Alle hints en aanwijzingen van Merel in Wie is de Mol

Tunnelvisie of niet; wij zijn er uit! Merel is dit jaar de Mol. De volgende hints & aanwijzingen richting Merel hebben ons helemaal overtuigd:


1. Het wijzende standbeeld

Op de eerste groepsfoto zijn alle kandidaten en presentator Rik te zien. Achter de groep staat een standbeeld, die ogenschijnlijk naar Merel wijst. Wijst dit standbeeld al direct de Mol aan?


2. De stem van Merel

Merel praat in haar biechten met een hele zachte stem. Terwijl ze als nieuwslezeres gewend is om duidelijk te praten. Wellicht is ze bang dat anderen haar kunnen horen, een angst van veel oud-Mollen.


3. Vlag uithangen

De was-opdracht in aflevering drie heet ‘Vlag uithangen’. Merel is in een shot te zien samen met de hangende vlag van Colombia.


4. Balkon 13

In aflevering vier eindigde het balkon van Merel op op ’13’. De dertiende letter van het alfabet is M, van Mol.


5. Een steentje bijdragen

Merel ging in aflevering zes aan de slag met het namaken van het patroon van steen. Te zien was hoe ze met stenen aan het sjouwen was, ‘Een steentje bijdragen’ was de naam van deze opdracht.


6. Een steentje bijdragen

Merel pakt in aflevering 6 tijdens de opdracht met de tuktuk’s als eerst een envelop. Later bleek hier het hoogste bedrag in te zitten, wat ze dus deels kwijt speelde.


7. Vogels

Het hele seizoen door zijn er erg veel shots van vogels te zien. Een verwijzing naar de naam van Merel, een vogel?


8. Groen

Merel stond in aflevering zeven tijdens de opdracht met de bananen bij de groene plek. Groen is ook de kleur van de Mol.


9. Mol M

In aflevering negen waren tijdens de DJ-opdracht de nummers tussendoor: 24k Magic, I’m Coming Out, Vision of Love, Ride Wit Me. De eerste letters van de laatste woorden vormen ‘MOL M’


Afleveringstitels:

Aflevering 2: Uitgerekend – Merel geeft verkeerd aan hoeveel huisdieren ze heeft, waardoor de som verkeerd wordt ‘uitgerekend’.
Aflevering 3: Niet gered – Merel verloor bij Jenga van Evelien en heeft het dus ‘niet gered’. Ook is het een anagram van ’n gedierte (Een Merel is een vogel).
Aflevering 5: Verblindend – Omdat Merel de opdracht met Robèrt zo goed uitvoerde, stapte Robèrt af van zijn verdenkingen op Merel. En hij viel de aflevering direct af. Haar acties waren dus ‘verblindend’ voor Robèrt.
Aflevering 7: Inhalen – Merel trok de envelop met de twee eliminaties, waardoor de executie werd ‘ingehaald’.
Aflevering 8: Met zand strooien – Merel maakt een hele opzichtige fout bij de opdracht met de joker. Is ze opzettelijk met ‘zand aan het strooien’?


Op de hoogte blijven van alle hints & aanwijzingen van Wie is de Mol? Of heb je zelf een hint gespot? Check ons op Facebook of Instagram! Zelf Wie is de Mol spelen? Met het Wie is de Mol? Bordspel speel jij Wie is de Mol? met je familie of vrienden!

49 gedachten over “Alle hints en aanwijzingen van Merel in Wie is de Mol”

  1. Op het moment van het maken van die foto wist werkelijk nog niemand wie de 3 finalisten zouden zijn. Wel wisten er mensen wie de mol was.

 1. In de aflevering met de dubbele executie zit die straf toevallig in Merel haar envelop. Maar aan het begin van de aflevering gaan ze op de foto, Merel laat met haar hand een 5 zien. Ze staat als vijfde in de rij wanneer ze haar envelop opent. Sindsdien zit ik vol op Merel!

 2. Oei, dan zitten jullie aardig fout, echter ze zal wel winnen, ze heeft Sarah al ontmaskert ‘zie het checken van de houten schijven onder water achter de rug om…. eh dat maakt voor een echte mol niet uit, enkel een kandidaat zal hierin bevestiging zoeken.

  Ook zie je Sarah meerdere keren op de plaatst van Niels snel haar hand onder of achter zn draaitafel doen op het moment Niels niet oplet en met Merel bezig is….etc..etc..

  Een top mol dit jaar en waarschijnlijk kwa kas de beste tot nog toe en de kas laag houden daar draait t om!

  Ik kan enkel hopen dat het Niels is want dan volgt er iets unieks en daar ben ik benieuwd naar… of zouden ze dit jaar voor niks mensen t ook in bioscopen extra laten volgen?? 😉

 3. de Kleur ROOD is de gebruikelijke kleur van de mol, geel is ook nogweleens gebruikt maar groen…..???
  ik kijk t al vanaf Angela Groothuizen, maar de groene kleur is niet naar mijn idee voorgekomen als MOLkleur.

  Rode shirtjes,jurkjes,armbandjes,oorbelletjes ,gele petjes, broeken,helmen.. heb ik wel eens langs zien komen.

  maar succes, Sarah zal t zijn, de Merel hints liggen er zo bovenop sinds aflevering 1 dat zou een blamage zijn.

  1. Mooi – op andere fora zouden mensen juist Sarah als Mol een blamage vinden. Zo blijkt maar weer: iedereen ziet andere “overduidelijke” hinta. Daarvan het minste van Niels vind ik, dus mijn Mol. We gaan het zien!

   1. Merel zat ook in een groene tuktuk en in de stamboom opdracht, stond Merel bij de paal voor groene schijven. Kan niet wacht tot morgen!

 4. Ik denk dat het Sarah is. Merel wist waarschijnlijk al dat Niels op haar zat en heeft daarom de vrijstelling bij Niels in de schoot geworpen zodat zij als winnaar over blijft en met de pot naar huis gaat. Vanuit haar vakgebied zal ze sterk zijn in onderzoeken en punten met elkaar verbinden waardoor ze weet dat Sarah de mol is. We zijn helaas sterk afhankelijk van wat de programma makers willen laten zien en daar hebben de kandidaten geen last van.

 5. In aflevering 3 met de jenga toren houdt merel een jenga blokje voor haar voorhoofd met de tekst de mol en zegt vervolgens of is dit een aanwijzing

 6. Ik vind t jammer dat Sarah en Merel als een blamage worden gezien als ze de Mol zijn….eh??? hoe zo?
  in de vernieuwde hyper moderne tijd is t gewoon logisch dat bepaalde moeilijke hints nu eenmaal super eenvoudig te herhalen en uit te pluizen zijn, ook vanuit het perspectief van de kandidaat deden ze het waarschijnlijk super want de rest zat fout, veel van deze molloten op de sites hadden eerst Rick Paul 100% en nu hebben ze geswitched en roepen jaaaaa echt slecht blabla…. weakness.

  Een geweldige reeks afleveringen weer, fantastische opdrachten in een adembenemend landschap met een nauwelijks te ontmaskerende Mol met zeeeeeeeeer lage pot.

  Dus beste mol ooit, tot nu toe als je het logisch bekijkt.
  de regie heeft de rest en hints in handen daar kunnen zij niet veel meer aan doen, ik denk dan aan Klaas in het spel top mol maar door de regie t spel thuis verknoeid.

 7. Tja vrienden van me kijken t al sinds Angela Groothuizen en die gebruiken nauwelijks internet en zeker niet voor aanwijzingen, ze kijken zoals het bedoelt is, de aflevering in een keer kijken s avonds om half negen en daar de informatie uithalen.
  Die hebben Merel en Niels vanaf aflevering 1 in de gaten gehouden, voor gaande jaren zaten ze altijd met Mol in ieder geval in de finale, zeker vorig jaar uiteraard dat was toch ook in hun ogen de slechtste maar meest grappige mol tot nu toe: het ‘waar in Kiev’zitten jullie? dat was een weggever dat doet alleen een Mol tevens volgenden er binnen 10 minuten nog 2 weggevers. Deze mol is absolute zonder twijfel een hele goede de kas is verschrikkelijk laag!

 8. Spannend! ik vond er fantastische opdrachten tussen zitten!Merel word wel erg verdacht gemaakt, Niels zou leuk zijn ik gok op Sarah.

 9. Op de site van het AD staat een interview met de mol. Let vooral op de laatste vraag;

  10 Kom op, geef ons nog één fatsoenlijke hint!
  ,,Nee, daar ga ik mijn steentje niet aan bijdragen.”

  In aflevering zes is er een opdracht genaamd; ‘Een steentje bijdragen’ Merel ging aan de slag met deze opdracht.

  Link naar het interview; https://www.ad.nl/show/ik-ben-de-mol~aeb8374c/

 10. Geweldig genoten en wat anderen ook denken te weten of zeggen (de molloten site zat er falicant super naast, hoewel ze nu hun verdachten weer hebben bij ge-edit!) Merel je was super! en een fact de beste MOL tot nog toe!
  klasse heel knap, ik zat er sinds Angela Groothuizen voor t eerst naast ook al stond je wel in de finale naast ‘mijn’mol 😉 (ach toch he!! dat bordje op je hoofd in stapelgek ik voelde t nog aan, maar ja ik zat al in mn Sarah tunnel)

  TOP MOL!TOP VROUW.

 11. merels acties zorgen er voor dat de andere kanidaten niets verdienen waarscheinlijk heeft zij geld weg gepakt bij de lezer opdracht!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *