Alle hints & aanwijzingen uit de voorbereiding van Wie is de Mol? 2019

Vanavond is het zover, dan begint eindelijk het nieuwe seizoen van Wie is de Mol? Om goed voorbereid te zijn, zetten we alle hints & aanwijzingen die nu al zijn ontdekt, op een rijtje:


1. De albumcover

Naast de muurtekening van de groep werd een afbeelding gevonden die door de crew geplaatst was. De afbeelding is een albumcover van rockband Eddie & The Hot Rods.


2. De Play-button

In de intro verschijnt een tuktuk met een symbool op het dak dat lijkt op de Play-button van YouTube. Dat zou kunnen verwijzen naar YouTube-ster Nikkie.


3. Het standbeeld op de groepsfoto

Op de eerste groepsfoto zijn alle kandidaten en presentator Rik te zien. Achter de groep staat een standbeeld, die ogenschijnlijk naar Niels wijst. Wijst dit standbeeld de Mol aan?


4. Daar, boven op die berg

In een preview van de eerste aflevering kwam een shot van een berg terug. Nu is dat in Colombia niet zo bijzonder, maar op de berg stond in het wit ‘GI’ of ’61’. Dat zou kunnen verwijzen naar het geboortejaar van Robèrt (1961) of een programma waar Rick Paul aan mee heeft gedaan (Grote Improvisatieshow).


5. M-O-L in Moltalk

In de eerste aflevering van Moltalk werden de kandidaten door middel van een video en kort interview voorgesteld. De eerste letters van de antwoorden van Niels vormen M-O-L. Toeval?


Ga jij alle verborgen hints & aanwijzingen spotten? Het Molboekje 2019 is nu verkrijgbaar! Hierin staat achtergrondinformatie over Colombia, interviews met deelnemers en handige tips.

25 gedachten over “Alle hints & aanwijzingen uit de voorbereiding van Wie is de Mol? 2019”

 1. Jullie volgen bij het standbeeld de arm en niet de vinger. Volg je de richt van de vinger (waarmee je toch echt wijst), dan kom je niet bij Niels, maar bij Merel uit.

 2. Hint 4 is ronduit belachelijk: (bron Wikipedia)
  Aan de noordelijke zijde van de rots zijn er in grote witte letters, “G”, en een onvolledige “U” (alleen de enkele verticale slag werd voltooid) geschilderd. Guatape en El Penol betwisten de rots al lange tijd en de bewoners van Guatapé besloten om de zaak op te lossen door de naam van de stad op de rots te schilderen in grote witte letters. Het duurde niet lang voor de bewoners van El Peñol het werk zagen en een grote menigte zich verzamelde om het schilderen te stoppen. Alleen de “G” en een deel van de “U” zijn afgerond.

   1. Naturlijk niet. De gekte slaat weer toe. In dat plaatsje woont een Colombiaanse boer, zijn hond is 13 jaar oud, in 2005 verkocht zijn slager 1974 kg vlees, het geboortejaar van Piet uit Groningen die op dezelfde school zat als de buurman van Sarah !

  1. GI lijkt mij niet zo zeer een aanwijzing, zeker als je weet dat de I eigenlijk een U zou moeten zijn geweest. maar de makers hebben Guatape (zoals het plaatsje heet) net niet kunnen afmaken door tegenstanders.

 3. Deze tunnelvisie van mij gaat heel ver, ik heb alle leaders van alle seizoenen terug gekeken en gekeken wanneer de mol in de leader zit en dit is de conclusie.
  In 18 seizoenen is de mol het vaakst als 9e in beeld geweest en nog nooit in beeld geweest als 1e of 4e, en als je alles om rekent in procenten is de kans dat dit seizoen de mol is de conclusie van de leaders.

  0% Jamie,
  5% Nikkie,
  11% Robert,
  0% Merel,
  11% Rick Paul,
  5% Evi,
  17% Niels,
  17% Evelien,
  29% Sinan,
  5% Sarah,

  Misschien hebben we hier niks aan maar toch. de mol zit ook meestal aan het eind van de leader, nooit echt in het begin

 4. Edie and the hot rods is een band die in 1975 is opgericht. Robert zijn leeftijd is 57 (omgekeerde van 75) EN met de “nummers” op de berg 61, wat ook zijn geboortejaar is EN de wijzende vinger, EN het groene shirt lijkt Robert een goede kandidaat om De Mol te zijn.

  1. Naturlijk niet. De gekte slaat weer toe. In dat plaatsje woont een Colombiaanse boer, zijn hond is 13 jaar oud, in 2005 verkocht zijn slager 1974 kg vlees, het geboortejaar van Piet uit Groningen die op dezelfde school zat als de buurman van Sarah !

 5. Het album van Eddie & The hot rods dat werd afgebeeld kwam uit in 1994, het geboortejaar van Nikkie De Jager! De yt logos op de tuktuk’s verwijzen naar haar kanaal & de “tutorial” waarin jokers & vrijstellingen worden gemaakt verwijst naar haar kanaal; “Nikkie Tutorials”

 6. Ik denk dat Robert de mol is, Robert bakt eten. Zoals cakejes en taarten en dergelijke. Ik zag dat er in de aflevering een jongetje een cakeje zat te eten. Ik denk dat dit puur bewijs is dat Robert de mol is. Robert ik hou je in de gaten………

 7. Het album Get Your Rocks Off is uitgegeven in 2002 (29 juli 2002). Het album dat in 1994 uitkam heete “BBC Radio 1 Live in Concert”. Het is dus geen verwijzing naar het geboorte jaar van Nikkie.
  De volledige titel van het zesde nummer is “Writing on the Wall”. Eerder een aanwijzing dat we dus moeten kijken naar wat er op de muur staat, dan wie als 6e op de muur staat.
  Waarmee we dus terug zijn bij de berg: “61” of “GI”

 8. merel zegt dat sarah tegen haar zegt: “ik vind het groene shirtje met het zwarte broekje wel leuk’. dat zijn de Mol-kleuren, is dat een hint naar de mol?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *