Wie is de Mol: Alle hints & aanwijzingen van Thomas

Tunnelvisie of niet; wij zijn er uit! Thomas is dit jaar de Mol! Wil je weten waarom, check dan onze hints & aanwijzingen van dit seizoen, in de richting van Thomas.

Tweelingen

Als je dit seizoen niet door hebt gehad dat er verdacht veel dingen in duo’s of tweevoud verschenen, heb je flink lopen slapen. Eenden, luchtballonnen, cowboys, allemaal verschenen ze dubbel. Omdat alles in tweevoud terugkomt, zou dit wel eens een verwijzing kunnen zijn naar ‘Tweelingen’.


1. De betekenis van de naam Thomas is ‘Tweelingen’. Een hint naar de betekenis van iemands naam is niet vreemd, twee seizoenen geleden was ‘onschuldig’ ook een woord dat vaker terugkwam toen Margriet (betekenis: onschuld) de Mol was.


2. Een van de opdrachten vond plaats in het rodeopark ‘Helix’. Een helix is onderdeel van iemands DNA. Tweelingen hebben doorgaans hetzelfde DNA.


3. In de introductievideo is Thomas te zien, met aan de linkerkant een klein deel van zijn gezicht in spiegelbeeld. Wederom verschijnt er dus iets in tweevoud, en in dit geval is dat ook nog eens Thomas.


4. Het Molgeld kon in de laatste opdracht van het seizoen nog eens verdubbeld worden, dus dan ging het Molgeld maal twee.


5. Art gaf in zijn eindspeech bij Thomas aan, dat Sanne hem een lachspiegel voorhield. In dat geval zou de Mol zich ook in tweevoud zien.


Stieren

In dit seizoen kwamen veel stieren voorbij. Nu is dat niet zo vreemd, gezien ze dit jaar in Oregon waren, maar een aantal stieren vielen dit seizoen wel op. Thomas is de enige kandidaat met het sterrenbeeld ‘Stier’.


6. Vrijwel alle posters die gevonden moesten worden tijdens de poster-opdracht, hadden een stier op de opdruk.


7. De poster die uiteindelijk gevonden moest worden nadat alle onderdelen bij elkaar gepuzzeld werden, bevatten juist géén stieren. Hierop stond wel de tekst ‘Heart of the Country’. Thomas County ligt in het midden van Amerika


8. In aflevering 4 komt er ook nog eens een stier met het Mol-logo om zijn nek voorbij.


Afleveringstitels

9. De titel van aflevering 1 is ‘… zo gedaan’. Dit zou een verwijzing kunnen zijn naar het nummer ‘Laat me’ van Ramses Shaffy, een serie waar Thomas in speelt.


10. Thomas draagt in aflevering 3, met als afleveringstitel ‘einde verhaal’, een shirt met ‘de pijp’. Zou de titel van de aflevering hier naar verwijzen? Wanneer je de pijp aan Maarten geeft, is het einde verhaal.


11. Thomas begon in aflevering 4 als laatste aan de lasso-opdracht, hiermee kon hij als enige het bedrag verdubbelen. De afleveringstitel van deze aflevering was ‘Meer dan normaal’. Hij had dat overigens net niet gehaald, zoals een echte Mol betaamt.


12. Hij pakt in aflevering 5, met als afleveringstitel ’teugels in handen’ snel envelop 2 uit de stapel, waarna de andere kandidaten de overige enveloppen mochten pakken. Hiermee nam hij het heft in handen om uiteindelijk het Mol-logo op de joker te drukken.


13. In aflevering 6 zit hij achterin de cabrio, maar hij geeft aan dat hij de codes onderaan de luchtballonnen moeilijk kan zien door de zon. De afleveringstitel is ‘verblinden’.


Molacties

14. Thomas gaat in de eerste aflevering mee met de kandidaten, zodat de groene vrijstellingen zeker gevonden worden. Het vinden van deze vrijstellingen was namelijk cruciaal voor het uitvoeren van de opdracht in het theater.


15. Thomas lijkt tijdens de opdracht in de duinen iets weg te stoppen in zijn broekzakken, wat hij vervolgens niet doorgeeft aan de volgende kandidaat. Opvallend is ook dat hij vraagt of Diederik hem kan zien.


16. Thomas zei aan het begin van de hooibalen-opdracht erg gedecideerd: ‘Ik ga in het midden’. De Mol zal weten op welke plek de meeste biljetten lagen, en daarom op een bepaalde plek willen starten.


17. Thomas nam zelf het heft in handen door envelop 2 te pakken, en kon hiermee het Mol-logo op de joker drukken.


18. Deze ga je ongetwijfeld aan het eind ook tegenkomen; hoe Thomas paardrijlessen heeft genomen om een zo snel mogelijke tijd neer te zetten. In de afleveringen gaf hij aan nog nooit paard te hebben gereden, maar zo zag het er niet uit.


19. Thomas was maar heel kort in beeld tijdens de fiets-alfabetopdracht. Er wordt niet getoond wat hij deze opdracht gedaan heeft. Zou-ie rustig in de berm hebben gelegen?


20. In de laatste opdracht waar het Molgeld verdubbeld kon worden, zei Thomas: “Als er een opdracht is die je wilt winnen, dan is het deze wel.” Dit is de enige opdracht die de Mol kan winnen om geld uit de pot te krijgen.


Op de hoogte blijven van alle hints & aanwijzingen van Wie is de Mol? Of heb je zelf een hint gespot? Check ons op Facebook! Zelf Wie is de Mol spelen? Dat kan! Bekijk hier het Wie is de Mol Bordspel.

108 gedachten over “Wie is de Mol: Alle hints & aanwijzingen van Thomas”

   1. Dat stond op het boek na die opdracht met de auto’s. “Miss Mole”

    Maar ik denk dat hiermee “Thomiss” bedoeld wordt.

    ghehe, nee, alle gekheid op een moltje, Thomas is de mol.

   1. Momfer de mol (wikipedia) was natuurlijk bevriend met Ed en Willem “BEVER”,
    de 6 kleine bevertjes waren niet aanwezig in het grote dierenbos.

    wel aanwezig;
    juffrouw ooievaar (Sanne??),
    Zoef de haas (Thomas??), of is ie toch Momfer de mol??
    Lowieke de vos (Jochem??)
    Ed / Willem Bever (Diederik??)
    Meneer de uil (Art??)
    Bor de wolf (Jeroen??)
    Juffrouw Mier (Sigrid??)
    Margaretha Bontekoe (Imanuelle??)
    Chico Lama (Vincent??)
    Martha en Myra Hamster (Roos en Yvonne??).

 1. Helaas net als vorig jaar was het idd na 3 afleveringen al helemaal duidelijk. Hopelijk snel terug naar de eerste seizoenen, het is nu veel te makkelijk gemaakt voor de zaterdagavond-familieavond.

  1. ik vind het dit seizoen niet zo duidelijk als vorig seizoen, vind het dit seizoen veel spannender, maar ieder zijn eigen mening ! 😊😊👍👍

 2. We vergeten de andere hint achter zijn “de pijp” trui nog. De trui is natuurlijk een verwijzing naar de “Cest ci nest pas un pipe”, wat geïnterpreteerd kan worden als “niets is wat het lijkt” – een erg bekende uitspraak binnen wie is de mol.

 3. Ik ben niet overtuigd. Waarom liet Thomas bij de rodeo opdracht de man met de badge van €10 euro zitten en belde hij in voor €100? Dit is precies tegen het idee in wat een mol zou doen.

  1. Ik denk dat Thomas aan de man waaraan hij vroeg of hier iemand met een button zit al gevraagd heeft of er iemand die €10,- al heeft gepakt. Dat bleek dan zo (Imanuelle), waardoor hij een echte kandidaten opmerking kon maken: €10,-, dat is echt te weinig, die sla ik over.

  2. Omdat het anders heel erg gaat opvallen door de andere kandidaten. De mol moet zijn spel tactisch spelen, en moet zo nu en dan iets geld in de pot doen, wat hij er daarna weer uit haalt door een ander spel.

 4. Ik was na aflevering 1 al overtuigd! Let op: de makers willen de mol in de helikopter hebben, want die groep gaat naar de brug met de vrijstellingen. In de biecht van Thomas hoor je hem zeggen: en toen duurde het mij te lang, geef mij die verrekijker eens. Daarna kijkt hij meteen naar het juiste gebouw, en komt de groep op tijd bij de brug. Dat moest natuurlijk gebeuren, omdat anders de tweede helft van het programma in de soep zou lopen. Nu wel overtuigd?

 5. Ik denk dat de titel “verblinden” van laatste aflevering verwijst naar het feit dat Thomas de joker bij Jochem steelt en er vervolgens over begint tegen Diederik en later weer terug komt bij Jochem om hem terug te geven in ruil voor wat info. Dit doet hij om de andere te verblinden (misleiden). Als mol heeft hij natuurlijk helemaal geen joker nodig.

   1. ik denk ook inderdaad dat het niet met het sterrenbeeld te maken heeft, maar met de betekenis van de naam thomas, namelijk: tweeling. als de tweelingtheorie klopt, hebben de makers van widm hebben van tevoren bedacht dat ze deze wilde gebruiken voor de mol. jeroen en jochem hebben tweeling als sterrenbeeld. naja jeroen is eruit maar mensen zeggen nu dat het dan nog op jochem kan slaan. MAAR: de makers wisten van tevoren niet dat jeroen er uit zou gaan. voor hetzelfde geld hadden jochem en jeroen samen in de finalr gestaan. dan was de tweeling theorie heel verwarrend geweest, omdat het dan op jochem zou slaan als Mol, maar het ook op jeroen kon slaan. het is dus voor de hand liggender dat deze theorie op Thomas slaat, omdat hij de enige is wiens naam tweeling betekent

 6. Misschien is het zien wat ik wil zien, maar het lijkt alsof in de poster met de laarzen aan de rechterkant het profiel van Jochems gezicht te zien is.

 7. Het is Jochem, hij zegt in aflevering 3 na de vuurwerkopdracht, en dat was top, maar ik versta en dan was ”t op! de aflevering daarna is het inderdaad ook op! zie aflevering 3 bij 32.25

 8. In aflevering 2 komt een straatnaam voorbij bij de autopuzzelrit SW Jefferson St. In Moltalk zou de SW verwijzen naar Sanne Wallis, maar de voornaam van President Jefferson = Thomas. In aflevering 7 kwam bij elke opdracht een berg ( in de vorm van een Molshoop ) voorbij. Vermoedelijk niet Mount Mc Kenzie zoals was aangeven, maar Mount Jefferson.

 9. Thomas droeg onlangs een shirt XCIV erop. Er is genoeg gezegd over hoe dat ’94’ is en wanneer je 9 en 4 optelt, er 13 uitkomt. Maar voor mij vooral opvallend wat er niet op dat shirt stond. Namelijk de overige letters uit ons alfabet die dienst doen als Romeinse cijfers:

  DML

  Lijkt me te duidelijk om geen hint te zijn.

 10. Ik mis nog wel een aantal dingen rondom Thomas in dit plaatje. Ten eerste; waarom neem je in vredesnaam als kandidaat een GEPRINTE lijst mee van al je antwoorden op de intake-vragen??? Zodat je medekandidaten deze uit je rugzak kunnen jatten, zoals ook gebeurde? Onverklaarbaar. Daarnaast is de money-trail de eerste 4 afleveringen totaal irrelevant; Thomas weet dat hij bij de opdracht met het bieden op de Jokers de hele pot weer leeg kan spelen. En dus biedt hij op IEDERE joker keihard mee, zonder uiteindelijk ook maar 1 joker zelf te verdienen; hij heeft ze toch niet nodig… en de pot? Die is weer nagenoeg leeg. Overigens heeft Thomas zelf verder nauwelijks geld verdiend voor de pot, af en toe een laag bedrag voor de vorm (kermis bijvoorbeeld), maar nooit een grote klapper als ie de kans heeft…
  Voor mij is er ook nog maar een mol en dat is Thomas. En Diederik heeft hem door dus die wordt winnaar.

   1. Sorry hoor maar ik vind dat imanuelle terug in het spel moet want die lachte ook altijd als art voor hen staat en lachte ook altijd als er weer eens geld uit te pit was

 11. Ook zonder hints is Thomas de mol, wat heeft hij in de pot gebracht?, Een paar honderd euro, wel wat weinig voor een jonge avontuurlijke kandidaat, eruit halen ging des te makkelijker, kijk nog maar ‘ns naar de veiling waar Thomas laconiek doorgaat met bieden

 12. Idd Thomas is verdacht. Maar Diederik wist tijdens de afgelopen aflevering dat hij en Imanuelle in een ‘Zepplin’ gingen ipv de cabrio. Duidelijk een verwijzing naar de luchtballonnen.

  1. Precies! Dat heb ik ook opgemerkt.
   Lijkt een beetje afgekeken van de ‘speedboat’ uitspraak van Sanne uit aflevering 1. Maar dan net iets te dicht bij de waarheid om als toeval op te vatten.

 13. Geen enkele van de kandidaten die nu nog in het spel zitten hebben Thomas als mol (alleen Sanne heeft hem een klein beetje meegenomen in de test). Hoe kan Thomas de mol zijn als al deze kandidaten nog in het spel zitten?

 14. Geen enkele van de kandidaten die nu nog in het spel zitten hebben Thomas als mol (alleen Sanne heeft hem een klein beetje meegenomen in de test). Hoe kan Thomas de mol zijn als al deze kandidaten nog in het spel zitten?

 15. Jongens.. please! Waarom Thomas toch?
  Ik moet toegeven dat sommige hints wel erg duidelijk zijn. Maar in dit spel, waar iedereen liegt en bedriegt, is 1 ding zeker.. het spel zelf verloopt eerlijk!
  Een mol heeft echt niks aan jokers en vrijstellingen. Waarom zou Thomas per se een joker willen branden?
  Waarom zou in aflevering 2 de organisatie alleen Diederik de mogelijkheid bieden een vrijstelling te verdienen? De overige twee vertellers zouden natuurlijk op het laatste moment kunnen besluiten te liegen.. maar de rest dan?
  Daarbij zijn er zes (!) bevertjes in zijn verhaal. Voor een bedreigde diersoort als een bever is een nest met zes jongen echt heeeel uitzonderlijk. En dan nog zou alleen een mol van onder de grond uit in de burcht alle bevertjes tegelijk kunnen spotten. Bovendien is in de natuurkunde de constante ‘mol’ 6(zes),02214×10^23.
  In aflevering 5 moest iedereen het midden van een schietschijf raken met 22 mm kogels. Die afmeting werd wel erg expliciet aangegeven, waarbij Diederik precies in het midden van de foto stond van deze aflevering. En 22 staat ook precies in het midden, buiten de exponentiële waarde van de constante van Avogadro (mol). Diederik gaat helemaal los op de veiling, is zichtbaar verbaasd als hij te paard wordt ingehaald door Thomas en is in de luchtballon niet te verstaan door de brander.
  Ow en eeh.. het paard van de pony express had op zijn dij een schoppen boer staan. In het land van Texas Hold’em is de ‘Jack of Diamonds’ geen vreemde. In dit geval stond het andersom, met de initialen voor ‘Diederik Jekel’.
  Thomas is echt een lieverd. Laat die jongen los!

   1. Overtuig mij dan! De meeste mensen zitten nu op Thomas. Ik snap het gewoon niet en word hier ook wel zwaar in verwarring gebracht. Maar de meeste argumenten hier lijken echt op de paren te slaan.
    Naast Thomas als ’tweeling’ of ‘de ongelovige’ hebben alle andere namen ook hun betekenis. Sanne symboliseert de ‘lelie’. Jochem lijkt ‘door God geschapen’ en Diederik is ‘heerser onder het volk’. Tja.. er letterlijk onder??
    De theorie van de paren (geen tweelingen) kan zeker ook op Diederik slaan. Uiteindelijk zijn er voor elke actie op aarde minstens twee dingen nodig om een reactie te veroorzaken. De meest voordehand liggende is de uitwisseling van DNA (zie alle titels), de voortplanting. Waarbij de chromosomen zich vrijwel altijd in paren binden in de helix (aflevering 6) om het organisme levensvatbaar te laten zijn.
    In de atoomfysica bepalen de protonen en neutronen (2 componenten) de molaire massa van een atoom, wat is gerelateerd aan het aantal deeltjes van deze stof per mol (6,02214×10^23). Deze constante staat verkort ook op het t-shirt van Diederik afgebeeld in aflevering 1.
    Hoewel ik het super stoer zou vinden als ik er straks naast blijk te zitten.. ik kan gewoon niet om Diederik heen.

    1. Maar als Diederik de mol is waarom moet Imanuelle dan naar huis terwijl ze vol op Diederik zit? Thomas en Sanne zitten niet op Diederik en zij mogen blijven. De enige reden dat Jochem mocht blijven is omdat hij z’n joker terug had gekregen van Thomas en daardoor een voorsprong had op Imanuelle bij de test. Wie doet dat trouwens zo’n joker teruggeven? Ik zou als kandidaat veel liever een joker hebben in deze fase van het spel dan 2 minuten in iemands mollenboekje kijken die er misschien wel helemaal naast zit waardoor je dus niets aan die informatie hebt. De mol heeft echter niets aan een joker dus die kan deze gemakkelijk teruggeven.

     1. Ja, met de test heb jij zeker een punt! Maar er is geen zekerheid dat Sanne en/of Thomas de waarheid spreken. Als zijzelf alsnog op Diederik zitten, dan kan Imanuelle alsnog gelijk hebben, staat iedereen op scherp en heeft zij een rood scherm.
      De enige informatie die je kunt ontfutselen uit iemand z’n molboekje heeft enkel betrekking op de eigenaar ervan. Puur ter bevestiging van de positie in het spel van die persoon. Ik vind dat juist een hele goede zet van Thomas in de rol van kandidaat. Op die manier sluit hij Jochem uit als mol voor de test en richt hij zich op Sanne en/of Diederik. Dat geeft veel meer kans op goede antwoorden dan 1 stomme joker.

   1. JOCHEM IS DE MOL…. Als e vasthoud dat Jochem de mol is klopt alles hoe de kandidaten er uit zijn gaan, tenzij iemand liegt op wie de stemt.

 16. Ik zit ok al vanaf het begin op Thomas, maar twijfel nu vanwege de teksten in het dagboek van de mol (nr6), waar staat ‘maak het niet te bont, girl’. Kan iemand me uitleggen waarom dat niet op de laatst overgebleven vrouw slaat?

 17. Tijdens de grasmaaier opdracht maakte Thomas de letters m.o.k. Het maaien van de letter k begon met een streep omhoog: l dus. Thomas schreef dus mol. In zijn dagboek schreef hij bovenien: hoe duidelijk kan het zijn. Iemand opgevallen?

  1. Deze was mij ook opgevallen. De letters M.O.K. worden door Thomas gemaaid. En dan denk je, ja maar het woord was vooraf toch niet bekend? Nee dat klopt. Maar kijk de aflevering terug en je hoort Thomas de letters opnoemen die in het woord moeten voorkomen. 10 letters is erg veel dus er zijn dan niet veel woorden die overblijven. Volgens mij is de afspraak met de Mol om zijn handtekening hier te zetten. Wat zou jij als mol willen? Natuurlijk dat! Mooi meegenomen als het lukt en anders jammer. Naast de vele andere aanwijzingen en bijna overal in control. Hij bepaald en is zeer passief. De Mol!

   1. Dus Jochem geeft het voorzetje door het woord te bepalen, Thomas doet de letters ‘M’, ‘O’ en ‘K’. En Diederik staat vrijwel op zijn hoofd om Sanne te overtuigen van het risico met de ‘S’.
    Als mol zou ik juist de ontvanger willen zijn, niet de maaier. Dat rare gedrag viel Sanne ook al op, terwijl het woord door die grote, lompe machines best prachtig te lezen was. Sorry.. vind het geen sterke hint naar Thomas. Er moest uiteindelijk echt gemolt worden en Diederik deed daar echt zijn best voor.
    Sinds aflevering 8 twijfel ik wel enorm aan Diederik als mol. Hij presteert in de Polaroid opdracht echt goed! Waarom zou hij dat doen?
    (laat maar bij het taal raam?) Maar om nou een duidelijke nieuwe verdachte te hebben.. dat niet.

 18. Goh, dat hier niet de meest overduidelijke verwijzing staat naar mol Thomas. In het begin van aflevering 4 of 5 geeft art aan dat “de mol zich op bekend terrein bevind”. De eerste opdracht speelt zich af in een ondergrondse casino. De ondergrondse is een duidelijke verwijzing naar de ondergrondse in ww2. Thomas is hoofdrolspeler in soldaat van oranje… het verzet… de ondergrondse.
  Heeft serieus niemand deze hint gezien?

  Even twijfelde ik over deze conclusie toen Jochem later in de serie begon over zijn verhaal over zijn ervaring met een boerderij. Zou dit het bekende terrein zijn waar art over sprak? Nee, Hier sprak Jochem alleen een wens, een droom, uit. Verder zijn er geen andere terreinen geweest die serie waar een mol zich op bekend terrein bevind.

  Overigens een geniale mol actie om bij elke bieding in aflevering 5 op te bieden maar uiteindelijk nooit het laatste bod uit te brengen om zodoende niet verdacht te worden! Dat heeft de groep veel geld gekost.

 19. je zag in aflevering 4 groene lampjes ik was er van overtuigt dat dat het gezicht van Thomas was.
  ook zei Art: ik weet niet welk alfabet jullie hebben gemaakt misschien het Vlaamse. Thomas is Belgisch.

  1. Lieve Hoi,
   Natuurlijk zijn de lampjes in aflevering 4 inmiddels opgevallen. Evenals de verscholen foto in ‘vintage wonderland’ van aflevering 8. Maar op die manier heb ik onze Maxima ook gezien op de achterkant van de Griekse euromunt 😛
   Het zijn steeds losse flodders. Geen concrete
   aanwijzingen of hints die een verband hebben met de mol.
   Stel dat Sanne of Thomas bewust een foto in de spreekwoordenopdracht zouden verduisteren. Dan is er voor €100 gemolt en is €1700 probleemloos doorgelaten. Ben je dan trots op jezelf.. als mol?
   In aflevering 7 geeft Diederik aan in oorlogsmodus te zijn. Maar laat maar.
   De mol heeft geen zin meer om te mollen en laat de pot weer wat groeien. Bovendien is het hartstikke leuk om Polaroid met licht te laten reageren op een vaste stof.
   Plots steekt er een witte vlag uit de grond. De mol wil duidelijk vrede, een wapenstilstand, transparantie (die vrijstelling had in dit stadium van het spel best groen mogen zijn). De kleur van het lint verraadt door de vrijstelling heen de mol. En de enige met een groen lint is Diederik.
   Maar ach.. laat maar.
   Dikke doei!

   1. Beste Richard
    Er is nog een aspect aan het veiling verhaal. Alle kandidaten moeten vooraf aangeven hoeveel geld uit de pot zij over hebben voor 3 jokers, alleen de mol weet op dat moment dat het bedrag dat hij noemt de veiligheidsite marge voor de pot bepaald. Is het niet Diederik die het hoogste bedrag noemt 3500. En Thomas en ook Jochem het voor de mol logischen bedrag 0 noemt. Vervolgens bied alleen Thomas op alle drie jokers en stuwt zijn tegenstanders tot grote hoogte op maar koopt er uiteindelijk geen. Meer mol gaat niet denken ik. Pot vrijwel leeg .

    1. Roger that!
     Je hebt helemaal gelijk. Diederik biedt voor de drie jokers inderdaad ‘meer dan normaal’. Niet dat dat iets uit zou hebben gemaakt. Jij gaf immers ook aan dat de pot vrijwel leeg was.
     Zoals een goede kandidaat zichzelf af en toe verdacht moet maken, zo moet de mol af en toe kandidaat zijn. Thomas zou zich met zijn biedingen juist bewust erg verdacht maken. Zowel voor zijn medekandidaten als voor vaderland (welke dat ook mag zijn).
     Voor de eerste twee kalveren hoefde mijn mol niet veel meer te doen dan met open mond toe te kijken en met drie biedingen zich de eerste joker toe te eigenen. Dat was wel heel makkelijk geld uitgeven. Bij het tweede kalf houd hij zich dan ook stil om geen verdenkingen te zaaien.
     De cowboy met de ’teugels in handen’ van de pony express (die met de ruiten boer op zijn kont) suggereerde dat een joker echt iets persoonlijks is.
     Tijdens de veiling opperde Diederik uit ellende “If you can not beat them, join them.” Volgens Jochem werd hij toen zenuwachtig en had een kop als een boei. Maar waarom zou hij nogmaals mee willen bieden aan iets wat hij al heeft en toch niet kan delen met de rest? Waarom wil hij de groep zo graag ‘joinen’?
     Ergens hoop ik stiekem dat Diederik niet de mol is en dat ‘ie er vanavond uit ligt. Dat houd het spelletje leuk.
     Spannend.. 😀

     1. Thomas heeft aanvankelijk voor de 3 jokers €2000 mee laten tellen voor het gemiddelde. Imanuelle en Jochem €0.
      Ik wil dat Sanne de mol is!
      Is lache joh..

 20. Aflevering 1 op ongeveer 7 min 30 zie je heel prominent mount jefferson in beeld een vulkaan genoemd naar Thomas jefferson. Thomas is voor mij vanaf aflevering 1 de mol.

 21. YES! haha
  Aan het einde van mijn tunnel is er helaas geen lichtje. Wat gaaf!! Na 4 jaar stort mijn ondergrondse gang eindelijk in en lig ik voortijdig uit het spel. Wat het eigenlijk alleen maar leuk maakt.
  Dank Julie wel voor de reacties, de hints, het meedenken. Want de grootste bullsh¡t.. die komt van mij 😛
  Tot volgend jaar!

 22. De gespiegelde tweelingpersoon in de leader hoeft voor mij niet de rechterhelft van Thomas te zijn. Ik vind Jochem er op lijken.

 23. Overtuigd. Zeker. Thomas is de mol

  Opdracht In het donker. Eerder. Samen met Sanne
  Waar de enveloppen lagen. In het slachtkamer.
  Lag de envelop links.

  Waar bij Thomas. Tegen de andere kandidaten zei. Je moet de rechter hebben.

  Ook inderdaad lasso opdracht verpruts.
  En dan dat schieten. Eerst die snelste tijd neerzetten. En vervolgens. Te laat binnen zijn.
  Dat kon alleen de mol weten.

  Maar zelf. Die opdracht. In de kelders. Met mijn aanwijzing is niet terug gekomen. Bij moltalk.
  Is het dan alleen mij op gevallen.

 24. Thomas is al weken mijn mol. Omdat ALLE kandidaten niet op hem zaten ging steeds die kandidaat er uit die de test het allerslechtst of langzaamst deden. Vandaar de verrassing elke keer of wie er uit ging. Topseizoen omdat ‘het land’ tot afgelopen week Diederik, Sanne en Jochem meer als hoofdverdachte zagen. Dat is voor de makers een compliment, zeker na het desastreuze vorige seizoen. Wel nog één twijfelmoment : de Mol zou Sanne toch de verdubbelaar niet hebben gegund ?

 25. Er is al veel gezegd over de kamer nummers en de dubbelingen. Thomas had in de laatste aflevering kamer nr 220. Dus twee en ook nog dubbel. Dus Thomas is de mol.

 26. Hij is de mol. Bij de opdracht met de posters speelde het liedje de ‘fur elise’ af en als je dat husselt krijg je fuselier en die persoon speelt mee in soldaat van oranje waar Thomas ook in speelt dus het is overduidelijk maar deze hints vind ik niet echt duidelijk sorry.

 27. Sanne werd de verdubbelaar ook niet gegund. Jochem had enkel tijdens de opdracht het touw van Thomas omgewisseld met die van hem, tot grote verbazing van Thomas.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *