Dit zijn alle hints & aanwijzingen van aflevering 8 van Wie is de Mol 2017

De achtste aflevering van Wie is de Mol 2017 is afgelopen! Dit zijn alle hints en aanwijzingen. Heb je zelf iets gezien? Laat het weten op onze Facebook. De afleveringstitel is ‘raam taal’.


1. “Laat maar”

De Mol twittert voorafgaand aan elke aflevering over de aflevering. Dit keer was de tweet “Laat maar”, wat de afleveringstitel omgedraaid was.


2. Omgedraaide letters

Sanne en Jochem hingen de letters van het alfabet verkeerd om tijdens de fietsopdracht. De afleveringstitel, uitgelicht in de hint hierboven, zou hier naar kunnen verwijzen.


3. Thomas in actie

Thomas was heel kort in beeld tijdens de fietsopdracht. Er wordt niet getoond wat hij deze opdracht gedaan heeft. Zou-ie rustig in de berm hebben gelegen?


DVD algemeen


4. De plank misslaan

Bij het herkennen van de spreekwoorden moesten Thomas en Sanne het spreekwoord ‘de plank misslaan’ raden. Terwijl Sanne al aan het gissen was naar ‘de plank’, probeerde Thomas dit te corrigeren met ‘spijkers’, terwijl er helemaal geen spijkers te zien waren in de polaroid.


5. Goede antwoorden bij de polaroid-opdracht

In het team van Sanne & Thomas worden tijdens de polaroid-opdracht de meeste goede antwoorden door Sanne, terwijl Thomas bijna geen inbreng heeft. In het team van Diederik & Jochem kwamen de goede antwoorden om & om.


DVD algemeen


6. Kleding in de vrijstellingopdracht

Jochem heeft tijdens de opdracht met de vrijstelling een shirt aan met een camouflage-achtige print. Zou hij voorkennis hebben gehad over deze opdracht?


Verdenkingen:

Diederik verdenkt Sanne of Jochem
Jochem verdenkt Diederik of Thomas
Sanne verdenkt Jochem of Thomas
Thomas verdenkt Sanne of Jochem


Op de hoogte blijven van alle hints & aanwijzingen van Wie is de Mol? Of heb je zelf een hint gespot? Check ons op Facebook! Zelf Wie is de Mol spelen? Dat kan! Bekijk hier het Wie is de Mol Bordspel.

200 gedachten over “Dit zijn alle hints & aanwijzingen van aflevering 8 van Wie is de Mol 2017”

  1. Ik denk dat Sanne de mol is. Ik dacht weer aan hardlopers zijn doodlopers dat betekend als je iets te snel doet dan mislukt het en Sanne ging gister te snel naar de vrijstelling toe en het mislukte

  2. Er werd in aflevering 5 een hoofd gespot in de lamp zag ik ,
   Het hoofd was duidelijk een man met zwart haar en een pet. Thomas?

  1. Helaas is 6.02 * 10^-23 het gewicht van 1 atoom. Een mol is de hoeveelheid atomen in 1 liter bij normale druk. De formule wordt wel gebruikt om mol om te rekenen naar andere waarden.

    1. Juist!, Als je een mol atomen (6.02 * 10^-23 dus) neemt komt het gewicht ervan -inderdaad afhankelijk van welk element je neemt – in het menselijk meetbaar bereik.
     Even heel kort door de bocht gezegd: pas als je een mol atomen hebt (6.02 * 10^-23 en dat is best veel 🙂 ) kun je iets wegen op een ‘normale weegschaal’ (een nauwkeurige die nauwkeurig is tot de gram, geen personen weegschaal) wegen.
     Het is dus ‘gewoon’ een factor in hoeveel ‘spul’ (atomen) heb je van een bepaalde stof nodig om er iets zinnigs over te zeggen: gewicht, volume etc..

     1. Een mol is 6,02 x 10^23, niet ^-23.
      Als je ^-23 zou hebben zou dat nog niet eens 1 atoom zijn.
      Dit ligt niet in het menselijk meetbaar bereik.

      Daarnaast kan Diederik niet de Mol zijn.
      Immanuele zat kamikaze op hem en ligt eruit.
      Hetzelfde geldt voor Sigrid.

 1. Telkens als Diederik in beeld is zag je op de achtergrond een boom. Ik heb in mijn tuin ook een boom en… nu komt het!: Ik heb een paar jaar geleden een keer een molshoop daar gezien! Dus Diederik is de mol

  1. “In aflevering 7 geeft Diederik aan in oorlogsmodus te zijn. Maar laat maar.
   De mol heeft geen zin meer om te mollen en laat de pot weer wat groeien. Bovendien is het hartstikke leuk om Polaroid met licht te laten reageren op een vaste stof.
   Plots steekt er een witte vlag uit de grond. De mol wil duidelijk vrede, een wapenstilstand, transparantie (die vrijstelling had in dit stadium van het spel best groen mogen zijn). De kleur van het lint verraadt door de vrijstelling heen de mol. En de enige met een groen lint is Diederik.
   Maar ach.. laat maar.”
   Lees meer: https://www.wieisdemolhints.nl/2017/wie-is-de-mol-alle-hints-aanwijzingen-van-thomas/

 2. Sanne zit op Jochem
  Jochem zit op Diederik
  Diederik en Thomas zitten op Sanne.

  Ze kunnen enkel zover zijn gekomen als alle kandidaten verkeerd zitten. Dus Thomas is de mol.

  Als Diederik de mol zou zijn, zouden Thomas en Sanne al afgevallen moeten zijn.
  Als Sanne de mol zou zijn, zou Jochem al afgevallen moeten zijn.
  Als Jochem de mol zou zijn, zouden Thomas en Diederik al afgevallen moeten zijn.

  1. Ze kunnen óók zover zijn gekomen als Sanne de Mol is en veel vragen in de test op haar slaan.
   Bijvoorbeeld vragen over duo’s.
   Weet iemand of Diederik en Sanne vaak samen hebben gewerkt?

 3. Zwarte tshirt van thomas.
  XCIV wat staat voor 94
  9+4= 13
  13e letter van het alfabet is de M
  Mol??
  Jochem zit in kamer 508
  5+0+8=13
  13e letter van het alfabet is de M.
  Mol??

  1. 13 + 13 = 26. De 26e letter van het alfabet is de Z. De plaats van deze letter had Diederik in de eerste opdracht gevonden. Dus hij is de mol…

 4. Ja deze fout hebben wij ook gespot! Direct na de uitzending, was er op de app te zien dat de landelijke verdenkingen op Thomas, Sanne en Jochem waren uitgerekend! Diederik was nergens meer te bekennen!!! Grote Oeps, foutje bedankt!

 5. Iedereen kan zijn punten inzetten op Jochem. Er is volgende week gelijk aan het begin een executie, en Jochem heeft dan een vrijstelling, dus je punten worden verdubbeld. De executie aan het einde is pas die week daarna. Dus als je al je punten inzet op Jochem, worden ze sowieso verdubbeld.

   1. Voor hetzelfde geld maken ze volgende week aan het eind van de aflevering al de verliezer of winnaar bekend. Dus daar kun je niet vanuit gaan.

    1. Ik ben het met molloot eens. Dat is wel een gokje die ik wil wagen. Normaal gesproken worden winnaar verliezer en mol pas in de laatste (live) aflevering bekend gemaakt wanneer alle deelnemers bij elkaar zitten en ze ook de molacties laten zien.

 6. Raam taal
  raam = polariod / dia / fotolijst … taal = communicatie dmv spreekwoorden uitbeelden

  => de foto die kwijt raakt + de hint die Art aan het begin van de uitzending geeft referende aan de mollenstreken (iets in de trand van); `wat zich letterlijk onder de kanditaten hun ogen heeft afgespeelt`. => het kwijt maken van de foto. Dit wijst duidelijk op Thomas.

  1. Dit is echt een hele goede hint! Thomas maakte zo wie zo de foto kwijt hij legde hem tussen 2enveloppe m
   Neer ergens anders.
   Thomas was al mijn mol, maar nu nog meer!

   1. Jaa inderdaad, dat zag ik ook! Toen hij de 7de foto neerlegde lagen er vier en toen opeens niet meer. Na het voelen van Sanne ging Thomas zijn hand naar zijn achterzak..

 7. Jochem is de enige die een klokje draagt om zijn pols. Daarmee kan hij de tijd goed bijhouden en vooral de controle houden over het spel. De kleur van het horloge is een gele plaat met een zwarte kast. Deze kleur heeft alleen Jochem aan tijdens het laatste spel waarbij alleen de mol belang heeft bij de vrijstelling! Want de vrijstelling zorgt voor verwarring bij de andere kandidaten.. hoe meer naar huis hoe beter voor de mol… Tja Jochem je bent er weer eens gloeiend bij… Molletje toch😎

   1. Maar de mol had wel zn best kunnen doen, zodat hij met zn maatje over zou blijven en dan zn maatje de vrijstelling te gunnen, want hij weet dat de kans groot is dat anders zn maatje er net voor de finale uitvliegt omdat hij op de verkeerde zit….

  1. Dit was gewoon een pech geval voor Thomas. Hij wist dat er links en rechts iemand zat, en rekende erop dat degene tegenover hem te ver weg was om hem te zien. Dit zegt hij ook letterlijk tegen Jochem op het einde; `kon jij mij van die afstand zien? Zo ver weg?` Hij spot zelf degene links(?) van hem; Sanne. Daarna gaat hij naar rechts (?) om deze persoon `af` te kijken, maar wordt zelf dus per ongeluk herkend.

 8. In de laatste scène wordt een soort ” neon” bord in beeld gebracht waarin een tekst stond. Deze tekst begon volgens mij met war ( oorlog)
  Linkje naar soldaat van oranje? Dus Thomas?

  1. Heel veel denken Jochem door de tweelingen hint.
   Want Jochems sterrenbeeld is tweeling.
   Maar ik keek dus op een site.
   http://Www.betekenisnamen.nl Hieronder zie je de betekenissen.

   Diederik= machtig onder het volk.
   Sanne= lelie
   Jochem= geschept door God

   En hier komt ie.
   Thomas naam betekent tweeling.
   Dus misschien gaat het niet om het sterrenbeeld maar om de betekenis van hun namen.

   1. Het kan niet om het sterrenbeeld gaan want Jochem & Jeroen hebben allebei tweeling als sterrenbeeld en stel dat Jeroen in de finale kwam en Jochem de mol is ,dan is dat super onlogisch maar Thomas is de enige van wie de naam tweeling betekent dus eigenlijk wijsen al die hints op Thomas…

 9. Diederik kiest als mol een vrouw (25% kans) en als mol Jochem (25% kans).
  Als echte wiskunde man moet hij toch weten dat hij het dan beter kan omdraaien.
  Man (75% kans) en Sanne (25% kans).
  Diederik is de mol..

 10. Tijdens de opdracht met de polaroids lopen Thomas en Sanne naar buiten. Op dat moment stopt de camera terwijl er een deur te zien is met employees only. Links van de deur hangen drie touwtjes; rood, geel en zwart.
  Net als in bijna iedere aflevering subtiele kleur hints richting de belgische vlag.

  1. Ik zie alleen een zwarte en een rode kleur. Daarbij vind ik het veel interessanter om te weten wat er op dat A4’tje staat die op de deur geplakt is.

 11. Ik denk een slimme tactiek van ”Wie is de mol?” productie op de titel ”raam taal” te maken en van te voren via Twitter ”laat maar” te sturen. De productie probeert waarschijnlijk dat iedereen hints gaan vinden met ”laat maar” het wordt misschien wel letterlijk bedoelt. Thomas ging achter een autoRAAM en beeldde daar iets uit, weet Diederik en Jochem met woorden wat Sanne en Thomas hiermee bedoelen, TAALkundig? De productie heeft ook voor niks een blaadje gemaakt met allerlei spreekwoorden er werd niks meer meegedaan. Er stond best wel vaak ”stier” in, wat weer naar Thomas verwijst. Het ziet er naar uit dat ze weten wie de ECHTE mol is, in ieder geval Sanne en Jochem dan, Diederik weet van niks! Diederik -> Rood scherm, byee!

 12. Ja Diederik gaat eruit die staat al op nul of de officiele pagina, blijven over Sanne, die toch niet echt wordt verdacht, Thomas die absoluut niet wordt verdacht en Jochem, die ze allemaal als Mol aanwijzen. Ik ga nog eens goed de statistieken bestuderen met op wie de afvallers hebben gestemd, daar moet uit te halen zijn wie de mol is.

  1. Valt me enorm op dat de verdenkingen van Jochem bijna nooit te zien zijn geweest, nu pas zegt hij op wie hij zit. En dan dat gezicht dat hij trok toen Sanne hem onder druk zette? Hij stikte zowat naar mijn idee. Ja tunnelvisie Jochem klopt 😉

   1. Nog eentje dan, het alfabet wordt verkeerd om opgehangen, als je raam taal omdraait staat er laat maar, wie zei als enige in deze aflevering deze woorden letterlijk? Juist Jochem toen hij de letter Z ophing.

  2. Ik zit ook op Jochem maar neig de laatste paar afleveringen steeds meer naar Thomas. Er is zichtbaar bij 1 duo gemold. Thomas heeft de foto gepakt. Of is dit een afleidingsmanoeuvre .
   Dat Jochem dan weer uit de kast komt….tja het blijft moeilijk. Of zou er dan toch twee mollen rondlopen? Verklaart wel het abrupte afbreken van de aflevering.

  3. Ik zit ook op Jochem maar neig de laatste paar afleveringen steeds meer naar Thomas. Er is zichtbaar bij 1 duo gemold. Thomas heeft de foto gepakt. Of is dit een afleidingsmanoeuvre .
   Dat Jochem dan weer uit de kast komt….tja het blijft moeilijk. Of zou er dan toch twee mollen rondlopen? Verklaart wel het abrupte afbreken van de aflevering.

 13. Aan het eind van de vrijstelling-opdracht wordt de melodie gespeeld van “Exit music (for a film)”: geschreven en in de originele versie gezongen door THOMAS Yorke.

 14. Wat ik me afvraag, hoe zat het met die laatste opdracht met het omroepen van de namen en kleuren? Thomas Rood en Sanne Blauw waren al opgenoemd en iedereen kon dat toch horen? Hoezo riepen Jochem en Diederik dan niet meteen de andere kleur? Jochem hoorde toch al dat rood en blauw al genoemd waren en hij was zelf geel, dan moet Diederik toch wel groen zijn? Hetzelfde voor Diederik: rood en blauw waren al uit het spel, hij was zelf groen, dus waarom dan niet gewoon Jochem Geel doorgeven?

  1. Exact. De kans was heel erg groot dat naast blauw en rood, de kleur geel (ook een primaire kleur) aanwezige zou zijn. Diederik, die sowieso alles al systematisch benadert, had dit makkelijk kunnen gokken.

  2. Jochem had geel, dus hij wist dat de drie primaire kleuren meedoen. Dan is de kans dat Diederik groen heeft net zo groot als dat hij bijvoorbeeld oranje, paars of wit heeft. Diederik had daarentegen met vrijwel 100% zekerheid kunnen zeggen dat Jochem geel aan had, gezien hij zelf geen primair gekleurd hesje aan had.

   1. Eh…. waarom kan hij er dan 100% vanuit gaan dat Jochem wél een primaire kleur aanheeft? Hij heeft het toch zelf ook niet? Nee, dat is geen logica.

 15. Heeft niemand dat lucht alarm achting geluid gehoord tijdens deze aflevering? Luchtalarm > oorlog >Soldaat van Oranje. Zit nu zeker op Thomas!

 16. Jochem is de mol, want 15 maart zijn de 2e kamer verkiezingen (1+5+3=8). 8 is niet 13, dus Laat maar.
  Jochem wint de stemronde dus voorspelt de uitslag van de verkiezing. Na 15 maart komt er een coalitie tussen Sanne en Thomas, en Huppa Diederick wordt minister president.

 17. De vrijstelling aan de vlag, gewonnen door Jochem. Het lint waar deze aan hing was net zo groen als de kleur van Diederik? Zit op Thomas als mol maar nog steeds beetje twijfel over Diederik

 18. Toen Jochem gefilmd werd op de fiets kwam hij niet vooruit. Hij stond stil en wipte alleen op en neer. De achtergrond veranderde niet. Hij deed alsof hij fietste. Het is Jochem.

  1. En hij ging zelfs lopen, oh ik ben zooooooooooo moe, maar kijk naar Diederik, die kon echt niet meer, vuurrrood, zweten, dat zag ik bij Jochem echt niet hoor.

 19. Jochem had een programma voor kinderen. Kinderen kondwn hem vragen stellen over dieren. Zijn naam was Willem Wever. Willem Wever was een oud verhaal over een Wever die om zaken voor elkaar te krijgen er maar wat in om kletste. Een verwijzing naar de Mol? Hij liegt en vedriegt ook om zijn doel te bereiken net als Willem Wever.

 20. Ik denk dat Sanne de mol is want ik dacht aan ;hardlopers zijn doodlopers dat betekent dat je iets te snel doet en dat het mislukt en Sanne ging gister veel te snel naar de vrijstelling toe en het mislukte

 21. FF terug naar eerste aflevering: Aflevering is alleen een succes als de vrijstellingen worden gehaald want indien ze niet worden gevonden is het hele spel uit …De vrijstellingen moeten dus gehaald worden. Alle helicopterdeelnemers zijn inmiddels weg, op 1 na …. Thomas en Thomas is diegene die de opdracht doet slagen door met verrekijker de hints te vinden…… Ja makkie hij wist waar hij moest kijken.

 22. Het bord van de lokale kerk was ook lang in beeld. Volgens mij is dit een anagram.
  Er stond:

  WAR ROOM SUN SCH TAKE IT TO THE LORD IN PRAYER.

  Daar haal ik uit: THOMAS WAS ROOD IN … ACHTER….

  Wie is beter in het oplossen van anagrammen?

  1. daar stond, ofja het betekent: War Room (de film) Sunday School 9:45 (tijd) take it to the lord in prayer

   niets raars aan voor USA begrippen, vooral niet als je de reviews leest:

   By far the most slickly produced and insistently evangelical movie yet from the sibling team of Alex and Stephen Kendrick.

   dus een evangelische film bespreken in zondagschool… geen WIDM productie

 23. Stel het volgende, Diederik en Thomas zijn kamergenoten en zitten op mol Sanne. Twee seizoenen geleden waren Rick van der Westerlaken en Marlijn Weerdenburg ook kamergenoten en brachten het ook tot de finale, omdat ze samen op de goede mol zaten.

  Jochem zegt op Diederik als mol te zitten. Maar in één van de afleveringen zegt Jochem ook dat als je veel liegt, je veel te onthouden hebt en hij nu wel erg veel moet onthouden. Daarnaast overtuigd Jochem iedereen met wie hij een verbond heeft dat Diederik de mol is, waarna zijn bondgenoten het programma moeten verlaten. Wanneer zij er van overtuigd zijn dat Diederik de mol is, zullen ze ook aangeven dat de mol een man is. Ik denk dat het liegen van Jochem slaat op zijn pogingen iedereen te doen overtuigen dat Diederik de mol is terwijl hij op Sanne stemt. Dit ok mede-kandidaten uit het spel te krijgen. Dit is tegelijkertijd ook de reden waarom Jochem geen behoefte had aan een verbond met Sanne.

  Diederik en Thomas zullen hoogst waarschijnlijk aangeven dat de mol een vrouw is, omdat zij op Sanne zitten, en zij zitten nog in het programma. Wanneer de mol een man geweest zou zijn hadden zij toch wel de meeste foute antwoorden gegeven, toch?

  Daarnaast heeft Jochem een joker die hij bij mijn weten nog niet ingezet heeft, reden, dit was nog niet nodig omdat hij zijn bondgenoten naar een man stuurde.

  In mijn optiek zitten Jochem, Diederik en Thomas allemaal op mol Sanne. En dus heeft Diederik gelijk dat één van hen, Thomas en Diederik, het spel zal verlaten voor de finale: Sanne = mol, Jochem heeft vrijstelling en er is nog één plek beschikbaar.

  Voor wat betreft alle hints? Dwaalsporen? Het nummer 2, kan dat ook op de dubbele achternaam van de mol slaan?

  1. Helemaal mee eens HG, ik zie het precies hetzelfde! Bovendien is Sanne een taalpersoon (dat noemt Dierderik letterlijk in de aflevering) en zette Sanne het alfabet in de verkeerde volgorde. Dit leidt beide tot de titel: ‘raam taal’. Daarnaast is de sneer van Sanne elke keer weer beneden peil, oftewel ‘ondermaats’; een mol is in de muziekwereld een verlagingsteken. Bovendien, vanuit de programmamakers gezien: er valt juist nu een vrijstelling te winnen omdat het anders wel erg duidelijk zou zijn. Zonder vrijstelling zouden Diederik en Thomas door zijn en wist heel het land dat Sanne de mol is. Nu is er weer lekker twijfel gezaaid! 🙂

  2. Oja, een extra verdenking voor Sanne: in de eerste aflevering moesten ze in twee- of drietallen briefjes zoeken. Een ander team dan Sannes team had een briefje gevonden in de hand van een standbeeld. Sanne had dit niet gezien, kwam aanlopen en zei: ‘Had ie hem in z’n hand?’ Andere persoon: ‘ja’. Sanne: ‘dacht ik al.’ Vanaf aflevering 1 is het al duidelijk!

 24. Diederik zet de eerste vraag in op Sanne, en de laatste op Jochem. Betekent dit dat hij de rest van de test op Thomas zat, ondanks hun gezamenlijke bondje waarmee ze Sanne verdenken.

 25. Nog een andere aanwijzing voor Sanne: we hoorden eerder het nummer ‘Paint it black’ van de Stones, nu waren ze bij de ‘Painted Hills’. Wie wordt er voor haar werk vaak geschminkt?

 26. Ja ‘raam taal’ is van rechts naar links ‘laat maar’, maar wie zette het alfabet van rechts naar links? Ofwel las van rechts naar links en zei iets in de trant van laat maar…..

 27. Nadat Jochem de vrijstelling gepakt heeft, is er een vrij lang shot van hem waar hij rechter de vlag staat. Bijna als een titel staat “De Mol” (niet “wie is de mol”) boven zijn hoofd. Doet denken aan de serie die in IJSland speelde, waar de mol gefilmd werd met een pijl en het ijslandse woord voor MOL boven het hoofd.

 28. Op het T shirt van thomas staat:
  XCIV = 94
  Als je 94 googled dan krijg je meerdere verwijzingen naar de naam Thomas.
  Onder andere Thomas de stoomtrein.

 29. Vlak voor de test was er een shot van een meer of rivier. Daar was een regenboog te zien. Ook hier is in eerdere afleveringen wel eens naar verwezen, bijvoorbeeld het Rainbow café waar de test werd ingevuld. Nog een aanwijzing naar Thomas?

 30. Sanne is elke aflevering als eerste in het kamertje met de zwarte achtergrond waar ze dingen kan zeggen over de mol.

  Is dit een aanwijzing?

 31. Ergens in de aflevering wordt er door art het volgende gezegd; iets is wat het lijkt. Vervolgens zie je even daarna een shot waarin Sanne zegt: ik ben de mol! Ze hebben dit ooit eerder gebruikt als verborging hint in wie is de mol. Zelf zit ik helemaal niet op Sanne maar toch vreemd..

 32. Ik het dagboek van de mol aflevering 8 staat dat de mol zich in het midden heeft geplaatst, in de opdracht met de letters van het alfabet begon Thomas bij de M, de M van mol, en de M is de MIDDELSTE letter van het alfabet…

 33. Wie hebben jullie graag volgend jaar in WIDM2018? En op welke locatie;

  Ik zou dit wel leuk vinden;

  Locatie: Brazilië, Chili of Nieuw-Zeeland
  Presentator: Art Rooijakkers
  Presentatoren MolTalk: Chris Zegers en Annemieke Schollaards
  Dag van uitzending: Zaterdag
  Kandidaten:
  * Floortje Dessing (presentatrice en programmamaker)
  * Jeroen van Koningsbrugge (presentator, acteur, zanger, cabaretier en regisseur)
  * Miro Kloosterman (acteur en model)
  * Romy Monteiro (musicalactrice, presentatrice en zangeres)
  * Buddy Vedder (acteur en presentator)
  * Brace (zanger)
  * Angela Schijf (actrice)
  * Marco Borsato (zanger en acteur)
  * Marieke Elsinga (presentatrice)
  * Lisanne de Witte (olympisch atlete)

 34. Die eerste finalist, dat ben ik sowieso. Dat staat vast. Al vanaf dag één. Wat doe ik hier? Afwachten? Niets voor mij. Ik val liever op. Het zal nog twee dagen duren voordat ik uit de kast mag komen. Ik kan niet wachten.

  Dagboek van de mol. Wie kwam er uit de kast?

  1. Hiermee kun je juist concluderen dat Jochem niet de mol is. De mol zou zo’n hint nooit geven en hij wist nooit van te voren dat hij het laatste spel zou winnen.

 35. Ik ben er uit als je 13+73+13-73-13= 13 13=m
  15+727+72+26-72+15-727-26-15=15=O
  12×92-72/92+72=12 12=L
  Dan heb je nog h m T O a S
  Daarvan kan je Thomas maken
  Mol=thomas

 36. Vanaf het begin wordt er over de tweeling hint gespeculeerd. De koppels die voorbij komen(eenden, zeeleeuwen, cowboys enz.) zijn echter geen tweelingen maar telkens mannetje-vrouwtje. Zelfs in de twee luchtbalonnen zitten een man (Diederik) en een vrouw (Immanuelle). Welke man is altijd had telkens een vrouw als bondgenoot?……Jochem?

 37. Jochem lult je de oren van de kop.

  Mol Logo, jochem, Mol Logo = De Mol, Jochem , De Mol

  in afl 1 ook al gezien in de bioscoop, in deze aflevering weer vanaf 39:48 tot en met 40:06,
  en continu Jochem aan het woord.

  1. wat mij een beetje opvalt uit de laatste aflevering is dat men teveel focust op wat er “dan” gebeurd, voorbeeldje, de verdwenen foto van Sanne en Thomas, wat als er maar 9 foto’s waren in die polaroid camera? Misschien zijn er geen 10 foto’s gemaakt. En heeft de mol voor af een fot “verschoten”

 38. Ik sta er van te kijken dat nog niemand dit is opgevallen: Aan het begin van de aflevering zegt Art: “Voor de mol maakt het niet uit wie de winnaar is. Die zal hoe dan ook versteld staan van wat er achter zijn rug, en onder zijn ogen plaats vindt…” Oké, niets bijzonders. Maar een normaal spreekwoord is onder de neus, niet onder de ogen. Verwijst dit ergens naar? Ja! Wat bevindt zich zeer toevallig onder de ogen van Diederik? Twee moedervlekken, in het Engels “Moles”. Ik weet het, erg ver gezocht, maar ik ben op dit moment in staat alles te geloven.

  1. Heel mooi gezien!
   Het is inderdaad wat flauw. Maar verwijst wel naar de tweetallen in de serie. Iets wat eigenlijk enkel aan Thomas is toegewezen, blijkt bij Diederik op het lijf geschreven.

 39. Thomas draagt een T-shirt met de letter XCIV. In romeinse letters is dit het getal 94.
  9 + 4 = 13. De 13e letter van het alfabet is… M… mol dus.

 40. XCIV als ik dit omzet in de zoveelste letter van het alfabet dan krijg ik dit:
  X=10
  C=100
  I=1
  V=5
  4x het alfabet is 104 dus 4 letters vanaf de Z eraf kreeg ik de V en de rest is de letter van het alfabet.
  10 100 1 5 j v a e

  Dit als afkorting lijkt erg op jochem van gelder letters.
  Dus misschien is het dus toch jochem.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *