Dit zijn de hints & aanwijzingen van aflevering 8 van Wie is de Mol!

De achtste aflevering van Wie is de Mol 2018 is afgelopen! Dit zijn alle hints en aanwijzingen. Heb je zelf iets gezien? Laat het weten op onze Facebook. De afleveringstitel is ‘Gelijkgestemd’.


1. De groepsfoto

Volgens de wisseltructheorie zou Simone aan de linkerkant van de groepsfoto moeten staan, maar daar staat ze dit keer niet. Die theorie lijkt dus ontkracht te zijn.


2. Groep 5

De vijfde groep muzikanten bleek niet te combineren zijn met een andere groep. Olcay wilde deze groep koppelen aan een andere. Als dat gebeurt was, was er geen geld verdiend.


3. Hello, it’s me

Olcay beelt in de Car-aokeopdracht een nummer van Adele uit aan Jan. In dit nummer zingt ze: “Hello, it’s me”. Zou dit een verborgen hint in de afspeellijst geweest zijn?


4. De sprong van Jan

Jan sprong uit de boot en pakte de koker, maar daarna misten ze wel wat mogelijkheden om nieuwe kokers te pakken bij de volgende vlaggen.


5. Gelijkgestemd

Jan en Olcay vertellen aan elkaar dat ze beiden op Ruben zitten, en bespreken een tactiek om in de finale te komen. Zijn ze gelijkgestemd (de titel van de aflevering) maar zitten ze goed/verkeerd?


Outlet


Verdenkingen:

Olcay verdenkt Ruben
Jan verdenkt Ruben
Ruben verdenkt Jan en Olcay
Simone verdenkt Ruben


Op de hoogte blijven van alle hints & aanwijzingen van Wie is de Mol? Of heb je zelf een hint gespot? Check ons op Facebook! Hier vind je het Molboekje. Zelf Wie is de Mol spelen? Dat kan! Bekijk hier het Wie is de Mol Bordspel.

104 gedachten over “Dit zijn de hints & aanwijzingen van aflevering 8 van Wie is de Mol!”

  1. net voor de auto car aoke komt er een man met stok voorbij en hoedje op zou zweren dat het Ruben is me bij de executie ook blind gestaard tijdens Emilio daar meen ik Ruben ook zeker 2x voor bij zien lopen mijn verwarring i de zelfde aflevering dat Emelio er uit vloog Ruben doet geen reet als in zijn baard vegen

  1. Jan sprong en had daarna veel moeite met im de boot komen. Iedereen was dus gefocust op Jan in de boot krijgen en daardoor misten ze een paar vlaggen.

 1. heeft iemand dit ook gezien?
  Ophef op tv – TVGiDS.tv
  http://www.tvgids.tv/op-tv/ophef
  Translate this page
  Het is niet zomaar een cd met liedjes, maar een album met Gregoriaanse muziek; kerkmuziek die een vast onderdeel is van de kerkelijke liturgie. Vanavond spelen zij ….. Andere deelnemers zijn dit seizoen onder andere Tatum Dagelet, Patrick Martens, Jessie Jazz Vuijk en Olcay Gulsen. – Vandaag debatteerde de …

 2. Heeft iemand dit toevallig ook opgezocht?

  Ophef op tv – TVGiDS.tv
  http://www.tvgids.tv/op-tv/ophef
  Translate this page
  Het is niet zomaar een cd met liedjes, maar een album met Gregoriaanse muziek; kerkmuziek die een vast onderdeel is van de kerkelijke liturgie. Vanavond spelen zij ….. Andere deelnemers zijn dit seizoen onder andere Tatum Dagelet, Patrick Martens, Jessie Jazz Vuijk en Olcay Gulsen. – Vandaag debatteerde de …

 3. Jan zegt alleen je eigen dingen onthouden bij het raften waardoor ze t niet van elkaar kunnen checken, vervolgens zegt hij herhaald oranje blauw italie Engeland. Dus oranje italie Engeland blauw en als hij zo stoer naar Engeland duikt pakt hij blauw, alleen valt jet niet op door de manier waarop hij het doet.

 4. Hieronder de vraag aan Jan hoe hij zich voorbereid heeft. Te vinden op de site van Wie is de mol…

  HOE HEB JE JE VOORBEREID?
  “Ik heb nog wat afleveringen uit oude seizoenen bekeken. Sommigen ook echt oud. Zelfs nog uit het seizoen met Dennis Weening!”

  Dennis Weening was een mol. En doet Jan niet enorm denken aan Dennis?

 5. Ruben blokkeert in de eerste opdracht de optie om 5 bij een van de anderen te voegen. Zou een mol nooit doen, want die weet wat goed is. Jan gaat mee met de optie van olcay om dit te doen.

 6. Jan zegt nadat Simone het rode scherm kreeg:
  “Haar vertek betekende mijn ticket naar de finale. Het is heel dubbel….”
  Logisch Jan heeft als mol al een ticket naar de finale. Dubbel dus.

 7. Jan zegt na het rode scherm van Simone:
  “Haar vertrek berekent mijn ticket naar de finale.
  Het is heel dubbel…”
  Logisch, Jan heeft als mol immers al een ticket naar de finale. Dubbel dus.

 8. Opvallend: de kandidaten worden vandaag opgehaald met een taxibusje met nummerbord wi001dm. Jan stapt als eerste in. In aflevering 5 was er ook een nummerbord wi002dm. Jan stapte toen als tweede in….

 9. Wat dacht je van het feit dat art Ruben net voor het begin van de eerste opdracht een vraag stelt en Ruben vervolgen art gelijk geeft. ‘Gelijkgestemd’ is de titel van de aflevering. Thank me later!

  1. Jort, allemaal expres gedaan. Hij zal eens nee zeggen tegen Art! Iedereen trapt in Stine dan weee Simone nu weer Ruben. Mindfuck. Ze misleiden je….Jan is de mol.

  2. Zo waren er wel meer momenten dat Ruben gelijk gestemd was. Ook dat hij met Simone gegevens over zichzelf wisselde. Alleen de verkeerde. Dus Simone eruit.

 10. Het is al vaker voorgekomen dat de mol verkleed in beeld voorbij kwam.
  In deze aflevering was dit de man met de stok en de hoed op, vlak voordat de car-aoke opdracht begon. Het is Jan.

 11. Jan en Olcay lopen samen over straat tactiek te bespreken.
  Ze lopen onder een parasol met witte letters.
  In die letters staat aan de kant van Jan het woord MOL geschreven.

   1. Stel Ruben is de mol
    – dan geldt wie heeft het meeste goed over ruben
    Stel Ruben is niet de mol
    – dan geldt er wie het meeste fout heeft over de mol

    Scenario 1 Ruben is kandidaat, jan de mol
    Simone ligt eruit terwijl ze veel info over Ruben had gekregen( als we ervan uitgaan dat Ruben het eerlijk deed) dus zou Ruben niet de mol zijn, de reactie van olcay was zo echt dat zij niet de mol kan zijn, dus dan is Jan de mol.

    Scenario 2 Ruben is kandidaat, jan de mol
    Simone ligt eruit omdat ze van Ruben informatie gekregen heeft. Maar Ruben zat als enige op Jan, dus dan is Jan de Mol mits Ruben niet de mol is want dan is Rubens test nvt

 12. Zoals altijd: Ruben is de mol. Overduidelijk. Alle 3 de kandidaten zitten op Ruben. Simone valt af omdat ze:\
  A) het minst aantal goede antwoorden heeft gegeven
  B: evenveel goede antwoorden heeft gegeven maar er langer over heeft gedaan
  Daarnaast zegt Ruben: ik twijfel nog tussen 2 kandidaten…voordat je de finale ingaat..prachtig!

  1. C) hij de mol niet is. Zitten ze allemaal verkeerd en gaat ook degene met het minste goede antwoorden of de langzaamste het spel uit. Daarbij: de productie zet wel erg duidelijk neer dat iedereen op Ruben zit. Beetje een spoiler naar de finale toe lijkt me. Dus ik denk dat hij het niet is.

 13. Ik weet niet of ik hieronder nog mag terugblikken op aflevering 7, maar ik ben best overtuigd van deze hint.

  Aflevering 7 heette ‘Schijn werper’. Bij de eerste opdracht zijn Jan en Simone bezig met het indraaien van die lampjes. Als de opdracht voorbij is en Jan en Simone toekijken of ze een boodschap uit die lampjes kunnen halen, zegt Jan: “Simone is de Mol.” In de schijnwerpers werpt Jan dus de schijn op dat iemand anders de Mol is. Ik zit tot m’n ellebogen in de Jan-tunnel, dus noem deze vergezocht, maar Jan is voor mij de Mol.

 14. Jan is de Mol.
  Simone heeft informatie uitgewisseld met Ruben over zijn privezaken, zoals favoriete spel. Hierdoor heeft zij meer vragen goed beantwoord, omdat ze vol op Ruben ging. Zij ligt er dus uit. Ruben verdacht Jan, en hij zit er nog in. Olcay heeft de test beter gemaakt dan Simone, omdat zij geen informatie heeft uitgewisseld met Ruben. Jan blijft er sowieso in, want hij is de mol.

  1. Ik zit dus op Olcay, vorig jaar zat Jochem in de finale terwijl hij nooit op Thomas had gezeten. Lag aan het maken van de test. Olcay kan de mol zijn en daarmee is het uitvallen van Simone gelijk verklaard. Ruben en Jan hadden per ongeluk meer vragen goed over de mol.

  2. Wat nou als ruben gewoon foute antwoorden gegeven heeft aan simone? Simone verdacht ruben en ging dus vissen naar antwoorden, ruben die weet dat hij verdacht word door iedereen dus moet hij soepeltjes meespelen en alsnog iemand wegspelen.
   Ik zeg niet dat het ruben is, ik heb het opgegeven voor dit jaar

 15. Er was dus in de aflevering van de kamers met sleutels ‘’ een sleutelpositie ‘’. Dit was dus bij de kamer van jan, want dan pas konden de anderen vrij gemaakt worden. Hierbij zat Jan opgesloten in kamer 86, oftwel 8-6 of 8 juni. Ruben Hein is op 8 juni jarig en ook al in eerdere afleveringen kwamen de getallen 6 en 8 terug. Zoals bij de graaf opdracht stond er aan beide kanten van het raam Db (decibel). Aan de linkerkant stonden er afgeronde getallen van 100, 105, 125, 130, enz. Maar aan de rechter kant stond er bijna in elk wagentje 86 Db oftwel 8-6 day of birth, en daarbij is 86 Db wel vreemd dat het niet 85 Db is.

 16. Het is Jan,

  Weten jullie nog dat in het dagboek van de Mol stond dat hij of zij de metro er erg mooi uit vond zien van binnen?

  Ruben is NOOIT in de metro geweest.
  Olcay is te duidelijk als Mol.
  Ruben speelt het heel slim door het meest verdacht te worden.

  En jongens, denk ff na.
  Ruben zat als ENIGE op Jan. Dit heb ik na gecheckt.
  Als voorderest iedereen op Ruben zat, hoe kan Ruben er dan nog steeds in zitten?
  Precies, omdat hij als ENIGE op de juiste mol zit: Jan.

  Ook met de treinopdracht vorige week. 3x raden wat Jan heeft gedaan toen hij zijn doorgang had geblokkeerd met al die dozen….

  Sorry hoor, maar het kan gewoon niet anders.

  1. Als iedereen op Ruben zit en Ruben zelf verdenkt Jan, dan zouden ze er allemaal nog in kunnen zitten als Olcay de mol is. Degene die de minste vragen goed heeft, of het langst over de test heeft gedaan gaat naar huis.

   Olcay is in de metro geweest maar niet met de rest.. of is dat wellicht een beetje bijzonder geknipt in de uitzending?

   En het lijkt erop dat de metrohint niet meer online staat in het dagboek van de mol, of wel?

  2. Als iedereen op Ruben zit en Ruben zelf verdenkt Jan, dan zouden ze er allemaal nog in kunnen zitten als Olcay de mol is. Degene die de minste vragen goed heeft, of het langst over de test heeft gedaan gaat naar huis.

   Olcay is in de metro geweest maar niet met de rest.. of is dat wellicht een beetje bijzonder geknipt in de uitzending?

   Overigens staat het dagboek van de mol met de opmerking over de metro niet meer online of wel?

 17. Ik snap de uitslag van de laatste opdracht niet helemaal..

  Uiteindelijk waren 3 x fout en 2 x goed:
  – Olcay had bij Rusland geel moeten pakken, maar pakte oranje en blauw: 2x fout
  – Simone is sowieso kandidaat, dus die pakte waarschijnlijk de goede: 1x goed
  – Jan moet dus wel 1x fout en 1x goed gepakt hebben.

  Dat kan echter niet als hij de kleuren heeft omgewisseld wat veel mensen zeggen, dan zou hij namelijk 2 fout of 2 goed moeten hebben.. Of Olcay heeft er toch 1 goed, maar dan is het eerder in de boot verkeerd gezegd.

  Mensen nog theorie hierover?

  1. Art zei bij een koker waar mingeld in zat: deze is erg nat… (hij zei niet precies dat maar zoiets) en Jan sprong in het water…

 18. Bij de opdracht om de brug te schilderen, bepaalde Jan dat Olcay met hem mee moest om mensen te ronselen om te schilderen. Hij wist dat Olcay Ruben verdacht. Hij kon dus goed mollen. Dat heeft hij ook gedaan , hij heeft van alles gekocht, dit was niet de opdracht. Tevens een muzikant betaald om muziek te maken op de brug , wat maar even gebeurde . Het geld was weg en toen Olcay hem er op wees ,was zijn reactie matig. Ik zag hem met twee dames aan de arm lopen die niet , net als Jan, geen kwast hebben aan geraakt . Verder heeft Jan niemand geronseld . Hij kocht de goedkoopste fles, maar dat was niet de fles waaruit later gedronken werd. Hij heeft toen niets gedaan behalve geld uit de pot halen

  1. Voor de zoveelste keer: je kan echt niet met mol-euro’s wodka, cola en muziek betalen. Dat gebeurde met gewoon geld en dat werd NIET uit de pot gehaald.

  2. Al die dingen waren niet betaald met molgeld (dat is namelijk, ook in Georgie, geen algemeen aanvaard betaalmiddel) maar met gewoon Georgisch geld. Zelfs de Mol kan geen molgeld in gewoon geld veranderen…

 19. Het is Jan! Hij spoort Olcay aan geld te verliezen om haar de mol te lijken. Hij springt uit de boot en vervolgens missen ze kokers, Hij geeft constant slechte ideeën die een ander dan gaat zeggen en diegene wordt dan verdacht.

 20. Voor mij is het ook duidelijk, Jan is de mol.
  Ruben heeft dit ook door.
  En ik denk dat Olcay dit ook door heeft. Ze zégt dat ze op Ruben zit. Ze maakt hem extra verdacht en neemt anderen daar in mee. Ondertussen zit ze zelf op Jan. Slim! Zo maakt zij meer kans op de finale.
  Olcay en Jan lijken een goed koppel. Olcay doet net of ze onnozel is zodat Jan zijn gang kan gaan met mollen. Ondertussen observeert zij Jan en heeft daardoor veel vragen goed bij de test.

 21. Bij de opdracht ‘gelijkgestemd’ bleef 1 koor over, koor nummer 5. De mol blijft uiteindelijk ook over. Op de algemene groepsfoto, waar de kandidaten afgestreept worden, is Olcay 5de van links.

 22. Kan iemand liplezen?! Op 12:55 is Olcay in beeld als ze iets zegt, maar je hoort Simone in haar interview. Interessant omdat Olcay, als enige vlak daar voor oppert om 5 samen te voegen met een van de anderen. Ik wil graag weten wat ze daar zegt.

 23. vond het standbeeld van steenbok erg verdacht toen Emelio er uit vloog er is nog 1 steenbok in de race Jan maar zit middels op Ruben al 3 afleveringen

 24. De programma-makers willen de kijkers laten geloven dat Ruben de Mol is, door van alle 4 de deelnemers, hun mol-keuze te laten zien. Dat gaan ze echt niet doen als Ruben in werkelijkheid de mol zou zijn! Ze hebben gedurende alle afleveringen diverse hints op diverse kandidaten laten zien in de uitzendingen.
  In de vorige ‘Wie is de Mol” in 2017 zaten bijna alle kijkers op Klaas, omdat er erg veel (verborgen) hints naar Klaas te herleiden waren. Dat willen ze dit jaar voorkomen, is mijn visie. En daarom zitten er vanaf het begin, hints in die op diverse deelnemers zouden kunnen slaan. Dus die opvallende hints daar moeten we niet teveel waarde aan hechten, denk ik.
  Ik denk namelijk dat Jan de mol is. Hij is bloedfanatiek, doet dus gewoon zoals hij in alle spel-programma’s waar hij op TV aan mee heeft gedaan. Dat zet ons kijkers op het verkeerde been, we denken dat dat “kandidaten-gedrag” is! Maar ik denk dat Jan in elke uitzending met dit gedrag toch ook veel “Mol-gedrag” vertoont. Haalt, van de overgebleven kandidaten, het minste geld op. Saboteert regelmatig een opdracht met zijn ( gespeelde?) enthousiasme….
  Dus geen Ruben en geen Olcay, ik denk, Jan is dit jaar de Mol. Een hele leuke!

  1. Was vorig jaar niet met Jochem en Thomas?
   De regie liet in aflevering 8 toen ook zien dat iedereen voor Jochem koos als mol. Was ook echt een hulpmol 🤣

   Maar Thomas was uiteindelijk de echte mol.
   Datzelfde zal nu ook wel zijn. De regie hint naar Ruben terwijl Jan straks de echt mol blijkt te zijn. Olcay kan het niet zijn, die heeft teveel geld opgehaald.

 25. Zowel Jan, Simone als Olcay gaan in de test volledig voor Ruben. Simone en Ruben hebben persoonlijke informatie van elkaar uitgewisseld. Hierdoor weet Simone meer van Ruben dan dat Jan en Olcay weten. Maar toch ligt Simone eruit.
  Verklaring: Ruben is niet de mol!!
  Omdat Simone de meeste vragen over Ruben goed heeft, heeft ze juist de minste vragen over de mol goed. Jan en Olcay hebben waarschijnlijk een deel van de vragen moeten gokken waardoor ze misschien toch goede antwoorden over de mol hebben gegeven.

 26. De reactie dat de makers verdachtmakingen richting zekere kandidaten proberen te schetsen is een scherpe opmerking. Deze Mol 2018 vliegt steevast de kandidaat met de meeste verdachtmakingen in Nederland er uit, dus slagen ze in die opzet en maakt dit de verwarring compleet. Het kan zelfs zo zijn dat de beelden van het afspraakje tussen Olcay en Jan zo uitgebreidt in beeld komen, om zelfs Jan extra verdacht te maken bij de kijkers. Maar stel Jan zou een kandidaat zijn en willen zien of Olcay ook echt gaat mollen in die wateropdracht? Opvallend vaak is Jan in de buurt te spotten bij Olcay de laatste afleveringen, vaak doen kandidaten dat om erachter te komen of het de mol is.
  Ruben spreidt naar de finale toe naar Olcay en Jan, dan zit ie dus goed, groen.
  Simone gaat voor Ruben, is rood.
  Jan krijgt geen scherm.
  Olcay als ze mol zou zijn, krijgt ze groen scherm.

  Mijn gok voor de finale:
  winnaar: Jan
  verliezer: Ruben
  mol: Olcay

 27. Is het iemand opgevallen dat er plotseling mensen verschijnen in de zijspiegel van de auto van Ruben tijdens de car-aoke opdracht? Op minuut 18:03 is zijn spiegel wazig. Op 18:28 zijn er in de spiegel duidelijk mensen te zien. Het lijken er 6 te zijn, de afgevallen kandidaten? Op 18:43 is de spiegel weer wazig…

 28. Ik dacht in Tbilisi dat er voorwerpen gezocht moesten worden. Om van het ene deel van de stad naar het andere te komen moest men door een tunnel. Hie werd de opmerking gemaakt Jan Versteegh gaat ondergronds. Toen heb ik de link gelegd Jan is de mol.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *