Dit zijn de hints & aanwijzingen van aflevering 1 van Wie is de Mol!

We zijn begonnen! De eerste aflevering van Wie is de Mol? 2019 zit er op. En dit zijn alle hints & aanwijzingen die in de aflevering voorbij kwamen. De afleveringstitel is ‘Op sleeptouw’.


1. 61 of GI

Dit shot van de berg kwam in een preview ook al terug. Op de berg staat in het wit ‘GI’ of ’61’. Dat zou kunnen verwijzen naar het geboortejaar van Robèrt (1961) of een programma waar Rick Paul aan mee heeft gedaan (Grote Improvisatieshow).


2. Een fanatieke Mol bij de eerste opdracht

Bij de eerste opdracht met de kisten heeft de Mol profijt bij meer vrijstellingen voor de groep. In dat geval zal de groep namelijk eerder afzien van de 2500 euro. De Mol zal weten welke kisten er makkelijk binnen te halen zijn. Jamie haalt veel kisten in zijn eentje naar boven.


3. De stem van Merel

Merel praat in haar biechten met een hele zachte stem. Terwijl ze als nieuwslezeres gewend is om duidelijk te praten. Wellicht is ze bang dat anderen haar kunnen horen, een angst van veel oud-Mollen.


4. Nikkies handgebaar

Nikkie zegt haar danspartner te herkennen aan de golf in zijn haar. Daarmee beeldt ze met haar hand een golf uit, maar dat zou ook door kunnen gaan voor de letter M.


5. De slippers van Jamie en Evi

Jamie en Evi zijn na de dansopdracht te zien op slippers. Niet echt handig schoeisel als je de opdracht nog niet weet… of had een van de twee voorkennis?


6. Jamies taalkunsten

Jamie laat in de fietsopdracht merken dat hij een aardig woordje Spaans praat. Een eigenschap die de groep aardig kan helpen in een Spaans-talig land. Dat zou een Mol altijd verbergen.


7. Het shirt van Robèrt

Robèrt draagt een shirt met gekleurde fietsen. In deze aflevering was een opdracht met… gekleurde fietsen. Had hij voorkennis van de opdracht?


8. Voorkennis van Rick Paul

Rick Paul en Jamie waren de eerste die met de dansers moesten dansen. Rick Paul gaf aan dat hij tijdens de dans dacht: ‘Wacht maar, jij bent zo zelf aan de beurt’. Had hij voorkennis over de opdracht?


9. Sucre

Tijdens de openingsscène waar de jokers worden gevuld met vrijstellingen, zijn kort dozen met ‘Sucre’ er op te zien, ofwel ‘suiker’. Een verwijzing naar ‘Heel Holland Bakt’-jurylid Robèrt?


10. De afleveringstitel

De afleveringstitel ‘Op sleeptouw’ helpt ons deze aflevering niet echt verder. Het zou op heel veel momenten in de aflevering kunnen slaan. Het helpen bij de touwen trekken, het leiden van een dans in de dansopdracht, of zelfs degene die vooraan fietst bij de fietsopdracht.


Op de hoogte blijven van alle hints & aanwijzingen van Wie is de Mol? Of heb je zelf een hint gespot? Check ons op Facebook of Instagram!

Heb je alle hints & aanwijzingen uit de voorbereiding ook gezien? Het Molboekje 2019 is nu verkrijgbaar. Hierin staat achtergrondinformatie over Colombia, interviews met deelnemers en handige tips.


105 gedachten over “Dit zijn de hints & aanwijzingen van aflevering 1 van Wie is de Mol!”

  1. Gi staat voor Guatapé. Het was de bedoeling dat er ooit Guatapé kwam te staan maar ze zijn gestopt bij de G en een verticale streep. De letters stonden al ver voordat Wie is de Mol begon op El Peñón.

 1. De letters staan voor het dorp dat grenst aan die berg.. 2 dorpen hadden ruzie van wie die berg nu was.. het ene dorp heeft met verf proberen de naam er op te zetten. G en een halve U. Toen kwam het andere dorp en heeft het verven stop gezet.. Dit lijkt mij geen verband te hebben met de Mol.

 2. Er komt op een gegeven moment een oudere colombiaanse man met een fiets in beeld. Is dit een aanwijzing naar Robert met zun fiets shirt?

 3. Merel stemt voor een tussentijdse stemming en gaat vervolgens in die tussenstemming voor vrijstelling (want als mol wil je geen geld)
  Bij de definitieve stemming gaat ze ineens voor geld, miss om het te laten lijken alsof ze een kandidaat is die voor geld gaat, terwijl dus eigenlijk al duidelijk was dat er voor de vrijstellingen zou worden gekozen

   1. Maar als je heeeel goed kijkt, zie je dat Rick-Paul met de definitieve stemming voor het geld wilt gaan, maar bedenkt zich snel omdat ???? Is dit een Molactie?

 4. De aflevering heet “op sleeptouw”.
  Sinan zegt dat hij de andere kandidaten één voor één naar de sloop zal brengen. Als je een aito naar de sloop brengt,dan doe je dat met een sleeptouw…

 5. Rick Paul en Evelien hadden ook slippers aan. Voel me al op: veel slippers en jurkjes. Ik vraag me af of en zo ja, wat voor advies ze krijgen voor een opdracht.

 6. Jamie doet zn slippers uit tijdens het dansen.
  Robert vraagt bij de opdracht bij de brug links of rechts de mol weet waar veel zware kisten zijn…

  1. Ik ben bang dat ik je niet helemaal kan volgen. Missen er nog zinnen of dacht je serieus dat dit een interessante opmerking was? Mvg, Norma.

    1. Zoals Annabanana het geschreven heeft lijkt het net alsof ze bedoelt dat Anouschka een kandidaat is, net als Sinan.
     Maar haar opmerking was natuurlijk gericht aan Anouschka hierboven. 😉

 7. Waarom staat in een houtbewerkingsbedrijf, in de stelling, suiker (sucre)? Dat is het enige in scène gezette deel waar ze laaaaang over hebben kunnen nadenken.. Ook net voor de vraag van Sarah aan Jamie of hij de mol is, zie je een stalletje met kruiden en dergelijke (kaneel, vanille, bloem, suiker, allemaal nodig om te bakken). En vrijstellingen in jokers verstoppen, alsof je een taart bakt met een verrassende vulling..! Kers op de taart lijkt me.

  1. Precies! Dat van dat kratje ‘sucre’ viel mij ook meteen op. De hele beginscene zou je ook als een soort van bakkerij kunnen zien.
   Bakken is meten. Je ziet de timmerman alles nauwkeurig afmeten en rondjes maken met een passer (taartvormen)?

   1. Robert van Beckhoven zegt ook altijd meten is weten. Je hebt niet alleen kruiden nodig maar ook een oven thermometer om te weten wanneer iets gaat is. Heeft Robert van Beckhoven voorkennis?

 8. We zien als eerste hoe de vrijstellingen zijn gemaakt. Een soort tutorial. Dit kan verwijzen naar de YouTube naam van Nikki. Nikki Tutorials.

  1. Hij heeft dat liedje al eerder geschreven en hij wist toen waarschijnlijk nog niet dat hij mee zou doen en ook niet dat ze dan gingen dansen

  1. Hahaha heerlijk ver gezocht. Love it. Zal dat knotje maar snel uit mn haren halen voordat mensen denken dat het iets anders is… 😂👍🏼

 9. Bij die houtbewerkingmeneer op het begin moest ik erg aan Robert denken; Dat opwaaiende stof (bloem) toen het stuk hout op de bank landde en daarna zag je een shot van een kast met op een van de planken een pot met duidelijk het woord ‘sucre’ (suiker, wat kan verwijzen naar zijn banketbakpraktijken!

 10. Bij de tweede opdracht ‘in zicht’ zegt RP: “goed opletten jongens!” en in het volgende shot zie je in de bril van een muzikant een personage. Die lijkt verdacht veel op Jamie. Licht shirt en donkere broek. Is dit een verwijzing naar De Mol?

  1. Nice! En bij de fiets opdracht had zij, achteraan, de kandidaten goed ” In zicht”. Maar wat had zij met de 1e opdracht ” Over bruggen”?

 11. In het filmpje waarmee het programma begint zie je een shot van bovenaf op een klein voertuig met op het dak lijkt het logo van YouTube…… hint naar Nikkie?????

 12. Elke zichtbare hint, kan je misleiden als kijker en afleiden van waar het werkelijk omdraait, het is juist belangrijk te kijken naar de feiten, jezelf vragen te stellen schrijf hints op, maar bewaar ze, kijk nauwkeurig naar wat er wel maar ook wat niet gezegd wordt, stel jezelf continu vragen, kijk evt dingen terug als je ze niet meer weer,bekijk de allereerste 5 hints, dit can cruciaal zijn, zo zijn er een aantal sociaal-media berichten opgedoken terwijl de opnames nog in gang waren tussen 15 mei en 9 juni 2018, daarnaast is het mij opgevallen dat Niels de fiets opdracht wel snapte maar niks liet merken en ook als enige blij was met de 300 euro van 1800 die te verdienen viel, laat je dus vooral niet in een tunnelvisie leiden door hints die miss misleidend zijn, stel dat vooraf aan de kandidaten is gevraagd als jij een kleine subtiele stille hint mocht geven, wat zou dat dan zijn, en dat ze die gebruiken om de kijker te misleiden, elke hint leidt naar een ander persoon of meerdere, ze proberen ons om de tuin te leiden, blijf objectief, en schrijf elk opvallend ding op, uitspraken, groeperingen, houdingen, blikken, uitspraken, maar let vooral op de feiten, de fiets opdracht en Niels, de vrijstellingen, iedereen door, dus zit bij de vrijstellingen de afvaller mar ws ook de mol, let op de reacties tijden die bekend making, wat ze zeggen hoe ze reageren hoe ze er bij zitten,maar laat niks aan het toeval over.

 13. Op 42:48, terwijl Evi zichzelf voorstelt, begint er op de achtergrond de themamuziek van de game “The last of us” te spelen, mogelijk een hint dat ze behoort tot de laatste spelers die meedoen en dus de mol zou kunnen zijn?

  1. In de leader is op een gegeven moment ook een kampvuur te zien, met een stuk hout waar “boo” op staat. Net als op het shirt van Niels!

 14. Op het zwarte t-shirt van Niels staat “boo” in groen, google molboo op eerste blz zie niets, zoek verder je ziet afbeelding, met trust nobody en letter

  Als je afbeelding hebt gevonden zie je ook letter. Het lijkt me te makkelijk, is het toeval, is het dwaalspoor. Of heb ik iets gezien dat ik niet mocht zien. Ik heb er foto van gemaakt.

  1. Dat denk ik niet aangezien het een afbeelding is van iemand die een sticker op zn laptop heeft geplakt.
   En iemand heeft gereageerd met :”is het nu een molbook pro?” Daarom kom je op die afbeelding als je op ‘molboo’ zoekt.

   Ik denk toch dat Rik van de Westelaken stiekem de mol is.

 15. Rick Paul is de mol. De titel van de eerste aflevering is ‘Op Sleeptouw’, wat verwijst naar hoe hij bij alle zware kisten die ze met zn vijven tillen helemaal onderaan hangt en het hardste trekt (hij heeft niet alleen ‘het sleeptouw’ vast maar zet de kandidaten ook in werking). Ook verwijst het naar het eerste bondje van het seizoen die hij wil aangaan met Niels (hij neemt de groep op sleeptouw mbt bondjes). Verdere aanwijzingen in de eerste aflevering zijn de letters GI die je op de berg kunt zien (‘Grote Improvisatieshow’) en het feit dat hij het minst in beeld is bij de opdracht waar je het best kunt mollen (de fietsopdracht). Tot slot: hij laat weten dat hij voorkennis heeft door te zeggen: “Wacht maar, jullie zijn zo aan de beurt” in de dansopdracht.

 16. Even voor de mensen die het nog niet weten Nikki gaat uit het spel omdat haar stiefbroertje is overleden dat betekend dat zij de mol niet kan zijn

 17. als de kandidaten hun vragenlijst moeten invullen zit iedereen buiten, alleen Sinan zit binnen in het donker.
  Mollen kunnen niet zo goed tegen het buitenlicht….

  Sinan neemt ook de hele groep op ‘sleeptouw’ tijdens de fietstocht…

 18. Sinan Can vindt ik op zich wel een goede Mol.
  De intro van de Timmerman kan eventueel weer slaan op de documentaire die Sinan maakt met de titel Voorbij de grenzen van Saoedi-Arabië” , waarin het volgende naar voren komt ‘Oom Mohammed, de timmerman van Jeddah’.

 19. Ik heb nog een hint naar Rick Paul!

  De titel van de aflevering was ‘op sleeptouw’. Tijdens het bondjes maken zag je Rick Paul en Nielson een bondje smeden. Rick Paul vroeg als eerste of het een goed idee was om samen te werken. Achter hun zag je een touw hangen…. misschien een verwijzing naar Rick Paul als mol en de letterlijke verwijzing naar de titel?

 20. En dan nog een hint naar Evi alszijnde mol:

  De dozen met sucre kan slaan op Evi die een festival heeft gepresenteerd genaamd SUIKERrock.

  Verwijzing naar Evi als mol?

 21. De aflevering begint met een “tutorial” hoe verwerk je een vrijstelling in een joker. Daarnaast neemt Nikkie op youtube haar volgers mee “op sleeptouw” in de wereld van cosmetica.

 22. Robert zegt tijdens het dansen: “Er is zo veel om te zien, je weet niet waar je moet kijken…. Je kan geeneens kijken” Een mol is (zo goed als) blind en kan dus niet kijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *