Dit zijn de hints & aanwijzingen van aflevering 4 van Wie is de Mol!

Wat aan aflevering! Aflevering 4 van Wie is de Mol? zit erop. En dit zijn alle hints & aanwijzingen die in de aflevering voorbij kwamen. De afleveringstitel is ‘Drukker worden’.


1. 10M

Voordat Robèrt uit de lift stapt, is ’10M’ als verdieping op de lift te zien. Als je dat omdraait, krijg je ‘MOL’.


2. Serenade

De muzikanten tijdens de serenade-opdracht zongen in ieder geval ‘Robèrt’ of over ‘Roberto’.


3. Balkon 13

Merels balkon eindigde op ’13’. De dertiende letter van het alfabet is M.


4. De productie

De categorie van Robèrt tijdens de encyclopedie-opdracht was ‘productie’. Heeft hij een lijntje met het productieteam achter Wie is de Mol?


5. ‘Oh kut’

Als Jamie een goed antwoord geeft tijdens de encyclopedie-opdracht, zegt hij ‘Oh kut’. Waarom?


6. Corrita

Toen tijdens de encyclopedie-opdracht ‘Corrita’ ingevuld werd, controleerde Niels de naam nog op zijn pak. Toch corrigeert hij de spelwijze niet en laat hij het antwoord insturen.


Op de hoogte blijven van alle hints & aanwijzingen van Wie is de Mol? Of heb je zelf een hint gespot? Check ons op Facebook of Instagram!

Heb je alle hints & aanwijzingen van de derde aflevering ook gezien? Zelf Wie is de Mol spelen? Met het Wie is de Mol? Bordspel speel jij Wie is de Mol? met je familie of vrienden!

128 gedachten over “Dit zijn de hints & aanwijzingen van aflevering 4 van Wie is de Mol!”

 1. Merel had (volgens haarzelf) al erg snel haar balkon gevonden, maar gaat vervolgens niet bij andere balkons kijken om de andere te helpen. Ze doet dus eigenlijk vrij weinig deze opdracht.

  1. En daarna gaat ze vervolgens toch nog weer naar een ander balkon waarvan zij weet dat het niet goed is.
   Zo ook Sarah, die weet dat ze op 12 moet en toch naar 13 gaat.

  2. Er is ook gesjoemeld met de montage met 1 van de balkons.
   bij een shot van alle balkons, staat er 1 niet goed. De hoek van het balkon klopt niet met de andere in lijn.
   Wat hebben ze hier uit gehaald?????

  3. Als je de versnelde beelden die zie laten zien vd balkon opdracht bekijkt, en ze af en toe vertraagd, of stilzet, zie je dat ze na een tijdje een keer gaat kijken op het balkon naast haar, daar staat dat merel en…. Niet op deze verdieping thuishoren. Wat doet merel? Keert gewoon terug naar het balkon ernaast waar ze al eerder stond!!!

   1. op 35.31 min. kan je het zien. Rick paul heeft een shirt zonder mouwen aan met een vrij lage halslijn. In dit stukje is duidelijk te zien dat het een geel shirt is met een hoge halslijn……… niels dus als je iets verder kijkt.

    1. Nee klopt niet. Is juist rick paul. Kijk naar de opdruk van het shirt. Er staan ijsjes op en de hals sluit niet perfect aan. Nielson heeft een gelig shirt aan en dit sluit perfect aan op zn nek. Tijdens de interviews van rick paul heeft hij een shirt met ijsjes erop aan.

  1. Nee klopt niet. Is juist rick paul. Kijk naar de opdruk van het shirt. Er staan ijsjes op en de hals sluit niet perfect aan. Nielson heeft een gelig shirt aan en dit sluit perfect aan op zn nek. Tijdens de interviews van rick paul heeft hij een shirt met ijsjes erop aan.

  2. Dacht ik ook al! Mijn zus pauzeerde het om goed te kijken. Vroeg aan mij “Hoe heet die ene zanger” en ging verder met kijken. Niels is al mijn mol, nu nog meer

 2. In de trailer voor de volgende aflevering hoorde je Sarah zeggen dat ze erg dyslectisch was. Verwijst dit naar de afleveringstitels met telkens een spatie ertussen? ‘Uit breiden’ enzo?

  1. voor de 700-e maal: er stat G en een stukje van de U. Al vele jaren een conflict tussen 2 dorpjes van wie de rots is. De inwoners van Guatape beginnen met het schilderen van hun naam maar werdev verdreven door het andere dorp.

     1. Tjonge jonge wat ben je eigenwijs. Zet de beelden maar stil, shirt en korte blonde haar .. Rick Paul (en kijk beetje rond op Internet, algemeen roept men Rick Paul)

  1. Oké maar hoe verklaar je dan dat Robert op 31 mei alweer in Nederland was voor HHB opnames terwijl de opnames van WIDM tot 7 juni duurden?

     1. Jamie zei ook dat het halverwege hun trip was…
      Opnames duren 3 weken is 21 dagen, helft is ca. 10 dagen dus trip moet van 10-5 tot 4-6 zijn geweest

  1. Er was waarschijnlijk één pak te weinig. De ben eerder in het programma de kans gehad om iemand weg te sturen, maar er is besloten dit niet te doen.

 3. Ik neig in een tunnelvisie te raken. Jamie zat op de plek in de boot. Jamie mummelde de echte naam van Rita Corrita zo onduidelijk dat de anderen alleen Rita Corrita hoorde….even los van dat gescheld na een goed antwoord….
  Maar ik wil die tunnel niet in….nog niet. What a mindfuck dit spel 🤩☺️

 4. Niels eindigde op het balkon waar op het bordje stond dat Sinan en Rick Paul niet op die verdieping moesten zijn! Niels stond daar met een Mollige glimlach het bordje te lezen en naar links en rechts te kijken!! Na het spel gaat hij volop andere verkeerde dingen te beschuldigen om andere in de war te brengen.

  1. In de versnelde beelden van de balkon-opdracht zie je op een gegeven moment dat er iemand naar het de balkon deru loopt, het gordijn even opzij doet maar dan niet naar buiten gaat en weer omdraait. Iemand die tijd aan het rekken is of de mol die zich even laat zien vanachter de geblindeerde gordijnen? Kan iemand opmaken wie dat was? De kleren matchten niet met een van de deelnemers op dat moment dacht ik.

 5. Voor mij ook Robert is de mol, G1 en 61 slaat op hem, G1 heeft iets met eiwitten te maken, als je dat opzoekt krijg je een filmpje te zien met hem op de achtergrond. 61 geboortejaar. Aflevering 1 en 2 lieten gezichten zien (bekken) ook veel beelden van hoven trouwens. Vorige aflevering had hij opeens de goede stang gevonden, alleen had hij die al veel eerder vast gehad. Vandaag in de boot wilde hij ook snel terug.
  Had eerder ook nog iets gevonden wat met suiker te maken had, maar weet zo niet meer wat het precies was.

  1. Voor de 701-e maal: Er staat een G en een stukje van een U. Staat er al ontzettend lang toen er een conflict was tussen 2 dorpjes. De inwoners van Guatape begonnen met het schilderen van hun naam op de rots maar werden gestoord door het andere dorp. Ik ben er geweest en heb er foto’s van. Doe aub eerst wat onderzoek voordat dergelijke onzin wordt gepost.

   1. En wat nou als de WIDM-makers dacht: Nice, dit kan dubbel geïnterpreteerd worden?

    Misschien ‘vergeten’ we dit juist wel, omdat het Guatape verhaal een bekend verhaal is. Niets is wat het lijkt! Ik hou de 61 zeker in gedachten.

 6. In moltalk gisteren: het is iemand opgevallen dat er in de leader van WIDM steeds shots worden vervangen (tov van 1e afl) voor een shot waarin mannen iets door het water slepen. Dat iets lijkt op een puzzelstuk in de vorm van een “L” met een opdruk. Wellicht moet straks een gezicht (of gezichten) gaan worden.
  Maar ook: die “L” drijvend op een meer… oftewel Meer L: Merel..? Ik vond het wel er scherp gezien, en wilde het met jullie delen!

 7. Sinan ging bij de balkonopdracht een stoeltje pakken en lekker op het balkon zitten. Zo werd het een serenade voor hem.

  Hij had ook een taktische plek met de bootopdracht. Doordat Jamie zo knetterfanatiek was, hoefde hij alleen maar mee zijn best te doen. Hij zei ook zoiets als dat het wel goed kwam die opdracht met zoveel testosteron in de boot.

 8. Merel schreef op een blokje
  ,, de mol,,
  Draaide het blokje om en schreef er ,,Merel,, op.
  Bij de vorige opdracht hadden ze de zelfde blokjes in de toren.
  Toen pakte Merel een bloke je met ,,Mol,, er op en hield het voor haar voorhoofd.

  1. Op het bordje voor rick-paul stond dat merel en Niels niet in de verdieping horen en dat zegt hij niet. En wat mij ook opviel is dat toen ze allemaal hun molllen boekje bekeken voor de test, dat niet iedereen is gefilmd dus er miste 2.

 9. Ere zijn veel aanwijzingen die naar merel wijzen:
  -al die vogels “merels” dus
  -ze doet heel verdacht
  – bij de tussenshot zie je een meer met een L er op dus merel
  -en nog veel meer
  Maar verwacht het onverwachte zeggen ze dus merel is het sws niet

 10. In de allereerste aflevering zagen we de werkplaats van de joker maker. In die kast stonden allemaal kisten waarvan 2 geloof ik met het woord sucre. Suiker maar ook een gemeente, Santander. Daar waren ze gisteren. Ik denk echt dat het Robert is. Met zoveel mensen die aan het mollen zijn kan hij zich rustig er door heen bewegen. En let maar eens op, hij komt altijd even later met een opmerking. Naast de andere hints van gisteren zoals de lift, de serenade, en eerste titel van het spel meer of minder, en dat hij met de taart aankomt zetten is voor mij dit duidelijk de mol!

 11. Robert is voor ook de mol. In het introductiefilmpje waarin de kandidaten zich voorstellen, zegt hij het volgende; “dat ik zo diep in het spelletje kruip, dat ik de omgeving niet meer zie”. De mol is blind…Ook “op de vierkante centimeter”.
  Nu weer de sereneda met zijn naam. De initiatalen MB (meester bakker?) op de muur tijdens het laserspel. Bij het balkonspel stond hij aan het einde ook nog 2x verkeerd.
  Hij is rustig. Laat de rest mooi bekvechten en zich druk maken.

 12. Op de arm van Sinan staat een tattoo ’ten fanidir can ölmez’. Ik spreek geen Turks maar Google translate vertaalt dit als ‘kan niet doodgaan’ of ‘is onsterfelijk’. Hij heeft deze tattoo natuurlijk echt niet speciaal voor WIDM laten zetten, maar het is wel een perfecte tekst voor een mol. Die altijd de zekerheid heeft om het einde te halen.

 13. In het de begin tune van de serie, zie je heel kort en joker met daarop BOO. Paar sec daarna zie je Niels. Op het tshirt van Niels staat ook boo.

 14. Is het nog niemand opgevallen dat op elke groepsfoto aan het begin van de aflevering, dat Merel dan 4 vingers opsteekt? Geen idee waar het voor staat maar begint wel een beetje verdacht te worden….

  1. Viel mij ook op. Alles teruggekeken, en steeds op een andere manier 4 vingers, vaak niet erg natuurlijk. Mogelijk staat het voor MM-Merel Mol?!

 15. Rick paul zegt met de executie ook nog dat Evelien geen joker meer heeft maar dat ze dat nog noet weet. Heeft dat te maken met de wisseltruc van Niels of heeft hij ook nog iets gedaan?

 16. Heeft Niels de pool tijdens de puzzelopdracht uit de fabriek gegooid? Hij was tenslotte degene die de leiding had over het verwijderen van de palen.

 17. Rick Paul staat uiteindelijk op het balkon met de tekst “Het balkon van Sarah Niels Jamie en Merel is niet op deze verdieping.” Terwijl uiteindelijk Niels en Sarah op dezelfde verdieping staan. Hij zegt helemaal niets…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *