Spoiler Alert: Alle molacties en aanwijzingen van de Mol

We weten eindelijk het antwoord op de vraag: Wie is de Mol? Dit zijn molacties én de hints en aanwijzingen in de richting van de Mol!

De Mol is Thomas Cammaert.

Molacties:
– Zat in de eerste aflevering in de helikopter, zodat hij voor het oog van de kandidaten op het bioscoopscherm het vertrouwen kon winnen.
– Nam de leiding in de verlaten fabriek-opdracht, en wist zo precies waar ze niet moesten zijn
– Stemde bij de rechtbankopdracht op de verkeerde leugenaar, waardoor Roos uiteindelijk werd gekozen als leugenaar.
– Startte in de estafette-opdracht als allerlaatste, en stopte geld weg in zijn broekzak.
– Haalde in de rij-opdracht steeds net het oranje licht, waardoor de kandidaten achter hem, hem niet konden volgen.
– Mocht bij de lasso-opdracht als laatste beginnen, stak voor de finish nog een hand uit, zodat hij de opbrengst van de opdracht niet kon verdubbelen.
– Zette laag in tijdens de biedopdracht, waardoor het gemiddelde bedrag omlaag ging. Daarna bleef hij tijdens de bieding de prijs opdrijven, maar was steeds net niet de laatste bieder.
– Pakte tijdens de toch met de paarden de tweede envelop, waardoor hij het vertrouwen van Jochem won.
– Vond bij de rodeo wel een kandidaat met een 750-euro badge, maar besloot deze niet in te bellen naar Art.
– Zaaide verwarring tijdens de opdrachten met de twee portofoons.
– Zette een snelle tijd neer bij de paardrij-opdracht, waardoor hij te laat weer terug was.
– Verplaatste in Moltown de bordjes (die goed geplaatst worden door Sanne) en verving deze door de verkeerde bordjes.

DVD algemeen

Hints en aanwijzingen:
– Verscheen in de leader met een spiegelbeeld, en was dus de enige kandidaat met twee gezichten.
– Riep in de verlaten kermis opdracht: holy MOLy
– Aan de waslijn hingen de bordjes ‘Halverwege’ en ‘Mol’. Thomas was precies halverwege de aflevering te zien.
– Op een van de boeken na de auto-opdracht stond een oranje vingerafdruk. Dit was een verwijzing naar Soldaat van Oranje.
– Het nummer Fur Elise (ook Bagatelle nr. 25 in a mineur) verscheen vier keer in de aflevering, 25-4 is de geboortedatum van Thomas.
– Zette zijn afdruk op de Joker en begon met de M in de maaiopdracht.

Afleveringstitels:

1. De titel van aflevering 1 is ‘… zo gedaan’. Dit zou een verwijzing kunnen zijn naar het nummer ‘Laat me’ van Ramses Shaffy, een serie waar Thomas in speelt.

2. Thomas draagt in aflevering 3, met als afleveringstitel ‘einde verhaal’, een shirt met ‘de pijp’. Zou de titel van de aflevering hier naar verwijzen? Wanneer je de pijp aan Maarten geeft, is het einde verhaal.

3. Thomas begon in aflevering 4 als laatste aan de lasso-opdracht, hiermee kon hij als enige het bedrag verdubbelen. De afleveringstitel van deze aflevering was ‘Meer dan normaal’. Hij had dat overigens net niet gehaald, zoals een echte Mol betaamt.

4. Hij pakt in aflevering 5, met als afleveringstitel ‘teugels in handen’ snel envelop 2 uit de stapel, waarna de andere kandidaten de overige enveloppen mochten pakken. Hiermee nam hij het heft in handen om uiteindelijk het Mol-logo op de joker te drukken.

5. In aflevering 6 zit hij achterin de cabrio, maar hij geeft aan dat hij de codes onderaan de luchtballonnen moeilijk kan zien door de zon. De afleveringstitel is ‘verblinden’.

Check ons op Facebook, dan ben je volgend jaar ook weer op de hoogte! Zelf Wie is de Mol spelen? Dat kan! Bekijk hier het Wie is de Mol Bordspel.

7 gedachten over “Spoiler Alert: Alle molacties en aanwijzingen van de Mol”

  1. Het was weer spannend. Bij moltalk is al een in een aflevering te zien, dat Tim 1 envelop zelf achter houd. Had een kijker gezien. Het zat geweldig in elkaar. Top hoor.

  2. Hoe zit het met alle “dubbele” hints…dieren en cijfers? En nummer 13 wat veel voorkwam…bv kamer 508, zijn eigen t-shirt enz? In aflevering 3 of 4 is 1 van de vragen wat is het geluksnummer van de Mol en werd 13 ingedrukt door Sigrid.
    Waren deze dingen inderdaad hints voor de tv-kijker?
    Pfff… nog zóveel vragen! 😉

  3. Ik dacht al best wel lang dat Thomas de mol was (ik weet eigenlijk niet meer waarom) maar de meeste kinderen uit mijn klas dachten allemaal Jochem en dus daarom had ik toch op Jochem gestemt (had ik dus niet moeten doen) maar ik vond het weer een top seizoen ik ga volgende keer nog beter opletten 😂😂

  4. Sam is de mol, kijk op de eerste foto die ze maakten, waar Hans erachter komt gesprongen. Hier staat 1 iemand op met zijn ogen toe; Sam. Eeeeeen een mol is blind…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *