt. Het andere gebouw waar een wit licht te zien blijft, is Sena Ferrocarril. Het shot dat je ziet bij Nikkie is niet te maken vanaf het dat van dit gebouw, dus moet Robert daar zitten en krijgt Nikkie een rood scherm (of alleen rood licht).

 10. Bij de derde opdracht is er bij binnenkomst in de oude fabriekshal een shot waarop een rood vlak op een muur te zien is. Bij de waslijn-opdracht kreeg Merel het woord “Rojo”, rood dus. Verwijzing naar Merel?

 11. Sinan breekt zijn joker waar niks in zat en vervolgens bij de opdracht “stapelgek” gunt hij Robert een joker en gooit hij de toren om… mollen hebben toch geen jokers nodig?

 12. Hint 1:

  Nikkie is degene die eruit is. Als je het shot van Nikkie bekijkt op 55:02 (NPO), dan zie je een driehoek met een H erin (helikopterplatform).

  Op het laatst zie je het gebouw waar het rode licht vanaf komt. Dit gebouw is duidelijk te herkennen vanwege de verbinding tussen de 2 torens. Een kleine zoekopdracht op Google “tallest buildings Medellin” geeft de volgende resultaten: http://www.skyscrapercenter.com/city/medellin.

  Op deze website zie je een ranglijst met de hoogste gebouwen van Medellin. Op plaats 7 staat de toren waar het rode licht vanaf komt (nogmaals te herkennen aan de dwarsverbindingen). Dan vraag je je af wat je met deze informatie moet.. vul dan de desbetreffende toren in op Google Maps, en switch naar sataliet mode. Dan zie je op het dak van de toren een driehoek met een H erin. Oftewel de toren waar Nikkie op zat. Dus Nikkie kreeg een rood scherm.

  Hint 2:

  Als degene dit niet afgevallen is volgende aflevering door de lift naar binnen komt, zie je een tijd op de lift staan. De tijd die op de lift staat is 10:14. Bekijk de shot maar terug, en draai je smartphone/tablet/tv maar om. Dan zie je het woord mol staan. Stapt de mol volgende week uit de lift?

 13. Hebben ze van tevoren al de antwoorden gemaakt ofzo? Of is dit dom geluk? Hoe kan het zijn dat de laatste 2, Nikki en Robert, hun naam in moeten typen en een van hun rood scherm krijgt? Wisten ze dit al van tevoren? Waarom is juist het rode scherm als laatste? Dit lijkt mij toch gewoon gedaan om de spanning erin te houden en dus wisten ze al wie rood scherm kreeg? Weet niet zo goed hoe ik dit uit moet leggen. Alle schijnwerpers waren al groen, behalve van de laatste twee waarvan 1 rood is. Hoe wisten ze dat hun als laatste hun naam in zouden vullen?

  1. Waarschijnlijk kregen ze van “de crew” te horen wanneer ze op enter mochten drukken. De testcijfers zijn voor de makers van Wie Is de Mol natuurlijk al even voor de executie bekent (natuurlijk zie jij daar als kijker niets van). Ze hadden van tevoren natuurlijk een volgorde gemaakt van wanneer iedereen zijn naam mocht invullen.

   1. Maar als jij weet dat je als laatste je naam mag invullen, dan begint er bij jouzelf toch al een lampje te branden van, hej, misschien krijg ik wel een rood licht? Maarja, ik snap het nu in ieder geval wel ja. Moeilijk uit te leggen zoiets haha.

    1. Haha inderdaad. Alleen denk ik dat ze niet zoveel om zich heen hebben gekeken dat ze van iedereen weten dat ze al een groen scherm hebben. Dan moet je ook tellen hoeveel het er zijn. Daarnaast bleven er 2 mensen over, dus heb je nog altijd kans.

  2. Dat is gewoon montage… het kan ook al eerder rood zijn geweest, maar ze filmen van verschillende kanten en weten zo het rode licht uit zicht te houden bij de groene schermen

 14. Als je voor dat Robert en nikki aan het einde een kort fragment van de omgeving ziet. kan je duidelijk zien hoe beide achtergronden eruit zien qua hoeveel lichtjes achter de personen zijn en de bergen. Voor mij gevoel heeft nikki rood gekregen.

  1. Dat is gewoon montage… het kan ook al eerder rood zijn geweest, maar ze filmen van verschillende kanten en weten zo het rode licht uit zicht te houden bij de groene schermen

 15. Ik gebruik dit jaar voor het eerst de app. Ik had een deel van mijn punten op o.a. Nikki en Robert gezet. Mijn punten zijn verdubbeld dus moeten ze er toch nog allebei inzitten?? Maar hoe zit dat dan met het rode licht?

  1. Ik denk dat robert rood had, maar dat hij een joker met vrijstelling had… dat hij die heeft ingezet en daarom nog mag blijven..
   Ik had ook punten op Nikki en robert… en mijn punten zijn verdubbeld. Dus raar als een vd twee eruit zou zijn…

   1. De vrijstelling geldt alleen als de joker opengebroken is. Dus ook al zou Robért een vrijstelling in zijn joker hebben, nu geldt het alleen als joker.

  2. Iemand valt alleen af in de app als dat ook op tv is laten zien.
   Het zou dus zomaar volgende week zo kunnen zijn dat er aan het begin van de aflevering iemand afvalt en aan het eind van de aflevering een tweede persoon…..

   1. bij het spel met de blokken en palen (verhuisopdracht?) wordt er gediscussieerd over de 30 of 45 minuten. Hierbij zegt Nikkie:’ ik denk to be save drie kwartier’. Echter enkele seconden later wanneer er wordt gestemd ‘half uur handen omhoog’ is Nikkie 1 van de 4 die haar hand opsteekt.. waarom stemt ze toch voor een half uur? misleidend?

 16. De opdracht met het verhuizen heet op treden. Moest de mol hier optreden omdat niemand door had hoe de laatste buis eruit moest? En wilde hij er zo voor zorgen dat de groep toch zou gaan balen omdat het binnen het half uur was?

 17. Als de kandidaten weer allemaal doorgaan dan kan dit alleen doordat merel haar vrijstelling heeft ingezet. Dat zou er dan op wijzen dat zij niet de mol is.

 18. Toen was de titel ‘uitgerekend’ .
  Uitgerekend de mol haalt geld binnen… ze wist dat het bij de volgende opdracht makkelijk weer zou verdwijnen…

  1. Dit soort reacties bemerk ik veel na deze aflevering. Sarah zou kandidaat zijn vanwege het nummeren, Robert vanwege de buis, Jamie omdat hij uitlegt hoe de buizen gedraaid moeten worden etc. Andere kandidaten die juist bijna niks deden of wat choatisch waren worden juist veel verdracht (zoals Nikki en Sinan).

   Voor de opdracht kreeg de groep echter de vraag gesteld of het de groep zou lukken om de opdracht binnen 30 minuten te laten slagen. De groep besloot om daar niet voor te gaan en gaven aan dat het ze wel in 45 minuten zou lukken. Wilde je als mol nul euro in de pot brengen moest je weg erg veel rekken, een andere mogelijkheid om geld te verspelen was juist om het alsnog binnen 30 minuten te laten slagen. De mol was er dus bij gebaat om snel te handelen en op te treden (als verwijzing naar de titel van deze opdracht).

   Naarmate de tijd verstreek bedenkt Robert ineens op totaal onverklaarbare wijze in alle stress dat één van de buizen korter moet zijn. Dit hielp de groep om sneller klaar te zijn als 30 minuten. Zo ook hielp Sarah haar actie om snel klaar te zijn en bovendien stond zij letterlijk op de treden.

   Niets is wat het lijkt, nietwaar….

 19. Tijdens jenga lijkt Nikki gebarentaal achter haar rug te doen, vlak nadat Jamie zegt “Als’ie omvalt door jouw toedoen, heb je helemaal niets” (NPO 27:05).. Is er iemand die dat herkent en kan vertalen als het inderdaad gebarentaal is?

 20. Hebben meer mensen Jamie horen zeggen tien Niels de joker kreeg: “Niels kreeg de eerste joker? ” kon hij weten dat er nog meer kwamen?

  1. Herstel: iedereen behoudt zijn punten omdat Nikkie naar huis moet vanwege haar broertje. Iemand anders had een rood scherm moeten krijgen. Dus is het eerlijk dat de punten van iedereen verdubbelt worden. Nikkie naar huis en de rest kan nog de mol zijn. Daarom waren de jokers enz ook niks meer waard!

 21. ROBERT GAAT ER DE VOLGENDE AFLEVERING UIT!!! ze hebben op google maps het gebouw opgezocht met de rode straal, op een foto was te zien dat Robert in dat gebouw zit

 22. Jamie Is de mol. Hij zei tijdens de opdracht stapelgek ‘de eerste joker is voor niels’ terwijl niemand wist dat er meerdere jokers in het spel zaten.. Super verdacht

  1. Dat is niet zo moeilijk: iedereen zag toch de stapels staan met bovenop de 3 blokjes die een joker vormden? Kun je zo raden dat ze verdient konden gaan worden.

 23. Ik heb misschien wel een aanwijzing gevonden op instagram. Als je kijkt op locatie en dan Comuna 13, Medellín, Colombia dan vindt je veel foto´s die gemaakt zijn in die buurt en daar komt ook soms de muurschildering van WIDM voorbij met veel Nederlanders maar ook buitenlanders die een foto er mee maken, en als je alle foto´s bekijkt kom je een paar dingen tegen.

  Zoals wat andere ook al zagen dat de schildering verandert is want Merel en Evelien hebben allebei een 1 op hun shirt geschildert en bij Rick Paul staat op zijn mouw opeens LuckyOne. Zijn dit de finalisten, maar ook zag ik een foto met het gezicht van de album cover maar nu staat er ook iets naast en dat zijn de letter E.X. kan dit slaan op Evelien, of heeft dit te maken met het album.

  Hier de link: https://www.instagram.com/p/BscPMUYA0UX/

 24. Bestudeer ff het einde van aflevering 3 tussen de biecht van Merel en waar Sarah in de lift stapt:
  – daar zie je bij de voiceover woorden “20 vragen” een shot van Nikkie,
  bij “de meeste fout” een shot van Robèrt en bij “behalve de mol” een shot van Jamie… 🤔🤔🤔

 25. Op de website van Wie is de mol staat een foto van Niels bij de waslijnen hij heeft van zijn rechterhand twee vingers in de lucht, dit is misschien een hint maar het gaat mij om de foto.
  Dezelfde foto staat op de Wie is de mol instagram pagina, echter als je op de foto klikt zie je meer. Rechts onderin de hoek zie je Rick-Paul met het de afdruk van wie is de mol op zijn gezicht. Nou zit die afdruk wel op elke foto, alleen gek dat die hele hoek op de ene foto wel zichtbaar is en op de andere niet.

 26. Dit jaar is er extreem veel hout te zien in de afleveringen. Ik zat afgelopen weken maar te denken en te denken waar dit nou in hemelsnaam op wees, en ineens viel het in!

  De houtzagerij waar het seizoen in begon.. denk nou eens logisch na! Waar heeft ‘hout zagen’ primair mee te maken? Juist: hout word gehakt uit BOMEN, en vervolgens moet er gezaagd worden. Merels zitten in bomen! (En ze nestelen zich soms in ‘hout wallen’ bron: Vogelbescherming/https://www.vogelbescherming.nl/ontdek-vogels/kennis-over-vogels/vogelgids/vogel/merel)

  En vogels/merels zitten tevens op waslijnen en dergelijke (de waslijn opdracht)

  1. Of wijst het naar Eveline die manager was van ‘van dik hout’? Maar dat kan bijna niet, aangezien degene die op haar zat, eruit is. Dan zou de productie sjoemelen met de test montage. (Wat sowieso aannemelijk is, maar toch.)

   Of wijst al het hout naar Sinan? Sinan betekent namelijk ‘Speer’ en ‘Can’ betekent ‘leven’. Dat is dus ook vrij sterk! Bomen bieden immers zuurstof (en dus leven) aan de wereld… en door bomen af te zagen, maak je het leven bovendien (als het ware) kapot. Net als de mol die deelnemers uitschakelt. En een speer kan ook gezien worden als ‘een zaag wat de boom verwerkt tot hout’.

 27. Wie zegt dat Evi alles op Eveline had gezet? Ze was aan het twijfelen. En ze wilde uit het spel. Dan zou ze voor iemand gestemd hebben die ze helemaal niet verdacht vond? Misschien stemde ze gewoon uiteindelijk op iemand anders.

  Als Nikkie of Robert uit waren, waarom laten ze iedereen wachten en toch alle punten verdubbelen in het spel/app? Als iemand uit was, waren ze afgelopen week al uit. Waar was Rik überhaupt??

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *