Dit zijn alle hints & aanwijzingen van aflevering 4 van Wie is de Mol

De vierde aflevering van Wie is de Mol 2018 is afgelopen! Dit zijn alle hints en aanwijzingen. Heb je zelf iets gezien? Laat het weten op onze Facebook. De afleveringstitel is ‘vooruitzicht’.


1. Tweet van de Mol

In de tweet van de Mol van vanochtend begonnen een aantal woorden met hoofdletters. Deze hoofdletters zijn ook publicaties van schrijfster Stine: in het NRC Handelsblad, boek “Ik lieg dus ik ben”, boek “Wwaarom vrouwen van apen houden”, boek “Het broekpak van Olivia Newton John”, boek “Licht op het Noorden”, boek “Rehab”, boek “Dus ik ben” en boek “Turkse vlinder”.


2. Tunnelvisie

Emilio, Stine en Ruben geven aan tafel in het begin aan niet claustrofobisch te zijn, waardoor ze in de tunnel zouden belanden. Uiteindelijk belanden Emilio, Stine en Loes onder de grond. Een positie waar de Mol zich goed voelt.


Sale


3. Vooruitzicht

Stine, Emilio en Loes zitten onder de grond en zien de foto’s waar de andere kandidaten naar toe zouden moeten. Hebben ze hiermee een “vooruitzicht” (titel van de aflevering) gekregen?


4. “Niets is wat het lijkt”

Simone krijgt in de beslisboom de vraag: “Ben jij de Mol?” en antwoordde daar “nee” op. Deze opdracht heette “Niets is wat het lijkt”.


5. Olcay opofferen

Bij de beslisboom kreeg niemand de vraag of ze Olcay zouden opofferen. Dat zou kunnen omdat ze niet opgeofferd kan worden.


6. Stine / Niets

In dit seizoen komt een aantal keer de uitspraak “Niets is wat het lijkt” voor. Niets is een anagram van Stine.


Sale


Verdenkingen:

Olcay verdenkt drie kandidaten
Jan verdenkt ?
Ruben verdenkt Emilio en Simone
Loes verdenkt Emilio
Simone verdenkt Ruben en Jan
Emilio verdenkt Loes, Ruben, Simone en Olcay
Stine verdenkt Emilio


Op de hoogte blijven van alle hints & aanwijzingen van Wie is de Mol? Of heb je zelf een hint gespot? Check ons op Facebook! Hier vind je het Molboekje. Zelf Wie is de Mol spelen? Dat kan! Bekijk hier het Wie is de Mol Bordspel.

409 gedachten over “Dit zijn alle hints & aanwijzingen van aflevering 4 van Wie is de Mol”

 1. Viel me op dat bij de opdracht niets is wat het lijkt 4 keer mensen met rode kleding in een beetje slow motion werd laten zien..4e scherm was rood..

  De aflevering dat bella eruit ging zag ik enorm veel geel..

  1. In het vragenstellers zei art dat de mol bij iedereen voorbij was gelopen. Als je goed kijkt zie bijna bij iedereen iemand op de achtergrond met een zwarte hoodie. Dat is 100 % de mol, maar wie?

   1. De mol kwam bij iedereen vlak voorbij
    Bij de vragen kan je kiezen links staat je en rechts nee
    Ja. Nee
    Jan komt dus steeds vlak voorbij Jan is de mol
    Klaar

   2. In het dagboek van de mol staat dat de opdracht was dat er in het gezichtsveld moest worden gelopen, achter iemand lopen is niet in het gezichtveld

    1. als je goed oplet dan zie je Simone achter een lantaarnpaal staan en later loopt ze voorbij onder een paraplu met zwarte kousen aan Simone is de Mol en ze staat met Stine in de finale

  2. Ruben zou Loes wegsturen, waarop Art zegt daar gaat Loes. Meteen nadat Ruben is geweest loopt de persoon met de zwarte hoodie door het beeld (terwijl die bij de andere kandidaten alleen op de achtergrond zichtbaar is) Toeval??? Naar mijn mening is dit de echt de mol. Maar is de hint dan ook Loes???

   1. Klopt. In het begin zie je de ‘Hoodie’ in het park zitten terwijl Emilio zegt: “Zit daar en verdien geld”. Daarna zie je Hoodie op de achtergrond zitten als de kandidaten de vragen beantwoorden, maar na Ruben zie je de Hoodie weglopen. Waarom? Omdat ze de hoodie uit moest doen, omdat ze na Ruben zelf aan de beurt is? Loes kwam daarna namelijk. Ook zegt Loes bij de 5000 euro vraag, “strategisch spelen, hoe hard wil ik het spel spelen? Kennis is macht” En kiest dan voor de pot, terwijl de groepsvrijstelling juist kennis is. Dus ze wil niet dat de anderen meer kennis vergaren en kiest dus voor de 5000 euro. En haar lichaamstaal na het spel: armen over elkaar, de lippen op elkaar knijpend.

    1. Wie zegt dat de beelden zijn uitgezonden in de volgorde dat ze zijn opgenomen?
     Loes zou normaal idd verdacht zijn ware het niet dat in de allereerste aflevering Ron vol op Loes speelde en we weten allemaal hoe dat is afgelopen.

     1. Ja, dat vind ik heel vreemd. Ron ging vol op haar en kreeg bij de test
      een rood scherm. Deed Ron die test nu wel of niet slecht? En waarom kwam
      hij even terug. Daar zit een addertje onder het gras!

    2. Op het einde, zie je in slowmotion een vrouw met een pet op ( van achter gefilmd ) weg lopen. Zelfde postuur, Zelfde haarkleur als Loes. Mijn Youtube channel is: Jimssthings. Als ik het fout heb, Spring ik met kleren en al in een sloot.

     1. Ik geloof niet dat Simone de Mol is. Ze doet niet echt verdacht of zo. Dan zou ik Loes en Stine eerder verdenken.

     2. nee nee … helemaal fout .simone deeed haar geele t shurt aan als ode aan bella en ze is geen steen bok maar boogschutter je zag voor t beging van de excecutie n beeld nis van n steenbok n steenbok is loes,,stine en jan…zoek maar verder groet…

  3. Als volgende aflevering blauw voorbij komt, kan het slaan op de blauw, geel en rode vlag van Armenië. Daar waar Bella en Simone in begonnen🤗

  4. Als volgende aflevering blauw voorbij komt, kan het slaan op de blauw, geel en rode vlag van Armenië. Daar waar Bella en Simone in begonnen🤗

  5. Mijn mol was STINE….maar na aflevering 4, opdracht 2 ben ik erg aan het twijfelen en kom ik RUBEN erg vaak tegen langs of bij de kandidaten……

   Jammer dat ik hier geen foto’s of filmpjes kan plaatsen, maar ik heb de mol gezien………

   Wanneer de kandidaten bij aflevering 4, opdracht 2 van Art vragen krijgen, laat de mol zich zien wanneer op de vraag:`Wil je de mol zien?’ Ja wordt geantwoord. Ruben zelf antwoord Nee.

   Bij Jan loopt er een stel langs van links naar rechts met een blauwe paraplu. Nadat hij een vraag beantwoord, staat het stel opeens weer achter Art. De man van het stel, heeft een baard en lijkt verdacht veel op Ruben

   Bij Simone en Olcay zit op de achtergrond een man met een baard op een bankje lijkend op Ruben. Bij Simone zelfs ‘signalen’ te geven met rook’.

   Beste aanwijzing:
   Bij de laatste kandidaat zie je een shot van een meisje met geschminkt gezicht. Links boven komt een man met baard (Ruben?) die voorover bukt in beeld. Ik schrok mij rot.

   Heb je aflevering 4 opgenomen? Kijk het maar eens na……

   1. En het geschminkte meisje had een vlinder op het gezicht. Naar het boek Turkse Vlinders van Stine? Al dat rood dat voorbij kwam slaat dan vast op de Turkse vlag.

   2. Afl.4 opdracht 2. In eerste instantie wil Ruben niet weten wie de mol is. Komt hier op terug. De enige die nee zegt is Stine. Stine is de mol, kan nl onmogelijk bij zichzelf langs lopen. De vrouw met rode paraplu die een aantal keer tijdens dit spel te zien is is vlgs mij Stine met een zwarte pruik op. (Let maar eens op de manier van lopen.)
    Lees ook dagboek van de mol afl.4

   3. Bij Olcay loopt iemand met een blauw spijkerjasje langs, met groene doek om zijn hoofd te verbergen….
    Dir lijkt sprekend op jasje van Jan.

   4. Dit is niet Ruben. Je ziet deze man ook op het bankje zitten roken bij Ruben.
    Het programma Wie is de mol kennende brengen ze de mol ook echt niet duidelijk in beeld.

  6. Ik dacht dat ik Simone op hoge hakken en met een rode paraplu Door het park zag lopen. Ze was alleen op de rug te zien Een paraplu is voor de mol natuurlijk een heel handig attribuut. ..

   1. Ik denk dat dit misschien de mol is die verkleed is. Het lichaam van de “vrouw’ lijkt meer op het postuur van een man. Ook zie je een paar kinderen de “vrouw’ raar aankijken na dat die voorbij passeert

  7. Heeft nu niemand de clown achter Emilio gezien na de vraag of hij Jan eruit wilde werken…??? Verbaasd dat niemand het hierover heeft… De clown heeft echt heel veel weg van Ruben…BTW

 2. Er werd ook gezegd dat er een iemand zich geen zorgen hoefde te maken bij de test en executie. Jan had een vrijstelling ingezet, maar de mol hoeft zich ook geen zorgen te maken om een rood scherm. Betekent dit dat Jan de mol is?

   1. Nee niet per se, maar als Art zou zeggen dat 2 mensen zich geen zorgen hoeven te maken, zou hij weggeven dat Jan níet de mol is, met alle gevolgen van dien.

 3. Er kwam verdacht opvallend en close up een kaartendeck voorbij met de joker in beeld. De Mol is (of was?) in bezit van een joker (of misschien zelfs vrijstelling?). Olcay gaf vorige week klakkeloos haar zwarte vrijstelling weg… Om ‘vertrouwen’ te winnen zei ze 🤔

    1. Ik ga het niet terugkijken maar bij het deel over de rode draad staat me bij dat Jan een rood touw aan zijn tuig had hangen toen hij aan het koord hing en de anderen blauw?

  1. wikipedia:
   De boer is een kaart uit het standaard kaartspel, tussen de 10 en de vrouw.
   Deze kaart wordt ook wel zot, jack of Jantje genoemd, en toont vaak de beeltenis van een soldaat in middeleeuwse kleding, met een hellebaard!!!

   Dus verwijzing naar jan!!

 4. Het viel mij op dat toen Art vertelde over de Mol die bij iedere kandidaat langs was geweest tijdens de opdracht, Simone even oogcontact maakte met de camera. Misschien om ook even dichtbij de mensen thuis te zijn?

   1. Simone zag/hoorde als enigste! de ‘naam’ Mol langskomen bij Art ‘ben jij de Mol?’, Art zei bij iedereen is de Mol langs geweest hij vertelde niet hoe die is langs geweest, als woord of als persoon op de achtergrond.

 5. Toen art zei de mol heeft heel dicht bij jullie gelopen. Zat ik al te denken he wat en hoe dan. Na heel goed na denken wat er gebeurd was en de vraag test was gebeurd zag je een vrouw met lange haren blauwe T-shirt aan en een zwarte pet. En loes heeft lang haar wit haar wat je toen zag en blauwe T-shirt aan. Toen Emilio rood kreeg zat loes met de handen voor de ogen🙈 met andere woorden ik zie niks

  1. Precies. Ard vroeg bij iedereen hoe hard ze het wilden spelen, maar sprak het uit als hart. Ook Loes gebruikte het woord hart. Nog los van Simone, die een hartverzakking kreeg… Lijkt me een rode draad…

   1. Ruben was wel in het tuigje gehesen, maar ging niet over. Er zijn dus wel zes mensen in een tuigke gehesen, alzijn er geen zes overgegaan.

  1. In veel andere seizoenen is t getal met 6 waar ie mee te maken kreeg vaak de Mol gebleken, Ik nam een goed vermomde Simone waar achter de knal rode paraplu, de benen zijn ook vreemd blank..zouden ze gesminckt zijn? T zou niet de eerste keer zijn, veel dingen vielen deze aflevering in Simones richting… Rode draad, paraplu, getallen, de naam Mol, afleveringen terug kijkend zie je haar eigenlijk best aparte dingen doen. Vanaf aflevering 1 Loes en Jan nu toch geswitched.🤷😱

   1. De dame met rode paraplu viel mij ook op. Het haar was zwart stijl( pruik!?!) Ze had kousen /panty aan. Stine had en kort broekje met iets van een panty eronder aan. Misschien om snel om te kleden?

    1. nee nee nee dat is gewoon en georiche burger simone wil ook in de finale staan en winnen…nee nee loes of stine of jan is de mol….groet….

 6. Als loes aankomt op het gebouw zie je groot witte graffiti “mol” met een hartje erachter. Bij de andere kandidaten wordt.niet hierop ingezoomd!

 7. Wanneer Loes de overkant haalt, wordt er ingezoomd op de graffiti met “mol” in witte letters naast haar. Bij de andere kandidaten doen ze dit niet!

 8. Tittel is Tunnelvisie, Stine geeft aan dat ze een pols blesure heeft Tunnel syndrome vrouwen kwaaltje. Ze staat bij de eerst opdracht in de ondergrondse tunnel met de telefoon in haar hand en haar gezicht omhoog.. Tunnelvisie

 9. Betekenis Harten boer

  Uiterlijke omschrijving:

  Deze kaart staat voor een jonger persoon,
  Dit kan zowel een jongen of een meisje zijn.
  Deze jongeling heeft een gezonde huidskleur (wellicht gebruind).
  Zijn of haar ogen zijn groen of hazelnoot bruin.
  Het haar zal blond of bruin zijn.

  De harten boer vertegenwoordigd zowel de betekkenis van de harten heer als de harten vrouw.

 10. In deze aflevering stond de kleur rood centraal. Tijdens de 2e opdracht kwam er een vrouw met een fel-rode paraplu heel duidelijk in beeld langs gelopen na Ruben zijn keuze. Was dit de mol?

  1. Ik vond het eigenlijk de postuur van een man lijken, Ruben?! De mensen links in beeld keken erg verbaasd om, misschien omdat ze bij deze ‘vrouw’ een baard zagen… Ook toen Stine bij de tafel stond, heb ik Ruben met een vrouw voorbij zien komen (vervaagd beeld). En… Ruben wijst naar zichzelf als hij zegt dat hij al een vrij duidelijk beeld heeft van wie de mol is. Hijzelf dus.

   1. Juist die dacht ik ook soft focus op de achtergrond gezien te hebben, blauwe overhemd/jas half geschoren baardje. Ik houd t deze aflevering toch bij Simone en Ruben

 11. Dat Olcay niet naar voren kwam in de vragen is waarschijnlijk omdat de vraag ging over degene waar de kandidaat een bondgenoot van was. Olcay is bondgenoten met Stine, en Stine kreeg de betreffende vraag niet omdat zij ervoor koos om niet te willen weten wie de mol is.

 12. Waarom zegt Art zo nadrukkelijk, na de beslisboom, dat “de mol bij jullie ALLEMAAL vlak langs is gekomen”? De mol kan toch niet bij zichzelf, of haarzelf, langsgaan?

  1. Klopt! Was mij ook opgevallen. Kan iemand de beslisboom natekenen? Waar lopen de ‘paden’ in de beslisboom vlak langs? Art zei ook iets over het ‘spoor’ volgen bij de inleiding van deze opdracht.

   Stine kijkt trouwens echt naar het speelbord bij de vragen. De anderen volgens mij niet.

   1. Zou ‘de mol is bij jullie allemaal VLAK langs gekomen’ ook letterlijk genomen kunnen worden? De lijnen van de beslisboom vormen vlakken op het bord en ik meen er letters in te herkennen. Ik heb maar een deel van het bord gezien maar daar lijken een T, N en een E te staan… s T i N E ?

    1. Hier klopt dus niets van. In het dagboek van de mol wordt duidelijk gezegd dat de mol echt fysiek langs moest lopen in het gezichtveld van de kandidaat, zodra de kandidaat ‘ja’ had geantwoord op de vraag ‘wil je nu al weten wie de mol is?’. Als Art had gezegd dat de mol niet bij de mol was langsgelopen was dat gewoon onnodige tijdverspilling geweest.

  2. volgensmij stond er in het dagboek van de mol dat de mol alleen bij de mensen langs zou komen die zeiden dat ze al wilden weten wie de mol was.

 13. Het beeld van ‘Shota Rustavelli’ is duidelijk in beeld. Hij is een bekende Georgische dichter. Zijn gedichten zijn vaak religieus en filosofisch zijn. Toevallig is STINE dit ook 😉

 14. In het begin is er een duidelijk shot van het beeld ‘Shota Rustaveli’, een bekende Georgische dichter. Zijn gedichten waren vaak religieus en filosofisch. STINE is ook religieus en filosofisch! 😉

   1. Ja sorry, ik dacht dat het niet gelukt was. Later heeft mijn zus ook dezelfde hint/opmerking geplaatst, omdat het niet in beeld verscheen. Mijn excuses voor het ongemak!

 15. In de eerste opdracht moesten ze een Romeins beeld/placaat vinden in de stad. Later was er een shot van dit plaatje in de tunnel maar dit keer stond de Romeinse man niet aan de rechterkant maar aan de linker kant. Weer iets met spiegelbeeld net als in de eerste aflevering met de LG tv… die stond in de kamer van Emilio en Stine.

 16. Algemene hint in leader: alle vrouwennamen staan rechts, namen van mannen links. Maar de jaam van Olcay staat ook links. (En ja, Olcay is toch echt een vrouw)

   1. Nadat Ruben heeft gezegd dat hij Loes er wel uit wilde spelen, zegt Art: Daar gaat Loes!
    Als je een paar seconden verder kijkt, zie je daar een mevrouw (kan verkleed zijn) weglopen, met een RODE paraplu

 17. Art zie dat de mol bij iedereen langs was gekomen. Dus ook bij de mol, wat in feite niet kan.
  Ik meende Belle te hebben waargenomen. Zou zij de mol zijn en terug in het spel komen?

  1. Zie je wel?!?! Bella is de mol!😂😉 Ik verdacht haar zo sterk, dat ik al dacht dat ze terug zou komen, wat dus misschien het geval is!😂😉

 18. In de tweede opdracht zegt art bij jan “oké daar gaat loes” dit heb ik bij niemand gehoord verder erg verdacht… en misschien loopt loes dan ook nog net op dat moment voorbij omdat de mol bij iedereen in beeld geweest zou zijn….

 19. In het begin is er een duidelijk shot van het beeld ‘Shota Rustaveli’, een bekende Georgische dichter. Zie ook de tunnels van ‘Sota Rustaveli’ waar 3 kandidaten zijn. Rustaveli’s gedichten waren vaak religieus en filosofisch. STINE is ook zeer religieus en zeer filosofisch én in de tunnel aanwezig! 😉

 20. Er kwamen bij de vragen 3x iemand alleen en langer in beeld. Waarschijnlijk was dat in 3 gedaantes de mol. De man met grijs haar zie je goed en dan de vrouw met de rode paraplu en als laatste een persoon met lang blond haar en een pet. Ik denk dat Stine de mol is.

 21. Het viel mij op dat naderhand bij opdracht 2. De haren van loes erg statisch waren. Pruiken dragen? Het kapsel van ruben zat daarin tegen erg strak! Misschien nog snel even gerestyled.

  1. Het is geen steenbok, het is een ram. Dat kan je zien omdat steenbokken gekrulde hoorns hebben en deze bij rammen alleen een beetje gedraaid zijn!

 22. Na de eerste opdracht vlak voor het gesprek tussen Ruben en Loes kwam de harten boer in beeld, geen idee wat het moet betekenen, maar misschien kunnen anderen hier wat mee

 23. Wij als kijker zien echt niet overduidelijk dat de mol in beeld gelopen heeft. De makers houden rekening ermee dat mensen het stap voor stap terug kijken. Als de mol al in beeld kwam dan was het vervaagd.
  Mensen stop ook eens dat de mol een ex kandidaat kan zijn die terug komt. Dat zou niet eerlijk zijn in het spel want dan zit niemand goed met de 20 vragen test. En nee… geen bullshit met “niets is wat het lijkt” gedoe. Hetzelfde geldt voor dat mensen ook denken dat er 2 mollen kunnen zijn.
  Wel leuk om te zien dat sommige met aparte theorieën komen die ik na wat denkwerk wel kan waarderen en logica in zie hahaha.
  Sommige mensen moeten trouwens ook eens rekening houden met het karakter van iemand.
  Neem bijvoorbeeld Olcay, die is heel aanwezig en mensen denken dat zij de mol kan zijn want dat kunnen ze zien met de opdrachten omdat ze vaak het voortouw neemt enzo. Zo is zij nou eenmaal. Het is een zakenvrouw die overal bovenop zit dus tuurlijk gedraagt ze zich ook zo. Net zoals dat ze best arrogant en betweterig overkomt zowel op normale tv als nu in Wie is de mol.
  Er zijn nog meer dingen die ik wil zeggen maar vindt het wel ff genoeg zo.

  Mensen veel succes allemaal en share jullie theorieën. Er zit altijd wel een logische maar aparte bij and I love it!

  1. Dekar, precies wat jij zegt! Ik wil ook erbij toevoegen dat er niks toevallig is in widm. Ze bedenken en voegen allerlei (nep) hints toe wat mensen leidt naar de verkeerde persoon. Kijk maar naar de paraglide opdracht van vorige week. Loes zegt witte wijn. Maar Ruben schrijft op rode wijn. Iedereen denkt nu dat Ruben gemolt heeft. Maar er staat: Teliani is dat rode wijn of witte wijn. In de potcast heeft Art het over witte EN rode wijn. Ruben heeft het dus correct opgeschreven. Ze willen laten lijken dat Ruben de mol is maar dat is dus niet zo!

 24. Is er nou niemand opgevallen dat de vrouw met de RODE paraplu in het park (tijdens het vragenvuur aan Ruben) heel erg op Simone lijkt ? En ook een van de enigen is met een paraplu in de hand, terwijl het NIET regent (maar kan ook tegen de zon zijn) ???? Wonen er trouwens veel zwarte mensen in dat land ? Volgens mij niet, maar dat is niet echt gebaseerd op feiten, meer op intuitie.
  Niks geen woordspelingen. Gewoon goed opletten 😉 Maar ja, niets is wat het lijkt……Das ook weer waar.

  1. Inderdaad een vrouw met rode paraplu loopt achter in beeld bij Ruben, zij is alleen wel blank, ze heeft een zwarte panty aan en donker haar (pruik?), stevige kuiten. Je ziet sowieso veel mensen met rode dingen aan in beeld als hint. Ook bij Jan zie je 2 x hetzelfde setje, blanke vrouw met oorbellen(!) en RODE top zonder mouwen (eerder de armen van Stine dan Loes, denk ik) loopt samen met een man met baard, te klein om Ruben te zijn (?) langs. Wat heel erg apart is, is dat ze 2 x kort langs lopen achter Ard en 2 x dezelfde richting, met licht blauwe paraplu. Bij Simone zie je in de verte ook 2 mensen lopen met een paraplu, 1 vrouw met een rode rok aan. En bij Emilio zie je iets in de verte een vrouw staan met een lange rode jurk, ze houdt iets voor haar gezicht, een boek of telefoon ofzo, misschien maakt ze wel foto’s van Ard en Emilio haha (Stine heeft rode oorbellen in deze dag!)

  2. Juist, en rode draad en getal en verwijzing Mol, Simone aflevering iig.
   En benen bij kleuren is vaker gebeurd in oudere seizoenen.

   1. Klopt over die vrouw bij Emilio!! Erg verdacht in beeld, een kort shot ervoor staat deze er niet en een shot nadat hij/zij in beeld is gekomen is het weer weg, erg verdacht. Heel vaag, maar je ziet iets van blauwe schouders ofwel een blauw trui/shirt en let op de schoenen, volgens mij zie ik ook zwart/witte schoenen (heel vaag) maar wie heeft er duidelijk zwart/witte schoenen aan? Kijk bij opdracht 3 wanneer loes aan “de rode draad” hangt. Ik zat op olcay, maar nu weet ik het 100% LOES!!!

 25. Mijn mol nog steeds Loes, Ze zegt in het ja/nee spel nog eens een mooie uitspraak “Kennis is macht” ofte wel vooruitzicht de titel van de aflevering 🙂

  1. Loes is ook mijn mol. Art zegt in het begin dat de mol nu de confrontatie aangaat. En dat doet ze meteen bij de eerste opdracht dat zij de tunnel in wil

  2. ja dat denk ik ook dit komt ele keer terug.. in het park zat ze zo geniperig klein lachje en de handen op elkaar zo van jullie ondekken me toch niet ..en toen jan of siemone vroeg wat ben je stil …zei ik zit te denken van wat aart zei en jan zei mogen we dat ook weeten,,, waarop loes zei nee nee dat mogen julli niet weeten …toen kwam n cloce up van loes …dus loes is de mol

   1. Niet Loes maar…Simone gaf dat antwoord…het viel erg op dat ze in de bres sprong voor Loes

    wat weet Simone? of is ze de Mol of ontmaskerd ze de Mol!?

 26. Ik zit echt in een tunnel op Stine. De tweet vd mol.en de aanwijzing hierboven sterkt het heel erg. Rode draad. Stine draagt een draad oorbel met rode steen, rode nagellak (Olcay ook trouwens), ze draagt een wit shirt meg rode letters en ze is geboren in Denemarken. Nu zag ik ook vlaggen van Georgië. Ben gaan googlen en kijk wat ik vind. De vlag vd landmacht van Georgië is dezelfde als die van Denemarken. Raar… oke kan de foto niet uploaden maar zoek zelf maar eens.

  1. ik ken die vlag, neeh die lijkt er niet echt op, kleuren dikkere banden en andersom zonder bij effecten (sterretjes)
   de Engelse strijdvlag lijkt er nog meer op.

 27. Na het invullen vd test zag je alleen bij Loes het beeldscherm toen ze weg liep, met daarop de tekst “de Mol”. Alle anderen heb je niet weg zien gaan.

 28. Art verwijst heel duidelijk naar het feit dat het onafhankelijkheidsdag is en dan zegt hij heel expliciet; “En vandaag vieren ze in het hele land dat ze onder het Russische juk vandaan zijn dat ze in alle ‘Vrijheid’ (dat woord benadrukt hij) kunnen leven. Tevens zien we veel Romeinse beelden in beeld, alle afleveringen al. Stine haar dochter heet ‘Victoria’ , Victoria is tevens de Godin van de overwinning!

 29. In het dagboek van de mol staat dat tijdens het tweede spel bij de vraag: wil je weten wie de mol is?, de mol langs moet lopen. Alleen Stine beantwoord deze vraag met nee, dus de mol hoeft niet bij haar langs te lopen. Mogelijk omdat zij de mol is en dus niet langs kan lopen.

  1. In het dagboek van de mol staat dat er alleen bij het ja antwoord gelopen werd. Art zegt dat de mol bij iedereen langs is geweest.
   Dus dan moet Stine wel de mol zijn aangezien zij de enige is waarbij de mol anders niet zou hoeven lopen

 30. Olcay was bij de eliminatierondr de enige die geen rugzak bij zich had om direct te kunnen vertrekken als zij een rood scherm zou krijgen. Omdat zij er nooit uit zou gaan als mol had zij een klein lullig handtasje bij haar stoel staan
  . Volgens mij is zij de mol.

  1. Olcay en een rugzak… hahaha… Olcay heeft een koffer zo groot als een zeecontainer… ik kán me voorstellen dat de regisseur haar heeft gevraagd om die maar even ergens buiten het beeld te parkeren!

 31. Vorig jaar werd voor, tijdens of na de opdrachten veel muziek gespeeld die uiteindelijk terug te leiden waren naar de mol van dat jaar; Thomas. Hebben jullie door hoeveel piano muziek er nu wordt gespeeld…Ruben is pianist…en de mol 🙂

 32. In het dagboek van de Mol staat dat de mol langsliep als een kandidaat ja zei op de vraag of ze wilden weten wie de mol is. De mol kan niet langs zichzelf lopen, dus zegt nee. Stine is de enige die nee zegt. Bedank me later.

 33. Boven op het dak van het eerste gebouw bij de roden draad is er grafitti in de vorm van een sikkel is die van magere hein alias ruben hein???

  1. Turkse vlag, Turks in titel van boek, ja zo kunnen we wel doorgaan…. dat maakt t ook geweldig! de beelden op tv zullen nooit de ware achterhalen daar letten ze wel op, kijk maar in alle! seizoenen, de hints zijn achteraf in de tv scene nauwelijks in beeld.

   1. Mij, klopt! Maar er zijn ook hints heel duidelijk in beeld. Kijk maar naar Susan – vissers en Margriet bloem. Er zijn heel veel nephints. Maar je moet het filteren. En afstrepen wie niet de mol kan zijn. Tevens ook follow the money. Dus kijken naar gedrag, hints en follow the money.

 34. bij de opdracht dat ze keuzes moeten maken kiest iedereen, ondertussen worden er hele tijd kleine stukjes gefilmd. je ziet zeg maar hele tijd kinderen met allemaal rode kleren, dan is olcay aan de beurt om keuzes te maken en kiest ze vrij snel, vervolgens slaat ze haar handen voor haar gezicht en zie je rode nagellak. het kan niet anders olcay is de mol. ik denk dat dit een gigantische hint is omdat er niet voor niets kinderen met rode kleren aan gefilmd worden telkens.

 35. Bovenop de flat, voordat jan of emilio naar de overkant vliegt komt loes in beeld met graffiti tekst recht achter haar. Als je de tekst vertaald staat er “ik ben…” daaronder staat ook iets waarvan ik denk dat het mol zegt. Georgisch kent het woordt “de” niet. Er zou dus staan; “ik ben” of “ik ben mol”. Daarna vliegt ze naar de overkant richting weer witte graffiti met daarop “mol ♡”.
  Loes is de Mol

  1. Stine heeft de boeken geschreven; ‘Dus ik ben’ en ‘Ik ben weer’ én ‘Ik lieg dus ik ben’. Dat lijkt me beter bij deze hint passen. Ook heeft ze tijdens de opdracht, waarbij de mol stiekem langsloopt, een t-shirt aan met daarop; Rome, London, Tokyo & Paris. Misschien een Hint omdat ze overal was.. de mol. Ook apart dat ze daarvoor nog een grijze hooded sweater aan heeft, daarna dat t-shirt met daaronder ook nog een shirt met lange mouwen. Wel veel om aan te hebben, al die lagen, en het is nog vrij zonnig ook. Én toevallig moet de mol zich bij deze opdracht waarschijnlijk ook steeds verkleden, omdat hij/zij stiekem langs loopt.

   1. Helemaal mee eens Bella, ik ga ook voor Stine. Daarnaast is ze geboren in Hillerod wat rode moedige held betekent. Vandaar misschien al het rood in deze aflevering en de hints naar dapperheid

 36. Als Loes reageert op het vertrek van Emilio zegt ze :
  “Ik dacht dus jeetje wat gaat dat em/me makkelijk af, en een mol zijn en zo ontspannen, zo lekker in de groep liggen …
  Ik kan niet duidelijk horen of ze ‘hem’ zegt of ‘me’ .
  Zou dit een hint kunnen zijn … Of is dit te ver gezocht.

  1. nee dat is niet te ver gezocht,,,t is n hint het is me,,, ze veraad zich n beetje op n gegeefen ogenblik zegt loes zo mompelend ,,, want ik ben de mol,,,,ook bij de de 2e opdracht bij die fledts afzeil opdracht toen jan ging afzeilen zei ze dat ook n beetje ik mol dus loes is de mol.. marius

     1. Ja, want ik had een vertaler nodig om je bericht te lezen. Beetje zorg voor onze taal is wel zo prettig, vind je niet ? Op je interpunctie kan je ook letten. Als je op je werk ook zo schrijft. Humm.

 37. Bij het maken van de test zie je heel duidelijk “ik ben de mol” in beeld bij Olcay. Let maar op als ze bijna klaar is. Zet je opgenomen programma maar stil en kijk stap voor stap. Duidelijkere hint kan niet

 38. Bij opdracht 2 is achter art en Emilio een verdacht persoon te zien met het postuur van een vrouw. “Ze” heeft iets roods aan en kijk door een ( vermoedelijk camera ) richting de camera bij art en Emilio. Als je goed kijkt zie je toch ook wel zwart/witte schoenen (ja het is heel vaag) maar wel te zien zo ook een beetje blauwe schouders en dus een blauw shirt/trui. En ja hoor wie heeft er zwarte schoenen en een blauwe trui/shirt? Kijk even bij opdracht 3 wanneer loes over “de rode draad” gaat 😉 ik ga dus voor 100% LOES!!

 39. Bij de 2e opdracht zie je bij elke kandidaat na het vragenbord shots van mensen, behalve bij stine. Is dit een hint dat de mol niet bij haar kan langslopen omdat ze zelf de mol is?

 40. Ik weet niet of het jullie is opgevallen, maar tijdens de opdracht in de tunnel, werd er verteld dat alleen Stine door de telefoon kan praten als ze op een trapje gaat staan en haar arm omhoog houd voor bereik. Als Stine de volgende hint wilt vertellen, wordt er een shot van het groepje dat boven de grond is gefilmd, terwijl je door de telefoon Emilio hoort praten… Productie fout?

 41. Inderdaad het viel mij ook op dat er bij een tussen shot een vrouw liep met een blauwe trui en dat blonde haar wat Loes heeft. Voor de uitslag dat Emilio naar huis ging, zag je een beed van een steenbok. Dat kan verwijzen naar het sterrebeeld. Is van 22 Dec tot 19 Januari. Wie is er op 19 Januari jarig? Loes, maar ook Jan. Als de eerste hints zeggen dat de mol een vrouw is ga ik er van uit dat Loes de mol is.

 42. Tijdens de vragen die de kandidaten kregen van Art liep de mol dus blijkbaar bij iedereen langs. Maar dit hoeft niet perse als persoon te zijn. Je zag ontzettend veel personen met een rood tshirt, rood jasje, rode paraplu en bij de opdracht ‘de rode draad’ had ruben een rood shirt aan. Misschien liep Ruben zogenaamd langs door de kleur rood telkens te laten zien

 43. De mol is in beeld, met zwarte hoodie:
  Bij Emilio: 23:33 op bankje
  Bij Ruben: 30:16 lopend
  Bij Loes: 30:46 zitten op stenen bankje, precies in het midden van het beeld, op het eind
  Bij Simone, Olcay and Jan is de mol niet duidelijk te zien. Stine gaf aan de mol niet te willen weten.

  1. Dat zou wel erg doorzichtig zijn evenals de verspreking? van Loes bij de studio opname voor de kijker (zo noem ik t maar even), de eerste waar je aandenkt bij dat beeld, de regie doet dit ook al langer dan vandaag 😉

 44. Stine zei: “ik zou het wel willen doen, maar ik doe het niet. Het komt een andere keer wel”. Dit is een vooruitzicht naar de toekomst????

 45. Bij de tweede opdracht, wanneer jan bezig is met de vragen, zie je heel kort, nadat jan zegt dat hij emilio weg zou spelen, een blonde vrouw in beeld. 100% zeker dat dit loes of stine is

 46. Jongens…echt…loop de route op het bord eens langs. Art houdt zijn hand steeds verborgen op de 4e van onderen. De mol vlak langs betekent op het BORD. Bij de vragen pot of groepsvrijstelling zie je precies de lijn die naar de vakjes onderin gaan. Teken het na en volg de antwoorden van iedereen. Niet kijken naar figuren in rood en petjes op de achtergrond. Ookzit er verschil in hoe de scharnieren zitten

  1. Out of the box, precies dat! De mol kwam VLAK langs! Vlak op het speelbord!
   Ps: ze laten echt de mol niet duidelijk in beeld zien. Het zou die zwarte hoody op zich kunnen zijn. Maar dat ga ik nog terugkijken.

     1. Ja want die heeft waarschijnlijk de ticket naar de finale,ze reageert ook behoorlijk uitbundig.

    1. Er zijn kleine zwarte lettertjes op het 4de vakje (of zoiets). Art houdt zijn hand de hele tijd daar (behalve als ie het laat zien), ook al is het super onhandig. Hij moest steeds vakjes aan de linker kant van het spelbord openen met zijn rechter hand. Hij liet het ook nooit zien voor dat de kandidaten ‘ja’ hadden beantwoord bij het eerste vraagje. Behalve bij Ruben! Toen stond ie al met zijn handen op de zijkanten voordat de test begon, maar natuurlijk kon je zelf als publiek het vakje niet zien, alleen dat die niet beschermen werd.

 47. Jullie kijken allemaal verkeerd!!!!! Het heeft helemaal NIETS met mensen op de achtergrond te maken. De mol is niet achterlangs gelopen of wat dan ook!

  De hint van Opdracht 2 was dit:

  Art houdt de HELE tijd met zijn linkerhand een kaartje verborgen. Maar bij iedereen doet hij heel eventjes de hand ervan af. Bij Simone is dit het beste te zien bij de vraag: “Maak een keuze, groepsvrijstelling of 5000 voor de pot”. Hier laat Art heel even dat kaartje/vakje onbeschermd zien. Daar stond de naam van de mol op!

  1. En op twitter zegt de MOL:

   “Er staat zoveel op het spel”.

   Dus er stond letterlijk iets op het spel! (op het spelbord met de vakjes die openklappen)

    1. Ruud, dat dacht ik ook! Maar ik denk dat t beide is. De mol heeft achterlangs gelopen. (staat in het dagboek van de mol) en de naam van de mol staat letterlijk op het spelbord. (waar zijn linkerhand op ligt.) ” er staat veel op het spel”.

     1. JA dat bedoelde ik dus, idd De MOL ziet de naam op t spel (bord) langskomen en bij de kandidaten door t park langsgeweest, dit is ook wat hij of zei in het dagboek verteld.

  2. Dan moet het Ruben zijn. Bij alle kandidaten behave Ruben (tenminste bij wat überhaupt uitgezonden werd) begon Art met zijn handen op het 4de vakje zodat ze die kleine zwarte lettertjes niet kon zien voordat ze die eerste vraag hadden beantwoord. Bij Ruben begon ie met zijn handen op de zijkanten van het spelbord.

  3. Dit moet het ook zijn. Art ging heel onhandig die vakjes openen met zijn rechter hand in plaats van gewoon zijn linker hand te gebruiken. Het is heel opvallend als je nu terugkijkt, zeker omdat bijna alle kandidaten ‘ja’ hebben gezegd voor die eerste vraag. Dan moest Art met zijn rechter hand helemaal naar de linker kant gaan om al die vakjes te openen.

 48. Is het nog meer mensen opgevallen dat op de bankbiljetten plaatjes staan en pijlen? Op het mingeld zijn het alleen rode pijlen naar beneden maar op het plusgeld staan pijlen in verschillende richtingen wijzend naar de plaatjes op de achtergrond. Iemand ideeën over?

 49. Vrouw met lang blond haar en de pet wat ook in moltalk werd besproken,waarschijnlijk had ze een pruik op:na de opdracht vertelde Art dat de mol bij iedereen vlak langs is geweest,toen ging Loes heel opvallend met 1hand aan de onderkant door haar haar…..een hint misschien??

  1. in het park toen aart zei de mol is langs gewweest en naardat hij weg ging en iedereen elkaar aankeek, vreef loes met haar vinger onder haar neus 2 of 3 x doet ze dat ook n hint.. mijn mollen zijn loes stine of simone niks dat waar op het lijkt….

 50. Loes probeert juist Ruben ervan te weerhouden om via het rode draad naar de overkant te gaan,want op moment dat ze Emilio vastmaken om te gaan zegt ze tegen Ruben: “Dit is heel eng”,en ze weet dat Ruben hiervoor sowieso al heel angstig is….om hem door zo’n opmerking dus nog angstiger te maken zodat hij toch niet zal gaan.

  1. Vond ik inderdaad behoorlijk gemeen, een mollenstreek pursang!?

   maar goed ik vond de hint rode draad en bij Simone gebeurd als enigste iets met de kabel/draad wel erg opvallen, later hoorde ik dit ook bij WIDM talk.

 51. Olcay betekent fortuin. Elke deelnemer kreeg de keus ‘groepsvrijstelling of GELD. Vlak (=plat op het bord) langs.
  “Niets is wat het lijkt”

 52. Spelkaart boer zag je na het gesprek van emilio en jan. Deze kaart wordt ook wel zot, jack of Jantje genoemd. En aan het eind in het park met de vragenboordjes zie je op een gebouw 31 voorbij komen. Jan versteegh is van 31 december en je zag ook een steenbok beeld voorbij komen dat is zijn horoscoop. Dus ik denk jan

 53. Bij test en executie wordt ook Stine ingevuld. Lijkt het er hierbij op dat ze een morse code met haar ogen knippert?? Ik ben zelf niet goed in morse code, maar vond dit wel erg verdacht!! Mol is voor mij veranderd van Loes naar Stine…

 54. Mee een! Neem aan dat bij de opdracht ‘niets is wat het lijkt’, de productie ook begrijpt dat we gaan terugspoelen en proberen de figuren te ontmaskeren, dus lijkt mij het te voor de hand liggend. Art zegt letterlijk ‘Vlak langs’ en niet ‘liep langs’ of iets dergelijks. Met vlak kan ook een ‘plat vlak’ bedoeld zijn, dus dat de mol cryptisch in een van de vlakjes voorbij komt waaronder de vragen staan

  1. Dit klopt! Als je screenshots bekijkt dekt Art steeds eenzelfde vakje af met zijn hand! Het vierde vakje meen ik. Ik denk dat hij tijdens de opdracht even zijn hand oplicht als mensen een vraag beantwoorden en dat ze zo de naam van de mol zouden kunnen zien. Of dat ze dus de route zouden moeten volgen om bij dat vakje te. Komen. Ga de aflevering terug kijken en hopen dat ik kan zien wat er onder zijn hand te zien is…

 55. De mol kwam bij iedereen langs. Bij Simone kwam letterlijk de vraag: ‘ben jij de mol?’ Bij de anderen allemaal niet. Daar kan Simone wél langslopen en niet bij zichzelf en vandaar die vraag.. Want de mol was bij ‘jullie ALLEMAAL’ vlak langskomen.

 56. Hmmm titel: vooruitzicht… stine zei ik doe het wel een andere keer (bij de opdracht van het abseilen) heeft zij als mol een vooruitzicht voor de andere opdrachten?

  1. Lijken de eeneiige zussen (Stine en co) op elkaar? Als bovenstaand theorie klopt, zou zus evt. vragen moeten beantwoorden in beeld. En hoe zat het haar van Stine na afloop opdracht, toch ook in een staartje vast (makkelijk voor pruik). Verder in podcast turstnobody afgelopen week vermeld dat er vaak nummerborden met dubbele letters of cijfers in beeld, en de dubbel EE in aflevering 1 -> hint naar tweeling?

 57. Het lijkt me Loes.
  In de aflevering met de graafmachines zit ze in een groene
  In de aflevering met het parasaling heeft ze een instructeur met groene jas
  In de aflevering rode draad heeft zij als enige een groene zekering / touw

 58. Waarom verdenkt bijna niemand Jan? Voor mij is hij overduidelijk de mol. Hij speelt de fanatieke kandidaat en zoekt vaak een positie waarin hij leidend is of de controle heeft, maar hij gaat telkens (expres) mee in fouten van kandidaten waardoor hij zelf niet verdacht lijkt. Let maar op!
  Wanneer Jan een envelop uitkiest om mee te nemen bij de kabelbaan zegt hij dat er maar één goede envelop is en dat de kans op winst groter is als zo veel mogelijk mensen gaan, daarna zegt hij letterlijk ‘als er minder mensen gaan is die kans heel klein. Er valt dus veel te winnen!’
  Nog meer aanwijzingen naar Jan?

  1. Jan heeft het sterrenbeeld Steenbok nadat Loes de test nam en voor de executie kwam er een Steenbok in beeld (ook stine en Loes zijn steenbokken)

 59. Nadat Loes de test nam en voor de executie was er een beeld van een Steenbok te zien. Loes Stine en Jan hebben het sterrenbeeld Steenbok. 🐐

 60. De mol heeft een pruik op gehad tijdens de “vrijstelling” opdracht
  Let op t haar van loes! Voor de opdracht zit dit netjes en na de opdracht warriger
  Dat en dan die stille reactie nadat Art zegt dat de mol is langs geweest zegt mij dat zij de mol is

  1. Kan ook zijn omdat ze eerst veel met Bella samen was en zich nu wat alleen voelt waardoor ze zich anders in groep voelt staan? En volgens mij zei Stine hetzelfde,en Emilio is er ook uit en was veel samen met Stine.

 61. LOES is de mol.
  Ze kijk weg bij de foto aan het begin van de aflevering.

  Haar reacties zijn te verdacht. Zeker nadat Art heeft vertelt dat de mol langs is gelopen. Ze glimlachte ook al voordat Art het had gezegd.

  Toen zij naar de overkant ging,werd er ingezoomt op de tekst MOL op het gebouw.

  Terwijl Ruben de vragen beantwoordt loopt er een vrouw langs in het zwart. Zonnebril op, kort blond haar en een schoudertas. Ze kijkt in de camera, en loopt net als loes. Ook hetzelfde postuur en heeft zwarte schoenen met witte zolen, deze heeft loes die dag aan!. Nadat ze uit beeld is zegt Art: daar gaat Loes.

 62. 1) Bij de vragen in het park zijn het Ruben, Stine en Simone die voor een groepsvrijstelling gaan. De makers laten echter niet zien/horen wat Olcay heeft gekozen. Maar dit moet € 5.000,- zijn geweest omdat die in de enveloppe zat. 4 om 3. Wat de makers ook niet lieten zien is wat dan de vervolgvraag is geweest nadat deze drie hadden gekozen voor de groepsvrijstelling. Wellicht groepsvrijstelling of vrijstelling naar finale?.

  2) Verder geprobeerd de vakjes op een vel papier te tekenen (wat niet lukte) om te bezien of deze een letter/woord herbergde.

  3) De oorbellen van Loes lijken wel een soort mollengang

  4) Op het gasmasker (intro volgende week) staat Loes te lezen

  5) Olcay is vergeten rode nagellak in te pakken toen ze van huis ging. Zie het beeld handen voor gezicht in Park. Of komt dat door het graven (mol)

  6) Niets Is Wat Het Lijkt wordt allemaal met hoofdletters geschreven
  Niets = Anagram voor Stine
  Is = Boek: Ik lieg, dus ik ben
  Wat = Waarom vrouwen van apen houden
  Het = Het broekpak va Olivia Newton John
  Lijkt = Lieve Stine weet jij het

 63. ’t is toch opvallend hoe Loes als enigste moeite lijkt te hebben met te kiezen voor het geld!
  dan nog wel zeggende Kennis is macht, ook met dat neusvleugeltje (acteurs truc) om uit te stralen dat je zeker bent lukt niet vind ik hoor.

 64. 7) Ruben zegt dat hij eerst even wil kijken of hij naar de overkant wil gaan. Op zijn eigen facebook pagina abseilt hij van een hoge berg af???? Beetje vreemd is dat wel.
  8) Stine kijkt het ook aan en geeft aan dat zij een polsblessure heeft om daar vervolgend met haar andere hand tegenaan te slaan

 65. even een wild stab in the dark:
  Zou de ‘Ja’ van Olcay op 32:19 niet een door de redactie ‘geknipte en geplakte’ reactie kunnen zijn op een antwoord als wil jij dit? of door naar de finale?
  Waarom?
  Omdat de reactie wat mij te bizar lijkt met handen voor de ogen en zo blij giebelend meer een reactie zou zijn voor iemand die nu incognito door kan naar de finale zo ie zo! want iemand gaat door en dit is de enigste reactie die ik zo kan kwalificeren van alle kandidaten.

  Iemand kon hier een ticket rechtstreeks naar de finale winnen en reken maar dat iemand dat zo ie zo heeft gewonnen (naast de Mol uiteraard).

  1. dat weten we, maar zoals eerder vermeld ergens is NIETS dus wat het lijkt, niet wat het is! 😉 dus we worden bewust op een dwaalspoor gezet (zoals vaker) het heet ‘niet niets is wat het is’

   ja hier ook op, Ruben,Stine SImone.

 66. In deze aflevering wijst alles naar Stine. De harten vrouw is rood. Bij het bord spel liepen bij alle kandidaten mensen met rode kleding langs. Rode draden. Stine rode oorbellen en pols blessure. MAAR OOK: Net voor de eliminatie is er een laatste beeldvullend shot van een beeld: een steenbok. Logisch: Het sterrenbeeld van Stine! Stine is de mol

 67. “Kennis is macht” en “strategisch spelen”,dat is wat de Mol in het moldagboek zegt en Loes zegt beide uitspraken ook bij de 2de opdracht met de vragen op het bord….herhaalt zij de woorden van zichzelf of van een andere Mol???🤔

 68. Lees goed wat de Mol zegt in vorige moldagboek en wat zegt Loes bij de 2de opdracht bij de vragen van het bord?”strategisch en “kennis is macht”,herhaalt zij haar eigen woorden uit het moldagboek of van een andere mol???🤔

 69. Als Art op het eind bij de laatste opdracht die 5000 euro uit de envelop haalt zie je linksachter hem op de muur 1 letter in groene graffiti en volgens mij als ik het goed heb gezien is dat een : h. Dat zou van de achternaam van Ruben of van Loes kunnen zijn??

 70. Valt mij op dat niemand het heeft over dat Olcay zegt op 0.52.00 min “…en ik hoop dat de dingen die ik heb opgeschreven in mijn fantastische MolBoekje…”. In aflevering 1 zegt ze nog dat ze geen MolBoekje (nodig) heeft.

 71. Olcay heeft waarschijnlijk bedacht dat het toch wel handiger is, dat kan namelijk ook
  gewoon even snel toch zo’n boekje aangeschaft van r miljoenen spaarcentjes 😉

  niet overal wat achter zoeken, echt jongens die Stine Niets hint klopt niet volgens mij te simpel,

  wel zoals Winnetoe hierboven aaangeeft, NIETS/STINE is wat het lijkt, dus inderdaad dat is het niet.

  Dus de iets/STIENE lijkt op de MOL maar is t dus niet, anders zouden ze de hints wel beter verbergen iig met al dat rood een typisch dwaalspoor.

  zie WIDM 2006,2011, 2015 veel kleurdwalingen per afleveringen.

 72. Olcay verteld dat het lijkt alsof ze nu wel een en ander heeft opgeschreven in “haar fantastische molboekje”,maarrr waarschijnlijk heeft ze nu ook niets opgeschreven?? want…..immers niets is wat het lijkt.

  1. En dat PATRICIA zou ook heel goed kunnen, mooi bedacht.
   ’t blijft puzzelen.

   toch rode draad… en dan zoiets wat gebeurd bij Simone… daar is wel wat gaande met t rode draad of iig t mechanisme van t systeem wat eraan hangt. dat geeft voor mij deze aflevering de doorslag voor mijn Mol.

   niet al die kleurtjes in t park etc..
   (sht al laat 😉

   1. Ja dat met Simone en dat mechanisme aan dat rode draad dat zou idd heel goed kunnen dat dat toch een aanwijzing is…..ik heb alle afleveringen ook nog steeds m’n twijfels bij Simone….ik weet het niet,ze heeft iets onoprechtst,alsof ze acteert🤔 Maar ik vind Loes en Ruben ook verdacht….nee ik ben er nog niet uit wie er de Mol is🤨

 73. Loes Haverkort had in de serie: “De Troon” de rol van:Koningin Sophia……1ste afl: het schaakbord waarbij de koningin verkeerd om stond?? Ook komen er af en toe fragmenten terug die met Romeinse rijk te maken hebben:Julius Caesar toneelstuk 2de afl. en placaat in tunnel en beelden buiten van Romeinse rijk in afl.4🤔

 74. Alleen bij Loes wordt de vraag ‘wil je weten wie de mol is’ niet hardop genoemd maar wordt alleen het papiertje gefilmd. Art kan net zo goed gevraagd hebben ‘ben jij de mol’. Waarop loes antwoord ‘ja’

 75. Ik blijf lachen om alle hints en aanwijzingen. Vooral de hints die al zo oud zijn als de eerste aflevering (nummers, namen, sterrenbeelden, etc.). Let op de finale. Net als vorig jaar zullen er maar weinig ECHTE aanwijzingen te zien zijn. Ik kijk liever naar het al dan niet natuurlijke gedrag van de kandidaten. Niet iedereen is opeens top-acteur. Daarnaast knipt en plakt de productie echt wel zodanig dat sommige dingen niet getoond worden en andere dingen juist wel als een afleiding. Gebaseerd op gedrag kan je zeggen dat Jan en Olcay in mijn ogen te spontaan en open zijn. Dan moet je als mol erg zeker zijn om niet een fout te maken. Simone is een middenmoter wat dat betreft. Ruben en Stine zijn kat uit boom kijkers en kunnen daardoor wat onopvallend blijven. Loes was in het begin ook spontaner maar is nu wat bedachtzamer.
  Kijkend naar mogelijke molacties valt met name Stine mij op.
  Ik ga dan ook voor Stine, met Ruben als reserve. Het zou inderdaad kunnen zijn dat Olcay WEL heeft gezien wie de mol is bij het bordspel, vandaar haar vrolijke reactie 🙂

  Het erge van de gevonden ‘nep’hints is dat als de bewuste kandidaat de mol blijkt te zijn, de mensen dan roepen “zie je wel ! Ik heb de hints gezien !” … terwijl die helemaal niet als hint bedoeld of bedacht waren. Zoals het 4-e cijfer van het nummerbord van een witte taxi uit 1974 wat het geboortejaar is van de buurman van … etc. 🙂 🙂 🙂

  1. Beste Paul,

   Om niet meer uitgelachen te worden zullen we met z’n allen stoppen te proberen de hints, die in vele ogen toch wel degelijk worden verwerkt in het programma, te ontcijferen.

   We gaan ons dus vanaf nu volledig richten op natuurlijke c.q. onnatuurlijke lichaamstaal.

   Iedereen mee eens?

   #MeNot

 76. Tja Kees Tol was in 2013 toch ook een erg vrolijke zelfverzekerde Mol,echter net als veel andere Mollen stond ie vaak achterin, te observeren. Ruben doet dat ook veel, maar is wel erg stil een Mol zal met de meute mee bewegen dat deden vrijwel alle mollen volgens mij? ja inderdaad Paul 😉 maar bij Kees zag ik ook zo’n getal op een paal en dat bleek inderdaad een van de aanwijzingen.

 77. Ik ken er een die zit al jaren bij….. ’t INTRO!.. oooooh dat is hem of haar en keer op keer heeft ie t nog goed ook.
  Dus hij zegt dat is de Mol of de winnaar..

  ook al wilde ie dat Ron er uiteraard langer in bleef.

  😉

 78. Stond er vorig seizoen geen foto van Thomas in dat “winkeltje”??? Toch ook een aanwijzing geweest dan. En zo waren er meer van dat soort aanwijzingen,waarschijnlijk in alle seizoenen wel. Zoals iemand al eerder zei dat het waarschijnlijk beide is….al ben ik iddniet zo voor hints zoals een kentekenen…zelfde als buurman etc.etc

 79. Aan het einde van de opdracht ‘Niet is wat het lijkt’ zegt Art: ‘Want terwijl jullie je hoofd braken over die pittige vragen, kwam de Mol, vlak langs.’
  Niet langslopen, maar langs…. Zit de aanwijzing in het spel?

  Ook zegt hij dat de Mol bij hun ‘allemaal’ is langsgekomen, wat betekent dat de Mol ook bij zichzelf is langs geweest. Dit kan nooit lopend zijn gebeurt. De aanwijzing moet dus in de omgeving hebben gezeten. Wat komt telkens vlak langs en is bij iedereen langs geweest?

  Juist: het spel! (en Art, maar ik tenzij hij de Mol is, zal hij er niet veel mee te maken hebben… 😉
  Het kan natuurlijk ook dat er iets anders in de omgeving is geweest wat telkens langskwam, maar het spel lijkt me het meest logisch. Iedereen heeft de eerste vraag gehad

 80. Hoi, Lily

  TOP! gooi t gerust in de groep ik kan er wat mee iig,

  In t dagboek vd Mol geeft deze zelf aan dat hij of zij klaar staat om te wandelen door t park binnen t gezichtsveld vd kandidaat die op dat moment ‘JA’ zegt bij de vraag ‘wil je weten wie de Mol is’ Simone kreeg als enigste de vraag ‘ben jij de Mol?’ dus hier komt er een vraag/woord als spreekwoordelijke Mol ook langs, de reactie van Olcay is zwaar eknipt als je t mij vraagt en ik vermoed te horen kreeg dat ze door is!?

  Bij Niets is Stine word er aangegeven ‘Niets is wat het lijkt’ (zoals in alle afleveringen v WIDM) dus het lijkt Stine maar is het niet beredeneer ik even hoor etc.

  Met t rode draad kreeg Simone trouble, Jan en Loes zijn enigste met rode draad naar de overkant, Stine ’s complete boekenlijst (eerste letter van..) komt ook als hints in t Dagboek voor wat online staat. puzzelen puzzelen.. behalve degene bij mij op de bank die heeft t nooit fout!? 😀

 81. Okey mijn hints dat Stine de mol is : NIETS is wat het lijkt is anagram van Stine, De mol is bij IEDEREEN langs geweest, in het moldagboek staat dat diegene moest gaan lopen bij een Ja. De enige die Nee zei is Stine, logisch want ze kan niet langs haarzelf lopen. In de tunnel had zij Voor uitzicht. Ze kon als enige onder de grond naar buiten kijken. Ze is van sterrenbeeld steenbok. Ze kan niet ziplinen omdat haar pols zeer zou doen, ze doet wel exact de beweging voor die pijn doet? Sorry maar als je pijn hebt doe je dat echt niet even zo makkelijk.Enige die voor mij nog mee doet als mol is Loes. Kan het niet plaatsen is puur op gevoel.

 82. Jaja, even de theorie van mijn ‘giebelende Olcay’kijk ik nu een aantal keer de fragmenten er voor er na

  1. er kan net na een antwoord prima in geknipt zijn, want de muziek zwengelt wel aan maar ze is niet in beeld (knip)

  2. t moment net voordat Art verteld dat de Mol langs liep, zie je een bijzonder snellere ademhaling bij Olcay en trekjes met de mond
  3. t moment van vertellen over de vrijstelling 0:33 kan ze even lachje niet onderdrukken en wiebelt wat
  4. 0:34 ’t moment van de waarheid Olcay kriebelt nog net aan r haar (is dat niet zoiets wat onze politieagente vertelde 😉
  5. 0:34 ze heeft t niet meer, knikje…

  Langs….. ze is muisstil niet alleen Loes. 0:34,30 een licht trillinkje ad lip.
  beweegt tegelijk met Loes na de anderen.

  daarna gaat mevrouw perfect nails! nagelbijten!??..

  mijn stelling blijft: Olcay heeft meer gezien weet meer en zit in de finale van WIDM 2018
  nu moet ze t spel nog meespelen. ik ben benieuwd of dat kan 😉

  1. Ik denk ook dat dat zo is,want Ard houdt bij het vragenbord ook bij iedereen zijn hand op vakje 4,behalve bij Olcay. En ze reageert nogal uitbundig. Zij heeft wss een rechtstreekse ticket naar de finale.

   1. In zoverre dat ze in dat geval wel gewoon de vragen zo goed mogelijk moet beantwoorden. Stel dat iemand op enig moment ook volledig op de juiste mol gaat gaan de juiste vragen EN bij gelijke stand de tijd gelden. Dus ook al zou Olcay weten wie de mol is, ze moet nog steeds bij de les blijven en opletten wie/wat/waar/hoe/waarom om de vragen goed te beantwoorden.

  2. overduidelijk!
   Daarbij weet je niet welk pad zij uiteindelijk op het bord heeft gemaakt, alleen dat ze mensen weg zou spelen, en wil weten wie de mol is. Art’s handen zijn hierna aan weerszijden van het bord geplaatst, zodat het kaartje dat hij steeds afdekt gezien kan worden.

 83. Art kan dan gezegd hebben: “Daar gaat Loes” de Mol zegt in zijn of haar dagboek dat hij/zij moest gaan lopen als een kandidaat JA zei dus niet bij een andere vraag… wel kan art het gezegd hebben toen Loes nog steeds langs zou lopen…

 84. JE hebt gelijk! 0:35:15 wat een ontzettende zucht en emotie van verlichting!
  Wauw! Zou ze Loes hebben gespot!?? zoals al eerder gelezen ergens, ik weet niks van haar maar dit zit statisch door elkaar… net of ze een capuchon of zo heeft afgedaan,en dan die halve snelle schuine blik als Simone oppert ”óf iemand heeft het gezien maar zegt niks” oei… dat was even onverwacht voor Olcay.

  later in de avond met Emilio “heb jij de mol gezien?” neeeh…hop en lult er gelijk overheen..
  Nu gaat Olcay helemaal vol voor t geld bij alles neem ik aan.

 85. Overigens heeft Loes in de tunnel een paar keer Stine gecorrigeerd. Een mol zou dat niet doen. Die denkt: laat maar lekker vaag en/of fout 🙂

 86. Ik neem aan dat, als Olcay nu weet wie de mol is, zij vanaf nu iedere opdracht bij de mol in de groep wil zodat zij de test goed kan maken.
  Dus daar ga ik nu op letten.

  1. Misschien heeft ze dan toch wel een molboekje nu .zoals ze zei naderhand: “ mijn fantastische molboekje”. Om zeker te weten dat ze de test idd heeeel goed kan maken nu??? Nu is het voor haar natuurlijk wel een ECHT MOLboekje.Mits het idd zo is dat ze nu weet wie de mol is.

 87. Soms heb ik mijn twijfels ook bij Stine,want in de tunnel toen zij via de telefoon communiceerde met de groep boven toen verbrak ineens de verbinding terwijl de groep nog een vraag aan haar stelde,zij deed er ook heel vaag over want Emilio vroeg of ze hadden opgehangen en ze zei heel vaag/zacht:ja terwijl de groep boven beetje verbaasd was dat de verbinding verbroken was. Kan natuurlijk ook aan de slechte verbinding liggen of zoiets,maar de groep stelde nog een vraag en ik dacht dat Stine dat nog wel gehoord had🤔

 88. Titel: Vooruitzicht
  Als de kandidaten bij de opdracht met het bord VOORUIT hadden gekeken, hadden ze het diagram kunnen volgen tot het ‘vlak’ dat Art zo goed afdekt. Dan hadden ze alleen de ‘juiste’ keuzes (ja/nee) hoeven maken, en hadden ze alvast geweten wie de mol is, zodat de weg naar de finale makkelijker word.

 89. Loes is de mol en kijk maar naar afl.3 daar maak zij de fout omdat bij de opdracht van 4 vrijwilligers voor de parasailing achteraf al snel 4 kandidaten zo snel waren en zij te laat was.
  Maar alleen de mol weet wat de opdrachten inhield en zij graag wilde ruilen…..kijk maar.
  Daarbij heeft zij zich verraden.

 90. ………………. OK….

  afl. 1 op 2:58

  Hoor ik daar op tv “en wie is de Mol dan?”

  zegt die mevr aan tafel.. hihi eh Loesie Haverkor…

  of drink ik teveel water.???
  😉

  zou iig. overeenkomen met mn andere theorie.

  1. Molletjeskijker, je hebt gelijk volgens mij,ik heb het teruggekeken en ik hoorde idd op die tv van de hotelkamer een mannenstem aan die vrouw vragen:” en wie is de mol dan?”,ik hoorde die vrouw dus zeggen:” euhh Loesje” kon niet alles goed horen maar dit heb ik wel goed gehoord volgens mij…..ongelofelijk toch?!! 😳 zou het echt??

 91. ’t zou waanzin zijn, maar ergens paar jaar geleden deden ze zoiets ook met beeld.
  Ik heb t even op meerdere Molforums gegooid eens kijken wat anderen erin horen,

  Ook zegt ze terugkomend op de Olcay theorie, 0:34.51 “ik probeerde snel naar de blikken van de andere kandidaten te kijken” ….. OK…. ze kijkt alleen schuchter naar Loes even paar keer kort en verder naar beneden of opzij, de rest kijkt wel wat rond.

 92. Ok, ik doe wat pogingen om dit of Faceboek en Twitter te gooien maar daar heb ik al heel wat jaren mn snuit niet laten zien, we’ll see 😉

  1. Hoop dat anderen dit ook terug willen kijken/luisteren,en ben benieuwd wat anderen ervan vinden. Ook valt het op dat dit tv-fragment juist heel duidelijk in beeld kwam. Hier thuis is men het er ook over eens dat dit een duidelijke aanwijzing is naar Loes. Molletjeskijker erg knap dat je dit hebt ontdekt👏🏻

 93. bij de excecutties bij alle afl tot nu toe… komt loes niet aanbot voor het scherm hebben jullie dat ook gezien…dus loes is de mol….

 94. Ontkracht wel de theorie dat Marc eerst de Mol was, waar ik wel wat in zag.
  in interviews van meerdere Mollen geven ze aan dat het onvoorstelbaar zwaar is om deze rol op zich te nemen
  vond ’t dus wel aannemelijk klinken de theorie dat ie er daarom mee stopte.

  Maar ja dat fragment he! ik hoor het echt en inderdaad de camera draait dan naar de tv toe op het moment van antwoord,

  Dat is ook een goede Marius hoewel je t wel stuk of drie keer ziet en dan een hand die dingen aan klikt,, maar waarom zouden ze beiden nog doorgaan?? want volgens de scenes die we zien hebben Stine en Loes , Emilio als hun Mol is in de test??

  Omdat: zoals altijd er overal flink in word geknipt en daarmee laten ze ons denken wat we willen… alle kanten op. dus volgens mij moeten we deze Serie meer op gedrag en reacties letten dan op aanwijzingen.

 95. Ja want Loes stopt in de tunnelopdracht ook veel tijd in het controleren,doorgeven en ze loopt steeds weer naar Emilio,hierdoor verliezen ze al met al veel tijd. Of zouden wij als kijkers nu in een tunnelvisie zitten??😂en worden we op allerlei dwaalsporen gezet? Pfffff het blijft lastig dit seizoen,het blijft puzzelen🤨

 96. mmm… de eerste aflevering zouden de verliezers de tests moeten maken, we zagen Marc, Jan en Ron t maken en indrukken…

  Loes nam laptop mee naar de gang, maar heeft niks hoeven indrukken igg niet dat we zagen.

  Behalve de Mol…. sprak Art.

  ja als twee miljoen mensen voor Stine gaan houd ik t op Loes en Simone vanwege dat draad 😉 Ruben blijft wel heel er op de achtergrond?

 97. Olcay heeft denk ik de naam van het bordje gelezen op het spelvlak. Als je terugkijkt: Het antwoord op de laatste vraag is niet uitgezonden + ze lacht erg geniepig als Art later over de mol begint. Daarna als Art zegt: Misschien weet iemand het al, dan doet ze weer lachend haar hand door het haar. In haar commentaar zegt ze: “De mol is in ieder geval steengoed”. Dat verwijst dan naar steenbok, Jan, Stine of Loes. Ik denk dat Olcay dus in de finale komt samen met vermoedelijk Stine of Loes als mol. Anders is het Ruben, omdat Art daar vanaf het begin zijn hand niet op het 4e kaartje onderaan het speelveld had.

 98. in het “dagboek van de mol” staat: ` Art stelt de vraag: Wil je nu al weten wie de mol is ?Die gedachte alleen al. Bij elke kandidaat de de vraag met “ja” beantwoord slaat mijn hart op hol. Het is hét teken dat ik weer een wandeling moet maken door het park. Binnen het gezichtsveld van die kandidaat.”
  Stine beantwoordde de vraag als enige de vraag met “nee”. Dus bij haar kwam de mol NIET langs, misschien omdat zij de mol is en Stine niet langs haarzelf kan lopen!

 99. in het moldagboek staat dat de mol alleen langs hoefde te lopen bij degene die ja zeiden bij de vraag: wil je nu al weten wie de mol is. de enige die op die vraag nee beantwoorde was stine dus stine is gewoon de mol

  1. Bij iedere deelnemer werd gevraagd of ze een andere deelnemer uit het spel zouden spelen.
   Zet deze namen op een rij. Pak een letter uit iedere naam.
   Zo kan je het volgende woord maken: jensen
   (Bij Stine werd dit niet gevraagd. Logisch hè. Vul daar een vraagteken in).
   Art vraagt aan de laatste deelnemer of deze Stine eruit zou spelen.
   Bij iedere deelnemer kwam een stukje van de mol voorbij.
   JENSEN STINE

 100. Ok, het was voor mij heel duidelijk dat Stine aan het acteren was bij haar groene scherm aan het einde van deze aflevering. Zo he mijn moeder kan het nog beter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *