Dit zijn alle hints & aanwijzingen van aflevering 2 van Wie is de Mol

De tweede aflevering van Wie is de Mol 2018 is afgelopen! Dit zijn alle hints en aanwijzingen. Heb je zelf iets gezien? Laat het weten op onze Facebook. De afleveringstitel is ‘Wisseltruc’.


1. Naar d’r zin

Art vertelt tijdens de intro dat de Mol 3.000 euro uit de pot heeft gehaald in de eerste aflevering. Daarbij lijkt hij te zeggen dat de Mol het naar d’r zin heeft gehad. Is de Mol dit jaar een vrouw?


2. De wisseltruc

Olcay wisselde bij de eerste vrouw op de markt één briefje van 1.000 euro voor één briefje van 500 euro. De titel van de aflevering was ‘Wisseltruc’.


Games Voordeelweken


3. De hakken van Olcay

Olcay heeft tijdens de theateropdracht de hoogste hakken aangetrokken die ze aan kon doen. Met een beetje voorkennis was dit een goede keuze voor de Mol, om zo minder snel van loges te wisselen.


4. De hulp van Jan

Jan geeft Loes informatie over hoe ze de graafmachine moet starten als zij over de portofoon om hulp vraagt. Een Mol zou zich stil houden en geen hulp bieden.


5. O.G.

Op een van de machines lijkt OG of 06 te staan. Dit zou kunnen verwijzen naar de eerste letters van Olcay Gulsen


6. ‘Behalve de Mol’

Art vertelt bij deze executie weer dat bij de test iedereen af kan vallen ‘behalve de Mol’. Dat zei hij vorige week niet, dus waarschijnlijk deed de Mol toen niet mee aan de test. Toen deden Jan, Jean-Marc en Loes mee aan de executie.


Games Voordeelweken


Verdenkingen:

Olcay verdenkt ?
Jan verdenkt Ruben
Ruben verdenkt Emilio, Stine, Olcay, Simone en Loes
Loes verdenkt Stine, Emilio, Olcay en Simone
Simone verdenkt Jan, Ruben, Stine, Loes
Emilio verdenkt Bella
Bella verdenkt Stine
Stine verdenkt ?


Op de hoogte blijven van alle hints & aanwijzingen van Wie is de Mol? Of heb je zelf een hint gespot? Check ons op Facebook! Hier vind je het Molboekje. Zelf Wie is de Mol spelen? Dat kan! Bekijk hier het Wie is de Mol Bordspel.

261 gedachten over “Dit zijn alle hints & aanwijzingen van aflevering 2 van Wie is de Mol”

 1. Je zag voor een lange tijd het nummer 312 in beeld. Stel dat dit wijst naar een regionummer (Amsterdam). En Bella Hay heeft gezeten op het Conservatorium in Amsterdam!

   1. ff over Jan daar kan de titel naar verwijzen: Ze komen uit Kiev dat is een wisseltruc. Van Kiev naar Georgië.
    Het kon ook naar Jean-Marc of Loes verwijzen maar die liggen er al uit.

  1. Verwijst 112 na het alarm nummer dar Bella Hay gebeld heeft in 2015 en zo een vriend op de A12 in de auto gered heeft na een hartstilstand?

  2. Kamernummers wat in beeld kwam:312 en bella en haar band worden vaak gepromoot in radiozender 3voor12 DenHaag(VPRO),zoek maar op Google.

  3. bella hay zit er all lang uit dus zij is niet de mol de kanidaten die nu nog over zijn zijn olcay ruben jan stine en simone ze hebben net de groepsvrijstelling gehad

 2. Jan heeft ook geld achter gehouden op het einde van die opdracht met dat kraampje ze waren heel druk bezig en jan zijn hand gaat zo naar onder het kraampje

  1. Daar staat het potje met pinnetjes. Hij had net daarvoor allebriefjes neergelegd en gaat daar pinnetjes pakken om ze vast te maken. Heb het 3x teruggekeken. 😊

  2. Het bedrag dat ze verdienen, 860 euro, is verzonnen. Conform de spelregels is het namelijk niet mogelijk dit bedrag te verdienen. Max. te verdienen 1000,- bij 100 vakjes bedekt met 10 euro; 99 vakjes x 10 + 1 vakje x -20 = 970; 98×10-2x-20=940; 97×10-3x-20=910; 96×10-4x-20=880; 95×10-5x-10=850. Voor de windvlaag liggen er duidelijk meer vakjes open dan 5. Mijnsinziens zijn ze vreselijk gematst.

 3. Je zag een dode wesp voor de executie, dit kan erop wijzen dat de mol ‘dood’ is, oftewel uit het spel ligt. Ik geloof nog steeds dat Ron terugkomt.😂

  1. Dankje! Precies dat. Niet vanwege de wesp, maar de 1e aflevering iemand naar huis… Dat is nieuw. Vervolgens hoe Ron ‘in de steek gelaten werd’ door de kandidaten, en vandaag iemand naar huis uit zichzelf.

  2. De mol WAS Jean-Marc maar hij moest eruit ‘om persoonlijke redenen’. Is dus inmiddels vervangen. Spel begint opnieuw… Wel lastig voor de neiuwe mol om alle instructies alsnog te krijgen dus let op wie zich af en toe van de groep lijkt af te zonderen om welke reden dan ook…

   1. op een gegeven moment zag je een man met een zonnebril met gekleurde glazen , maar in die zonnebril was ook iemand te zien. diegene had een licht blauwe jas aan met een donkere broek er onder.

  1. Miss is z die gwn vergeten om te kopen dus ja. Maar het is wel raar dat ze zegt dat ze niet alles hoeft te onthoudn🧐

   1. Ik denk dat er ‘de zin’ werd gezegd omdat als Art had gezegd: ‘z’n zin’ zou het een man kunnen zijn of het is gewoon met dat hele genderneutraal-gedoe. Zelf zit ik wel op een vrouw, namelijk Loes

 4. Het was best ook verdacht van Olcay dat ze tijdens de graafopdracht moest plassen. Hiermee is er tijd verspilt om alles goed weg te graven.

 5. nee nee het is olcay die verwisselde 500 e toen kwam de wind die wat weg blaasde. en bij de graaf opdraagt moes t ze op eens plassen zeer verdacht

  1. Kan iemand de Gerorgsiche teksten vertalen, zoals die op start- en finishdoek? Heb vermoeden dat daar helemaal geen start en finish staat, maar Google translate kan Georgische letters niet aan helaas…

   1. Bij de een stond “thuis”, wellicht vrij vertaald naar “start” net als “home” op een website.
    Bij de andere vlag kreeg in een minder samenhangende tekst, wel lijkend op “Finish” maar niet geheel, iets met tiki o.i.d. Daar kwam ik dus niet verder mee en lijkt onschuldige tekst.

   1. Dan vind je deze hint vast ook handig: in de leader van widm 2018 staat zo’n rooster met letters, veel hebben gezien dat de naam van Ron daar in staat. In de eerste aflevering:”een verhaal apart” vliegt ron er als eerst uit. Achterstevoren in dat rooster staat de naam van Emilio, is hij ‘een verhaal apart?’

    1. Bella staat ook te lezen.

     Wat te denken van loes die met de wisseltruc bij de briefjes van 20 denkt dat ze klaar is met wisselen?

     En de laatste opdracht luid: opscheppen!
     Dat kan jan het beste!

  1. Er komt ook heel vaak 86 Db te staan, wat staat voor decibel. Maar is 86 db wel raar en je kan het ook vertalen naar day of birth dus 8-6 -> 8 juni

 6. Olcay is gewoon te duidelijk, die is het sowieso niet. Als een mol zo duidelijk in het begin van de show is dan verpest ze de complete serie

 7. Ellen
  Loes staat hoog in het rijtje WIDM.
  Ik verdenk haar ook. Maar Ron Boszhardt ging vol op haar. Dan zou je denken dat zij niet de Mol is. Toch vreemd.

 8. Ja ik vind ook net iets te veel naar Olcay verwijzen, ik zat op Ron als mol. Maar toch zat nu de Mol nog wel in het spel. Is er al iemand achter wie er verkeerd zat? Ik verdenkt Ruben heel sterk, is een intelligente man, maar doet zo dom vaak. Creeert chaos net als iedereen het lijkt te begrijpen.

  1. Olcay: ‘Het is wel heel moeilijk voor mij om te zien hoe slecht Stine zich kleed’
   Maar wacht eens even… Moeilijk zien? Een mol is blind boven de grond. Coincidence? I THINK NOT!

 9. Spoiler alert:

  Ik denk dat ik de afleveringstitel ontcijferd heb. Terwijl de kandidaten aan het opmaken zijn en nette kleren aan doen voor het theater draagt simone een paarse jurk. Dan, bij het theater, heeft simone opeens een blauwe jurk. Simone is de mol.

  1. knap gevonden! voor mij is het Simone of Stine;

   Jan, Emilio, Loes en Olcay hebben allemaal al dingen gedaan die een MOL normaal gesproken NIET zou doen in ieder geval.. Bella en Ruben hebben we nog weinig van gezien vind ik

   1. De mol hoeft nu nog helemaal geen actie te doen. Er is geen geld in de pot. Mooi tijd dus om je van je goede kant te laten zien en zo vertrouwen te kweken. Er zou geen geld in de pot komen als de kluis niet open ging in aflevering 1. Jan, JM, Ron en Loes hebben met het niet openen van de kluis dus geen geld in de pot gespeeld. Een actie van de Mol zonder dat de hele groep hem of haar verdenkt……

 10. Na de 1ste opdracht zie je een man met een zwarte zonnebril. In de weerspiegeling zie je een persoon (man) de staan met een blauw spijkervest/jasje aan. Emilio had zo’n vestje/jasje aan tijdens de 1ste opdracht. Hint? Of toeval?

  1. Dat riepen wij hier ook! Normaal zou je de “camera” zien in de brillenglazen. nu zag je heel duidelijk iemand met een lichtblauwe blouse/jasje weglopen in die brillenglazen. Jan en Emilio waren de enige die dat aan hadden

 11. Na de 1ste opdracht zie je een man met een zwarte zonnebril. In de weerspiegeling zie je een persoon die een blauw jasje/vestje aan heeft. Emilio had zo’n jasje/vestje aan. Hint?

 12. Na de 1ste opdracht zie je een man met een zwarte zonnebril. In de weerspiegeling zie je een persoon die een blauw jasje/vestje aan heeft. Emilio had zo’n jasje/vestje aan. Hint? Of toeval

 13. Je ziet na de eerste opdracht van aflevering 2 een meneer in beeld met een zonnebril op. In de weerspiegeling zie je een man met een blauwe spijkerjas, dit kan Emilio of Jan zijn. Een mol is blind en leeft in het donker —> zonnebril.

 14. Op een gegeven moment krijg je een shot van een man op de markt, na de opdracht. Die man heeft een spiegelend glas in zijn zonnebril, in die zonnebril zie je Jan. Is Jan de mol?

  1. Nadat Jean-Marc zijn zegje doet tegen de camera gaat het beeld even naar zwart en zie je in nog donkerder zwart een silhouet, dit leek op het silhouet van Olcay.

 15. Olcay zegt net voordat ze de test moet doen.. iedereen zit in zijn of haar mollenboekje .. maar ik heb niet eens een mollenboekje ..
  heeft zei deze niet nodig omdat ze de mol is?

 16. Ik denk dat Loes de mol is. Toen Ron het rode scherm kreeg te zien keek ze totaal niet verbaasd en verschrikt. Maar ja…..niets is zoals het lijkt toch?😉

 17. Op de mobiele telefoon in het theater verscheen de tijd 18:33, Jan wordt 33 in 2018. Ook had hij een gelijke smoking als Art aan… Toeval of..

 18. Jean Marc was de mol.. Kon de druk en verantwoording niet aan en ging dus naar huis…
  = Wisseltruc, iemand anders is aangewezen als Mol. Art gaf ook de nadruk op ‘2 verraders’ bij het toneelstuk..

  1. Juist… idd. Er wordt deze afl vaak gezeg, dubbele moord, 2 verraders ed. Het kan erg goed zijn dat er dit jaar 2 mollen zijn geweest. Hmmmm mijn radars draaien

  2. Er is een moment waar het beeld langzaam vervaagt naar zwart als Jean-Marc verteld dat hij het spel verlaat maar dat blijft even hangen? Dan is iets van een silhouette te zien van mogelijk Olcay. Is dit dan een wisseltruc?

 19. Ik gok op Bella. Op de graafmachine staat 06, dat is haar geboortedag. En als je dat 180 graden draait staat er 90, dat is haar geboortejaar. En tot nu toe doet ze erg weinig voor de pot.

 20. Op 12:40 (op npo) zie je dat Olcay het geld weer in de envelop doet. In het shot hierna lijkt het alsof ze het weer teruggeeft terwijl niemand oplet. Verdacht?

 21. Voorlopig gok ik op Simone en Stine. Olcay speelt veel te opzichtig de mol (en is daarin zeldzaam irritant). Bella als outsider: doet niet veel, blijft op de achtergrond maar houdt alles in de gaten. Keek bij het gedoe met de briefjes toe terwijl ze er het hare van dacht. Zei niks terwijl ze op andere momenten niet bang is een scheur open te trekken.

 22. De MOL had in aflevering 1 maar één taak en dat was de kluis met de tickets NIET vinden. Anders kon het onderdeel met de terugkeer in aflevering 2 – Wat een gepland onderdeel was – niet plaatsvinden. Het is dus één van hen. Ron & Jean-Marc kan het nu ook niet meer zijn, dus moet het Jan of Loes zijn. Jan is teveel een fanatieke kandidaat en aangezien er veel verwijzingen zijn naar een Loes (vrouw), moet zij het wel zijn.

  1. Als je het eerste dagboek leest van de mol staat daar …“de perfecte kandidaat zijn … of de opdracht wel halen”…. wat in mijn beleving suggereert dat de mol ook zegt juist wel direct door te zijn gegaan. Art na de eerste test niet “de mol niet, die gaat nooit naar huis”. Wat kan betekenen dat de Mol de test niet heeft temaakt.

   1. Ron deed volgens mij in de eerste aflevering behoorlijk zijn best om de kluis NIET te vinden. Loes kwam op mij zeer onbevangen over.
    Op een gegeven moment moesten zij naar het Rode Plein. Ron zei, “O, dat is die kant op. O nee, dat weet ik natuurlijk niet”. Met zo’n lachje erbij. Op zeker dat hij in die uitzending voorkennis had. De opdracht was om eruit te vliegen.

 23. Voor mij zijn Stine, Simone en Bella nog de enige mogelijkheden aangezien ik gok dat de mol een vrouw is dit jaar en Loes en Olcay te duidelijk naar voren zijn gekomen als een mol in de afleveringen. Dit zou de productie nooit zo doen! Ik denk dan toch dat Stine de mol is, kijkt rustig toe en neemt niet het voortouw maar molt stiekem wel!

 24. Wat mij opviel: tijdens de graafopdracht zit Jan in een graafmachine met de naam ‘caterpillar’ = rups (heet wss zo omdat het een truck met rupsbanden is). De titel van de aflevering is wisseltruc. Een rups doet een wisseltruc. Hint naar Jan als de mol.

 25. Art staat in het begin van de aflevering voor een bouwwerk dat de historie van Georgië weer moet geven. De bouw van dat bouwwerk is in 1985 begonnen. Jan is de enige die geboren is in 1985.

 26. Er moesten 100 vakjes bedekt worden met 100 briefjes en Loes vond dat er 2 per vakje moesten 🤔 dan kwam je er toch echt 50 tekort EN loop je dus geld mis voor de pot…gelukkig was Emilio wel slim genoeg…tenminste… niet als hij de
  Mol zou zijn.

 27. Sloeg het zinnetje van art wat hij vorige week niet heeft gezegd niet op Jean-Marc, als hij de mol WAS dan ging hij wel naar huis. De aflevering heette ‘wisseltruc’ is er een nieuwe mol aangewezen? Dus WAS Jean-Marc de mol?

  1. Dar Art deze zin weglaat kan ik op Ron worden toegepast.
   Ron is de mol. Hij maakt de test en wordt op “rood” gezet met het idee dat hij deze week via de theateropdracht terug komt.
   Echter gaat onverwachts niemand op het aanbod in van een tip over de mol en moet er een nieuwe mol worden aangewezen, vandaar de wisseltruc.

 28. Onder het mom van dubbele mol…wat als Jean Marc de mol was maar het mentaal niet aan kon…zodat er een nieuwe mol aangewezen moest worden!

 29. Ben ik nou de enige die het vreemd vind, dat Olcay létterlijk zegt “JA, HET IS NATUURLIJK BEST WEL MOEILIJK VOOR MIJ OM TE ZIEN hoe Stine zich kleed.”

  Het kwam terug in Moltalk, toen dacht ik nog: Gelukkig, andere mensen valt het ook op. Maar het enige wat er daarna gezegd werd, was een referentie naar Mean Girls – waarna het gesprek over ging op de navel van Olcay. En het enige wat ik dacht, was: Hallo, mocht zij de mol zijn, dan heeft ze dat zojuist eigenlijk heel duidelijk gezegd, en niemand die er om maalt. :.)

  Overigens denk ik ook dat Jean-Marc de mol was, maar dat ze nu een andere mol hebben moeten kiezen (ik gok op Olcay) omdat hij de druk niet aankon. Redenen waarom:

  1) Het silhouet van de persoon achter/tussen de kerk in aflevering 1 (helemaal in het begin) leek mij die van Jean-Marc. In deze aflevering is er een moment waarbij Jean-Marc tijdens z’n videodagboek-moment, opeens verdwijnt. Maar daarvoor in de plaats blijft een silhouet achter.

  2) In de eerste aflevering was er in de intro tussen Stine en Jean-Marc heel snel een kaartje te zien, met daarop “Wil je weten wie de mol is?”, met daaronder twee opties: “Nee”, wijzend naar links, dus Stine (want die was het beeld daarvoor te zien geweest) en “Ja”, wijzend naar rechts, dus Jean-Marc (want die komt daarna in beeld). Dat kaartje hebben ze in de intro van gisteren weggehaald. Tusen Stine en Marc zie je nu iets van een draaimolen ofzo, en allemaal letters en cijfers.

  1. @RB, met name je tweede punt vind ik een hele goede. Dit zou betekenen dat de regie een continueringsfout gemaakt heeft. Hiermee wordt mijn vermoeden dat Jean-Marc weer terugkeert behoorlijk versterkt.

   1. Jean-Marc komt niet terug, dan maakt hij zichzelf wel heel erg verdacht: ‘Ik ga weg, want ik kan de druk niet meer aan ………. Ik ben toch weer teruggekomen, want ik vond het toch wel erg leuk (en ik moest omdat ik de mol was)’

    1. @Molloot 1.0, daarmee heb je misschien toch wel en punt.
     Evenwel blijft het mij bevreemden dat Jean-Marc aan het begin van de uitzending laaiend enthousiast was over zijn deelname aan het programma, ik zal even citeren: “Voor mij is het super. Ik vind het zo gaaf. En niet omdat het nou zo leuk is om te winnen, of mol te zijn, of kandidaat te zijn, alleen al het feit dat je meedoet met dit ongelooflijke circus… Nou ja… Dat is… Super!”
     En vervolgens komt hij aan het eind van de uitzending (waar weliswaar een overnachting tussen gezeten moet hebben) met deze teleurstellende conclusie. Het zijn wel twee uitersten.
     Nogmaals, je hebt een goed punt, maar ik vind zijn verhaal uiterst merkwaardig. Tenzij Jean-Marc een wispelturig karakter heeft, iets wat ik overigens ook betwijfel.

     1. Jean-Marc heeft 3 nachten niet kunnen slapen Ik denk niet dat dit een beslissing is die hij licht genomen heeft

  2. Nog ff wat aanvullen en rechtzetten.

   Aanvulling:
   1) Dat silhouet is te zien tussen 8 en 9 minuten, dus aan het begin van het programma. Het silhouet dat overblijft, is die van Olcay.

   Nieuwe aanvulling:
   3) De aflevering heet ‘Wisseltruc’. Een heleboel mensen denken nu aan die opdracht met het geld, maar wat als het gaat om het feit dat de mol is vervangen?

   Rechtzetten:
   2) In de KENNISMAKING IN NOVEMBER was er in de intro tussen Stine en Jean-Marc heel snel een HOUTEN DOOSJE te zien, met daarop “WIL JE NU AL WETEN WIE DE MOL IS?”, met daarnaast twee opties: “Ja”, wijzend naar links, dus Stine (want die was het beeld daarvoor te zien geweest) en “Nee”, wijzend naar rechts, dus Jean-Marc (want die komt daarna in beeld). Dat doosje hebben ze in de intro van de REGULIERE AFLEVERINGEN weggehaald.

   1. Na nog wat voorzichtig vergelijken tussen de kandidatentrailer en de intro van de echte afleveringen:

    1) In de trailer, zien we de vraag “Wil je nu al weten wie de mol is?”. De eerste text die daarna in beeld komt, is de naam Jean-Marc van Tol.

    2) In de intro is die vraag weg. In plaats daarvan zien we flitsen van een woordenveld (waarvan we in de trailer een groter deel zagen tussen Ron en Simone in). Uitgelicht zijn de woorden “Wie” “is” “de” “mol”. De eerste text die daarna in beeld komt, is de naam Jean-Marc van Tol.

    3) Om de zaak nog wat te verwarren, in het woordenveld van de trailer zie je het woord “mol” staan. De O darvan heeft onder zich een G. OG zou dan weer kunnen staan for Olcay Gulsen. Naast die G, lees je het woord “Waarheid”. Maak er van wat je wilt.

    1. Inderdaad, ik zie dat nu ook! Zou het dan zo zijn dat Jean-Marc én Olcay mollen zijn? Het idee van twee mollen zingt al langer rond. En aangezien dit seizoen sowieso al compleet overhoop is gehaald (starten in verschillende landen, een kandidaat die weer terug kan komen), zou dit ook zomaar een nieuwe stap kunnen zijn.

     1. De trailer van de eerste uitzending heb ik even op YouTube bekeken en die is inderdaad anders dan van deze aflevering (en de vorige). Maar naast het ontbreken van het doosje was er nog veel meer anders aan het intro. Dus ik denk niet dat het doosje een aanwijzing zou kunnen zijn. Het was m.i. toen meer bedoeld om spelelementen te laten zien en niet teveel van de omgeving waardoor de locatie verraden zou kunnen worden. Wat de locatie betreft iets wat de die-hards allang wisten maar toch.

    2. Om nog maar even weer wat chaos te creëren: Het was Stine die dicht bij de waarheid zou blijven, desnoods de waarheid zou liegen. In de woordzoeker zit ook het woord waarheid, echter zit Stine daar niet in de buurt.

   2. Ik heb nog iets ontdekt wat voor mij de Jean-Marc/Olcay-theorie verder aanwakkert: bij de graafopdracht valt Jean-Marc uit. En zo ging het gesprek:

    Jean-Marc: Ik snap er helemaal niks van, ik snap er echt helemaal geen reet van. Dit gaat me echt helemaal…
    [Videodagboek-momentje van Jean-Marc]: Dit wordt super ingewikkeld voor mij. Niet alleen omdat ik behoorlijk warrig kan zijn met de begrippen ‘links’ en ‘rechts’, maar ook met de begrippen ‘omhoog’ en ‘omlaag’. (Bij ‘omhoog’ en ‘omlaag’ maakt hij de verkeerde beweging met z’n handen; bij ‘omhoog’ gaan z’n handen omlaag, en bij ‘omlaag’ gaan z’n handen omhoog)
    Jan: It’s very easy. Jij zit in een grote of een kleine?
    Jean-Marc: Ik ga het niet doen. Ik heb besloten om het niet te doen.
    [Videodagboek-momentje van Jean-Marc]: Ik weet dat ik dat écht niet kan. Ik kán dít niet.

    En wat doet/kan hij niet? Graven!
    Wat er daarna gebeurt, is ook erg apart. Olcay neemt opeens de leiding in het gesprek, en zegt “Ik vind het echt goed van je dat je het niet doet.”

    Mócht Jean-Marc de mol zijn geweest, en Olcay is de volgende, dan was dít de officieuze overdracht van de kroon.

    1. Wat doet een mol? Graven! hier geeft hij letterlijk aan dat hij dat niet meer kan, en het niet meer doet en vindt er dus een wissel plaats. Of wordt er van 2 naar 1 gegaan.
     Denk aan kamer 112: 1 +1=2 Olcay zit in die kamer.

   3. Ik heb het idee dat er ook nog andere dingen zijn gewisseld in de intro’s… in de begin intro zie je bijvoorbeeld ook een olievat met ‘Mogul’ erop. Nou is dat ook een oliemerk, dus niet direct een aanwijzing naar Olcay… Anyway: dit zit niet meer in de huidige intro’s…

 30. Misschien vergezocht maar net voor de uitslag van wisselgeld Was een man met een bril opvallend lang in beeld. In de weerspiegeling van de brillenglazen Is een lange man met spijkeroverhemd te zien. Jan?

 31. Jean-Marc was in de 1e aflevering te enthousiast om de mol te kunnen zijn. Loste heel snel de puzzel met de staafjes op de landkaart op en hielp ook anderen hiermee. Dus hij was het niet. Er is dus ook geen 2e mol aangewezen.

 32. Bij de graafopdracht stond er boven de startlijn van de auto nog een lint met in het Georgisch de volgende letters naar mijn mening: S T A R T I. Start is natuurlijk logisch maar die i? beetje vaag

 33. Tijdens het maken van de test klikt Emilio bij de vraag over in welke loge de Mol zat tijdens het toneelstuk op Loge 18. De personen in loge 18 waren Stine en ……. Emilio

 34. Als je ergens in een stad bent, dan vraag je:
  Waar zijn jullie? Dan vraag je niet : Waar in Kiev zijn jullie? Jan moest als mol de kandidaten op het goede spoor zetten, anders kwam deze spectaculaire opening misschien niet van de grond.

 35. In aflevering 1 vraagt Jan: Waar in Kiev zijn jullie?
  Als je ergens bent en je denkt dat anderen daar ook zijn vraag je gewoon: waar zijn jullie?
  Jan moest als mol de kandidaten op het goede spoor zetten, om te voorkomen dat de spectaculaire opening zou mislukken.

 36. Om te beginnen : IK WERD HELEMAAL GEK VAN AL DEZE DRAMA. Allebij de afleveringen al drie keer gezien. Alles 1000000x opnieuw gekeken. Heb http://www.widm.nl nu open staan. Ik verdenk Simone. Andere mensen denken.
  Bella. Vijf
  Emilio. Eenentwintig
  Jan. Zes
  Loes. Dertien
  Olcay. Tweeëntwintig
  Ruben. Vijf
  Simone. Dertien
  Stine. Veertien
  Ik snap dit niet. Stine en simone zijn verdacht. Ruben is ZOWIEZO niet de mol. Bella is half verdacht. Emolio is een beetje ( meer dan Bella). Loes is niet heel verdacht. Olcay ook een beetje. Trouwrns. Als je oplet op de achtergrond tijdens de test zie je boeken liggen. Een van die boeken heeft een blauw-geel vlak. Dat is in de vlag van oekraine ook zo. Daar strartte Jan… Maar hij is niet zo verdacht. Voor de rest moeten we ( ook bij de volgende afleveringen) goed letten op molacties

 37. Ik zat nog eens te kijken op de website van WIDM bij de kandidaten.
  Dit viel mij op:
  Ron zegt hier: Wat was de grootste uitdaging voor jou tijdens de opnames?
  “Het spel spelen en goed letten op je mede kandidaten. Dat is heel moeilijk. Je gaat al heel snel op in het spel!”

  Opletten op medekandidaten?
  Hij heeft toch eigenlijk alleen loes maar gezien/ het spel mee gespeeld?

  Is het dan toch geen exit voor Ron?

 38. Bij de tweede opdracht in het theater,
  Roept 1 van de toneel spelers heel hard tijdens dat de kandidaten het 2e berichtje krijgen “HET IS OLCAY”.
  Dit is wel heel duidelijk.
  YouTube: 31:44

  1. Ik heb het stukje meerdere malen bekeken, maar ik hoor niks wat lijkt op “Het is Olcay”, ik kijk het trouwens terug op wieisdemol.nl dus de tijd klopt niet helemaal. Ik neem aan dat je 31:54 bedoelt?

  2. Ik heb het fragment teruggekeken, maar ik hoor niks dat lijkt op “Het is Olcay”. Ik kijk het trouwens terug op wieisdemol.nl, dus de tijd klopt niet helemaal. 31:54 bedoel je toch?

  3. Inderdaad! Maakt niet uit welke tijd het is, het is ongeveer een halve seconde voor het tweede sms’je binnenkomt. Dan hoor je heel duidelijk ‘Het is Olcay!’

 39. Wat vinden jullie ervan dat tijdens het theater-spel bella in een videodagboek zegt: wat mij betreft zat iedereen goed… ik bedoel als Mol zijnde wil je natuurlijk dat iedereen verkeerd zit & dat zaten ze dus ook

  1. 0h die laatste keer knipperen is echt eng om te zien! Maar waarom is dit voor jou het bewijs dat zij de mol is? Ik haal het er op basis van dit filmpje niet uit

   1. Omdat er bewust is geknipt in de montage. Je ziet ook een enkele lok van haar haar naar voren en achteren bewegen. Klopt niet. Ze knippert heel onnatuurlijk (kijk de uitzending maar terug). Het viel mijn vrouw meteen op en als je het dus langzaam afspeelt zie je dat het oogwit in haar ogen niet klopt.

    Het lijkt wel morsecode. Het grappige is dat twee keer lang (2x knipperen) de M is. Daarna doet ze drie keer lang (3x knipperen) en dat is de O.

    MO? Waar is de L?

    1. Tja, behoorlijk gezocht, maar: je zou een L kunnen zien in het half-open molboekje wat direct daarna in beeld schuift.
     Als ik het origineel ernaast leg, dan hou ik het op een onhandige montage van een te snel afgespeeld fragmentje.

    2. op gevaar van tunnelvisie af: verderop (na minuut 57) zou je met wat fantasie Simone een L (kort -lang -kort – kort) kunnen zien knipperen……

 40. Ik denk dat het inderdaad een meisje is maar hoeft niet! Want art had ook Misschien in het filmpje geen: d’r maar Misschein gewoon! De gezegd dus het kan ook gewoon een jongen zijn!🌛⚽️👨🏼👨🏼‍⚕️👨🏼‍⚕️👨🏼‍⚕️👨🏼‍⚕️👨🏼‍⚕️🕵️‍♀️🕵🏻‍♂️🕵🏻‍♂️🕵🏻‍♂️🕵🏻‍♂️🕵🏻‍♂️🕵🏻‍♂️🕵🏻‍♂️🕵🏻‍♂️🕵🏻‍♂️🕵🏻‍♂️🕵🏻‍♂️👨🏼‍💼👨🏼‍💼👨🏼‍💼👨🏼‍💼👨🏼‍💼👨🏼‍💼

 41. Ik denk dat het inderdaad een meisje is maar hoeft niet! Want art had ook Misschien in het filmpje geen: d’r maar Misschein gewoon! De gezegd dus het kan ook gewoon een jongen zijn!🌛⚽️👨🏼👨🏼‍⚕️👨🏼‍⚕️👨🏼‍⚕️👨🏼‍⚕️👨🏼‍⚕️🕵️‍♀️🕵🏻‍♂️🕵🏻‍♂️🕵🏻‍♂️🕵🏻‍♂️🕵🏻‍♂️🕵🏻‍♂️🕵🏻‍♂️🕵🏻‍♂️🕵🏻‍♂️🕵🏻‍♂️🕵🏻‍♂️👨🏼‍💼👨🏼‍💼👨🏼‍💼👨🏼‍💼👨🏼‍💼👨🏼‍💼

 42. Sorry we zijn vol bezig met aflevering 2 maar wil toch even terug naar aflevering 1. het valt mij op dat als Art op de tv in de hotelkamers komt dat Simone en Bella een VIP begroeting krijgen.

  Art zegt namelijk : Simone en Bella welkom bij de start van Wie is de Mol.

  daarna hoor je Art zeggen:

  alle namen van de deelnemers welkom bij de start van Wie is de Mol

  1. Ik vind dit inderdaad raar. Simone wil ook samen met bella weer in de kamer. Lekker vertouwd samen mollen?? Toch vond ik het ook vreemd als je kijkt naar de bonus. Stine wil samen met Loes en Emilio wisselen—》 wisseltruc?

 43. Bella zegt over het spel in het theather bij de eerste wissel, wat MIJ betreft zit iedereen goed. Wat later niet bleek te kloppen, maar wat de Mol betreft klopt dus wel. Bella de Mol??

 44. Ik denk dat bella de mol is,want heel veel aanwijzingen slaan op haar als je goed kijkt(hierboven ook door anderen benoemd),en in het moldagboek zegt de mol dat ie rustig afwacht en observeert,dat is ook precies wat bella doet en ze gedraagt zich echt als een mol in z’n geheel

 45. Waarom ik Jan verdenk: aflevering 1 (“een apart verhaal”) zat Jan in de auto met de bestuurder die een half uur sigaretten ging verkopen, best apart. Daarnaast belde hij nog naar Art terwijl hij al wist waar hij heen moest en hij had tegen Jean-Marc gezegd niet “Tblisi” te delen.
  In aflevering 2 zat jan bij de laatste opdracht (“opscheppen”) voortduren op te scheppen hoe goed de groep wel niet was, maar hij stuurde wel Ruben naar de achterkant van de grindstapel. Dan de 06 op de graafmachine, op het einde van de opdracht stond Jan als 6e in de rij vlnr!

 46. In aflevering 2 zie je na de geld wissel opdracht op de markt verschillende lokale bewoners, een van deze beelden is een man met een bril. “Een mol wordt vaak afgebeeld met een bril”. In de bril zie je de reflectie van een persoon met blauw shirt en donkere broek. Er zijn tijdens de opdracht maar 2 mensen met die kleding. Emilio en Jan. Is een van deze heren de Mol?

 47. Tiblisi begint met een T , Ron is naar huis en is dus Thuis wat ook met een T begint. De T is de 20ste letter in het alphabet het netnummer van Amsterdam is 020! Komt de mol uit Amsterdam?

 48. Tibilisi begint met een T, Ron is naar huis en is dus Thuis wat ook met een T begint de T is de 20ste letter in het alphabet het netnummer van Amsterdam is 020! Komt de mol uit Amsterdam?

 49. Na de man met de zonnebril, komt er een dame in beeld met een koffiekopje!
  Op het koffiekopje staat een gezicht. Het lijkt het meest op het gezicht van Stine.
  Trouwens de zonnebril van de man lijkt heel erg op de zonnebril van Stine in aflevering 1.

 50. In het speciale fragment zag je Stine haar kamersleutel wisselen met Loes en Ruben. Is dit de wisseltruc?
  Ook de plaats waar Art de uitzending begint: de ‘guidestones’ kan een hint naar Stine zijn. Zij schreef in de reeks ‘de gids’ een boek. Maar ook Simone heeft iets met ‘de gids.com’ gedaan. In het laatste shot in de schouwburg zie je haar vertrekken terwijl het applaus nog klinkt. Wat ga jij zo snel doen en in welke jurk?

 51. Tijdens het maken van de test wordt Emilio tot twee keer toe “vaag” in beeld gebracht… Een mol kan slecht zien, dit zou kunnen betekenen dat hij de mol is!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *