Dit zijn de hints & aanwijzingen van aflevering 5 van Wie is de Mol!

De vijfde aflevering van Wie is de Mol 2018 is afgelopen! Dit zijn alle hints en aanwijzingen. Heb je zelf iets gezien? Laat het weten op onze Facebook. De afleveringstitel is ‘zienswijzen’.


1. Loes met geld in haar achterzak

Aan het eind van de ballonnenopdracht in het circus tovert Loes ineens de 500 euro uit haar achterzak. Had ze de 500 euro al eerder gevonden, en haalt ze deze op het eind pas tevoorschijn omdat ze tijd wilde rekken?


2. Penningmeester Ruben

Ruben oppert na de eerste opdracht ineens dat hij penningmeester wil worden. In de opdracht daarna, krijgt de penningmeester ineens een sleutelrol. Had hij voorkennis?3. Stine met een lege envelop

Stine is erg actief in de tweede opdracht met de taxi’s. In haar envelop zat geen geld. Als ze als eerste binnen zou komen, zou ze de groep veel geld kosten.


4. De aanwijzing van Olcay

Olcay geeft Jan de aanwijzing dat hij ‘niet moest gaan kijken waar zij vandaan kwam, want daar stond geen taxi’. Toch stond er wel een taxi, die Jan ook vervolgens nam. Als Olcay de Mol is, heeft zij er baat bij dat Jan juist wél die auto vindt, omdat hij geen geldbedrag bij zich heeft.


5. Tunnelvisie – zienswijze

Tunnelvisie is een zienswijze (de afleveringstitel), dit woord wordt door Simone en Loes gevonden.


6. De letters van Jan

Jan streept bij de woordzoeker de letters heel dik weg. Hiermee worden de letters slechter leesbaar, waardoor ze minder goed te gebruiken zijn voor andere woorden.


Valentijnsdag


Verdenkingen:

Olcay verdenkt ?
Jan verdenkt Simone en Ruben
Ruben verdenkt Loes
Loes verdenkt Stine en Olcay
Simone verdenkt Ruben en Jan
Stine verdenkt Loes, Jan en Ruben


Op de hoogte blijven van alle hints & aanwijzingen van Wie is de Mol? Of heb je zelf een hint gespot? Check ons op Facebook! Hier vind je het Molboekje. Zelf Wie is de Mol spelen? Dat kan! Bekijk hier het Wie is de Mol Bordspel.

153 gedachten over “Dit zijn de hints & aanwijzingen van aflevering 5 van Wie is de Mol!”

 1. Ok dus iedereen verdenkt Ruben behalve Loes en hijzelf en vervolgens valt Loes af…verdacht…of…? Hmmm… ik zat eigenlijk op Simone.

  1. Ik denk dat Stine de Mol is! Aan het einde ergens van de woordzoek puzzel, zei ze iets van hé een ‘X’?? Zijn er woorden met een x ? Dat terwijl ik dacht net ervoor Olcay nog zei, alleen Tiblisi nog. Ze zei het ook opvallend en part, vond ik. Ik ging eens kijken om de X heen, rechts onder. ik volgde de letters ervoor en heb vertaald vanuit het Zweeds naar Nederlands: vlnr – ik re oili meats no brev X = Het spijt me, geen brief X.
   Ik heb tot 7 zinnen naar boven, horizontaal vlnr, vertaald en ik kwam op:
   1. jopretl gr jep = ja, ja 2. print plate uuked = printplaat niet succesvol 3 leee dem snoesm = laat ze snoozen 4. lo ti erte n joc = ik vind het jammer 5. ads tna u a h mel = advertenties zijn hier te vinden 6. ij dou ece = ik doe mee 7. er be po ce er ha lj = met mij gaat het goed 8. ik re oili meats, no brev X = Het spijt me, geen brief X

   ========= Stine is de Mol!

    1. en diagonaal links omhoog op de ‘X’ ; J nei tu c e x = ja nee, jij Chistine Eilskov X (wiipedia zegt ze heet Stine Elskov Jensen) hahahaha

   1. Stine staat als enige in aflevering 5, in de woordzoeker, 5 maal vermeld. In combi met de zin; stine is de mol. Overduidelijker kan volgens mij niet.
    Google Stine en de titel van de aflevering ook maar eens.

    1. Dat klopt…dus 5de afl.5x vermeld. En idd op Google wordt er aangegeven: de zienswijzen en kennis van wetenschappers en ze presenteert: DUS IK BEN…..er nog. DUS IK BEN betekent: de zoektocht naar IDENTITEIT en dit programma is gebaseerd op het ongeluk van Stine: KREUPELSTRAAT misschien?? En van Stine zijn tot nu toe de meeste sterkste hints/aanwijzingen geweest.

     1. Ik kom er nu steeds meer achter dat Stine de mol wel eens zou kunnen zijn….maar verdenk ook anderen en blijf het lastig vinden want ja…..dwaalsporen,tunnelvisie etc…..🤨

  2. Tja… en als Ruben echt volledig op Loes zat hoe kan hij er dan nog in zitten?…. alleen als hij de mol is… maar da’s dan weer te voor de hand liggend…

   1. Nee dat is niet waar. Jochem zat ook elke keer helemaal niet op de mol maar heeft wel de finale bereikt. Hun verdenkingen zeggen niet alles. Er zijn vragen die ze fout kunnen hebben over hun mol of antwoorden kunnen op meerdere personen slaan. Zo kan het dus ook gaan.
    Blijft jammer dat mensen soms te simpel denken

  3. Je zou dat zeggen inderdaad. Maar ik vergeet nooit meer het seizoen dat Art zelf mee deed. Ik zat toen 100% op Karin. Omdat de persoon op wie zij 100% had ingezet er toen uitging. Ik dacht “ja zei is de mol”. Aflevering later vliegt ze er zelf uit.
   De resultaten en verdenkingen zijn altijd handig om mee te nemen. Maar het is geen waterdicht bewijs. Het feit dat Ruben op Loes inzette en Loes eruitging kan ook betekenen dat veel antwoorden op Loes, ook antwoorden kunnen zijn die op iemand anders duidt.
   Als voorbeeld: “is de mol een vrouw?”. Dan zou Ruben zeggen “ja de mol is een vrouw want Loes is de mol”. Maar ondertussen kan het ook een “goed” antwoord zijn op Stine, Simone of Olcay.

   En ik lees ook veel mensen die inderdaad naar Jochem verwijzen. Die heeft nota bene de finale bereikt terwijl hij op de verkeerde persoon zit.

  4. Ruben kan niet de mol zijn
   In het dagboek van de mol stond: ik kan lekker mollen: in de auto’s, de metro…….
   Ruben heeft niet in de metro gezeten net als Simone. 😜

  1. Maar op zich zaten letterlijk alle namen erin toch? Dus kon het ook Jan is de mol / Loes is de mol / Ruben is de mol etc zijn. Of bedoel je wat anders?

 2. De titel was zienswijzeN, niet zienswijze zonder n. Ik denk dat het te maken heeft met Olcay. Zij wees de worden aan bij het laatste spel en gaf ook aan dat ze slecht worden zag. Een mol ziet ook slecht!

 3. Of Olcay wil zichzelf juist verdacht maken, in de hoop dat de anderen op haar gaan in de test,want zij weet waarschijnlijk wie de mol is(afl.4/opdracht 2),in ieder geval weet zij meer en op deze manier kan ze dus kandidaten wegspelen om zelf evt in de finale te komen?

 4. Of Olcay wil juist zichzelf verdacht maken in de hoop dat andere kandidaten op haar gaan in de test,want zij weet waarschijnlijk wie de mol is(afl4/opdracht.2),in ieder geval weet zij meer en heeft ineens daarom wel een molboekje. Op deze manier kan ze dus andere kandidaten wegspelen en dan zelf in de finale komen?

 5. Iedereen die Ruben verdenkt zit er nog in.. Loes doet dit niet en valt af terwijl Ruben alleen haar verdenkt. Hij moet dus wel de mol zijn..

 6. Wie is de Mol theorie: De Mol is (was) Jean Marc van Tol.

  Het viel vandaag op zijn plaats voor ons gezin. In de eerste aflevering is niet gezegd: behalve de Mol, die hoeft nooit naar huis. Jean Marc kon de druk niet aan om de Mol te zijn en vertrok. ‘streepte de Mol de Mol weg’ verwees niet naar het puzzelwoord maar naar Jean Marc, hij streepte zichzelf weg.

  Goed, dus plan B uit de kast: Ruben is ingezet als (tweede) Mol en laat dit nu zien. Hij moet iets doen als Mol en neemt het voortouw als penningmeester (ideale positie op dat moment). Na het vertrek van Jean Marc doet hij meer verdachte dingen. Ruben weet nu de opdrachten en is (nu) ook de Mol is onze theorie haha

  1. Leuke theorie maar kan absoluut niet.
   Degene die als mol wordt gekozen krijgt allerlei testen en cursussen om te zien of ze geschikte mollen kunnen zijn. Daarna wanneer ze daar doorheen komen gaat de mol al de opdrachten doornemen en sommige zelfs spelen zodat ie zelf een idee krijgt waar die kan mollen. Ook krijgen ze suggesties soms waar het kan of beter is te doen. Dus dat Jean Marc het niet aankon zou zeer onwaarschijnlijk zijn (laat zeggen 1% kans dat hij het uiteindelijk niet aankon). Dan nog dat Ruben het zou overnemen is dus ook zeer onwaarschijnlijk omdat hij dus geen mogelijkheid heeft al de opdrachten te leren kennen. Daarintegen is het zelfs oneerlijk tegenover de al afgevallen kandidaten. Wie is de mol is ruim van tevoren opgenomen dus mocht Jean Marc het inderdaad niet aankunnen en al bij opnames van aflevering 2 zeggen dat hij het niet aankon dan hadden of Wie is de Mol gecanceled voor het jaar of opnieuw begonnen met een wisselkandidaat voor Jean Marc en de nieuwe mol klaarstomen. Als je er even goed overnadenkt is dit dus zeer onwaarschijnlijk en een theorie die dus de prullenbak in kan.

 7. Viel het jullie ook op dat Jan als eerste begon met wegstrepen van het woord ‘(wieisde)mol’ en dat hij dit deed door letters in de vorm van een M te tekenen?? Later deed hij dit niet meer. Goeie hint naar de mol!

 8. Zit volledig op Simone… Alle cirkels in de afleveringen doen denken aan het logo van NOS mn de steeds terugkerende rotonde.
  Verder de kaarten: een boer/ weimans?
  En vandaag in het circus de zwarte vrouw….

    1. Dat is niet het argument. Ruben kun je vergelijken met Jochem: zit op de verkeerde, maar gaat toch door, dat hoeft niet te betekenen dat Ruben de mol is.

     Maar… Loes was de enige die zei op Stine in te zetten, vrijwel alle andere kandidaten (behalve Ruben zelf) zaten in ieder geval deels op Ruben en zeiden niet op Stine te zitten. Het zou heel vreemd zijn als Stine de mol is, maar Loes er toch uit gaat, terwijl ze de enige is die zegt op Stine te zitten, dan zou het waarschijnlijker zijn dat er een andere kandidaat zou afvallen, zeker aangezien er geen jokers in het spel waren.

 9. O O O O O
  Olcay geeft heel gewillig het penningmeesterschap op, zo vlak voor de opdracht. Vervolgens ziet Ruben er vet verdacht uit omdat de volgende opdracht specifiek de penningmeester betreft. En niemand heeft door dat Olcay op deze manier heel veel verdenking richting Ruben stuurt, terwijl ze nota bene in diezelfde opdracht het meeste geld laat liggen? Let ff op, jongens!

 10. ik vond het verdacht dat stine telkens zonder lang zoeken een auto had in opdracht 2. zij wist natuurlijk waar die auto’s stonden en wilde die lege envelop brengen

 11. In het dagboek van de mol staat:
  “Ik geniet het meest als ik in het bijzijn van de anderen ongezien m’n gang kan gaan.
  In het circus. In de metro.”

  Ruben en Simone gingen tijdens de opdracht met de auto’s niet met de metro..

  1. Simone ging wel met de metro, maar Ruben is inderdaad niet met de metro gegaan. Betekent dit dat Ruben niet de mol is omdat in het dagboek van de mol staat dat hij/zij in de metro is geweest???

 12. Ruben…..altijd al Ruben.
  Zijn hele gedrag is zo typisch Mol. Hij en Loes blijven over bij de executie…Ze hebben een verbondje, maar nee hoor, geen blik van’ succes partner’ of een hand vastpakken van elkaar. Waarom? Omdat hij al lang weet dat hij door gaat, hij is de MOL. Loes vertrouwde Ruben blind, dit is helaas haar ondergang geworden.

 13. Op 37:11 staat er een busje met het volgende nummerbord: WI-002-DM
  Je zou toch zeggen dat dit een hint moet zijn, maar ik kan hem nog niet helemaal plaatsen.
  Misschien Stine die als tweede is geeindigd bij de opdracht met de auto’s?

  1. Waarom zouden ze de verkeerswetten in Geogië aan hun laars lappen door rond te rijden met een eigen gemaakt nummerbord ? Veel te veel gedoe voor een hint voor TV kijkers en al helemaal niet voor de kandidaten.

 14. ik begrijp echt niet waarom iedereen loes heel verdacht vond want ik vond dat echt totaal niet.
  en nu blijkt het dus dat loes er uit is en dus heb ik wel een beetje gelijk.

 15. Ik denk nog steeds dat Olcay weet wie de mol is. Hoewel Ruben ook verdacht is zit ik nog steeds op Stine. Natuurlijk is het leuk dat je dat niet 100% weet, dat houdt het spannend. Ik moet de aflevering nog eens terugkijken en vooral nagaan waar de titel (echt) op slaat. Stine kwam ver met haar “niets” enveloppe, als mol wil ze natuurlijk als eerste aankomen, als kandidaat raar dat ze haar best doet.
  Waar zijn de mensen overigens die 100% zeker op Loes zaten ?

  1. ps Als Ruben de mol zou zijn waarom wint hij dan 250 euro met balletjesspel in circus ? Had hij makkelijk kunnen verpesten .. Nee, Stine staat wat steviger op verdachtenlijst

  2. Idd ik zat heel erg op Loes,ik vond haar de eerste 4 afleveringen wel heel verdacht maar deze 5de aflevering juist totaal niet en ik denk ook dat Olcay weet wie de mol is,ze wil volgens mij graag dat de kandidaten haar verdenken zodat ze op haar gaan en zo kan ze dus evt alle kandidaten wegspelen om dan zelf grote kans te maken om in de finale te komen. Op dit momen zou ik Ruben kunnen verdenken want hij loog tegen Jan over die envelop en de mol zegt in zijn dagboek dat ie het heerlijk vindt om te liegen en te bedriegen,en dat hij ineens dat penningmeesterschap wilde overnemen,maar anderzijds zou dit er ook weer te dik bovenop kunnen liggen,net als bij Stine doordat zij heel erg haar best deed om met een lege envelop de finish te halen……het blijft lastig vind ik.

 16. Is het niemand opgevallen dat Olcay toch haar zwarte stem heeft gehouden (en dus niet aan stine heeft gegeven)?
  In het voorstukje van volgende week haalt ze de stem uit haar broekzak om het aan Jan te laten zien.

 17. In het moldagboek staat: ‘streept de mol woorden weg? Het blijft speculeren. Heerlijk om te mogen liegen en bedriegen als een kind.’ Stine zei die zin op het laatst als ze een zin moeten geven aan art, dus is zij dan de mol omdat het dagboek zegt dat de mol het heerlijk vond om te liegen en bedriegen en stine deed dat dus

 18. waarom verdenken zo weinig mensen jan?? jan deed heel erg zn best om als eerste binnen te komen hij had 2 jokers als mol heb je daar niet zo veel aan, maar als hij als eerste binnen zou komen zou er geen geld binnen komen. Dat wil de mol toch en Jan is niet heel verdacht zeggen mensen omdat hij zo zn best deed, maar as ik de mol was zou ik ook mn best doen k bedoel het is toch niet verdacht want hij wil graag die jokers toch?? maar ik vind dit dus verdacht. olcay is het niet ze deed heel erg haar best op die kaarten ze kwam ook heel ver en trok zich niks aan van die clowns als mol doe je dat wel zodat je je kaartenhuis kan verpesten. ik verdenk Ruben ook ik weet eigenlijk niet waarom

   1. Dan heb je het hierboven niet goed gelezen wat het verschil is tussen Olcay en Jan. Olcay zou juist veel geld binnenbrengen als zevals 1ste binnen zou komen en bij Jan alleen jokers,dus geen geld en als hij kandidaat zou zijn dan is dit niet verdacht en Olcay LIJKT haar best te doen maar het geld komt niet binnen en het kaartenhuis is niet af.

 19. Leuke opmerkingen over dat Olcay Jan op het verkeerde spoor zet. Maar ze wisten van elkaar niet wie wat in de envelop hadden zitten, dus dat zegt weinig.

 20. Ik vind Jan zeker niet verdacht omdat hij zo bloedfanatiek is en dat is volgens mij niet gespeeld. Klamme handjes bij het zien van het scherm, nee is hou het nu nog op Simone. Die lijkt zo onverschillig steeds.

  1. Aan de andere kant….dat fragment in afl.4 opdracht.2 als Jan bij Ard bij dat bordspel de vraag van Ard krijgt of hij bereid is Emilio weg te spelen,dan zie je dat hij eerst met stalen gezicht nee zegt en ineens daarna veranderd zijn gezichtsuitdrukking en reactie in no time….hierin zie je dat hij best goed kan “acteren” (soort van)….dit viel mij direct op in dit fragment.

 21. In het circus is er een oude vrouw die steeds de rotzooi opruimt. Olcay wijst hier ook op in de tussen interviews. Ze loopt wat gebogen maar qua lichaamsbouw lijkt ze op stine. Stine is er 1 van een tweeling.
  Was het misschien stine’s tweelingzus?

 22. Olcay geeft een hint naar de Mol.

  Ze Zegt: Zie ik eruit als iemand die uit Waalwijk komt ?
  Ze komt oorspronkelijk uit Waalwijk.
  In Waalwijk zit het MollerCollege.

  Voor mij duidelijk dat zij de mol is en ze draagt regelmatig een zonnebril, een mol ziet slecht.

  1. En heeft Olcay ook op het Mollercollege gezeten of op een andere school?
   Dat lijkt me dan een interessante vraag.

   Zelf verdenk ik Stiene.

 23. Als iedereen op ruben zit, behalve loes en ruben,
  Dan blijkt dat als ruben de mol is , het verklaard het vertrek van loes
  En het blijven van Ruben.

  1. Was het maar zo simpel 🙂 Je ziet niet alle vragen en antwoorden en niet de spreiding die ze hebben gebruikt. 20 (detail)vragen over gebeurtenissen, dus vele kunnen fout beantwoord zijn en dan heb je nog de tijdsfactor bij gelijk aantal foute/goede antwoorden. Alleen met de vraag (of het antwoord) waar iemand op zit kom je er echt niet. Al jaren niet.

  2. Als het zo simpel zou zijn is het niet leuk. Nee, je ziet niet alle vragen en antwoorden. Het zijn er 20. Vele kunnen fout/goed beantwoord zijn. Dus alleen maar kijken waar iemand op zit heeft echt geen zin, al jaren niet. Pas als je als kijker van iedere kandidaat alle vragen en antwoorden te zien krijgt kan je conclusies trekken en bovendien monteert de productie echt wel zodanig dat je op dwaalspoor wordt gezet of juist iets niet ziet.

 24. Het getal 14 komt in de vorige aflevering en in deze aflevering voor…. betekenis?? En naar wie?? Iemand een idee
  De getallen 60, 4 en 2 heb ik ook gezien

 25. Het was helemaal niet gunstig om penningmeester te zijn in het spel met de auto’s. Geen goede plek voor de mol. De mol heeft daar geen enkele invloed op de uitkomst. Als Ruben de mol is zou hij niet op dat moment penningmeester geworden zijn.

 26. Ik verdenk jan want in het begin verdachte ik bijna iedereen behalve Jan . Laatste aflevering gaat Jan nog even een woord zoeken en Loes gaat met haar stok en loopt naar woord jan en streept dat door. ( tenzij ik het verkeerd heb gezien ) . Dan is het antwoord de mol streept de Mol door ( weg )
  En ik zag loes jan weg strepen en Jan is bezig met Bondjes maken met iedereen maar speelt hun tegen elkaar op . Misschien zaten er twee mollen in dat Loes gewoon wist dat ze uit eindelijk eruit ging waardoor ze het spannend kon houden. En de eerste kandidaat die eruit ging die samen met Loes was opeens random terug komt in de serie eruit is toch eruit is gewoon game over ik denk dat ze veel kunnen twisten maar ik vedenk toch Jan Maarja we zullen zien

 27. De uitkomst van de woordzoeker klopt niet met de opmerking in het dagboek van de Mol. Alleen wel met de oplossing die Loes en Stine gaven. Loes is eruit dus……..

 28. Misschien heb ik zelf tunnelvisie maar het lijkt me vrij duidelijk dat het Jan is. Hij rent als eerste de hal in om te gaan verven. Weet dus waar (wie is) de mol staat en gaat de mol overdreven dik doorstrepen zodat zijn medekandidaten het niet direct herkennen. Nadat Art de oplossing geeft kijkt Jan nog eens naar de bewuste plek.
  Flesje wijn op Jan.

 29. Ik ben weer gaan spitten in de plaats- en landennamen van aflevering 1. Dat zit me nog niet helemaal lekker. Als ik alle letters omhussel, kan ik er maar 1 deelnemernaam uithalen.

  Plaatsen: aLmaty, kIev, Bakoe, MOSkou, Jerevan =
  MOL IS

  Landen: kazachSTan, oekraINE, azerbEidJaN, ruSland, armENie = STINE JENSEN

  Alle andere namen van de 10 deelnemers kunnen echt niet!

 30. Even iets anders. Simone staat op de eerstvolgende groepsfoto steeds ongeveer op de plaats van de afvaller. Nadat Bella weg ging, stond zij op haar plaats in een geel shirt. Toen Emilio wegging stond ze op zijn plaats in een rood shirt. Bij Jean Marc is het moeilijker te zien (wel een beetje qua houding) en Ron staat op geen enkele groepsfoto (wel heeft ze dan ook een soort leren jasje aan). Als ze volgende week op Loes’ plek staat met iets wits aan is dit misschien een hint.

 31. Jan streepte in de zin ‘Wie is de mol’ een aantal letters weg zonder strepen. In plaat van dat hij er een streep door zette, zet hij een M in het vakje. Molhint?

 32. Na het woorden zoeken staat er TrusNobody in beeld. In het volgende shot staat Olcay met Jan te praten en staat er een verkeersbord met een grote pijl naar Jan te wijzen.
  Hint?

 33. Zienswijzen
  Kijk na de circus opdracht (als art verteld hoeveel geld er binnen is gehaald) naar de clown met zijn grote ballonnen / borsten. Die staat gebaren te maken “zien” en “wijzen” en kijk in het volgende shot wie gebaren terugmaakt naar de clown en wie er met de clown gaat dansen / gek doen.

 34. De clown had ook een zwarte vrouw in handen (klaver vrouw),
  Is dat dan geen aanwijzing naar Simone!?!
  Het kan niet zo zijn dat heel het land nu al weet wie de mol is,
  Dat is volgens mij nog nooit gebeurt,
  Ik ga nog steeds voor 100% op Simone, ze is koel, berekenend en keihard,
  Brengt weinig geld binnen, loodst de groep heel Tbilisi door, maar altijd naar de verkeerde plekken, pakt min geld, ligt er vaak als eerste uit, en krijgt vervolgens als eerste haar scherm te zien, allemaal erg verdacht, en oh ja, geef haar alsjeblieft nooit meer een porto in handen.

  En een nieuwslezer die niet weet hoe je groepsfoto moet spellen, dat is erg verdacht.

  Hebben we Tbilisi al?? tijdrekken, spellen ontregelen, en volgens mij liep Simone achter Emilio langs in het park.

  1. Waar zie je dat ? Is wel mogelijk maar op die beelden kan je dat echt niet zien. Misschien pakt ze wel een boodschappenlijstje 🙂 Dus speculatie

  1. “als” …
   Vergeet niet dat ze de beelden goed monteren, je NIET ziet hoe alle 20 vragen zijn beantwoord, of Ruben ze dan ook nog eens goed heeft en niet fout en wellicht per ongeluk dus ECHT goed, etc. Ik hou me niet zoveel bezig met die keuzes van de kandidaten, in al die jaren heb je daar niets uit kunnen halen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *