Was Jean-Marc de Mol voordat hij naar huis ging?

Afgelopen aflevering zagen we een moment dat we maar één keer eerder in de Mol-geschiedenis hebben gezien; een deelnemer verlaat uit eigen overweging het spel. Janine Abbring overkwam het in seizoen 13, toen ze na een val verkeerd terecht kwam en haar ruggenwervel verbrijzelde. Het eigen vertrek van Jean-Marc zou nog steeds een unicum kunnen zijn, omdat er steeds meer geruchten gaan dat Jean-Marc mogelijk de Mol zou zijn geweest.


…behalve de Mol
In de eerste aflevering van het seizoen week Art af van zijn standaardpraatje tijdens de executie. Normaal zegt hij: “Tijd voor de test. Twintig vragen over de identiteit en het doen en laten van de Mol. Degene die het minst weet, ligt uit het spel. Behalve de Mol, die hoeft nooit naar huis.” In de eerste aflevering slaat hij het gedeelte over de Mol over. Dat zou kunnen omdat de Mol (in de volgende aflevering) juist wél naar huis ging. Wat het ook kan betekenen is dat de Mol niet aan de eerste test heeft meegedaan. In de tweede aflevering zegt Art het gedeelte over de Mol wel weer tijdens de test.


Sale


De stress
Dat het zwaar kan zijn om aan Wie is de Mol mee te doen, bevestigden eerdere deelnemers al. Voor een Mol is een deelname nóg stressvoller, omdat deze niet ontmaskerd mag worden. Daarom zou het goed kunnen dat Jean-Marc, ondanks de (psychologische) testen vooraf over zijn Mol-capaciteiten, toch bezweken is onder de druk die op zijn schouders hing.


De wisseltruc
De titel van de aflevering waarin Jean-Marc bekend maakte het spel te verlaten, heette ‘wisseltruc’. Dit zou een aanwijzing kunnen zijn naar Jean-Marc die het Mol-schap overdraagt aan een andere kandidaat.


De promo in het park
Aan het begin van de eerste aflevering verscheen er al een promo, die we tot op heden in het seizoen nog niet voorbij hebben zien komen. In deze promo vraagt Art aan een aantal kandidaten of zij nu al willen weten wie de Mol is. Dat is een vraag die moeilijk te plaatsen is, mogelijk zou hij hier polsen of hij of zij nog open staat om de nieuwe Mol te willen worden. De Mol weet namelijk natuurlijk zelf wél wie de Mol is.


De tweede Mol
Uit informatie achter de schermen blijkt dat er altijd een draaiboek klaar staat wanneer de Mol onverhoopt niet het spel kan voortzetten. Ook wordt er daarbij alvast een tweede Mol bepaald. Op die manier kan dus een mogelijk vertrek van een Mol altijd worden opgevangen.


Op de hoogte blijven van alle hints & aanwijzingen van Wie is de Mol? Of heb je zelf een hint gespot? Check ons op Facebook! Hier vind je het Molboekje. Zelf Wie is de Mol spelen? Dat kan! Bekijk hier het Wie is de Mol Bordspel.

 

Sale

27 gedachten over “Was Jean-Marc de Mol voordat hij naar huis ging?”

 1. Jean Marc was voor mij in afl 1 de Mol. Hij pakte het stapeltje papier met de kaart en de foto’s van de kandidaten en toen hij de envelop pakte zei hij: dit is de opdracht. Hoezo? Dat zie je aan de buitenkant niet! Het was voor mij zo zeker, dat bovenstaande hint voor mij totaal logisch is!

 2. Voor mij was hij ook de mol. Tenminste na aflevering 1 dus onterecht punten kwijt omdat hij naar huis gaat . Ja zo kun je t spel niet eerlijk spelen. Erg jammer. Nu focussen wie 2de keus is.

 3. Manuel Venderbos werd ziek en moest opgeven net zoals Janine Abring die met een gebroken rug moest opgeven blijft dus toch een unicum vrijwillig opstappen

 4. De reden dat Jean-Marc mijn mol was, had met die taxi actie te maken in afl 1. Die taxi stond al klaar (maw reed niet) toen Jan en J-M aan kwamen lopen. J-M zwaait met buidel geld ( afgesproken?). Taxichauffeur ziet dat er een cameraploeg meeloopt en rijdt, en toch rijdt hij ( en taxi van cameraploeg) om om sigaretten te dealen. Kan niet anders dan vantevoren geïnstrueerd.

 5. Maar de tweede aflevering zei Art dus wel, behalve de mol, die gaat nooit naar huis. Dat was 2 minuten voordat JM naar huis ging, die eerste theorie gaat dus niet op. Maar om al dit gedoe te voorkomen hadden ze hem beter gewoon een rood scherm kunnen geven..

 6. Roeland Fernhout ging in seizoen 5 ook naar huis zonder scherm. Hij had een virusinfectie. Dus uniek is de situatie zeker niet, ongebruikelijk wel.

 7. Ik denk Jean marc op wat slecht acteerwerk te spotten wat aansluit op de theorie dat hij de mol zou zijn geweest namelijk bij aflevering 2 aan het eind wanneer hij aan geeft Echt geen idee heeft te hebben wie de mol is.
  Als hij zonder voorkennis dit gezegt zou hebben dan zou hij na mijn mening geloofwaardiger over komen.
  Niet een concrete aanwijzing maar bekijk het stukje en oordeel zelf.

 8. Buiten dat deze theorie naar mijn idee volledig juist is, heb ik nog iets wat dit zou kunnen bevestigen. In aflevering 2 tijdens de theatervoorstelling, zegt Art letterlijk: ”In deze voorstelling nu niet één, maar twee verraders op het podium”. Dit zou kunnen linken aan dat er deze aflevering even twee mollen waren omdat Jean-Marc werd overgenomen?

 9. Aflevering 6 is gekoppeld aan dag 10. Dat was aan het begin van de aflevering te zien. Zuivere opnametijd.

  Aflevering 4 begon op dag 6. Dat id vermoedelijk 25 mei. In aflevering 4 zat immers ook de nationale feestdag op 26 mei.

  Dat betekent dat de eerste 3 afleveringen in 5 dagen opgenomen zijn. Hieruit is af te leiden dat de opnames gestart zijn op 20 mei. De exit van JM was al na aflevering 2. Hieruit is af te leiden dat de productie veel te weinig tijd had om ”ad hoc” van mol te switchen. Natuurlijk is het een keer gebeurd dat er nog geen mol was,. Maar in dat scenario had met dit al zo gepland, en kon men inspelen op de opties.

  Kort gezegd: JM was de mol niet, en is dit ook nooit geweest. Mijn mol is nu Simone, was tot afgelopen zaterdag Stine. Waarom kies ik voor Simone? Stine gaat er na aflevering 7 uit, dus ook zij is de mol niet. In aflevering 1 zitten een paar belangrijke aanwijzingen naar Simone (onder meer WID M18, waar ze expliciet naar verwijst).

  Een aanwijzing naar een vervangende mol kun je niet achteraf monteren in een aflevering die vooraf gaat aan de exit van een andere deelnemer, die nog door veel mensen als de oorspronkelijke mol wordt gezien. Een extra argument hiervoor is de exit van Roeland in seizoen 5. Hij werd ook wekenlang, zelfs nog na de ontknoping gezien als oorspronkelijke mol. Maar helaas voor de Roeland-aanhangers: in aflevering 1 van dat seizoen waren officiele hints te zien naar Yvon.

  Neem dus maar gewoon aan dat JM om bovengenoemde redenen niet de oorspronkelijke mol was.

 10. Ik viind dat Ruben de mol is. Want in de aflevering dat stine eruit ging stemde iedereen op Ruben behalve stine en Ruben zelf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *