Dit zijn de hints & aanwijzingen van aflevering 7 van Wie is de Mol!

De zevende aflevering van Wie is de Mol 2018 is afgelopen! Dit zijn alle hints en aanwijzingen. Heb je zelf iets gezien? Laat het weten op onze Facebook. De afleveringstitel is ‘schijn werper’.


1. MOGUL

Op de olievaten staat het woord MOGUL. Hier kan je ‘MOL GU’ van maken, GU zijn de eerste twee letters van de achternaam van Olcay.


2. Schijn Werper

Er staat een vreemde spatie in het woord ‘Schijn Werper’. S en W zijn de initialen van Simone Weimans.


3. Net niet

Stine zat in de eerste opdracht, met het gokken van het bedrag in de kokers, weer net naast het juiste antwoord. In de vorige aflevering, bij het omdraaien van de schermen, zat ze ook net naast het juiste antwoord.


4. Cirkel

Weer verschijnt er een shot van een cirkel van bovenaf, die in eerdere afleveringen ook al voorbij kwamen, en erg lijken op het logo van de NOS.


5. Missend pakket

In een shot van buitenaf, zien we dat een pakket uit de trein gegooid wordt.


Outlet


Verdenkingen:

Olcay verdenkt Ruben
Jan verdenkt Simone en Ruben
Ruben verdenkt Simone
Simone verdenkt ?
Stine verdenkt ?


Op de hoogte blijven van alle hints & aanwijzingen van Wie is de Mol? Of heb je zelf een hint gespot? Check ons op Facebook! Hier vind je het Molboekje. Zelf Wie is de Mol spelen? Dat kan! Bekijk hier het Wie is de Mol Bordspel.

146 gedachten over “Dit zijn de hints & aanwijzingen van aflevering 7 van Wie is de Mol!”

  1. Toen Art zei dat er 2 pakketten in de verkeerde wagon lagen, en ze geen 1500 euro daardoor kregen, moet je naar het gezicht van Simone kijken…. Ze vind het hartstikke leuk dat er geen geld is binnen gebracht

 1. JAAAAA Simone is het!

  Jan liep met de tijdklokken een 10 a 15 sec achter op Simone. Op het laatste ogenblik gaat Jan terug naar zijn klok en staat er nog een paar seconde op en hij zet hem weer op 3 minuten. Daarna zie je een shot van Simone die haar klok weer op 3 minuten zet. Maar dat klopt dan toch niet? Eigenlijk had Simone er dus uit moeten gaan.

 2. Toen de treinopdracht afgelopen was en de kandidaten van Art te horen kregen of hun opdracht wel of niet voltooid was op een gegeven moment zag je een bordje waar de letters JAN opstonden is dit een hint naar Jan???

  1. Zou kunnen, Tsemi is eigenlijk ცემში in het georgisch. Er staat op het bordje ცემი.
   De andere twee namen zijn wel correct!

 3. Olcay is de mol!! De pakjes zijn niet goed afgeleverd!! Zei ging op het eind op de dozen zitten! Dus ingedeukt! En de opdracht naam was : perongeluk

 4. Na de treinopdracht kwam Art de kandidaten vertellen of ze de opdracht wel of niet voltooid hadden op een gegeven moment kwam er een bordje in beeld met de letters JAN zou dit een hint zijn naar Jan?

  1. dat is omdat je bij NOS ook altijd een Cirkel ziet. dat zou heel goed kunnen wijzen op Simone. omdat ze presentatrice is bij NOS. dat zou de enige reden kunnen zijn.

  1. Beelden zie je in elke aflevering. Als je naar aflevering 1 kijkt dat staat die kluis(die ze in aflevering 1 moesten openen) die Simone met Bella moet openen, precies onder een beeld. Dus Simone is voor mij al van aflevering 1 de Mol

  1. Of op olcay die de schijn op ruben werpt om hem verdacht te maken en ook te zeggen dat hij de no. 1 verdachte is van iedereen.

   Die hint geeft ze ook in de trein duidelijk ook aan Stine. Die deze test vol op 1 persoon is gaan zitten en er nu uit ligt.

 5. Bij Jan was het bijna onmogelijk om de dozen te controleren in de trein, want het was een te grote bende. Wie zegt dat daar niet 2 rode dozen en 2 verschillende kleuren tussen zaten.

 6. Als je op Google zoekt op ‘mogul meaning’ dan krijg je de uitleg dat een mogul ‘ a very powerful and influential person in business/industry’ is..
  Toch een verwijzing naar Olcay?

  (Ik kwam hier achter omdat ik ben gaan googlen omdat in moltalk werd gesuggereerd dat mo gul stond voor mol gulsen. Ik wilde weten of het niet gewoon een naam was van waar de tonnen geproduceerd zijn. Ik heb overigens niet kunnen vinden dat er een fabrikant genaamd mogul in de tonnen handel zit.)

  Ik dacht; ik meld het even 😉

 7. Schijn Werper: Jan werpt erop los in zijn blauwe wagon! Ik zit op Olcay by the way: zó fanatiek dat iedereen blind gelooft dat zij het niet is en dat geeft haar de ruimte om te mollen buiten de schijnwerpers…

  1. Die titel is ‘schijn werper’ het hoeft helemaal niks met spotlights te maken te hebben. Het kan ook iemand zijn die doet alsof hij/zij iets gooit (geen idee wat) schijn als in doen alsof en werper als in gooien

   1. Ze zetten de woorden ‘schijn’ en ‘werper’ niet voor niets los van elkaar. In de Nederlandse taal horen die aan elkaar. Daarom lijkt me S W: Simone Weimans toch de beste hint wat betreft de titel.

  2. in de tweede aflevering zegt art en de mol heeft het naar der zin.. der is vrouwelijk ik denk dat het een verspreking was en de mol vrouwelijk is.

 8. Het viel mij op dat, net na het shot dat het pakketje uit de trein valt, Jan op het balkonnetje staat van zijn wagon, de laatste. Hij zou prima dozen eruit kunnen gooien zonder dat iemand het ziet….

 9. Jan roept bij zijn opdracht van lampjes draaien waar een woord moet uitkomen: „Simone is de mol.” Heel opvallend, staat Simone in de ’schijnwerper’ als Mol zijnde?

 10. Als je de definitie van mogul (stond op de tonnen) opzoekt staat er an important or powerful person, especially in the film or media industry. Simone..

 11. Bij de brugopdracht zoomden de camera’s in op een vrouw in een rood shirtje die een foto aan het maken was. Simone had ook een rood shirtje aan en Art met de opmerking “Red Lady” vind ik nogal opvallend..

  1. Yup! En bij de opdracht dat de mol vlak langs kwam was er ook een shot met een vrouw in het rood met een camera. Zou met die ‘rode draad’ in verband kunnen zijn.

 12. Olcay doet alsof ze super fanatiek is zodat niemand haar gaat controleren.
  Ze probeert Ruben erg verdacht te maken zodat alle ogen op hem gericht zijn en zij haar gang kan gaan. Slim!
  Verder heeft ze een zenuwachtige lach elke keer als ze Art ziet.
  En ja zij is een invloedrijke en succesvolle carrière vrouw.

  Kon niet geloven dat Olcay de mol zou zijn maar nu Stine eruit is neig ik daar toch naar.
  Jan en Olcay kunnen de mol gewoon niet zijn. Net als Kees Tol een paar jaar geleden….

 13. Ruben of Olcay is de mol.
  Olcay zegt bij de test dat ze vol voor Ruben gaat.
  Ze zit nog in het spel, dus ze heeft het goed OF ze is zelf de mol, want die gaat nooit naar huis.

  1. Niet alle vragen gaan over de mol. Dus als Stine ook vol voor Ruben gaat en Olcay heeft 1 niet-Mol-vraag minder fout dan Stine gaat Stine en blijft Olcay, zonder dat zij of Ruben de mol hoeft te zijn…

 14. In de insta story van Jan heeft hij een foto met ruben met als tekst: hoofdverdachte. Ik krijg hier gewoon heel erg het gevoel dat Jan de mol is. Waarom zou je als kandidaat dat plaatsen, want zij weten natuurlijk wie de mol is.

   1. De laatste aflevering live. Alleen de laatste opnames waarin de drie (winnaar, mol en verliezer) in de finale staan is niet live. Die is op locatie opgenomen en ze zitten tijdens de live show in de studio. Enkel die drie (en crew uiteraard) weten de uitslag. De overige en dus de reeds afgevallen deelnemers horen het – net als alle kijkers – dan ook pas.

  1. Elke aflevering is er een oud vrouwtje die staat te vegen. Dit keer helemaal aan het begin van de aflevering.
   Dit vrouwtje stond ook midden in de piste in het circus en werd door Olcay benoemd.
   Ik zit niet op Olcay, en weet ook niet wat dat vegen kan betekenen maar het lijkt me wel een hint..

 15. Nou ja, ik zat op Stine. Ik zat in een ouderwetse tunnel. Iedere aanwijzing bevestigde Stine maar vergat te kijken naar andere zaken of niet logische zaken. Haar reactie na een groen scherm (in de aflevering dat Loes vertrok) had me toch wakker moeten schudden. Die was te echt.
  De aflevering nog eens terugkijken. Ik weet het nu niet. Simone wordt vaak genoemd maar haar specifieke molacties zijn moeilijk te zien en de aanwijzing dat ze met haar hand “MOL” maakte vorige keer misschien te duidelijk. Jan is een superkandidaat. Als hij de mol is heeft hij dat waanzinnig goed gedaan incl. de oprechte reacties, ook in deze afl. Ruben blijft vaag en Olcay schijnbaar erg open en kandidaterig. Ik neig naar Simone of Ruben. Maar moet nog even mijn verlies nemen dat Stine het niet was 🙂

 16. Er is mei ook nog iets opgevallen kan haalde 20 euro uit pot haalde bij de brug om te vragen of die mee wou spelen op de brug en het risico is wel dat zo iemand wegloopt.

  1. juni ook ?
   Nee, was 20 Lari de muntsoort van Georgië. Je denkt toch ook niet dat ze met molgeld die wodka en cola hebben gekocht ? 🙂 🙂 Bovendien zou die muzikant helemaal niks aan euro’s of molgeld hebben.

 17. Het pakket dat vanuit wagon 2 richting wagon 1 wordt gegooid, valt daadwerkelijk van de trein. Ik kan niet genoeg inzoomen om te zien dat dit een rood pakket was maar het lijkt er wel op.
  Wie zat daar met zijn handel en zei dat zijn tussenstukje in no time helemaal volgepakt was?
  Ruben, dacht ik.

 18. Ik zit al een hele tijd op Ruben, omdat hij altijd zo aan het klungelen is. Net als Stine trouwens, die er nu dus uit ligt. En ik heb altijd het idee, dat Ruben moeite heeft z’n gezicht in de plooi te houden.

  De doos die uit de trein viel, was een grote doos, dus geel, blauw of groen. Ik denk niet dat dat effect heeft op het eindresultaat. De rode doosjes waren kleiner. Die kan een van de kandidaten best in een grote doos hebben gestopt.

  Ik nijg na deze aflevering meer naar Jan of Olcay;
  * Jan regisseert slim alles naar zijn hand. Zet iedereen aan het werk en doet zelf heel stiekem heel weinig, zonder dat het opvalt…
  * Olcay kiest voor ‘de aanval’. Aanwezig, fanatiek, belust op geld verdienen, confronterend, maar doet soms vreemde moves (zwarte vrijstelling) en heeft vaak een onbestemd lachje om haar mond…

 19. Een mol maakt molshopen. Wat deed Jan.
  En er stond inderdaad op één van de dozen Jan. Boven Stemi.
  En de man die in de ruimte zat in het filmpje voordat ze de test moesten invullen is vanaf zijn rug gefilmd en vrij lang. Dat was ook de Mol volgens mij.
  En praten als brugman. Nou ook dat kon JAN.

 20. In de eerste aflevering heeft Olcay als enige haar koffer achter haar staan, alsof zij niet weggaat. De overige kandidaten hadden hun reistas/koffer vóór hun staan.
  Tijdens de eliminatie heeft Olcay haar handtas mee, geen rugzak of reistas.
  Alsof zij niet van plan is om weg te gaan.

 21. Tijdens de aflevering was er veel filmmuziek te horen. Onder andere muziek uit Paddington 2, Murder on the Orient Express, Guardians of the Galaxy, Passengers en Fantastic Beasts. Zouden deze films op een van de kandidaten kunnen slaan?

 22. Ik heb nog gekeken op internet naar Mogul. Mogul Trash is een album van een band uit 1971. Simone is in 1971 geboren. Wel ver gezocht, maar ook omdat er inderdaad zo veel vuil voorkomt

 23. Twee afleveringen geleden zag het rondje verdenkingen er nog zo uit:
  Olcay verdenkt ?
  Jan verdenkt Simone en Ruben
  Ruben verdenkt Loes
  Loes verdenkt Stine en Olcay
  Simone verdenkt Ruben en Jan
  Stine verdenkt Loes, Jan en Ruben

  Hoe kan Ruben er nog steeds inzitten? Hij zat vol op Loes, en die aflevering ging Loes zelf eruit.
  Je zou denken dat Olcay dan ook niet de mol kan zijn, want als zij op Stine & Olcay zit, en Olcay de mol is, had Ruben er die aflevering toch uit moeten liggen? Die zou dan meer fout moeten hebben gehad dan Loes…

  Ik zet na het vertrek van Stine in op Ruben!

  1. Olcay heeft al meerdere keren aangegeven dat ze op Ruben zit. Op vorige week na, toen had ze het over Simone.
   Helaas spreekt ze niet altijd de waarheid.

 24. Op een gegeven moment stond Ruben met een rode doos op het bordes van de trein samen met Stine . olcay kwam er toen aan en gebaarde tegen Stine dat ze goed op Ruben moest letten daarna dat deed Stine dit en toe ging Olcay weer terug haar wagon in zonder dat er iemand op haar zou letten. Wat heeft ze toen uitgevoerd? De o die we steeds zien maakt me ook achterdochtig

 25. De mol ontmaskert!!!

  De groepsfoto verklapt de mol!

  Telkens staat Simone op de plek van de afvaller…

  Zie youtube: Groepsfoto verklapt de mol 2018!

 26. In “MolTalk The Kick-off” worden in minuut 07:00-10:00 de eerste drie kandidaten voorgesteld in de volgorde: Olcay, Ruben en Simone, waarna Chris Zegers afsluit met: dit zijn de eerste drie. Zijn dat de finale kandidaten? En wint Olcay, is Ruben de mol en is Simone nummer drie? Dat zou betekenen dat Jan de volgende is die eruit vliegt.
  Olcay is bovendien de eerste die volledig op Ruben in durft te zeggen en openlijk hem verdenkt. Simone zit ook al vanaf het begin op Ruben. Die spreidde eerst op Jan, Ruben, Stine, Loes. De volgende aflevering op: Ruben, Jan en Stine. De aflevering daarna op Ruben en Jan. En deze en de vorige aflevering heeft ze het niet gezegd.

  1. Correctie, dat zou dan ook de volgorde vd kandidaten kunnen zijn waardoor Jan dus juist de mol zou zijn, Olcay wint en Ruben tweede wordt. Aangezien Simone dus derde is geworden…

 27. Simone pakte een groen pakketje aan van olcay in de gele wagon en zette hem heel mooi aan de andere kant. Daarna viel die eraf, maar het was nog grappig om te zien ook.
  Ze zei ook tegen ruben over het rode pakketje Daba dat die van het eindstation was..
  En na de opdracht zei ze.. in de groene wagon zaten zo goed als geen andere kleur..
  Zij is zoooooo de mol

 28. In de uitzending zegt Jan in de Buurtsuper dat hij vrienden voor het leven heeft gemaakt met de verkoopster. In het dagboek van de mol staat precies deze zin !!! Is dit een hint dat Jan t is?

 29. De lampjes, waarom zou het spel TE WEINIG lampjes leveren?

  Er zijn in die kamer slechts twee kandidaten geweest, Jan en Simone.
  Dus wie heeft de lampjes “gemold”?

  1. Nee, er waren niet te weinig lampjes. Zodra ze in de gaten hebben dat een lamp brandt (of niet) als je hem erin draait kan je de lampen die NIET branden natuurlijk gewoon gebruiken om een andere plek te proberen.

  1. En Art keek mij aan toen hij zij dat de mol goede zaken doet: schijn werper. Maar ook keek ik hoe het met de lampjes ging: ik ‘werp’ een blik op de lampjes: schijn werper. Is dit een dubbele aanwijzing??

 30. Voor de uitzending van widm was het journaal door simone. Aan het einde sluit ze af en zegt ze nog even snel of je blijft hier (ze bedoeld op deze zender) en geeft een duidelijke knipoog. Het was mij een beetje te geheimzinnig/opvallend. Simone de mol

 31. Zojuist het filmpje van het pakket gedownload en de scene van het pakketje beeld voor beeld groter gemaakt. Simone is degene die het pakketje naar buiten laat vallen. Het is slechts in een fractie te zien en helaas kan ik geen foto bijvoegen in deze reactie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *