Dit zijn alle hints en aanwijzingen van aflevering 1 van Wie is de Mol 2018!

De eerste aflevering van Wie is de Mol 2018 is afgelopen! Dit zijn alle hints en aanwijzingen. Heb je zelf iets gezien? Laat het weten op onze Facebook. De afleveringstitel is ‘Een verhaal apart’.


1. De tweet van @IkbendeMol

Voordat de uitzending begon, werd een Tweet geplaatst op het account van @IkbendeMol. Als deze tweet vertaald wordt uit het Armeens, staat er ‘zien’. Als je de tweet omdraait het vertaalt naar het Vietnamees, staat er ‘Gekleurd glas’. Na de aflevering werd duidelijk dat het waarschijnlijk de eerste letters waren uit de plaatsen waar ze geweest waren: Moskou, Armenië, Kiev, Jerevan, Almaty, Azerbeidzjan, Rusland, Bakoe, Oekraïne, Kazakhstan


2. ‘Een verhaal apart’

De titel van de eerste aflevering is ‘een verhaal apart’. Jean-Marc is striptekenaar van o.a. Fokke en Sukke, doorgaans korte ‘aparte’ strips.


Games Voordeelweken


3. Jan die de letter M uitbeeldt

Jan beeldt tijdens de eerste opdracht de letter M uit aan een medewerker van de koffiecorner, terwijl hij zegt naar een boog te zoeken.


(video door: @timmieschaap)


4. Laat bellen

De Mol weet dat ze Art zo laat mogelijk een keer moeten bellen om veel geld uit de pot te halen. Simone en Bella bellen al vrij vroeg, wat ze maar 500 euro kost; Olcay & Ruben, Stine & Emilio (2x), Ron & Loes en Jan & Jean-Marc bellen Art voor 1.000 euro.


5. De hint van Emilio

Emilio wil de hint die hij van Art heeft gekregen niet geven. Hierdoor moet de andere groep zelf bellen, wat de groep weer geld kost.


6. Ron in Tbilisi

Ron is in de intro wel terug te zien in Tbilisi, namelijk bij de Liberty Bank. Of hij is hier alleen voor de intro, of hij komt weer terug in het spel.


(foto door: BigBoots)


7. ‘behalve de Mol’

Bij de executie zegt Art altijd zijn standaardtekst, maar in de eerste aflevering slaat hij de tekst: ‘… behalve de Mol, die gaat nooit naar huis’. Zou de Mol niet deel hebben genomen aan de executie?


8. M18 – S

In de opdracht moeten de kandidaten in eerste instantie op zoek naar een dossier. Op dit dossier staat: WID M18, en drie stippen met een lijn. Drie stippen betekenen in Morse-code de letter S. Is dit de S van Simone, die ook nog eens naar de M18 wijst? Of de S van Stine?


Games Voordeelweken


Verdenkingen:

Jan verdenkt Loes, Olcay, Ron, Emilio en Jean-Marc
Loes verdenkt Stine
Jean-Marc verdenkt iedereen waarmee hij gesproken heeft
Ron verdenkt Loes


Op de hoogte blijven van alle hints & aanwijzingen van Wie is de Mol? Of heb je zelf een hint gespot? Check ons op Facebook! Hier vind je het Molboekje. Zelf Wie is de Mol spelen? Dat kan! Bekijk hier het Wie is de Mol Bordspel.

307 gedachten over “Dit zijn alle hints en aanwijzingen van aflevering 1 van Wie is de Mol 2018!”

     1. bij de zin van Art: behalve de mol, die gaat nooit naar huis, iedereen denkt dat de mol dus bij de personen zat die GEEN test moesten maken. Klink logisch toch? NOT! Vind ik, hij zegt dat NIET omdat de mol dus wel naar huis zou kunnen gaan (niet echt maar je snapt het vast wel) want je zegt het juist als hij bij de mensen zat die GEEN test moesten maken, dus hij zat bij de mensen die WEL een test moesten maken. Hoop dat dit duidelijk is. Jade #WIDM

  1. 1.Een verhaal appart.
   Stine zegt dat ze vele verhalen heeft geschreven over filosofie maar ook over liegen. Dit is dus een andere verhaal.
   2.De mol wil geld uit de pot en de enige manier bij die opdracht kan door te bellen. Als je terugkijkt zie je stine emilio stimuleren om nog een keer te bellen nadat ze al gebeld hadden.

   1. Een verhaal apart: Jean-Marc zei dat hij zich afsluit van de buitenwereld tijdens het wie ben ik momentje, is dit ook geen verhaal apart dan?

     1. Eva is de eerste vrouw. De eerste vrouwelijke kandidaat die je deze aflevering ziet is Stine.

     2. EVA was mij ook opgevallen. Daarna viel het volgende me op: Loes hAVErkamp, hierin staat EVA achterstevoren 😉

     3. stine is geboren in denemarken, de vlag van denemarken is rood met een wit kruis erdoorheen,
      de vlag van georgie(tibliski), is wit met een rood kruis erdoorheen. precies omgedraaid

     4. Een van de kandidaten van widm2018
      deed mee aan een voorstelling ADAM EN EVA een verhaal apart wordt afgekort eva en die kandidaat speelde eva in die vorstelling dus het kan dat die gene de mol is alleen ben ik haar naam vergeten

   2. En Art zegt tijdens een aflevering: “Behalve de mol. Die houdt zich wijselijk stil”. Dit verwijst naar Stine, die zich als filosoof wijselijk stil houdt.

   1. Jean Marc: ” een goede mol moet in staat zijn bepaalde lichaamsdelen af te sluiten van de buitenwereld”. Hij doet dit met zijn zonnebril. Daarbovenop is een mol blind, en zijn zonnebril lijkt op een zonnebril die een blind iemand zou kunnen dragen. Geen flauw idee of dit echt een hint is, maar ik hou Jean Marc in ieder geval goed in de gaten.

   1. Ja Emilio lijkt ook bij die Japanse tv stukjes aanwezig te zijn en wanneer hij de tel voor het eerst ziet reageert hij direct over andere teams terwijl ze nog niet hebben onderzocht wat deze tel kan. Ook wijst hij met zijn duim en vinger in de hotelkamer na het pakken van de foto richting…?

  2. Bij de woordzoeker (voorstukje) zie je als je (goed )kijkt RON MOL WAARHEID
   het is erg gek dat je weg moet zonder je mede kandidaten te kennen
   grote kans dat RON weer in het spel komt
   is RON dan de MOL ??

   PS: #ibdm betekent ik ben de mol hm raden jullie wie ik ben ?
   🤷‍♀️🙋‍♀️

    1. Bijna alle kandidaten namen staan in die woordzoeker behalve de namen; Olcay, Ruben en Stine. Dat kan betekenen dat, dat de 3 finalisten zijn en een van hen de mol is.

  3. Op één van de kluizen met de tickets staat de combinatie in eerste instantie op “R B M L A I D”.
   (R)on (B)oszhard (M)o(L)? Of het hulpje (AID) van de Mol?

   1. Art zei in vorige jaren altijd de hele zin; in deze aflevering zij hij het laatste stukje van die zin niet.. Naar mijn mening is dit wel verdacht 😉

     1. En Ron zie je ook nog een keer bij de liberty bank. Wat nog veel later is dan deze 1e aflevering… is dit duo een verhaal apart?

 1. Jan belt gelijk met Art zonder dat Jean-Marc toestemming had gegeven. En daarna belt hij.nog een keer terwijl ze de coordinatie van de kluis al weten. Dit kost veel geld.

 2. In het eerste beeld in Georgië, dat Art komt aanlopen vanaf de kerk, komt achter de kerk de foto van de mol te staan, alsof het het licht van de kerk is. Vergelijkend met de profielfoto’s is dit Emilio.

   1. In Azerbeidzjan wordt Azerbeidzjaans gesproken, en in Kazachstan Kazachs. Dit zijn wel Turkse talen, maar dat is iets heel anders dan Turks. Turkse talen vallen onder een grote taalfamilie, met talen die onder meer in Siberië, China, Centraal Azië, de Kaukasus en Turkije worden gesproken. Turks valt hier ook onder, maar deze talen zijn dus niet hetzelfde.

  1. Als je op translate op terugvertalen klikt, dan komt er een heel ander woord voor in de plaats, ik ga uit van de letters van de plaatsen en landen waar ze zaten

 3. De namen ron, emilio en bella zijn op het kruiswoordpuzzel te zien? Ziet iemand nog meer namen verstopt? Zullen dit de eerste afvallers zijn?

   1. Oehie hahahah hm kan loes zo niet vinden, denk dat ik me blind staar!
    Maar zie ook het woord vragen nu, dus misschien betekend het niets speciaals.
    Mindfuck

 4. ‘Een verhaal apart’
  Jean-Mark weet niet hoe hij een smartphone moet gebruiken. Hij zegt dat hij geen smartphone heeft. Dit is wel een beetje apart, omdat tegenwoordig bijna iedereen een smartphone heeft.

 5. De missende zin voorafgaand aan de test duid volgens mij op het feit dat de mol niet heeft deelgenomen aan de test en niet dat de mol nu wel naar huis is gestuurd en terugkomt. Dat zou dan voor de overige afleveringen wel heel duidelijk zijn.

  Als de mol dus niet meegedaan heeft aan de test, betekent dit dat Jan, Jean-Marc en Loes dus niet de mol kunnen zijn.

  1. Als de standaard tekst ‘behalve de mol, want die gaat niet naar huis’ het hele seizoen blijft ontbreken en Olcay Gulsen tijdens dit seizoen in Turkije of Armenie komt dan kan dit naar haar als mol verwijzen. Ze heeft namelijk Turks-Armeense roots dus gaat ze als het ware wél naar ‘huis’.

  2. Ik denk dat die zin ergens anders over gaat namelijk dat er dit jaar twee mollen zullen zijn want bij het stukje van wat er gebeurt in de volgende aflevering zegt iemand ook “ twee Mollen”

  3. Jawel, want dan krijgt de Mol toch wel een groen scherm en diegene die de test alsnog het slechtst gemaakt heeft krijgt dan een rood scherm.

  4. loes loopt weg en zegd suc6.. zonder overleg… en haar uitslag zien we niet! dus de mol gaat niet naar huis kan er ook op slaan dat ze de test wel maken maar de test niet ‘fout’ kunnen maken. en dus niet naar huis gestuurd kunnen worden. omdat ze toch altijd een groen scherm krijgen

 6. In het kruiswoordpuzzel zie je de namen ron emillio en bella verstopt.
  Ziet iemand er nog meer? Zouden dit de eerste afvallers zijn?
  Of wie weet de gene die de finale halen!

 7. Jean Marc zegt geen smartphone te hebben en daarom
  Niet tevweten hoe de telefoon werkt, maar als er later gebeld word weet hij heel snel op te nemen.

  1. Ik denk dat loes de mol is want zij zat in Moskou samen met Ron me de afstand van Moskou naar tbilisi is 1981km en loes is geboren in 1981

    1. En op de taxi in de aflevering stonden de cijfers 571, naar letters in het alphabet vertaald staat daar EGA, over het algemeen gezien als Latijn voor vrouw?

  1. Op een gegeven moment komen er twee bussen in beeld. De voorste is 32 zo oud was Jan toen het opgenomen werd.
   De achterste bus is 21
   Jan was 21 toen zijn carrière begon bij Pownews

 8. Jan, Loes en Stine zijn van sterrenbeeld steenBOK.
  Kan het zijn dat de tweet van de mol niet vertaalt moet worden uit het Armeens/Vietnamees maar gewoon letterlijk genomen moet worden dat de bok (=mol) zich dit jaar mak moet/heeft gehouden?!!

 9. Bij het stukje van Jean-Marc op de site staat:
  “WIE WAS JOUW VERTROUWENSPERSOON?
  “Elle, mijn vrouw. Met haar heb ik alles gedeeld. Ook tijdens de opnamen hebben we veel contact gehad. Ik had soms het gevoel dat ze er echt bij was.”

  “Veel contact” suggereert dat Jean-Marc lang in het spel is geweest, aangezien er iedere dag maar beperkte mogelijkheden tot naar huis bellen zijn!

  1. Jean-Marc zegt dat hij geen smartphone heeft als dat zo is kan hij ook niet naar huis bellen en zo geen contact hebben met zijn vrouw Jean-Marc de mol????

   1. Bellen dan denk ik AE? Ze konden ART toch ook allemaal “bellen” dan kan dat ook. Gewoon opbellen en dan zo een gesprek hebben.

    Misschien ook logisch want Art kon niks zeggen over wat hij deed en hoe hij het deed. Maar hij kan zelfs op afstand een interview houden.

    1. En meestal wordt de afvaller ook nog geïntervieuwd op de radio de volgende dag over ‘zijn beleving in wie is de mol’ Nu ook niet gezegd/gebeurd.

 10. De stukken op het schaakbord bij Jan en Jean-Marc op tafel staan niet goed. De witte koning en koningin (ook wel ‘dame’ genoemd) zijn omgekeerd. Nu staat de dame op een zwart vakje i.p.v. wit. Betekent dit dat er iets niet klopte met een witte (blanke) dame? Of dat het de mol een donkere (vanwege het zwarte vakje) dame is?

  1. Het schaakbord was mij ook opgevallen. Dame/koning van plaats gewisseld. Bij wit en zwart.
   Betekenis?
   Zou het kunnen zijn dat er 2 mollen in het spel zijn, een man en een vrouw?
   Dat zou zeker een verhaal apart zijn.

 11. In de line-up in Georgië zijn er vier lampen te zien waarvan er 1 uit of kapot is, deze lamp is steeds recht boven Ruben in beeld. De mol heeft geen licht nodig…

 12. 6. Ron in Tbilisi
  Ron is in de intro wel terug te zien in Tbilisi, namelijk bij de Liberty Bank. Of hij is hier alleen voor de intro, of hij komt weer terug in het spel.

  7. ‘behalve de Mol’
  Bij de executie zegt Art altijd zijn standaardtekst, maar in de eerste aflevering slaat hij de tekst: ‘… behalve de Mol, die gaat nooit naar huis’. Zou de Mol niet deel hebben genomen aan de executie?

  Of: Ron keert terug in het spel, blijkt de mol te zijn en is daarmee de eerste mol die wél naar huis gestuurd wordt…

   1. Ik dacht ook dat de mol er nooit uitgaat. Het doel van de mol is: andere spelers wegspelen en voorkomen dat er geld in de pot komt. Dat kan niet als je niet in het spel zit. Is dat wel waar, van Yvon? Herinner het me niet meer…

   2. Nee, er was iets met percentages… Ze deden net alsof zij dr uit moest vlgm, maar ze heeft nooit een scherm gehad.. Op haar scherm stond uit mijn hoofd het percentage 34… Dus ze is nooit vertrokken, de groep moest alleen de volgende keer niet lager dan dit hebben, anders moesten er 2 kandidaten uit.. Naar mijn weten?

 13. Ik heb alle combinaties van de letters van de landen en steden geprobeerd
  Daar kwam uit:
  Eerste letters landen(zonder georgie)
  Okara:ligt in Pakistan volgens mij een regio

  Laatste letters landen(zonder georgie)
  Enden: woont er iemand in enden?
  Denen

  Laatste letters landen(met georgie)
  Eenden

  Armenie
  Animeer:animeren mischien?
  Mariene:misschien een familielid of doopnaam

  Voor de rest zijn er volgens mij geen combinaties mogelijk.
  Het zou kunnen dat ik iets over het hoofd zie….

 14. Als de mol van tunnels houdt was het Loes, uitgebreid in beeld gebracht in de Moskouse metro.
  Van Jean Marc is er een prachtige shot waarin hij de envelop precies zo in zijn broek heeft dat “de mol” leesbaar is.
  Aanwijzingen of toeval 😉

 15. Als Ron zijn naam heeft ingevuld voor de uitslag, zie je in de weerspiegeling van het scherm dat hij zijn vinger optilt en zijn eigen naam aanwijst. Wijst hij zichzelf aan als mol?

  Helemaal als uit de leader inderdaad blijkt dat hij in Tbilisi is (en dus terug komt in het spel?)

 16. Okey dit is een long shot, maar toch wilde ik het kwijt, just for fun.

  In de intro zie je in een flits een aantal buizen met daarin bedragen. 1e frame is 10
  tweede frame is -10, 50 en 100. Opgeteld 150. De volgende frame zie je ouderwetse lampen.
  Het album “Everything I Say” van Ruben is opgenomen in Studio 150 te Amsterdam.
  De oude lampen in het volgende frame zouden kunnen verwijzen naar de Edison prijs die hij heeft gewonnen. Op het einde hangt er (zoals eerder vernoemd) een lamp boven zijn hoofd die niet aan is. Een mol heeft geen licht nodig. Maar ik vind zijn werk en achtergrond niet passen bij die van een mol.

 17. Ik denk,na mijn frustratie dat Ron uit het spel is, dat hij terug komt. Aan de hierboven genoemde reacties over Ron, is mijn hoop wedergekeerd. Terugdenkend aan het seizoen in Zuid-Afrika, waar Tim terug kwam (en ook geen gesprek had met art), was dit apart. De titel heet ook: ” Een verhaal apart” en de laatste zin van art is ook verdwenen. Dit is zeker geen fout van de productie!

 18. Ik heb drie hints dat Jan De Mol is
  1. Hij zegt meteen “We gaan niet voor het geld (dat moet uit de pot blijven), we gaan niet voor de jokers ( niet nodig), we gaan voor de kluis. Dat is precies wat er uiteindelijk gebeurt. Jan weet dat de kaartjes naar Tblisi in de kluis zitten.
  2. Hij is degene die vraagt: “ Waar in Kiev zijn jullie?” Om de andere een hint te geven.
  3. Het laatste telefoontje met Art om de cöordinaten hij zegt: “ Dankjewel Art, dat wist ik al.”

 19. Art zei dat er voor 5000 euro naar hem gebeld is, maar het eerste gesprek koste 500 euro en de rest 1000 euro. Hoe kun je dan op een eindbedrag van 5000 komen??

  1. Wat Peter zegt is waar! Ik denk dat iemand, en daar kom ik met mijn tunnelvisie van Ron, dat Ron daar stiekem achterzit en gewoon heeft gebeld naar art, dit is later eruit geknipt voor de molactie!

  2. Dit was mij ook opgevallen. 1e telefoontje was 500 euro, de overige 1000 euro. Daarmee kom je dus nooit op een rond bedrag uit. Heb het vanmiddag teruggekeken, maar ik snap het niet. Zelfs als er een telefoontje uitgeknipt is, is dit raar. Want aan het einde van het 1e telefoontje van 500 euro wordt gezegd dat het volgende telefoontje 1000 euro kost.

   1. Dit heb ik bijgehouden tijdens het kijken:
    simone en bella
     2 jokers
    -500

    Ron en loes geld niet in de pot want kluis niet gevonden
    2000
    -1000

    Olecy en ruben
    +2000
    -1000

    Stine en emilio
    -500
    2 jokers
    -1000

    Jan en jm
    -1000

    Pot stand -3000

  3. Het klopt hoor: belle/ stine bellen 1x = -500 in 1e half uur
   Emilio/ stine 2x ( 1×500 1x 1000) = -1500 (1x 500 in 1e half uur daarna werd het 1000 )
   Olcay/ruben 1x = -1000 = -1000
   Loes / ron 1x = -1000
   Jan / jan marc 1x = – 1000
   Samen 5000,- er wordt 2000 binnenghaald ( die van ron en loes tellen niet mee daar ze de kluis niet hebben gevonden) dus 5000- 2000 = – 3000

   1. Maar er werd bij Bella en Simone toch juist gezegd dat het volgende telefoontje €500 zou kosten. Dus dat deze gratis was? Ik had het idee dat iedereen 1e gratis, 1 voor 500 en 1 telefoontje voor 1000 kon maken.

 20. In de promo van volgende week vraagt art aan alle kandidaten die in die promo voorbij komen: ” Wil je weten wie de mol is?” Als Ron, en dat hoop ik, terug komt, kan Ron de mol zijn, want Ron is de enige die “uit het spel is”, maar toch terug komt en zijn rol als mol kan voortzetten. Zit nu in de tunnelvisie der Ron haha! En ter aanvulling op eerder genoemde reacties over het shot van Ron in tbilis: het kan idd kloppen dat hij terugkomt, want er is nog geen beeld geweest van Ron dat hij op die plek staat. TUNNELVISIE 100%

 21. Emilio of Stine is de Mol. Een mega overduidelijke aanwijzing op de hotelkamer bij Emilio en Stine wanneer de film begint te spelen is alleen bij hun de tv in spiegelbeeld (merkletters LG), bij overige teams zijn de tv en dus ook merknamen (ook LG en Samsung) NIET gespiegeld….

  1. Ik ben het eens met Ton. Dit is een goede aanwijzing. LG in spiegelbeeld en vervolgens zegt Stine: ” Hé,let op.
   Dan zou Stine of Emilio de mol kunnen zijn.
   Of wellicht verwijst de titel van de aflevering dat het verhaal gedurende de komende afleveringen wordt geschreven in spiegelbeeld. Opzoek dus naar spiegelbeelden?

 22. Er wordt op het einde ook niet gezegd luister morgen naar radio .. waarin .. zijn verhaal doet. Nog een aanwijzing dat Ron niet naar huis is?

 23. “Een verhaal apart”

  Olcay Gülsen > Koerdisch-Armeens roots en ouders die wonen in Turkije > iemand die geen sympathie toont voor Turkije = een Verhaal apart.

  Op de foto van de puzzel zie het rondje van Jerevan niet aansluiten, omdat de puzzel is verschoven. Ook dit is vrij apart, dat kan aanduiden op Olcay die een Armeense roots heeft.

  De vertaling van de tweet betekend gekleurde glas in het Armeens en niet in het Azerbaidjaans, aangezien ze in Azerbaidjan Turks spreken. Olcay heeft hier en daar een zwarte zonnebril op. Vrij apart.

  Olcay is in het echte leven een “controlefreak”, in 24 uur met… geeft ze aan dat ze alles wil controleren in haar werk en doen. Tijdens deze aflevering geeft ze het voortouw aan de ander, wat vrij apart is in haar gedrag.

  Olcay wordt niet in het land geplaats waar zij haar roots heeft dit is vrij apart. Ook kijkt ze weg als het filmpje in haar kamer wordt aangezet met een onzekere lach. En gaat zitten alsof het een opluchting is.

  Olcay is begonnen als stewardess en is uitgegroeid tot model… Niet een beetje apart?

  Toch denk ik dat het Stine is :)!

  1. juist het is olcay ze liep n beetje achter ruben en bij het volg filmpje stond ze heelemaal aan de andere kant van de straat en ruben aan de andere kant aan iemand vraagend ..

 24. In de intro zie je een letterbak met daarin een aantal namen en woorden verborgen
  De namen zijn
  Emilio
  Bella
  Ron
  Jan

  Van de woorden zijn er twee (verbond en mol) die aangrenzend zijn met Emilio.

  Nu Ron eruit is zou dit kunnen betekenen dat dit de afvallers of de finalisten zijn.
  Wellicht volgende week meer duidelijkheid hierover.

  Verder iets vreemd aan de uitspraak van Jean-Marc. Nadat blijkt dat ook Jan een groen scherm krijgt roept JM “daar hebben die sukkels in Bakoe niet van terug”
  Emilio en Stine zaten in Bakoe maar snap die uitspatting niet zo.

   1. Ik heb het gecheckt en Jan weet van niks dat het andere duo dat het niet gehaald heeft in bakoe zit maar Jean-Marc blijkbaar wel?
    heel vreemd want Ron en Loes zitten niet eens in Bakoe, daar zitten Stine en Emilio.
    waarom raad Jean-Marc dat de anderen in Bakoe zitten?

 25. In aflevering 1 (van gisteren) stond tijdens het ontcijferen van de kaart ineens een random schaakbord op de voorgrond die later niet meer in beeld kwam… Dit was te zien bij het team van Jean Marc en Jan. Dit kan leiden tot het vuile spel van de mol… Het slaat dus op Jean Marc of op Jan…

 26. Even over het morse verhaal. Er staat een 1 recht boven de stippen, deze kan ook gelezen worden als streepje voor de punten: -… en dan kom je uit op Boshart of Bella…

 27. Wat ook erg opvallend was is dat de kamer van stine en emilio precies tegenovergesteld is ingericht en uiteindelijk zie je ook het logo van de lg tv omgekeerd dus dan staat er gl is dit niet een verhaal apart?

 28. Begin van de aflevering. Wanneer Jan uit zijn hotelkamer komt zie je een groen bordje boven zijn hoofd. Staat daar nou ‘de mol’ of toch gewoon nooduitgang?

 29. In het trailerfilmpje komt de gesminkte clown in beeld, is dit Ron die terug komt? Of de mol, er is immers altijd zo’n moment dat de mol zich ‘vermomd’ onder de spelers mengt?

  1. Klopt, viel mij ook op. Hoe kon ze dit weten.
   Echter, later geeft ze deze tip ook wel aan de andere teams, om ze te helpen. Zou de mol dat ook doen?

 30. Ik zie het echt wel gebeuren dat er al in het begin van de aflevering gezegt word wie de mol is. (het tv programma voordat het mol logo verschijnt) Dat is namelijk al eerder gebeurt in Zuid Afrika dacht ik. Toen werd er in de kerkdienst vertelt wie de mol was.

 31. Als Ron nog in het spel had gezeten waren zijn acties in moltalk meer onder de loep gekomen, nu zijn ze weggekeken, toen ze bij het restaurant aankwamen en de mol papieren op tafel lagen, was hij degene die naar de tafel keek en ze niet zag, en toen ze klaar waren en naar het rode plein moesten had ik het idee dat hij zich versprak en zei ok deze kant uit, ow ik zeg wel deze kant uit maar ik weet het eigenlijk niet, en was hij het ook die zei, ik denk dat deze ijzeren staafjes niets betekenen dat ze erop lagen voor het gewicht zodat de papieren niet wegwaaien of was dat iemand anders?

  Dat de lamp uitwas op het einde viel mij ook op en normaal kan het natuurlijk zijn dat er 1 lamp van alle stuk is maar ik denk dat bij wie is de mol ze dat niet aan het toeval overlaten en het zeker een tip kan zijn.

  Bij Jean-Marc en Jan ging ook veel fout al helemaal omdat echt iedereen de letter code wist en zij het met de tijd nooit meer zouden redden om bij de kluis aan te komen en toch nog belde voor 1000 euro om te kijken als Art de code zal doorgeven voor de kluis die ze toch niet meer op tijd zouden vinden. Waarom niet 1 van de andere 4 teams bellen als zij de code al weten? Jan is daarmee wel verdacht maar Jean-Marc zegt ook helemaal niets om hem tegen te houden hij vind het allang prima dat Jan zoveel belt, Jean-Marc zegt ook geen smartphone te hebben maar heeft wel een instagram account :p

  Olacy vond ik ook verdacht omdat ze vrij terughoudend was en haar gezicht soms leek alsof ze zenuwen had iets in te houden.

  Dus mijn hoofdverdachte zullen zijn Ron (nogsteeds), Jean-Marc voornamelijk en Jan iets minder, Emilio maar alleen met de lamp als hij eronder stond al zag ik alleen dat die uit was niet wie eronder stond, en Olacy.

  Met het geldbedrag begreep ik ook niet, 1e telefoontje werd gezegd dat het volgende half uur een tip vrij zal komen en dat 500 euro zal kosten, en toen het telefoontje gepleegd werd iets dat de coordinaten niet waren wat het leek werd gezegd dat het volgende telefoontje 1000 zal kosten, die hint van 1e telefoontje begreep iemand die? want heeft niets opgeleverd. En daarna is nog 5x gebeld voor 1000 euro dat is dan toch 5500 – 2000 die ze verzameld hadden, moet de pot toch op -3500 zijn en niet -3000?

  Succes iedereen 🙂

  1. JM vond het geen probleem om als eerste zijn naam in te vullen en was ook niet persé verbaasd toen hij een groen scherm kreeg

   ( viel me gwn op) niet echt iets bijzonders ofz

 32. Loes en Ron nemen als enige de metro en zitten dus onder de grond.
  de rest loopt of neemt een taxi.

  Plus ze zijn zo blind dat ze steeds langs de mol spullen lopen die voor ze klaar liggen

 33. Met betrekking tot de Tweet van de Mol: mak jaar bok.
  Jan&Jean-Marie: in Kiev in Oekraïne
  Ruben&Olcay: in Almaty in Kazachstan
  Stine&Emilio: in Bakoe in Azerbeidzjan
  Loes&Ron: in Moskou in Rusland
  Simone&Bella: in Jerevan in Armenië
  Neem alle eerste letters> K.O.A.K.B.A.M.R.J.A. En je krijgt: MAK JAAR BOK !!

 34. Met de lamp uit kan ook zijn de 3e lamp die uit is, de 3e persoon die zijn naam invulde bij de test en een rood scherm kreeg was Ron :p

  En wat me ook heel erg opviel is dat toen Simone en Bella met de kaart bezig waren en eruit kwamen dat ze naar Tbilisi gaan en Bella zei ineens dan denk ik dat dit het wachtwoord is, en als Simone zegt wat, Tbilisi? Dan probeert Bella ineens een lach te onderdrukken en verbergen, zie minuut 36.10 ongeveer.

 35. In het hotel vraagt Simone bij de receptie naar de locatie van het terras. Dan zegt de dame dat ze het hotel uitgaat rechtsaf moet. Ze draait zich om, loopt de draaideur in en zegt: linksaf he?
  Dussssss

  1. Agnes, degene die dat doen, zijn het juist niet. Bij mij komt zo’n persoon achteraan t lijstje. Ze willen zich verdacht maken. Een mol molt vaak achter de schermen. Vooral de eerste afleveringen.

 36. Als Emilio de 2 jokers vind, roept of schreeuwt hij niets uit enthousiasme maar heeft ze heel stil in zijn hand en houd ze dan omhoog als Stine om de pilaar komt, lijkt me een beetje een vreemde reactie als je je eerste 2 jokers van het spel ziet kun je een gelukskreet toch niet inhouden behalve als je al weet wat je daar doet en zoekt, lijkt eerder dat Stine iets te snel tegen hem aanloopt voordat hij het kan verduisteren en dan maar ineens zegt kijk! En even later zie je hem bewust met zn rug naar haar toestaan om zijn emoties te verbergen en zegt hij tegen zichzelf dit is echt heel dom, maarja dit is het begin, bedoelt hij daarmee dat hij wilde mollen en de jokers wilden weghouden van Stine maar betrapt was en het heel dom vond van hemzelf hoe hij daarmee was omgegaan maar dat het pas het begin van het spel was en hij er nog een beetje moet inkomen of bedoelde hij echt dat hij de jokers voor zichzelf wilde houden als kandidaat?

  1. ja ik denk dat hij echt dacht ik had ze beter voor mezelf kunnen houden. En dat hij daarom ook niet gelijk zo enthousiast was. hij was nog aan het nadenken wat hij ermee zou doen.

 37. bij de voorstelverhaaltjes zegt iedereen: Ik ben… en dan voor en achternaam. Bella is de enige die haar achternaam niet noemt. Zij zegt gewoon; Ik ben Bella. Ze houd een ander verhaal dan de rest. Een verhaal apart? Anders zou ik niet weten waar de titel op slaat

  1. Wie zijn jou hoofdverdachte Janneke? 🙂 Bij introductie verhaal vertelt ook iedereen over zichzelf volgens mij behalve Jean-Marc vertelt volgens mij alleen maar over hoe een goeie mol zich zou gedragen.

 38. Als de deelnemers/ en de kijkers thuis de tv in hun kamer zien is de TV op de kamer van Emilio en Stine in spiegelbeeld! Kijk maar naar het LG logo. (3m.15s in aflevering 1)
  Soms gebeurd dat vanwege merkrechten, maar alle andere tv logo’s (tevens nog een LG) zijn wel gewoon goed in beeld.

  1. simone en bella
    2 jokers
   -500

   Ron en loes geld niet in de pot want kluis niet gevonden
   2000
   -1000

   Olecy en ruben
   +2000
   -1000

   Stine en emilio
   -500
   2 jokers
   -1000

   Jan en jm
   -1000

 39. Nog even over de foto met Ron. Het lijkt overduidelijk Tbilisi te zijn, na wat google werk ben ik erachter gekomen dat de taxis in Moskou bijna allemaal geel is (dat zijn deze taxis niet) ook is er aan de linkerkant van het nummerbord een beetje blauw te zien, dat wijst op het EU stijl nummerbord wat Georgie sinds 2014 heeft, en dit ontbreekt in Rusland op de kentekens. Ingevlogen omdat de ticket er toch al lag en de introshots nog opgenomen moesten worden? Of toch een comeback?

 40. Ron zegt bij binnenkomst hotelkamer vrij snel, vóór Loes iets kan zeggen: “ik dacht jij daar, dan ga ik hier. ‘Laat mij maar links liggen’.”
  En later in de metro zegt hij: “uitstappen als je iets roods ziet.” En daarna moest hij uit het spel stappen toen hij een rood scherm zag… Hints? Weet hij meer. En zo niet de mol; speelt hij een dubbelrol?
  Verwijst dat ook naar de ‘dubbele moord’ volgende week. Staat Ron daar op het podium?
  Afijn… Zit ook op anderen, maar deze opmerkingen omtrent Ron wil ik toch even delen…

 41. In de biecht van Ron zegt hij dat zijn tactiek is dat hij kijkt naar de mensen in het spel en daarbuiten om te zien wie zich anders gedraagt en dat de mol zich daardoor verraadt, maar vlak na de biecht zie je Loes 2 vingers opsteken naar de mevrouw in de metro om duidelijk te krijgen welke lijn ze moeten nemen naar het Rode Plein. Geeft dit de 2 persoonlijkheden van Loes aan?
  Mijn hoofdverdachte blijft Loes.

 42. MENSEN IK WEET WIE DE MOL IS!!!! In de introductievideo van wie de kandidaten zijn komt een soort van woordzoeker voor. Daarin heb ik onder andere het woord “waarheid” en “verbond” gezien, maar ook ( van rechts naar links ) EMILIO. Link YouTube: https://youtu.be/LPQeUpueJJI (kopieer het en plak het dan in een andere app) het is om 0:37

 43. Ik dacht dat de de lamp die niet werkt stond voor de vier vrouwen (Loes is er nog niet) die daar op dat moment aanwezig zijn, en 1 daarvan is de mol.

  1. Het is een bestaande bar. Wordt niet aangepast voor namen hint. Er zijn sites waarop heel duidelijk vermeld staat wat echte hints kunnen zijn. De mol wordt op voorhand ook niet uitgezocht vanwege naam o.i.d.
   Net zo iets als nummerborden van taxi’s. Veel te ver gezocht en in alle seizoenen nog nooit gebruikt.
   Ik word er ook beetje flauw van. Lijkt we of het een hintenwedstrijd voor kijkers is in plaats dat mensen nog gewoon naar gedrag en acties kijken. Jammer.

 44. In het begin van de aflevering zaten Simone en Bella op een dalterras. Toen zij aan het zoeken waren naar aanwijzingen, werd er op de achtergrond ingezoomd op een raam. Daar stonden 2 grote handen op en 1 klein handje.. Jan is pas vader geworden?

  1. Op een gegeven moment komen er twee bussen in beeld. De voorste is 32 zo oud was Jan toen het opgenomen werd.
   De achterste bus is 21
   Jan was 21 toen zijn carrière begon bij Pownews

   Jan is ook muziekant

   1. Ik mag hopen dat dit een grapje is ? Mijn hemel wat gaan sommigen ver in zoeken van niet bestaande hints.
    oh ja, bij de metro zag ik een vrouw met een muts in dezelfde vorm als een muts die de buurvrouw van de kapper van Jean-Marc heeft gebreid. Jean-|Marc de mol ? Zucht …

 45. Jongens, het is voor mij al duidelijk dat het dit jaar 2 mollen zijn. Ron gaat het van buitenaf in de gaten houden en heeft een verbond met de mol die in de groep zit: Emilio! Let maar op, zoveel clues die al naar deze twee mannen leiden.

 46. Jean-Marc is de mol.
  De eerste hint hierboven zegt: dat je de woorden in de tweet van de mol moet vertalen.
  Dan komt er in het Armeens zien uit en in het Hmong, dat is de taal van een volk wat in Azië leeft. Gekleurd glas.
  Jean-Marc heeft als enige een zonnebril gehad en dat is gekleurd glas en hij heeft een bril en beide hebben te maken met zien.

 47. In het café worden Jean-Marc en Jan in beeld gebracht met een boek “Green”. Betekent dit dat een van de twee altijd een groen scherm krijgt?

 48. We kunnen in iedergeval stellen dat de kans dat JM, jan en loes de mol NIET zijn tegen de 99% aanzit. Als de mol 1 van de 3 zou zijn dan heeft hij/zij er dus bewust voor gekozen om de kluis niet te vinden (de mol weet namelijk wel waar de kluis is). Ten eerste heeft de mol in eerste instantie geen motief om de kluis niet te vinden, er zit namelijk geen geld in. Daarnaast moet de mol, die ervoor kiest om de kluis niet te vinden, rekening houden met de mogelijkheid dat zijn duo als enige de kluis niet vindt. In die scenario zorgt de mol ervoor dat zijn duo-partner automatisch naar huis gaat aangezien de mol zelf niet naar huis kan. Dit zou zonder reden wel erg gemeen zijn om diegene dat aan te doen. Zelfs al is de mol zijn duo niet de enige duo die de kluis niet vindt, dan plaatst de mol zijn duo partner alsnog in een erg nadelige positie zonder hem dezelfde kansen te geven als de rest van de kandidaten(namelijk 2 personen die hun best doen). Natuurlijk speelt de mol gemeen af en toe, maar de kans is klein dat hij/zij dit zou doen zonder dat het om geld zou gaan. De enige andere mogelijkheid is dat de mol expres de kluis niet vindt, zodat iedereen die deze theorie door heeft te laten denken dat hij/zij onschuldig is. De kans dat deze reden is echter niet aannemelijk aangezien een groot gedeelte van nederland hier niet bij nadenkt en ook uit de widm app blijkt dat nederland de kandidaten verdenkt die de kluis niet hebben gevonden. Het is niet aannemelijk dat de mol al vanaf de eerste aflevering al voor dit gedeelte van nederland in de spotlight wil staan. Conclusie: de kans is erg klein dat JM, jan of loes de mol is.

  1. of het is omdat de mol een ander persoon volgde en die het duo naar het geld leidde en omdat de mol zo min mogelijk geld in de pot wil zorgde dat ze de kluis niet vonden zodat hun geld niet meer mee teld edit zou weer verwijzen naar loes of als ron nog terug komt ron

   1. Klopt daar heb je gelijk in. Daar zat ik verkeerd en die mogelijkheid had ik me niet bedacht toen ik de reactie schreef. En ja klopt. Als ron terugkomt, en de mol weet dat de afvaller terugkomt (of als ron de mol is) dan maakt het dus niet uit dat ze de kluis niet hebben gevonden. Dan heeft de mol ervoor gezorgd dat er dus sws geen geld in de pot komt. Scherp van je!

 49. Wat mij is opgevallen is dat toen Jan vroeg: Weten jullie waar jullie zijn in Kiev?, dat Olcay gelijk: NEE zei.
  Kijk het maar terug. Zegt ze dat omdat ze niet wil dat iedereen er achter komt dat ze in andere landen zijn?

 50. in de hotelkamer van stine en emilio is het logo van de tv LG afgebeeld in spiegelbeeld (als enige), er hangt een schilderij van een Margriet (hint naar oud mol Margriet?) en er hangt duidelijk een groen kaartje in het zicht aan de deurklink.

 51. Hint naar Stine: Een verhaal apart. Zij kwam al voor haar eerste levensjaar naar Nederland, maar heeft nog steeds de Deense nationaliteit. Best een verhaal apart toch?
  Daarnaast heeft ze meerdere boeken geschreven over liegen en leugenaars. En heeft zij nog een eeneiige tweelingzus, dus ik ga zeker letten op dubbele dingen, cijfers e.d.

 52. ik heb een boek met als naam een verhaal apart en dat is door een simone geschreven dit zou zeggen datsimone de mol is

  als ron nog terug komt zou hij de mol kunnen zijn omdat hij langs alle mol anveloppen liep en zo wilde proberen dat ze in tijdsnood kwamen of dat er geen geld in de pot kwam dit geld ook zo bij emilio

  oke deze is een beetje onlogisch maar als je bij milio de m en i weg laat heb heb je mlo als de die letters in een andere volghorde ze heb je mol

  en dat de 2 zinnen “behalve de mol want die gaat nooit naar huis” overgeslagen word door art kan ook leiden naar of dat ron terug komt of dat er 2 mollen zijn want dan moet je zeggen behalve de mollen

 53. Bij de test krijgen we te zien wat Jan antwoord op de vraag: heeft de mol de kluis weten te openen?
  Jan antwoordt hierop NEE?!?!
  Voor de test hebben Jan en JM het erover dat ze wss de enige sukkels zijn die de kluis niet hebben geopend. Ze zijn er zowat van overtuigd dat zij de enige twee zijn. En toch vult hij nee in??!?! Het lijkt me dat je in de eerste aflevering antwoorden invult waarvan je de meeste kans hebt dat ze goed zijn. Als Jan en JM echt de enige zouden zijn die de kluis hebben geopend is de kans dat nee het goede antwoord is 20%. Bij die vraag gaat Jan er dan dus vanuit dat JM de mol is? Of vult hij het in als hint???
  Ik blijf het raar vinden.

 54. Staat daar nou gewoon een gephotoshopt Emilio op het Wanted aanplakbiljet op de binnenkant van de deur vd locatie waar jan en JM hun eerste aanwijzing vinden??? Zowel links als rechts?
  #waarschijnlijktemakkelijk

   1. Ik ben nog niet overtuigd dat het niet zo is…. Nu de speculative gaat dat er 2 mollen zijn: stonden ook 2 personen op het biljet. Emilio en … ?
    Het biljet en de personen erop zien er ook vreemd uit.

 55. Voor mij is Stine de Mol. Ze weet dat de lokatie op de kaart M18 is (van Art), dat die specifiek is voor iedere lokatie… Dat is niet door Art verteld. Hierdoor probeert ze verwarring te saaien.(In de hoop dat de andere dit ook zo doorvertellen en iedereen dus gaat bellen, voor de locatie). LG-logo omgekeerd, een verhaal apart (ze is schrijfster) Tunnelvisie 😉

  1. Het zou best logisch zijn als ieder duo een andere locatie op de kaart zou hebben, in ieder geval wel als je in een ander land bent en een andere plaats, het is toch wel toevallig dat in meerdere landen de kluis precies ligt op M18

   1. Als er voor iedere plaats een plattegrond is met daarop de coördinaten M18 dan kun je daar toch de kluis neerleggen? Dat heeft niets met toeval te maken.

 56. Bij de allereerste beelden dat de kandidaten de gangen van hun hotel inlopen, zie je volgens mij alleen van Emilio zijn hoofd in de spiegel van de gang. De twee gezichten van De Mol? In andere hotelgangen hangen ook spiegelende voorwerpen, maar geen van de andere kandidaten zien we gespiegeld.

 57. Jan is de mol want de titel was ee n v e r h a a l a p a r t en alleen de letter ee staat aan elkaar Jan is de enige die in zijn voor of achternaam 2 e’s achter elkaar heeft

 58. Kan iemand link sturen van die foto dat Ron in de voorstukjes staat met een foto er onder kom te kijken of hij echt in het land is terug in het spel komt

 59. Kan iemand link sturen van die foto dat Ron in de voorstukjes staat met een foto er onder kom te kijken of hij echt in het land is terug in het spel komt plz

 60. Nog wat hints uit het molboekje: op de sterrenbeeldenpagina zie je volgens mij toch echt tot twee keer toe (symbool en in de sterren zelf) het sterrenbeeld Schorpioen. Alleen Ron is Schorpioen. Tja, nu ligt hij eruit .. maarja, op zo’n vreemde manier … dat ik het nog niet los kan laten.

  Bij Ruben staat dat hij een album heeft dat Groundwork Rising heet…

  En wat doet die Beagle daar ergens achterin op de pagina’s?

  De intro van Art, waar hij spreekt over zijn twee dochtertjes die ‘als twee molletjes’ ingepakt liggen. Ik dacht meteen aan twee mollen, of is de mol zelf ook een deel van een tweeling … ? Haha, wie weet komt de dus van Stine wel meemollen 😆

  Verder denk ik dat de taxichauffeur van Jan en Jean-Marc ook weleens de mol kan zijn. Hahahaha

  En die acties van Ron … hij deed zo verdomd weinig! Mag je EINDELIJK een keer meedoen met Wie is de Mol, en ben je zo passief? Voor mij onbegrijpelijk … maar ja, hij kreeg wel een rood scherm en ligt eruit (in ieder geval ook uit de app) …

 61. Bij de groepsfoto staat denk op die aparte broek van jean-marc het woord mol in de taal van het land waar ze heen gingen allemaal kan iemand dit beter bekijken

 62. ik verdenk nog steeds Ron,

  hij is er nu uit. maar in de trailer is te zien dat hij in tblisi is.
  hij komt dus waarschijnlijk komt hij terug in het spel.
  voor de rest g ik ook met jullie mee, JM

  1. in de woordzoeker zie je RON en MOL staan
   en art zij niet ‘de mol gaat niet naar huis’ wat hij normaal wel zegt dus misschien komt Ron nog terug

 63. Jerevan Armenie
  Berg Ararat = Ark van noach
  Groepjes van 2
  Bella is het niet want te enthousiast
  Dus Simone is de mol?!?

  Zou het echt zo simpel kunnen zijn?!?

 64. De titel van de aflevering is een verhaal apart. Simone heeft een boek geschreven met de titel een verhaal apart. In de titel zie je een spatie tussen EE en N. Op het boekje stond WID M18. Simone is de enige die dit gezien heeft. De drie stippen op het blad zijn in braille schrift de letter S van Simone.

 65. De titel van de aflevering is een verhaal apart. Simone heeft een boek geschreven met de titel een verhaal apart. In de titel zie je een spatie tussen EE en N. Op het boekje stond WID M18. Simone is de enige die dit gezien heeft. De drie stippen op het blad zijn in braille schrift de letter S van Simone.

  Om hier even op aan te vullen: WID M18 staat gewoon voor Weimans is De Mol 2018.
  Klaar

 66. In de biecht van Ron zegt hij dat zijn tactiek is dat hij kijkt naar de mensen in het spel en daarbuiten om te zien wie zich anders gedraagt en dat de mol zich daardoor verraadt, maar vlak na de biecht zie je Loes 2 vingers opsteken naar de mevrouw in de metro om duidelijk te krijgen welke lijn ze moeten nemen naar het Rode Plein. Geeft dit de 2 persoonlijkheden van Loes aan?
  Mijn hoofdverdachte blijft Loes.

 67. Op één van de kluizen met de tickets staat de combinatie in eerste instantie op “R B M L A I D”.
  (R)on (B)oszhard (M)o(L)? Of het hulpje (AID) van de Mol?

 68. Ron zegt in het theater dat hij vermoord is, op het einde van de aflevering zie je een wesp vermoord door een spin/spinnenweb met de letters ROM…

 69. Het viel me op dat toen Art in beeld kwam bij afl.1 in de hotelkamers aan het begin, dat één TV in spiegelbeeld weergegeven werd (LG stond gespiegeld onder op de tv), de andere TV’s werden wel goed weergegeven. Wellicht dat de TV die in spiegelbeeld weergegeven werd aan 2 kandidaten een hint is naar de mol.

 70. Op Youtube gezien, ik vind ‘m geniaal:
  Alle vliegtuigtickets van alle kandidaten laten stoel F zien, behalve van Bella, die had stoel B. B staat voor de notatie ‘Mol’ in de muziek…

 71. steeds 3 in beeld…ook steeds wordt bij executie vraag 3 als eerste in beeld gebracht. deelnemer 3 van de eerste aflevering bij start is STINE

 72. Ruben is de Mol. Dit denk ik vanaf aflevering 2. Diverse keren wendt hij zijn gezicht af of strijkt een beetje aan zijn baard om zijn lach te verbergen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *